BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #167245 przez zaguś
kurcze przeraziłam sie trochę tymi zmianami płci u dzieci, ale mi powiedział na 100% chłopak, nawet zdjecie siusiaka zrobił (chyba widać dobrze, czy tylko moja wyobraźnia widzi tam siusiaka) i wymierzył juz go i tak w 22 tc miał 0,87 cm długości (to zdjęcie niżej)
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #167258 przez Dorciaition
Ola, ja też tak mam. Musze być spakowana szybciej :) Tak lepiej, przynajmniej się o niczym nie zapomni.

Zaguś, ale świetne zdjęcie. Mój mężuś ma bardzo słabą wyobraźnię,a widzi siusiaka :laugh:

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #167260 przez Aleksandra
Zaguś chłopak jak nic !!! :lol:

Luśka ja w sumie to mam wszystko przygotowane. Pakuję się już od poniedziałku, więc teraz to już tylko dopakowywanie i czekanie na resztę prania jak wyschnie. Idę robić pediciure :)
13 lata 4 miesiąc temu #167278 przez iva 20
Zagus chlopak jak malowane hhe :)
ja to zawsze dwa dni wczesniej jestem spakowana bo tez bym nie mogla na ostatnia chwile jeszcze teraz w ciazy to by byla katastrofa jak sobie przypomne ze poszlam ostatnio do garazu przyjechalam przyszlam do domu i kazalam isc mezowi sprawdzic czy napewno zamklam auto bo nie pamietalam hahaa :lol:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #167285 przez madziaska
Wrocilam odlekarza... powiedzual, ze mama tak napiela miesnie u dentysty i dlatego tak to odczuwa... Zle samopoczucie, opuchlizna i mdlosci to od zeba... Przepisal leki, zobaczymy... teraz spi...
Zagus sisika jak nie wiem co ;) Czasami jaderka bardzo pozno wstepuja do moszny i dlatego lekarz moze sie pomylic, a cipulka tzn wargi sromowe u malych dziewczynek sa powiekszone, napuchniete, wiec tez mozna pomyslic z siusiakiem... Tak slyszalam. Wogole o uszy mi sie obilo, ze cipulka po porodzie dziewczyne jest spuchnieta, a czasami bywa tez, ze dziewczynki krwawia... Dobrze w sumie wiedziec...
Marthunia bedzie dobrze :)
Dorcia, LUsia czesto o WAS mysle, o tym co przeszlyscie, jestescie bardzo dzielne, podziwiam WAS... Teraz musi buc dobrze!!! :)
Vestsuia ja tez mam pryszcze i taka kaszke jak zjem slodycze, truskawki, a ostatnio po malinach. Wczoraj wyciskalam na jednym policzku i dzisiaj mam strupy. Wkurza mnie ta cera...ale tak podobno jest przy dziewuszkach ;)
13 lata 4 miesiąc temu #167298 przez luska
Zagus sisoreke jest piękny i wyraźnie go widac hhehe:)
Madzialska właśnie zapomniałam o tym , ze często i gesto dziewczynki maja bardzo spuchnięte wargi sromowe i tu masz pomyłki.Moja córeczka tak miała ale jednak lekarz widział cipuszke :)
Najwazniejze , ze to nie odczyn jakis alergiczny
A ja szaleje na aleggro znalazłam dwóch sprzedawców fakt używanej odzieży dla maluchów ale wszystko nextitd ale jakie słodkie dla dziewczynek :lol: Licytuje po cichu , żeby menio nie wiedziała a co(chociaż pewnie wcale by sie nie złościł ale to tak po cichu , zęby nie zapeszyć :silly:
13 lata 4 miesiąc temu #167332 przez vestusia
Zaguś :D Ja tam też czasami na usg nic nie widzę, ale tutaj zdecydowanie sisiak. I nawet jajeka są he, he :D Przynajmniej ja to tak widzę :)

Madziaska, to teraz potrzeba troszkę czasu, aby Mamcia powróciła do formy. Najważniejsze, że lekarz to ocenił, zdiagnozował, przepisał leki, teraz tylko trzeba troszkę czasu, aż wróci wszystko do normy :)

No a u mnie to niby wszystkie znaki na niebie mówią, że powinna być dziewuszka. Też mnie wysypało do początku ciąży jak nie wiem co, do teraz mam brzydką cerę (ale chyba i tak o niebo lepszą od tego, co było jeszcze jakiś miesiąc temu). Do tego mam brzuchol nisko, jestem taka "ulana" hehehe (robię porównanie do tych koleżanek, które rodziły córcie), wklęśnięty (póki co) pępol... więc jak będzie sisiorek to będę zaprzeczeniem na wszystkie znane wierzenia he, he, he :D
13 lata 4 miesiąc temu #167360 przez madziaska
Vestusia mi troche pepol zaczyna wychodzic ;) ale to chyba nie jest kwestia plci dziecka, tylko samego pepka ;)
13 lata 4 miesiąc temu #167376 przez Dorciaition
Dobrze Madziaska, że Twoja Mama poszła do tego lekarza. Teraz niech odpoczywa. Obserwuj ją, a na pewno powróci do formy :)

Ojej, nie wiedziałam, że dziewczynkom może krew lecieć. Wiem tylko, że nie posypuje się na pipeczkę pudru, tego dla niemowląt, bo może się do środka dostać.

Vestusia z twarzą to u mnie bardzo wskazuje na dziewczynkę, bo mam straszną, a z Alankiem miałam ładną. A co do pępka to i teraz i wtedy miałam w środku. Zresztą kiedyś bardzo dawno temu ;) jak miałam jeszcze bardzo płaściutki brzuch to mój pępol był w środku, wiec pewnie ciężko będzie mu wyjść, choć chciałabym :)

Byliśmy w sklepie właśnie, gdzie dla dziadków oczywiście nic nie kupiliśmy :ohmy:
Przy kasie Krzysiu do mnie, że mam wielki brzuch i to oczywiscie bardzo głośnio- ciołek. A potem "Karolek rośnie". On oszalał normalnie! Po pierwsze przecież będziemy mieć dziewczynkę, a po drugie nigdy o tym imieniu nie rozmawialiśmy. Czasami mi się wydaję, że ma brata bliźniaka i się podmieniają :laugh:

13 lata 4 miesiąc temu #167382 przez vestusia
Madziaska :) Mój pępol właściwie jest "rozlazły" i wyrównał się prawie z powierzchnią brzucha :) A jak np. wstaję (napinam mięśnie), albo się śmieję, to z jednej strony tak się zaczyna wybrzuszać. Pewnie więc wyjdzie na zewnątrz do końca ciąży :)

Dorcia, Karolek? To Ci dopiero numer he, he, he :D

Idziemy z sierściuchem na spacer. Może Piotrek zrobi mi jakieś ładne zdjęcia, bo biorę aparat. Oczywiście nie podoba się jemu ten pomysł, chociaż i mnie, i dzidzi, i Funi się podoba he, he, he :D
13 lata 4 miesiąc temu #167392 przez aniaa_
zaguś siusiak jak nic !!! :) 100% chłopak :)

Dorcia nieźle Twój z Karolkiem wystrzelił :laugh:

A mój pepol też mi pewnie wyjdzie do końca ciąży, bo juz niedużo brakuje i będzie płaski.
13 lata 4 miesiąc temu #167397 przez madziaska
Dzieki dziewczyny :kiss: Tak juz mam, ze o mame sie nadzwyczaj martwie ;)
Dorcia moze Karolinka ?? ;)
Vestusia udanej sesji, czekamy na zdjecia ;)
13 lata 4 miesiąc temu #167398 przez Dorciaition
Mam nadzieję, że mój też jakimś cudem wylezie ;)

Tak sobie właśnie porównuję brzuch z 26 tc z Alankiem. To powiem Wam, ze teraz mam większy :)

Vestusia niech nie marudzi, tylko robi ładne zdjecia. My chętnie popatrzymy :)

13 lata 4 miesiąc temu #167400 przez aniaa_
Madzia to normalne, że martwisz sie o swoja mamitę, teraz najważniejsze niech odpoczywa i szybciutko dojdzie do siebie.
13 lata 4 miesiąc temu #167401 przez Dorciaition
Madziaska absolutnie nie! Karolinka to moja rozpieszczona 19letnia szwagierka :ohmy: hi hi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka