- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2012
Mamusie marzec 2012
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
nie mialam jak pisac bo padnieta jestem, calotygodniowa zmiana mnie wykonczyla jeszcze jutro i likend
w sobote jedziemy do mojej ,, kuzynki ,, na 30-tke
plany swiateczne juz porobilas odpowiada mi spotkanie w Pasazu, znam te rejony wiec trafie bez problemu, ale dokladnie nie wiem kiedy bede we Wroclawiu bo swieta spedzamy u L, ale to jeszcze sie zgramy
aisod a nie mozesz zmienic lekarza dbaj o siebie, o was
Gabi my tez czasami chodzimy na plac z kulkami, sama lubie tam sie pobawic
Dorota podpytaj w zlobku o tego lobuza to taki dziecinny podryw ale jak widac Majeczce sie to nie podoba
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Doskonale rozumiem twoje obawy Gusiag.. Pewnie też bym dmuchala na zimne, po takiej sytuacji..
Dziękuję w imieniu adriana. Czy wasze dzieci też piją z kubków , szklanek? Adek sobie upodobał i pije jak oszalaly;)
Muszę spadać, wpadne po pracy!
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Dorota gratulacje sukcesów w pracy, niech sie jeszcze one zamienią w wymierne pochwały (premia)
Myślę, że spokojnie możesz podpytać pań o tego chłopaczka, ale myślę, że tak jak Ewa piszę to pewnie taki dziecięcy podryw... Na dokuczanie celowe to jeszcze chyba za małe te dzieciaki są
Ewa to fajna zabawa Ci się szykuje i dobrze,bo sie odstresujesz po pracy
Gusiag dobrze, że pilnujesz tu porządku Zazdroszczę tej kąpieli i piwka Teraz ani tego, ani trego za bardzo mi nie wolno (przynajmniej w soli )
Miłego dnia!
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
u nas noc taka se. Nie mogłam spać bo R się wiercił i skakał po łóżko jak wesz po aksamicie.. Ola od 6 pojękiwała - też gdzieś czytałam że zęby w nocy i nad ranem dokuczają. A jak wstała o 8 to powiedziała i pokazała "tu boli" i dotknęła zębów z tyłu. Tylko że ja tam nic nie widzę, nawet nie widzę miejsca na kolejnego zęba z tyłu, nie wiem jakim cudem mają tam być jeszcze piątki...
wczoraj zamówiliśmy sobie materace, dwa 80x200 żeby każdy miał swój i może nie będę tak już czuć jak będzie się rzucał z boku na bok, no ale nie o tym, mam nadzieję, że będą ok bo jeden z nich przeceniony był z 600euro a drugi z 500euro i to duuuużo. Mamy czekać 2 tygodnie. Może wreszcie będę się wysypiać.
Ewa no musimy się dograć. My do pasażu mamy 5 min autem. A ile po świętach zostajemy to nie wiem bo nie mamy nawet żadnych planów na sylwestra. Ale pewnie będziemy jeszcze.
udanej imprezy
Gabi moja Olka zaczynała już pić z kubka i odwidziało jej się na rzecz butelek z wodą mineralna i dziubkiem ona w ogóle nic nie pije poza wodą i soczkami. Dziś chciałam dać herbatki dziecięcej z kubka i za cholerę nie wypiła. Ale to dlatego też, że nie lubi herbat.
A co dajecie dzieciom na śniadania??
Aisod musisz wytrwać z lekarzem pesymistą, ale to już niedługo
- aisod
- Wylogowany
- rozmowna
Gusiag na śniadanie u nas królują płatki z mlekiem, ale też dajemy kanapki, jajecznicę, albo parówki, czasem jemy płatki owsiane, albo lane kluski. Śniadanie to u nas głównie mleczne posiłki, bo Misiek jak pamiętasz nie pije mleka z butli, tylko ewentualnie w kubku. Jak je płatki to prawie 0,5 l mleka zjada (najpierw wyjada płatki z miski, a potem wypija mleko używając miski jak kubka. Czasami ma trzy dolewki
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
a filmik na fb doprowadził mnie do łez i przekonania że chce mieć drugie dziecko. Szkoda, że tylko ja chcę...
idę robić obiad
- mariola2041
- Wylogowany
- budujemy zdania
jeszcze nie chodzi sama ale już niedługo zacznie bo ona boi się puścić i w tym problem i z równowagą ma ale terapeutka mówi że za jakiś czas sama zacznie chodzi było by super bo tak będzie ciężko z 2 dzieci mi jak ona jeszcze nie zacznie chodzić...pozdrawiam wszystkich i postaram się teraz częściej wpadać i udzielać dobrze mi to zrobi...
- gaabrysia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rączki malutkie,Ale chwycą Cię za serce na zawsze
Dziś u nas był Macius tydzień młodszy, Adrianek go glaskal, pokazywał wszystkie zabawki brał za raczke, byłby dobry bratem;) znaczy kiedyś będzie;) w dalekiej przyszłości.,,
Wiecie, ze Maciek ma tak słabe żeby... Jeszcze nie widzialam prochnicy u tak małego człowieka, to tego w obu 4 ma plomby.. Muszę iść z Adkiem do dentysty! Ja nic nie widzę jak otwiera mi buzię, ale.. Może jakies lakierowanie..
Jak takiego brzdaca przy borowaniu utrzymać. .. Hmmm
Ogolnie fajny dzień, koleżanka teraz na zwolnieniu, wieć będziemy się częściej spotykać, fajnie! Adek uwielbia dzieci.
Gusiag, mąż niechce dziecka czy masz na myśli słowa teściowej?
Aisod to faktycznie Ci lekarz trafił! Ale co zrobic..
Nie umiem się dziś skupić, do pracy zaspałam. Znaczy zdarxylam, ale ani zębów nie upilam, włosy tylko zakazalam i w 8 min bylam na przystanku, ale dzięki temu podpilam 50 min dłużej;)
Miłego weekendu;)
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gabi, Kinga tez pije z kubkow, ze szklanek ale ja staram sie jej jeszcze dawac kubek z dziubkiem albo butelke bo ona strasznie rozlewa
kubek Adrianka bardzo fajny
Gosia myslalam ze napiszesz, ze idziesz robic drugiego bobasa a R nie chce miec drugiego dzidziusia, ze piszesz ze tylko ty chcesz czy chodzi ci o tesciowa
Gosia u nas na sniadanie kroluje parowka, omlet, kanapka - wszystko osobno i tak w kolko ale odpukac apetyt ma coraz to wiekszy
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dobrze zrozumialam ze dziecko 19 miesieczne ma juz zabki zepsute
ja tez planuje wziasc Kinge do dentysty w grudniu bo zostal mi kamien do sciagniecia, a dla niej byla by to okazja zeby sie zaczac oswajac z gabinetem i tymi dzwiekami
mariola ogromnie gratuluje w tych ciezkich dla ciebie chwilach. no to jest was dwie ty i aisod
dbaj o siebie i dzidziusia, rob wszystkie badania i jak cos cie bedzie niepokoic to idz odrazu do lekarza.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Gosia moze maz sie zdecyduje na drugie za rok. Moj maz chce miec dzieci tylko musimy czekac na ustatkowanie sie wkoncu.
Gabi moj kuzyn jak mial 2 latka to mial zeby czarne i sie lamaly i tez sie boje o zeby ale widse ze ma zdrowe tylko ze myc zebow nie chce.
Dostalam.okresu mocnego.
- martyna123
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Gosia moze maz sie zdecyduje na drugie za rok. Moj maz chce miec dzieci tylko musimy czekac na ustatkowanie sie wkoncu.
Gabi moj kuzyn jak mial 2 latka to mial zeby czarne i sie lamaly i tez sie boje o zeby ale widse ze ma zdrowe tylko ze myc zebow nie chce.
Dostalam.okresu mocnego.
- georgette102
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥♥♥ Maja ♥♥♥ Mój najdroższy skarbek!!!
ewelinda może to były i zaloty, kiedyś jak ją odbierałam ze żłobka to właśnie ten chłopiec tak ją przytulał, że aż ją przewrócił, teraz bił ją po głowie i dzisiaj jak do mnie szła o znowu ją zaczepił, więc zapytałam opiekunkę czy nie bije jej jak mnie nie ma, a ona powiedziała, że nie i że on się robi taki niegrzeczny jak rodzice przychodzą po dzieci
gabi Maja pije ze wszystkiego co się da, najbardziej lubi moją herbatę z kubka, ma też kubek niekapek z którego pije wodę, czasami wodę z butelki z dziubkiem, a w żłobku ma bidon ze słomką
mariola gratuluję! na pewno dasz sobie radę z dwójką dzieci, trzymam kciuki za Was
ewelinda ja mam dwa dni wolnego i cieszę się jak dziecko
aisod a wiesz, że dzisiaj pochwały miały wymierną postac, dostałam dodatkową premię, czego kompletnie się nie spodziewałam, a do tego klienci w ramach podziękowania podarowali mi butelkę wina, luuuuubię swoją pracę
a teraz idę na fb zobaczyc wzruszający filmik, bo nie wiem o co kaman
- gusiag
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moja największa miłość
Ewa u nas w kółko na śniadania jajka w każdej postaci, parówki które powoli odstawiam na rzecz chleba i szynki i pomidory i tak na okrągło. ale szynka weszła w menu więc mam nadzieję, że niedługo zacznie jeść bardziej urozmaicone śniadania. Trzymam kciuki za Kinie też
Gabi a te zepsute zęby małego kolegi Adka to tak po prostu czy jakieś zaniedbanie rodziców, za dużo cukru czy coś? czy higiena itp? przerażające że już musiał leczyć zęby...
biedny
Martyna oby szybko okres minął.
Dorota dobrze, że dopytałaś o małego dziada nie będzie nam tu Majki bił!
u nas z dzieckiem drugim to jest tak, że jesteśmy zmęczeni, mąż poświęcał każdą chwilę na naukę, snu mu ciągle brakowało itp i jest zmęczony i dzieckiem i nauką i mówi, że chce odpocząć i móc się znów cieszyć mną (taka ściema ) i Olą i mieć siłę na pracę i na nas dwie no i że jeśli w ogóle to za jakiś czas. Ale jak się trafi to że będzie się cieszył.
ale to takie gadanie, życie samo pokaże co nam pisane
a ja mam jakieś dziwne myśli i śni mi się ciąża. Może mam urojoną jak pies...