- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy sierpień 2012 z woj. warmińsko-mazurskiego
Mamy sierpień 2012 z woj. warmińsko-mazurskiego
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hasia_86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 7.06.2011 - rodzinka w komplecie
a ja jestem mamusia z 2011 roku z czerwca
oczywiście mieszkam w Olsztynie
w tamtym roku mieszkałam jeszcze Kołobrzeskiej a teraz wyprowadziłam się na Zatorze
no wy dopiero oczekujecie na swoje bąbelki a mój właśnie przechodzi ząbkowanie ...
pozdrawiam - do napisania
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i jak się mieszka na zatorzu?
- hasia_86
- Wylogowany
- budujemy zdania
najważniejsze że na swoim
jak się czujecie, wiecie już co będzie?
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
najważniejsze że na swoim
jak się czujecie, wiecie już co będzie?
Nie wiemy, lekarz podejrzewa chłopca( ku uciesze męża-już wybrał imię),ale za 2 tyg idę do gin, więc może już powie, bo to będzie 17 tc.
a jak twój maluszek się chowa?gdzie rodziłaś?
- hasia_86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Michał urodził się w szpitalu wojewódzkim 7 czerwca
ważył sobie 4050 i nie powiem żebym poród wspominała dobrze, no na szczęście prawdą jest że z czasem się zapomina wiec i ja coraz mniej pamiętam
ogólnie w szpitalu spędziłam łącznie ze 2 miesiące
najpierw 2 tygodnie leżałam na ginekologii bo ciśnienie mi skoczyło, a lekarze nie wiedzieli czy to moje takie wysokie z natury czy przez ciąże podwyższone, ale potem mnie wypuścili i do końca kwietnia byłam w domu, położyła mnie dopiero na 6 maja i wtedy zwiedziłam położniczy i patologie ciąży, po porodzie z małym leżałam jeszcze prawie 2 tygodnie bo żółtaczkę miał, a do tego przez dużą wagę urodzeniową miał połamany obojczyk (co się podobno często zdarza)
na personel od dorosłych nie narzekam bo wszystko na prawdę bardzo pozytywnie i profesjonalne, natomiast nie będę się wypowiadać o pediatrach i położnych od maluszków, oczywiście nie wszyscy, ale spora większość nieprzyjemna i niepomocna traktująca cię jak śmiecia
nie będę was tu straszyć ale życzę abyście wyszły na 2 lub 3 dobę wtedy ominie was ta cała jazda
Misiak dzisiaj jest bardzo radosnym chociaż męczącym dzidziusiem, lubi po marudzić i najchętniej by tylko stał na nóżkach lub chciałby być noszonym na rękach co nie zbyt nam wychodzi gdyż mały waży już 9,5 kg a tak po za tym na razie wszystko ok
trzymajcie się pozdrawiam
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Michał urodził się w szpitalu wojewódzkim 7 czerwca
ważył sobie 4050 i nie powiem żebym poród wspominała dobrze, no na szczęście prawdą jest że z czasem się zapomina wiec i ja coraz mniej pamiętam
ogólnie w szpitalu spędziłam łącznie ze 2 miesiące
najpierw 2 tygodnie leżałam na ginekologii bo ciśnienie mi skoczyło, a lekarze nie wiedzieli czy to moje takie wysokie z natury czy przez ciąże podwyższone, ale potem mnie wypuścili i do końca kwietnia byłam w domu, położyła mnie dopiero na 6 maja i wtedy zwiedziłam położniczy i patologie ciąży, po porodzie z małym leżałam jeszcze prawie 2 tygodnie bo żółtaczkę miał, a do tego przez dużą wagę urodzeniową miał połamany obojczyk (co się podobno często zdarza)
na personel od dorosłych nie narzekam bo wszystko na prawdę bardzo pozytywnie i profesjonalne, natomiast nie będę się wypowiadać o pediatrach i położnych od maluszków, oczywiście nie wszyscy, ale spora większość nieprzyjemna i niepomocna traktująca cię jak śmiecia
nie będę was tu straszyć ale życzę abyście wyszły na 2 lub 3 dobę wtedy ominie was ta cała jazda
Misiak dzisiaj jest bardzo radosnym chociaż męczącym dzidziusiem, lubi po marudzić i najchętniej by tylko stał na nóżkach lub chciałby być noszonym na rękach co nie zbyt nam wychodzi gdyż mały waży już 9,5 kg a tak po za tym na razie wszystko ok
trzymajcie się pozdrawiam
Hasia86, to niedobre masz wspomnienia o porodzie( a podobno rzadko pozwalają na poród w wojewódzkim, odsyłają do miejskiego,i tam większość kobietek rodzi.
- hasia_86
- Wylogowany
- budujemy zdania
a z tego co pamiętam to dużo przyjmują, no ale też głównie patologia ciąży tam leży i wtedy już tam rodzi, z tego co wiem to idealne przypadki bez żadnych powikłań przyjmują u Malarkiewicza czy jakoś tak się ten oddział nazywa, ale gdzie to w Olsztynie jest to nie wiem ...
- judi24
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Moje Szczęście - KSAWERY -03.08.2012
Witam nową uczestniczke forum Hasiu czy Twój blok na Koł to 28? jesli tak to sie znamy heh
czytalam o szpitaach w waszych wypowiedziach ja mimo ze mam jeszcze sporo czasu wybralam juz Malarkiewicza i tam chcę rodzic.
Troche pobolewa mnie brzuch wczoraj myslalam ze zwariuje bo zwijalam sie z bolu i mialam silne skurcze co 4-5min ale to chyba od tego ze trzymam gazy mam taka nadzieje nie chce panikowac wiec wytrzymuje, za tydzien mam wizyte
A co u Was?
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- judi24
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
tak Malarkiewicz na Jagiellonskiej ja najpierw zapisalam się tam do ginekologa a wec bede chciala zeby mnie prowadzil i wtedy bez zdanego ale pojde tam na porodowke hehe
- hasia_86
- Wylogowany
- budujemy zdania
jak się czujecie?
judi ja mieszkałam w 13a ale możliwe że się widziałyśmy czasami
u nas wszystko fajnie mały zaczął raczkować
pozdrawiamy
- judi24
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie ok, miałam ostatnio kłucia więc poszłam do ginekologa, moja dzidzia mierzy już 5.5cm i ma 12 tyg , ale w po lewej stronie mam kriwaka mam nadzieje ze szybko się wchłonie a pozatym nic ciekawego praca dom praca heh, w między czasie bóle gardła i katary
Fajnie, niedługo maluszek Twój będzie śmigał po całym domu, ahhh przede mną jeszcze 6 miesiecy mam nadzieje ze szybko zleci
- hasia_86
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja nie mogę się już wiosny doczekać i już bym poszła na spacer taki długi bez ubierania godzinnego
najbardziej mi brakuje tego parku Kusocińskiego, oj tam bym całymi dniami spacerowała a tu to nie ma takich ładnych miejsc, na wojska polskiego jest też fajny park ale to kawałek od nas
o mój bąbel się obudził trzeba spadać
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tez jestem z woj war-maz. Mam zamiar rodzic w Olsztynie;) planuje w miejskim szpitalu... ; ) opinie sa podzielone,jedne uwazaja ze lepiej w miejskim,jedne ze w wojewodzkim a inne ze u malarkiewicz.. To sie nigdy nie zmieni,kazda kobieta przechodzi przez porod inaczej,i kazda ma inne zdanie wiec nie ma co sobie tym glowy zawracac ; ) ja mam termin na 25 kwietnia,ale nie wiem czy dotrzymam,bo szyjka mi sie skraca i musze caly czas lezec eh.. A wy jak tam kobietki? Jak sie czujecie?