BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #635717 przez asiulek_dolls
.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #635718 przez MamaBąbelka
A mi się właśnie ten szary podoba :), w ogóle lubię takie stonowane raczej kolory. Ten, który my sobie upatrzyliśmy jest czarny ;), ale to zeszłoroczny model w tym roku już takiego nie ma i pewnie wybierzemy inny.

Ja pościeli do wózka kupować nie planuję, na dno wrzucę taką dużą flanelkę, w razie gdyby pieluszka miała nieco przepuścić lub dziecku by się ulało, poduszek dla dzieci w ogóle nie uznaję, a wybrany wózek ma regulację dna w gondoli, jeśli będę chciała, żeby dziecko miało główkę wyżej. Do przykrycia tylko kocyk. A moskitiera to dla mnie podstawa latem, w środku dnia w upalny dzień z dzieckiem się nie wyjdzie, a po 16:00 wszędzie pełno już komarów, meszek i innych owadów, więc nawet żeby wystawić na taras, to będę moskitierę zakładać.

U nas studniówka w sobotę i wścieknę się, jak mi mąż wreszcie nie kupi baterii do aparatu :).

11 lata 8 miesiąc temu #635720 przez asiulek_dolls
.

11 lata 8 miesiąc temu #635737 przez wunia1984
U mnie studniówka dopiero 6 maja, więc jeszcze czas :)
Popieram opinię odnośnie moskitiery, latem jest nieodzowna.
W Norwegii wózki w chłodniejszym okresie wyłożone sa skórami owczymi, dzięki czemu dzieciaczkowi jest ciepluchno, ja napewno też takową zakupię:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #635746 przez klauduska89
no ładnie się rozpisałyście :) Odnośnie bukietów to mi się bardzo podoba połączenie storczyków i róż, sama taki miałam :) Z tych dwóch proponowanych wózeczków podoba mi się bardziej ten biało-szary, wogóle lubię szary kolor :) ten turkusowy też ładny tylko bardzo rzuca się w oczy :) Dziś od rana wzięłam się troszkę za robotę :) pokoje odkurzone i zmienione pościele, teraz czas na odpoczynek :) No i muszę się wam pochwalić że przyszły mi ubranka dla małego z tego sklepu SzipSzop :) no i są piękne ! :laugh: troszkę za chwilę zaśmiecę forum zdjęciami :)

11 lata 8 miesiąc temu #635755 przez asiulek_dolls
MamoBąbelka ja też upatrzyłam sobie czarny wózek

a tak poza tym to jestem już po badaniach: morfologia, mocz, tokso i glukoza, we wtorek byłam i jak sobie o tym pomyśle to robi mi się niedobrze... łeeeeeeeee :P należe do osób które bardzo lubią słodycze i niby byłam przygotowana na to że to będzie bardzo słodkie ale już sam zapach mnie odrzucał.. coś okropnego 75g rozpuszczone w kubeczku z ciepłą wodą fuuuujjj na szczęście dostałam jeszcze dodatkowo pół kubeczka zimnej wody do popicia ale o cytrynie i choćby łyku wody później w poczekalni nie było już mowy, przyjełam technike: dwa łyki tego słodkiego ulipku i dosłownie pół łyczka wody, tym sposobem kiedy już uporałam się z glukozą zostały mi dwa zbawienne łyki wody i jakoś się udało, w ciągu tych 2godzin w sumie było nieciekawie zrobiło mi się gorąco i słabo ale starałam się jak najmniej ruszać i modliłam się żeby Kacperek spał sobie grzecznie w brzuszku bo jak się lekko poruszył to myślałam że nie wytrzymam... dziś sciągnełam wyniki z neta i wygląda na to że wszystko ok :) a wizyta już popołudniu :) niby taka zwykła wizyta ale ostatnio mały się wiercił na usg genetycznym i pani doktor nie była w stanie zrobić wszystkich pomiarów serduszka i dziś mam jej przypomnieć więc zobacze mojego maluszka beż żadnych dodatkowych kosztów za usg :laugh: :)

Klauduśka fajne te ciuszki :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #635756 przez klauduska89
śliniaczki dostałam gratis :) i jeszcze zdjęcie mojego ślubnego bukieciku :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #635763 przez klauduska89
o nie ! przeoczyłam naszą 100-dniówkę ! była wczoraj :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #635773 przez Niesia
cukiereczku, jak masz narzutkę w kolorze butów to masz wielkie szczęście!! Moja sukienka ma górę właśnie tego koloru i jest on strasznie problemowy! Nic nie mogę znaleźć, narzutki, butów... ale jakoś połączyłam wszystko w jedną całość.

Nie piszę o innych rzeczach, bo nie mam głowy do tego. Ciągle ślub mi w głowie i już zaczynają się nerwy i stresy a co za tym idzie - kłótnie o organizację. :/

Obiecałam fotki list... zaraz dodam.

11 lata 8 miesiąc temu #635784 przez EwelinaB87
Ja kupie wszystkie male body rozpinane na brzuszku, bo dzidzius za malutki zeby przepychac je przez główke, pozmiary od 68 kupie już normalne.
Jesli moskitiera jest taka nieodzowna to musze sie dowiedziec czy do Lupo daja moskitiere bo w ofercie nic na ten temat nie ma :(, mozna kupic za grosze, ale uniwersalne moskitiery wygladaja jak siata...

Kurcze dzisiaj pieknie niesamowicie a slyszlalam ze w weekend moga byc nawet burze :/

11 lata 8 miesiąc temu #635802 przez agniesia1604
klauduska89 napisał:

o nie ! przeoczyłam naszą 100-dniówkę ! była wczoraj :angry:

Myśmy też mieli wczoraj studniówkę:)

Nawet nie wiedziałam ze coś takiego istnieje w ciąży:) hehehehe:P
Pozostało nam 99dni do końca ciąży:P

11 lata 8 miesiąc temu #635806 przez agataxii
Witam nowe mamusie :)

Super, że dzieciaczki rosną zdrowo :)

Ja z kolei byłam dzisiaj zrobić badania na glukozę :S Jakoś wypiłam i wysiedziałam... Ale jak wróciłam to mi się tak chciała czekolady... Nie słodkiego, tylko czekolady. I to był chyba mój błąd, bo się skusiłam i teraz tak mi się chce spać... Chyba jednak za dużo cukru dla organizmu :P

Złożyłam sobie ostatnio zamówienie na uzupełniającą wyprawkę i kurde zamówiłam już w niej pampersy. Wiem, że jeszcze za wczas, ale jakoś tak instynktownie czułam, że muszą już być w domu... :blush:

A tak w ogóle mój maluszek robi mi takie rewolucje w brzuchu... Potrafi już dość boleśnie dać znać o sobie, ale mimo to się bardzo cieszę... :side:

11 lata 8 miesiąc temu #635812 przez agataxii
I łączę się w bólu z dziewczyną, która kiedyś pisała o bólu kości łonowej.
Normalnie jakaś masakra, a dla mnie lekki szok. Za każdym razem jak wstaję, rozchodzenie sprawia mi dość sporo bólu :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #635820 przez klauduska89
mnie może nie tyle boli kość łonowa co wewnętrzna strona ud i pachwiny, normalnie jak bym ciągle miała zakwasy i chodzę czasami przez to jak mała kaczuszka...

11 lata 8 miesiąc temu #635822 przez aga1040
A ja mam taki wózeczek:
spacerówka i gondolka w tym kolorze
I moge go polecić każdemu. Bo jest rewelacyjny.
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka