- Otrzymane podziękowania: 202
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2018
Mamusie KWIECIEŃ 2018
- gosiak
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 30
A zastrzyki eh w poprzedniej ciąży brałam clexan i mam nadzieje ze w tej mnie ominie ta przyjemność. ...
- gosiak
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
A ja kłuje się fraxiparine to chyba to samo co clexan, a kłuje się już od 12.07 a niedawno doszedł jeszcze prolutex także dwa zastrzyki dziennie już nie wiem gdzie wbijać bo chyba zrosty mam i czasem ciężko się przebić, trochę ten brzuch igieł przyjął :/
A jak u Ciebie dziś? Badania robisz prywatnie?
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
Ja pod koniec ciąży też już nie miałam gdzie kłuć, próbowałam uda ale jak dla mnie bardzo bolesne były i ostatecznie robiłam w ramię ale potrzebowałam pomocy męża żeby i falda zrobił
U mnie mdłości nie odpuszczają wiec tak jakoś staram się przetrwać te gorsze dni... A badania wsio robię prywatnie.... Nie wiem po co się płaci tyle kasy na ten ZUS jak i tak trzeba z własnej kieszeni wyciągać na wszystko
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Pierwsza wizyta już za mną. Udało się zobaczyć bijące serduszko. To będzie nasz drugi skarb. Mamy córkę, która we wrześniu skończy 4 lata.
Niestety u mnie cukier również na czczo zbyt wysoki i dostalam skierowanie do diabetologia.
W laboratorium w którym robię badania norma dla kobiet w ciąży to 92.
Dziś udało mi się zarejestrować na badania prenatalne. Trochę mnie one stresują, ale wierzę, że wszystko będzie ok.
Termin jak narazie wychodzi na 5-6 kwietnia.
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
Co do badan. A obciążenie glukoza robiłeś czy od razu diabetolog? A co do prenatalnych masz na myśli USG, pappa czy coś jeszcze innego? Ja robilam w pierwszej ciąży USG i teraz tez na pewno zrobię, jakoś sie nie denerwowalam bardziej niż przed każdym innym a jeździłam 4dni pod rząd bo młody ani myślał sie ustawić jak trzeba do badania
Dziewczyny z której części Polski jesteście?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- gosiak
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
Widzę będziemy prawie w tym samym czasie rodzily, ciekawa która pierwsza Asia a jaka ta glukoza Ci wyszła, mi 108 jutro się dowiem co dalej, czy najpierw z obciążeniem czy odrazy diabetolog, dygam się bo co jak co bez słodyczy bym jako tako wytrzymała ale owoce ? Nie wyobrażam sobie, no ale czego się nie robi.
Skalarek też mi się zdaje że kukurydza mogła wpłynąć na wynik w końcu jest słodka no zobaczymy
Kurcze mnie wczoraj brzuch trochę bolał i promieniowało do nogi wzięłam aż nospe...
Dziewczynki wy już w ciąży byłyście to będziecie dla mnie najlepszym źródłem informacji. Słuchajcie dostałam od mojego dr namiar na darmowe badania prenatalne właśnie, są to badania dla kobiet przed 35rż. jest to akcja "rodze w opolskim" z funduszy europejskich...kiedy mam się umawiać po 12tc ? Jeszcze mi powiedzcie jak te tygodnie się liczy, jestem teraz w 7 czy w 8 TC? Bo słyszałam że jak jest 7+0 to już 8tc tak? A i co myślicie o tym teście pappa, ja chyba tego nie chce ...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
Ja tez bez słodyczy i owoców chyba mialabym ciężko wytrzymać
Co do prenatalnych niby miedzy 11-14tc powinno się wykonac. Mój gin zawsze optuje właśnie w okolicach 12 w razie gdyby dziec się nie chciał ustawić jak trzeba to jest czas na powtorke
No i ja robię prenatalne u swojego gina bo ma wszystkie certyfikaty wiec nie widzę potrzeby szukać gdzie indziej a test pappa to tylko statystyka i nie mam zamiaru robic. Tam z sam wiek stanowi ponad 50% wyniku... Tak wiec nie robiłem i teraz tez nie mam zamiaru
- gosiak
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
- gosiak
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam glukometr i od poniedziałku wyniki mam poniżej 90. Zobaczymy co powie diabetolog.
Na słodycze ochoty nie mam. Nie wiem właściwie co jeść. Jeśli chodzi o owoce to staram się je jeść do południa i nie przesadzam z ilością.
I co najdziwniejsze to przestałam slodzić kawę i herbatę
Jeśli chodzi o prenatalne to właśnie o test pappa. Ja za bardzo nie chciałam, ale mąż się uparł. Udało się na NFZ. W pierwszej robiłam tylko USG. I głównie na tym chce się skupić.
Kiedy się rejestrowałam to pytali o datę pierwszego dnia ostatniej miesiączki i sami ustalili datę badania.
Ta ciąża właściwie od początku jest inna. W pierwszej zero mdłości w pierwszym trymestrze. A teraz potrafią trzymać cały dzień
Do tego ciągnięcia w pachwinach i brak chęci do zrobienia czegokolwiek.
Dobrze, że pracuję w domu i nie muszę dojeżdżać
Waga spadła mi juz 2 kg.
Obecnie mieszkam w Bydgoszczy.
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Skalarek
- Wylogowany
- rozmowna