BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #840169 przez ann-sunshine
Czesc.

Z bolem glowy nie wiem co zrobic. Nie czesto miewam. A jak juz to ratuje sie paracetamolem.

Odpukac od 3 dni nie mam prawie mdlosci. Mam nadzieje ze tak zostanie

Ktora kiedy ma teraz wizyte? Aggi i ja 18 lutego

Milej niedzieli.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #840170 przez asienka87
Maniula piękny Szkrab :) nie mogło być inaczej :laugh: słodkości :blush:

Aggi no widzisz, trzeba sie pomęczyc i lepiej sie śpi ;) ja znów miałam wczoraj wyczerpujacy dzień i zasnęlam już po 22... ale dziś o 5 wstałam w pełni wypoczęta :laugh: a mój Ł się przebudził i wstał razem ze mną :P poszliśmy na tv i Ł koło 7 poszedł z powrotem spaciu,a ja juz nie i tak sobie siedze na necie :) pewnie mnie weźmie po południu na drzemke :P
super zdjecia- brzusio rośnie ;) pięknie :laugh:

katsi II trymestr na pewno będzie lepszy :) choć nie wiem, jak to z dwoma bobaskami jest :laugh:
bidulka, tak sie czeka na wozyte...a tu dzwonią i żyjesz 2 dni w niepewności :( ale poniedziałek już jutro, przeleci :) i zobaczysz swoje kruszynki zdrowe i piękne :)
ja już do srody nie mogę sie doczekać :laugh:

Ann Ty masz z Aggi 18-ego, a ja 19-ego :laugh: już nie moge sie doczekać :blush:

całuje z rana :*

10 lata 10 miesiąc temu #840274 przez katsi87
hej dziewczynki:)
Ja wizyta jutro, już nie mogę się doczekać. Dziś w końcu spałam: od 2 w nocy do 12:) hihi sama byłam zdziwiona:D
później wybrałam się na spacer na godzinkę, chociaż u nas pogoda nie ciekawa:)u mnie niestety wymiotowanie bez zmian.ale już 12 tydzień także może jeszcze troszkę i przejdzie.
widzę, że na forum leniwy weekend w pełni:)
miłego dnia:)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840481 przez aggi
Hej witam się po weekendzie :) Jestem dziś tłustym wrakiem człowieka, znów za tłusto wieczorem zjadłam i teraz umieram :( chyba muszę odstawić takie cięższe jedzenie bo mi żołądek normalnie wysiada... :(

MAniula niestety nie wiem co na zatoki w ciąży :dry:

Niestety ja podobnie jak Wy nic z lekarstw nie brałam jeszcze przeciwbólowego itd więc w tej kwestii również chętnie podczytam co z naturalnych rzeczy działa na bóle itd. W sumie mnie jak głowa boli to po prostu kładę się spać..

Ann masz rację ja 18.02 wizytę mam tak jak Ty, ciekawe kto kiedy jeszcze :)

asienka ja to jak już zasnę to się obudzić nie umiem, a i tak przez pół dnia ziewam :dry: odkąd jestem w ciąży to spanie w nocy to zmora..

katsi
napewno Ci ustąpią wkońcu objawy :) a z maluchami napewno wszystko dobrze, odezwij się po wizycie i zapodaj nam zdjęcie oczywiście :D

Dziewczyny/w sumie te co były - w którym tygodniu najlepiej iść na usg 3d/4d? :D zastanawiam się z mężem nad pójściem na taką wizytę, tylko jakbym się zapisywała to nie wiem w którym tygodniu będzie ładnie buźkę widać ? :)

10 lata 10 miesiąc temu #840582 przez missyy
witam się,

dawno nie pisałam :P Ja mam wizytę 25.

U mnie jak zwykle, jak nie urok, to... :S Mam 7kę do wyrwania :angry: :angry: Wrrrrrrrr
Makabra, miałabym to za sobą, ale kiedys dentysta powiedział a tam, zaklei się i może wytrzyma jakiś czas. :angry: A ja głupia się zgodziłam, bo miałam za sobą bolesne wyrywanie mocno zakorzenionej 8ki :( A teraz maszzz.....
Ma któraś doświadczenie z wyrywaniem zęba?? :( Poszłam do innego dentysty i powiedział, że w II trymestrze lepiej się zgłosić, bo to same bakterie i lepiej usunąc. Niby mają jakieś specjalne znieczulenie dla ciężarnych i karmiących. Mam się gina poradzić czy się zgodzi i podjąć decyzję. Boje się tego znieczulenia, że może zaszkodzić :(

Następne jaja. Dzwoniła do mnie ta lekarka, która mi robiła badania prenatalne :angry: Przestraszyła mnie jak nie powiem co. Bo miała dzwonić jak coś będzie nie tak. I co się okazało???? Dzwoniła z pierdołą, jakiś programem czy cos, żeby się przyłączyć. A ja od razu zapytałam jak wyniki testu, czy porobiła te statystyki. A ona, że NIE :angry: :angry: Zajebiście jej się spieszyy :angry: Powiedziała, że mam się nie martwić, bo jakby coś było źle, to już by na usg powiedziała.
Czaicie kobietę???

Ból głowy u mnie to norma. ratuje się zimnymi obkładami, masuje sobie skronie, a jak napitala jak diabli, to ostatecznie wezmę te pół Apapu zwykłego. Ale raczej się od tego bronie. Kupuje sobie plastry żelowe chłodzące Apap Ice i nawet się sprawdzają. Koojjącoo chodzą nagrzaną mózgownicę :silly:

Mnie kusi usg 3d :P Nie powiem, wiadomo, to trochę strata kasy. Koło 20tego może się zaczaję, zapytam gina :P:P Lewa kasa by się przydała :silly: I jakaś promocyjna cena :lol:

MAniula łohoho, ale ładnie się maluch ułożył do foci B) Mój nie chciał współpracować i cierpie do dziś, że go sobie nie pooglądałam, ani foci ładnej nie mam, a jeszcze tydzień muszę poczekać. :blush:
Wyniki idealne ;).

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 10 miesiąc temu #840703 przez MAniula
Oj Missy dobrze prawisz jak nie urok..., glowa trochu lepiej ale ja grzeje nie chlodze bo to chyba zatoki, plus inhalacja.

No i mam problem z tarczyca, uroslo mi tsh do 3,7 a w ciąży norma to max 2,5. Hmm szukam szybko endokrynologa, musi mi poradzic co i jak...

10 lata 10 miesiąc temu #840725 przez missyy
MAniula napisał:

Oj Missy dobrze prawisz jak nie urok..., glowa trochu lepiej ale ja grzeje nie chlodze bo to chyba zatoki, plus inhalacja.

No i mam problem z tarczyca, uroslo mi tsh do 3,7 a w ciąży norma to max 2,5. Hmm szukam szybko endokrynologa, musi mi poradzic co i jak...

Ja choruje od tamtego roku na nadczynność tarczycy, przy czym podczas leczenia tsh wzrosło nawet do 7(zaszłam akurat w ciążę). A w ciąży bardzo często tarczyca może się odezwać, tym bardziej że pracuje i za ciebie i za maluszka. Nie martw się, znajdź lekarza, pewnie przepisze Ci Euthyrox, można go spokojnie stosować w ciąży, nie szkodzi dziecku, wręcz pomaga. Ja zaczęłam go brać już przed ciążą i wynik mam teraz idealny, więc głowa do góry. ;)

10 lata 10 miesiąc temu #840735 przez asienka87
katsi trzymam kciuki za wizyte dzisiejszą :) daj znać, jak będziesz po :laugh:

Aggi u mnnie podobnie ze spaniem... nigdy nie miałam problemu.. a teraz ;/ no ale np wczoraj byłam taka wymęczona bo od 5.00 rano nie spałam , więc wieczorkiem po 22 juz lulu było, raz tylko sie obudziałam siusiu koło 4.oo i tak sobie spałam do 9.00 :) w końcu :)
co do jedzonka.. to ja tez sie źle czuje , jak wieczorem sie najem;/ wczoraj mój Ł kebaba sobie kupił, a ja twardo odmówiłam :laugh: ale też dlatego że nie chciałam woeczorem tłusto jeść, bo dzis rano miałam na czczo na krew iść :)

ja mam wizyte 19-ego :) i z tego, co pamietam, to chyba serduszko też ma wtedy :)

3d/4d to jeszcze chyba za wcześnie :) mój gin ma chyba 3d/4d to zapytam go w środę, kiedy będzie można zdjątka zrobić :) / jak nie zapomne oczywiście :P /

Missy ja ogólnie słyszalam, ze do dentysty najlepiej w II trymestrze iść.. ale może najlepiej swojego gina zapytaj ? bo tak na 100% nie wiem...
sama sie zastanawiam, bo mi jeden ząb zostal do zrobienia- kanałówka do poprawienia, ale póki co nic nie boli, nic sie nie dzieje i nie wiem , czy iść podczas ciaży, czy lepiej zaczekać do rozwiazania i wtedy iść.. tym bardziej , że kanałówka łaczy sie z prześwietleniem, a tego poodbno lepiej unikać...

Kochana, wiem, ze sie martwisz, ale na pewno z dzidzią jest wszystko dobrze :*

Maniula ja właśnie też na początku ciąży miałam tsh 2,9, no i dziś badanie rano powtarzalam , ale nie mam jeszcze wyniku... gin też mi powiedział , ze norma to max 2,5.. mam nadzieje, ze mi nie wzrosło... dowiem sie dziś popołudniu.
a wiesz, co w takim wypadku, jak jest za wysokie?

10 lata 10 miesiąc temu #840816 przez katsi87
hej dziewczynki...
piszę do was już po wizycie, nie wiem czy wogóle jeszcze mogę być na tym forum, i czy wogóle w to uwierzycie ale.....
w moim brzuszku mieszka TRZY bobaski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
spodziewamy się trojaczków!!!
Dzisiaj na usg, jakby miesiąc po tamtym dopochwowym robił mi usg przez brzuch. Patrzylismy oboje: pokazal sie dzidzius nr1: podskakiwał i szalał w brzuszku machał nogami i rękami, kolejny dzidziuś spokojny jedną raczką lub nóżką machał i... nagle pojawił się trzeci dzidziuś. Ja z lekarzem oniemieliśmy. Sprawdził to kilkakrotnie po czym zadzwonił do dyrektora oddziału w lbn i idę w piątek na potwierdzenie ciąży trojaczej!
Potem mam położyc się do szpitala i wogóle... serduszka biją .
Ja jestem w całkowitym szoku, mąż wraca z pracy właśnie też w szoku. mam dwa zdjęcia ale nie widać za dużo: dopiero w piątek będe miała szczegółowo. Dziewczynki powiem szczerze, że się zaczęłam bać. Naprawdę. co chwila chce mi się wyć. Nie wiem. Jestem szcześliwa oczywiście, ale teraz już czuje strach i lęk o te kruszynki. Bardzo Was proszę o dobrą myśl w naszą stronę, żeby moje serduszka rosły zdrowo.

10 lata 10 miesiąc temu #840836 przez missyy
katsi87 napisał:

hej dziewczynki...
piszę do was już po wizycie, nie wiem czy wogóle jeszcze mogę być na tym forum, i czy wogóle w to uwierzycie ale.....
w moim brzuszku mieszka TRZY bobaski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
spodziewamy się trojaczków!!!
Dzisiaj na usg, jakby miesiąc po tamtym dopochwowym robił mi usg przez brzuch. Patrzylismy oboje: pokazal sie dzidzius nr1: podskakiwał i szalał w brzuszku machał nogami i rękami, kolejny dzidziuś spokojny jedną raczką lub nóżką machał i... nagle pojawił się trzeci dzidziuś. Ja z lekarzem oniemieliśmy. Sprawdził to kilkakrotnie po czym zadzwonił do dyrektora oddziału w lbn i idę w piątek na potwierdzenie ciąży trojaczej!
Potem mam położyc się do szpitala i wogóle... serduszka biją .
Ja jestem w całkowitym szoku, mąż wraca z pracy właśnie też w szoku. mam dwa zdjęcia ale nie widać za dużo: dopiero w piątek będe miała szczegółowo. Dziewczynki powiem szczerze, że się zaczęłam bać. Naprawdę. co chwila chce mi się wyć. Nie wiem. Jestem szcześliwa oczywiście, ale teraz już czuje strach i lęk o te kruszynki. Bardzo Was proszę o dobrą myśl w naszą stronę, żeby moje serduszka rosły zdrowo.

OMG :ohmy: :ohmy: tego się chyba nie spodziewaliście :P:P Dwójka to zaskoczenie, a trójka... :lol:
Trzymam kciuki, żeby zdrowo rosły ;)

10 lata 10 miesiąc temu #840867 przez zoi
katsi, wpadłam z testów pogratulować trójeczki :laugh: !! Zdrówka!!

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #840886 przez ann-sunshine
O matulu Katsi ale zaskoczenie. Musicie miec metlik w glowie. Czy wy tak naturalnie, czy po kakims leczeniu? Musicie byc dobrej mysli. Na swiecie rodza sie i trojaczki i czworaczki. Beda mniejsze i urodza sie wczesniej ale bedzie dobrze. Bedziecie pod opieka. Ale nie kaza cilezec w szpitalu caly czas? Wysylam moc pozytywnych wibracji.

Maniula Missyy dobrze pisze znajdziesz endokrynologa, dostaniesz leki i bedzie dobrze.

Ja mialam zrobic badania ale najpierw ja chora, potem rano w pracy, teraz dziecko chore i nie mam jak do labo sie wybrac.

Aggi odstaw tluste, groszek sie buntuje

Katsi a dlaczego pytasz czy w ogole mozesz tu zostac??? Oczywiscie. Jezeli tylko chcesz.

10 lata 10 miesiąc temu #840936 przez MAniula
Katsi, tym bardziej możesz tu zostać :)
Będzie dobrze, jak pisze Ann! Dacie radę! Z drugiej strony jedno więcej to więcej do kochania. Moc pozytywnej energii, i głowa do góry!!!
Jutro mam endokrynologa.

10 lata 10 miesiąc temu #840971 przez katsi87
Jestescie kochane. Ja jestem w szoku;)piszew przelociebo jestem u mamy.placze co troszke.chyba szok. Macie racje:jedna dzidzia do kochania wiecej;)chce tu zostac tylko w liscie z 1str trzeba zmienic hehe;) u nas wszystko sie zmienilo w coagu jednego usg. W piatek potwierdzenie: ja nie wyobrazam sobie byc tak dlugo w szpitalu. Potem napisze.jestescoe kochane

10 lata 10 miesiąc temu #840979 przez serduszko20
Witajcie :)
Nie było mnie tu cały weekend i ile do nadrabiania a największe gratulacje katsi trojaczek:) potrójne szczęście:)

Ja mam wizytę teraz w środę czyli 19 lutego i już się zaczynam stresować ale cieszę się że zobaczę maluszka a w dodatku idzie ze mną przyjaciółka i później będzie czas na plotkowanie:)

W sobotę mój kochany zabrał mnie do kina byliśmy jeszcze z jedną parą ale było cudownie naśmialiśmy się i z filmu i z siebie:) Wczoraj natomiast dalsze odwiedzanie rodzinki z zaproszeniami ciągle komuś nie pasuje i jak się zdenerwuje to wyślę im pocztą:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka