BezpiecznaCiaza112023

Wentylacja w domu

5 lata 11 miesiąc temu - 5 lata 11 miesiąc temu #1068448 przez werka
Cześć, jestem na etapie budowy domu i przekonuję męża do zainstalowania systemu wentylacyjnego. Znajomi, którzy mają takie rozwiązanie w domu polecili mi tą firmę: brawent.pl/ . Ogólnie chciałabym aby dzieciaki mogły w domu oddychać dobrej jakości powietrzem i z tego co zdążyłam się zorientować to takie rozwiązanie może nam bardzo pomóc. Tak się zastanawiam czy warto zainstalować wentylację? Macie jakieś doświadczenia?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

5 lata 10 miesiąc temu #1068491 przez KasiaZPodlasia
Wentylacja jest niezbędna w domu i dom bez wentylacji prawnie nie powinien powstać. Najczęściej jest to wentylacja grawitacyjna ale może być tez mechaniczna. Ważne żeby wyciągała nieświeże powietrze do kominów wentylacyjnych. Ja dodatkowo mam oczyszczacz powietrza, który filtruje powietrze z pyłów PM, alergenów i kurzu.

5 lata 10 miesiąc temu #1068493 przez MonaLisa
Prawidłowa wentylacja jest super ważna, więc warto zatrudnić specjalistów i zapłacić nieco więcej, zyskując pewność jej działania.
Oczyszczacz jak najbardziej jest dodatkowo przydatny, choćby nie wiem jak dobrze wentylowany był dom. ;)
loveair.pl/inspiracje/czy-oczyszczacz-powietrza-jest-potrzebny
Warto przeczytać, może nieco wyjaśni temat.
Od siebie polecam urządzenia wielozadaniowe, takie z jonizacją powietrza i dodatkowo nawilżaczem. :)

5 lata 10 miesiąc temu #1068494 przez zofialipska
W domu rodziców problem z wentylacją "wyszedł" jak wymienili wszystkie okna i pojawiła się pleść na ścianach. Trzeba było szybko to poprawiać, a doraźnie musieli wspomóc sie osuszaczem powietrza www.airnaturel.pl/produkty/osuszacze-powietrza/

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka