BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #840980 przez ann-sunshine
Katsi mozesz tu zostac nawet jak sie okaze ze w lipcu rodzisz. Na pierwszej stronie zmienie w piatek jak potwierdzisz i ochloniesz troszke :kiss:

Maniula szybko udalo ci sie umowic do endo tak szybko.

Czyli duzo nas wizytuje w tym tygodniu swoich lekarzy :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #840982 przez anoda89
Witam. Chciałam pogratulować mamusi trojaczków :) Nie martw się będzie dobrze, troje za jednym zamachem nie jeden by tak chciał :) :) W wątku Kwietniówki 2013 też była mam trojaczków, chyba dwóch chłopców i dziewuszka. Zajrzyj i poczytaj może jak ciąża przebiegała. Z tego co pamiętam długo leżała w szpitalu ale dużo wcześniej urodziła. Powodzenia :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #841008 przez asienka87
Katsi potrójne gratulacje :laugh: zobaczysz, będzie wszystko dobrze :) musisz tylko teraz potrójnie dbać o siebie :) ale zaskoczenie :) :kiss:

Serduszko to w srode zdajemy relacje z wizyt u lekarza ;)

odebrałam wynik tsh, okazało się , że z 2,9 z początku ciąży, spadło do 0,6... czyli chyba mam rozumieć, ze wszystko w jak najlepszym porządku :)?

10 lata 10 miesiąc temu #841028 przez ferritka
I ja z testow przylecialam gratulowac potrojnego szczescia B) spokojnej ciazy dla Ciebie super mamo :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 10 miesiąc temu #841038 przez gosia28
ach taki news to i ja dołączam się do potrójnych gratulacji :)
spokojnej ciąży życzę :)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 10 miesiąc temu #841065 przez ann-sunshine
Asienka nie za bardzo sie znam, ale tu chyba jest wazne zeby gornej granicy nie przekroczyc, czyli ok?

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841067 przez missyy
asienka87 wynik jest ok, bo niski :) . Wydaje mi się, że spokojnie w normie, co prawda nie wiem jakie są widełki w tym labo :P Ważne, że nie utrzymuje się na wyższym poziomie, bo to zawsze jakieś zagrożenie.
Ja mam wynik 1.4 i nadal biorę leki i zbijam i zbijam niżej :P

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 10 miesiąc temu #841070 przez gosia28
asieńka jak tsh jest poniżej dolnej granicy to też wymaga konsultacji z endokrynologiem więc zerknij jakie labo ma granice ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841104 przez aggi
Hej kobietki melduję się - jak to na mnie przystało - wieczorem :)

missyy najlepiej obgadaj kwestię zęba z lekarzem. Bo co do tego że to źródło zakażeń i bakterii to jest święta racja. Także do gina marsz, a potem do dentysty :) :kiss: no babka z badań świetna nie powiem :dry: mnie też strasznie kusi to 3d/4d ale nie wiem kiedy najlepiej iść :S chciałabym ujrzeć pyzatą buźkę już, a nie tylko takiego szkielecika małego :) no i muszę podzwonić popytać o ceny..

asienka o fajnie, możesz podpytać kiedy poleca zrobić, żeby i ładnie było widać i fajna pamiątka była :S tsh raczej w porządku u Ciebie i tak ma być :)

katsi ale WIEŚCI ! :cheer: :cheer: :cheer: oczywiście przymusowo tu z nami zostań na forum, bo tyle nam emocji dostarczasz że chyba bez Ciebie nie wytrzymamy :lol: odpoczywaj dużo, zarzuć nam tu zdjęciem ! oszczędzaj się, pisz do nas, a my ślemy przytulania i dobre słowo! Napewno wszystko będzie dobrze, trzymamy mocno kciuki :cheer:

Ann chyba będę musiała tłuste odstawić i na gotowanym i sałatkach jechać :S

MAniula trzymam kciuki za wizytę u endo :kiss:

serduszko nic się nie stresuj, będzie git :) Ale z zaproszeniami zawsze tak jest, że jak się zaprasza większą ilość osób to nikomu się w 100% nie dogodzi..

Kurcze takie dzisiaj zaskoczenie normalnie szok :)

A my z Ann jutro do ginków, Ann na którą idziesz?? Ja dopiero wieczorem na 20. Nie mogę się już doczekać, mam nadzieję że poświęci mi więcej czasu niż ostatnio i dostanę zdjęcie :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841165 przez ann-sunshine
Dzien dobry.

Wczoraj z tych emocji Missy zapomnialam tobie odpowiedziec. Ta babka z labo no comment, zero empatii. Zamiast pomyslec ze czekqsz na wyniki to jeszcze dzwoni z jakas pierdola. Nakrzyczalabym na nia przez ten telefon.

Aggi ja sie pindruje, jem sniadanie i ok 9:00 wbijam w kolejke. Ale dzis pewnie bez usg bedzie. Tak mysle, ze polozna powazy i pomierzy, ginek pogmera i sprawdzi szyjke, zleca badania do labo i tyle.

Serduszko to prawda z tymi zaproszeniami. My rozdalismy 75, a przyszlo 47 osob. Nie da rady dopasowac daty do wszystkich. Najwazniejsze zeby najblizsi mogli byc.

10 lata 10 miesiąc temu #841181 przez Agnilla
rozsiałam plotę to i ja wpadam z gratulacjami dla potrójnej mamy :kiss: :)

10 lata 10 miesiąc temu #841189 przez missyy
Ann lekarka mnie przeprosiła i kazała się nie przejmować, na końcu dodała coś że jutro zadzwoni (to miała być sobota :dry:)Pewnie, żeby mnie udobruchać. Telefon milczy, czyli co, albo wyniki dobre, albo znów nie miała czasu tego zrobić :S
Brak słów :angry: Ma jeszcze tydzień, żeby to przedstawić mojej lekarce do czasu wizyty.

Aggi boje się jak diabli tego wyrwania, na samą myśl o znieczuleniu i widoku krwi mi się wyć chce. Normalnie bym poszła bez oporów, a teraz w ciąży zrobiłam się cykor :pinch:. Gdyby chociaż ktoś dal mi gwarancję, że maluchowi to nie zaszkodzi.

Ale Wam kobitki zazdroszczę tej wizyty, a ja czekam i czekam i się doczekać nie mogę. :S
Jutro Bydgoszcz, wiec wrócę pewnie dopiero pod wieczór. Tylko nie wiem jak w aucie wyrobie :blush:

Jeszcze wczoraj mi coś załupało w krzyżu, chyba się trochę przeciążyłam jak robiłam porządki i przenosiłam jakiś worek. Za ciężkie chyba było i się przeliczyłam :(

Idę coś porobić :P

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 10 miesiąc temu #841197 przez ann-sunshine
Missyy dzwigac nie wolno. Wiesz to pewnie tak jak i ja. Taaa a zakupy kto przytaszczy? A dziecko na hustawke i do wanny kto podsadzi?

Mnie za to wczoraj tam na dole klulo. Myslalam ze nie wyrobie, a ruszyc sie nie moglam bo usypialam marte. Dlatego mimo ze mojego doktora nie ma to wole szyjke sprawdzic

10 lata 10 miesiąc temu #841212 przez asienka87
Witam :)

Ann, missy, gosia28, aggi granice z laboratorium : min 0,34, max: 4,00 , a ja mam 0,636, więc z norm wynika, że wszystko ok:) choć w laboratorium niby max 4,00, a gin mówi, że w ciąży 2,5, więc też nie wiadomo, jakie normy min sa dla ciąży.. ale jutro wszystkiego sie dowiem :)

aggi zapytam:) a jeszcze postaram sie dowiedzieć od mojej szwagierki, bo urodziła 3 miesiace temu, a wiem na pewno, że robiła usg 4d bo zdjęcie widziałam (cudo :) ) zapytam w którym tyg robiła i ile płaciła :)

missy trzeba uważać z tymi ciężarami... też staram się unikać dzwigania.. wiadomo, zakupy trzeba zrobić :) ale na większe jadę z moim Ł do marketu, a takie mniejsze robię sobie w osiedlowym sklepiku :)

Ann
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #841216 przez Mira_84
Wszystkiego najlepszego, dużo spokoju, wsparcia od bliskich i szczęśliwego rozwiązania dla Ciebie - Potrójna Mamusiu!!!! :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka