BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 10 miesiąc temu #1027559 przez kasia2015
Czesc Dziewczyny.
Ja ze swojej strony na ból gardła moge polecić mieszanke ziołową Septosan. Dostępna jest w aptece w torebkach do zaparzania. Płukam tym gardło kilka razy dziennie i bol zawsze przechodzi.
Jesli chodzi o wizyte to ja tez mam dopiero pod koniec lutego. Najchetniej chodzialabym do lekarza co tydzien.
A macie jakies "bóle" związane z powiększającą się macicą?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1027562 przez Iwka
Cześć dziewczyny ☺ jeśli chodzi o bóle dot. powiększającej się macicy to czasami mam jak leżę na boku. Albo jak kicham to ciągnie mnie po bokach jak są jajniki.

8 lata 10 miesiąc temu #1027567 przez Dorcik 1979
Mnie boli po wysiłku fizycznym tj. sprzątanie, dźwignie.
Muszę wypróbować ten Septosan, odkąd mały poszedł do przedszkola to non stop wszyscy chorujemy.

8 lata 10 miesiąc temu #1027568 przez Sevilla
Mnie krocze boli, jakby się rozchodziło, czasami boli po bokach też na wysokości jajników.

8 lata 10 miesiąc temu #1027570 przez Lazysundayldz
U mnie uczucie jakby ciągnięcia/rozciągania w brzuchu po wysiłku jak u Dorcik ;)
No i dziwne uczucie w pepku ale to chyba przez to że wypycha mi się do zewnątrz :) trochę szkoda bo nie bardzo chciałam mieć taki wystający...

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1027571 przez Anna1991
.

8 lata 10 miesiąc temu #1027578 przez madzialenka
hallo Anna jak tam

8 lata 10 miesiąc temu #1027581 przez Iwka
Halo Anna wszystko dobrze z Wami? Dziewczyny mam pytanie które z Was mają 17 tydzien ciąży? Bo ja właśnie zaczęłam i ruchy dzidzi są sporadyczne raz Go czuje a raz przez cały dzień tylko z dwa razy, chyba że ruchy są jeszcze takie delikatne ze nie zawsze jestem w stanie je wyczuć...a jak jest u Was albo było?

8 lata 10 miesiąc temu #1027583 przez kasia2015
Ja jeszcze wogóle nie czuję ruchów, albo nie wiem ze to ruchy :) Moja ginekolog jakies półtora tygodnia temu na wizycie powiedziala mi, ze jeszcze tak miesiąc mogę nie czuć, ze wzgledu ze to moja pierwsza ciąża.
Mam za to kłucia w pochwie i sporadyczne ciągnięcia. Myślę, że to od rozciagania się macicy, choć czasem dopadają mnie myśli, ze cos moze jest nie tak.

8 lata 10 miesiąc temu #1027585 przez Lazysundayldz
Iwka sposób spokojnie- ja mam 20 tydzień i są takie dni że małego czuje delikatnie wieczorem a cały dzień cisza ;) mysle że ruchy są jeszcze zbyt delikatne żeby cały czas czuć ;)

8 lata 10 miesiąc temu #1027586 przez Sevilla
Iwka ja mam na liczniku zaczęty 17tc, ale nie skończony. Są dni, że uda mi się poczuć malutką i to też najczęściej jak mam podkurczone nogi, a są dni, że w ogóle nie czuje. Wszystko zależy też od tego czy nóżkami jest skierowana w stronę brzucha czy pleców. Jak się obróci w stronę brzucha to czuję takie lekkie kopniaczki jakby bańki w środku pękały, a jak w stronę pleców to nic nie czuję, czasami tak jakby fala przepływała

8 lata 10 miesiąc temu #1027590 przez claudii09853
Witam ja też czuję ruchy sporadycznie jak się położę to coś czasem mi tam zabulgota albo kopnie :) tez się nie kiedy martwię że nie czuję bo parę razy tak miałam że wogole nie czułam
Anna i jak wszystko ok

8 lata 10 miesiąc temu #1027591 przez magmus88
Hej. Ja też sama od siebie ruchów nie czuję.
Czasami zanim wstanę rano, albo jak się położe już spąc, kłądę się na plecach i tak delikatnie przyciskam rękę do brzucha żeby coś poczuć.... czasami coś czuję, oczywiście nie na ręcę tylko tak "od środka".... ale nie zawsze. Poza tym nie jestem 100% pewna czy to to :D ehhe

Anna - jak się czujesz? Daj znać?

Myśmy wrócili wczoraj o północy. Spektakl trwał 3 i pół godziny... nawet nie wiedziałam, ze tak długo heheeh. Potem pizza :) fajnie było... jak za dawnych czasów hehe. Teraz to przeważnie tylko domówki :D hehe

8 lata 10 miesiąc temu #1027592 przez Iwka
Dzięki dziewczyny ☺ idę z synem na spacer taka piękna pogoda! Już nie mogę się doczekać jak będziemy chodzić z wózeczkiem a w nim dzidzia☺

8 lata 10 miesiąc temu #1027593 przez Iwka
Kasiu pisałaś ze masz takie klucia w pochwie tez takie mam czasami i jak byłam miesiąc temu u lekarza i o tym wspomniałam to powiedział mi ze nie ma się czym martwić bo to też mogą być ruchy dziecka tylko że wewnątrz

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka