- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- WAŻNA Informacja dla mam
WAŻNA Informacja dla mam
- sylka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
WAŻNE!!
Nestle apeluje do wszystkich konsumentów, aby zwrócić kaszkę bananową! Okres przydatności do spożycia do 2012 roku, kod kreskowy: 761303308973, ponieważ istnieje możliwość, że zawierają kawałki szkła!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- raczek10
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rodzinka w komplecie :P
- Otrzymane podziękowania: 0
/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]
s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371
- sylwira1721
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój Skarbeczek Najsłodszy Tobiś <3
- sylka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
Powyższa informacja o sytuacji na rynku odżywek dla niemowląt i dzieci we Francji, z którą mogliście się Państwo spotkać, dotyczy wyłącznie jednej serii odżywek na rynku francuskim. Seria ta była sprzedawana wyłącznie we Francji.
Wszystkie produkty dla dzieci i niemowląt sprzedawane przez firmę Nestlé na rynku polskim są bezpieczne. Sytuacja nie dotyczy innych serii produktów ani innych krajów."
Mam nadzieje, ze Was to troche uspokoi... Mi ciarki przeszly jak to przeczytalam, bo ostatnio kupilam bananowa kaszke nestle. Jednak na szczescie kod kreskowy sie nie zgadza tak samo jak data waznosci. Ale powiem szczerze, ze kaszka wyladowala w koszu :/
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Asiersa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tomek**12.10.2010**'
- Otrzymane podziękowania: 1
Z resztą nigdy nie wiadomo, co kto ma w domu i skąd to pochodzi.
- Ekspert.Nestle
- Wylogowany
- gaworzenie
Dostałam to na fb i postanowiłam zamieścić na naszym forum.
WAŻNE!!
Nestle apeluje do wszystkich konsumentów, aby zwrócić kaszkę bananową! Okres przydatności do spożycia do 2012 roku, kod kreskowy: 761303308973, ponieważ istnieje możliwość, że zawierają kawałki szkła!
W związku z powielanymi w Internecie doniesieniami, firma Nestlé Polska pragnie uspokoić, że wszystkie jej produkty są bezpieczne. Apel wzywający do zwrotu produktów dla niemowląt i małych dzieci w Polsce jest bezzasadny i wprowadza rodziców w błąd. Prosimy o nierozpowszechnianie błędnych doniesień i przekazanie oficjalnego stanowiska zainteresowanym konsumentom.
Wspomniane doniesienia odnoszą się do sytuacji, która miała miejsce w lipcu we Francji. Wtedy to Nestlé France zapobiegawczo wycofało z rynku jedną serię (L 10980295) przecierów owocowych w słoiczkach Nestlé P’tit Pot Banana po znalezieniu szkła w jednym opakowaniu. Seria ta nie była sprzedawana w innych krajach. Sytuacja dotyczyła jednej wskazanej serii przecierów, produkt ten nie jest dostępny w Polsce.
Bezpieczeństwo żywności dla dzieci traktujemy z najwyższą powagą. W zastanej sytuacji chcemy uspokoić rodziców, że produkty Nestlé są bezpieczne dla ich dzieci. Osoby, które mają dodatkowe pytania, prosimy o kontakt bezpośredni z Centrum Informacji dla Rodziców Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..