- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Krwotoki moga sie zdarzac w ciazy, moga byc oznaka przemeczenia ale nie musza. Mimo wszystko powiedz lekarzowi na kolejnej wizycie ze ci sie ze ci sie cos takiego przydarzyło
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Ummi Twoje rady też napewno się przydadzą Jednak nie ma to jak doświadczenie. Koleżanka też mi dużo rzeczy z marszu wymieniła które są najzwyczajniej zbędne.
missyy masz świętą rację wyjdzie w praniu czego dziecko tak naprawdę będzie potrzebowało
serduszko fajnie tak mieć od kogo dostać, my sobie sami wszystko kupimy, ale z drugiej strony mamy szansę wybrać takie jak się nam podoba np łóżeczko itd
asienka kuzyn mojego męża wziął na wesele miesięcze dziecko, ale w połowie wsiadł w samochód i malucha odwiózł mamie. Także no niby się da pogodzić, ale znów jakbym ja była w takiej sytuacji to chyba bym zrezygnowała z pójścia na wesele.
pecka Wiesz co a mi się Helena kojarzy ze staruszką spod kościoła Tak jakoś nie za fajne imię, ale każdy ma swój gust w ciąży podobno takie sytuacje mogą się zdarzać, gdzieś wyczytałam że przez większe ukrwienie czy coś, ale ważne że zatamowane
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Gratuluję świetnych wyników na studiach
Aggi dlatego jeszcze za daleko , zeby sie zastanawiac prawda jest taka, że majac dziecko , nigdy nie przewidzisz co sie bedzie działo... więc na razie nic nie planujemy :)to sa nasi znajomi, którzy u nas byli na weselu... więc ewentualnie pójdziemy złożyć życzenia i na obiad i pojedziemy do domu
co do jedzenia... też teraz jem mniej, niż na początku.. tzn. jem około 5 posiłków dziennie, ale już nie podjadam, na poczatku to byłam ciągle głodna i ciągle jadłam wiesz... na siłe też nie da sie jeść... moze II trymestr będzie dla Ciebie łaskawszy
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
mi osobiście imie Helenka sie bardzo podoba, a szczególnie Hania, myslę, ze moze jakby byla córcia to tak bym ja tak nazwała. Filip i Kacper to bardzo ładne iumionka:) Ja mam Aleksandra i Igorka
Wrocław dzisiaj pochmurny;/ już czekam na kolejny weekend;) u nas w domu choroby sie plataja, mlodszy ma zapalenie oskrzeli ;/ zamiast do przedszkola u babci siedzi. Co do wyprawki to ja jestem przesadna i niczego przed porodem nie kupuje.
Potem wszystko na ostatnia chwile, tak jak z chlopakami (masakra, moj facet załadowany po same okna naszego autka , ledwo jechał )
pozdrawiam serdecznie
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Czytam wszystko na bieżąco ale nie zawsze komentuje bo albo nie mam siły albo brak czasu ;)Chodzę spać o 8:00 śpię prawie do rana, wczoraj mnie troszkę kuło raz z lewej raz z prawej ale oki.
Co do imion to Helenka mi się podoba, przypomina mi się Ogniem i mieczem, podoba mi się Wanda również i Rozalka czyli Rózia ale zapewne skończy się na Ewie bo mój mąż ma takie upodobanie a mi w sumie tez odpowiada, ewentualnie Iga bo podobają mi się krótkie imiona, a chłopiec? Hmm Artur, Bartosz, Dawid ale żadne nie jest jakoś takie żeby mnie urzekło. Podam wam fajna stronkę bankimion.pl tutaj są wszystkie imiona, pokazane statystycznie w zależności od popularności, można zobaczyć w jakim województwie jakie imiona przeważają ciekawe bardzo
A ja jutro mam to ważne usg w Katowicach, ogólnie jestem spokojna, gdzieś tam w środku lekki niepokój ale co ja teraz mogę zrobić? wierze w to, że jest ok bo czemu ma nie być? Moja mama mnie urodziła w wieku 38 lat, moich braci mniej więcej 32 i 33 roku życia i wszyscy zdrowi. Ale trzymanie kciuków jutro rano na pewno się przyda
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
nic mi się nadal nie chce. Dostaje coraz większego lenia, ale chyba to wszystko przez to że mężulek jest w domu Jedyny postęp jest taki, że mniej śpie
Potrzebuje pilnie powera Zapału mi wystarczy na 5 min, a potem padam z sił
Dłuży mi się do wizyty jak diabli
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Musiałam się wygadać, bo czasami już nie mam do kogo. Zawsze trochę ulży.
Maniula, kciukasy zaciśnięte. Będzie dobrze
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
MAniula fajna strona, dzięki Zaraz posprawdzam sobie swoje typy No to ja z kropkiem już zaczynamy kciuki trzymać i będziemy aż do jutra Napewno będzie wszystko dobrze, bo co by miało nie być
missyy A to ja się chyba cofać zaczynam bo pół dnia spędzam w łóżku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
prześledziłam wszystkie newsy:D, U mnie dużo się działo, ale zawsze tak jest jak mąż wraca z wyjazdu. Szkoda tylko, że mieliśmy dla siebie tylko wtorek i środę Dziś leżeliśmy do 13, a teraz przyjechał po niego kolega i pojechali:/. Znów wróci w poniedziałek: ale może to już przedostatni wyjazd i od marca praca w Lbn:). Na miejscu:))). Nasza ostatnia kolacja została przesunięta na wtorkowy pysznyyy późny obiadek:), w poniedziałek mój B wrócił dopiero o 22;/ także niestety nici z planów. We wtorek za to nadrobiliśmy, były też róże i bardzo miło:). Byliśmy też na zakupach: kupiłam strój kąpielowy dla kobiet w ciąży:) bo moje bobaski rosną jak na drożdżach i brzuszek już jest. Wczoraj byliśmy z bobaskami pierwszy raz na basenie: 45 min w zupełności mi wystarczyło, a samopoczucie do wieczora rewelacja:). Na ta chwilę nie zauważyłam żadnych zmian (początki infekcji), także jestem dobrej myśli:). Ciekawa jestem co na to gin, ale już w sobotę się wszystkiego dowiem. Wizytę mam na 10, lista pytań do niego codzień rośnie:).
Myślę ciągle o bobaskach, czy z nimi wszystko okej: nie wiem czy doczekam do 1 marca na usg. Ostatnio mam powrót energii, w końcu po 2 miesiącach coś mi się chce:); z nowych objawów pojawiły się codzienne zawroty głowy, i poczucie jakbym miała zemdleć. Ale jak usiądę, czy przystanę i chwilkę odpocznę to przechodzi:).
Dziewczynki a jak u Was zachcianki jedzeniowe? macie? Ja marzę o czereśniach:) od rana do nocy i w nocy:P
Maniula : trzymamy kciuki z bobaskami, wszystko będzie dobrze:*(Ja mam to usg właśnie 1 marca i też się stresuje troszkę
Missy: wygadanie się zawsze pomaga, a tu wszystkie Cię wysłuchamy:*
Aggi: Ja też dziś do 13:P ale to przez tę pogodę wstrętną:/
Ann sunshine: lista mega długa ale napewno się przyda:)
W Lbn pogoda KOSZMARNA;/ depresyjna! Ale po południu w planach spacer z sasiadką, a jutro znów basen:)
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Trzymamy kciuki ale na pewno wszystko będzie dobrze Kochana :*
Missy zobaczysz, wszystko bedzie dobrze
ważne, abys znalazła sobie jakieś zajęcie.. ja np. robie codziennie jakieś porzadki.. np przedwczoraj całą szafę- garderobę wysprzątałam, niepotrzebne rzeczy powyrzucałam, wczoraj zrobiłam porządki w dokumentacji, a dzisiaj wyciagnęłam maszyne i sukienke sobie przerobiłam tak więc dzień za dniem mi leci i do wizyty niecały tydzień mi został
katsi w I trymestrze mialam mnóstwo zachcianek ciągle miałam na coś ochote ale teraz, póki co, nie mam szczególnie ochoty na jakieś specjalności jem w miare wszystko.. ale brzuszek też już widać, momentami mi sie wydaje , że z dnia na dzień jest coraz większy
a Ty masz dwa Skarby, więc Twój brzuszek automatycznie będzie szybciej rosnął
Dziewczyny, jak liczycie tygodnie ciąży ? 15 tyg i 5 dni, to jestem w 15 tygodniu czy 16 tygodniu ? zawsze mam z tym problem wiem, ze lekarze liczą pełne skończone tygodnie, czyli 15 tydzień, no ale jeszcze te dni, wiec ja bym liczyła , ze jestem w 16 tyg jak jest prawidlowo ?
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
katsi jeju niefajnie tak jak faceta nie ma i nie ma, ja bym nie wytrzymała chyba. Cała chora jestem jak ma nadgodziny robić, a co dopiero jakby mi wyjeżdżał na kilka dni Basen poprawia samopoczucie, ale lepiej spytaj gina co on na to bo z ciążą mnogą różnie może bywać co do zachcianek to ja raczej cierpię na kompletny brak apetytu więc się w tej kwestii nie wypowiem. No chyba że mówimy o lodach, które jak zachce mi się to muszą w 5 minut być u mnie
asienka tygodnie się liczy 'na wyrost' czyli jak jesteś w 15tyg5d to leci Ci 16tydzień ciąży Tak jakoś mój lekarz też liczy na wyrost - byłam u niego w 13t5d a on już liczył jako 14
My dziś z mężem poszaleliśmy i pojechaliśmy na kebab ale mnie teraz żołądek rozsadza, makabra nawet nie byłam w stanie siedzieć przy biurku tylko laptopa do łóżka wzięłam
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Kakadu możemy podać sobie ręce, moja córcia też zapalenie oskrzeli.
Jeżeli chodzi o imię to najważniejsze, żeby była zgoda między rodzicami co do imienia. A teraz czasy takie, że każde się przyjmie.
Maniula będę trzymać kciuki przez sen, co prawda, ale powinno zadziałać.
Missyy mnie też nadal nic się nie chce i tak jak ty mniej śpię, choć ciągle zdarza mi się spanko w ciągu dnia.
Missyy współczuję, niestety rodzice nam nie młodnieją
Katsi, powiało u ciebie optymizmem. Tak trzymaj . Ja z kolei muszę sobie rajstopy dla ciężarnych kupić, do pracy, bo zwykłe zjeżdżają mi pod brzuszek. Czereśnie, to ci dopiero zachcianka zimą. Ja ciągle jem jabłka, bardzo mi smakują.
Asieńka obecnie jesteś w 16 tygodniu (15 tydzień i 5 dni), czyli za chwilkę zaczynasz 17ty
Co zaglądałam to ostatnim postem był post Aggi i myślałam, że tu cisza, a tu tyle napisane i teraz muszę nadrabiać. Hi hi.
Aggi miętkę wypiłaś po tym kebabie? Mam nadzieję, że już lepiej. I nie mart się, że nie tyjesz. Przyjdzie na to czas.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ann kurcze też bym pochłonęła jabłko a zapasy mi się w domu skończyły muszę emka posłać popołudniu Chciałam miętkę ale też jak na złość zabrakło w domu w końcu tak poszłam się położyć i powoli wszystko samo mi się w żołądku ułożyło bo dziś już lepiej
asienka a to mój właśnie jak byłam w 13t5d to wpisał w kartę 14 tydzień i zawsze wpisuje w ten sposób