- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Z bolem glowy nie wiem co zrobic. Nie czesto miewam. A jak juz to ratuje sie paracetamolem.
Odpukac od 3 dni nie mam prawie mdlosci. Mam nadzieje ze tak zostanie
Ktora kiedy ma teraz wizyte? Aggi i ja 18 lutego
Milej niedzieli.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Aggi no widzisz, trzeba sie pomęczyc i lepiej sie śpi ja znów miałam wczoraj wyczerpujacy dzień i zasnęlam już po 22... ale dziś o 5 wstałam w pełni wypoczęta a mój Ł się przebudził i wstał razem ze mną poszliśmy na tv i Ł koło 7 poszedł z powrotem spaciu,a ja juz nie i tak sobie siedze na necie pewnie mnie weźmie po południu na drzemke
super zdjecia- brzusio rośnie pięknie
katsi II trymestr na pewno będzie lepszy choć nie wiem, jak to z dwoma bobaskami jest
bidulka, tak sie czeka na wozyte...a tu dzwonią i żyjesz 2 dni w niepewności ale poniedziałek już jutro, przeleci i zobaczysz swoje kruszynki zdrowe i piękne
ja już do srody nie mogę sie doczekać
Ann Ty masz z Aggi 18-ego, a ja 19-ego już nie moge sie doczekać
całuje z rana :*
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja wizyta jutro, już nie mogę się doczekać. Dziś w końcu spałam: od 2 w nocy do 12:) hihi sama byłam zdziwiona:D
później wybrałam się na spacer na godzinkę, chociaż u nas pogoda nie ciekawa:)u mnie niestety wymiotowanie bez zmian.ale już 12 tydzień także może jeszcze troszkę i przejdzie.
widzę, że na forum leniwy weekend w pełni:)
miłego dnia:)
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
MAniula niestety nie wiem co na zatoki w ciąży
Niestety ja podobnie jak Wy nic z lekarstw nie brałam jeszcze przeciwbólowego itd więc w tej kwestii również chętnie podczytam co z naturalnych rzeczy działa na bóle itd. W sumie mnie jak głowa boli to po prostu kładę się spać..
Ann masz rację ja 18.02 wizytę mam tak jak Ty, ciekawe kto kiedy jeszcze
asienka ja to jak już zasnę to się obudzić nie umiem, a i tak przez pół dnia ziewam odkąd jestem w ciąży to spanie w nocy to zmora..
katsi napewno Ci ustąpią wkońcu objawy a z maluchami napewno wszystko dobrze, odezwij się po wizycie i zapodaj nam zdjęcie oczywiście
Dziewczyny/w sumie te co były - w którym tygodniu najlepiej iść na usg 3d/4d? zastanawiam się z mężem nad pójściem na taką wizytę, tylko jakbym się zapisywała to nie wiem w którym tygodniu będzie ładnie buźkę widać ?
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
dawno nie pisałam Ja mam wizytę 25.
U mnie jak zwykle, jak nie urok, to... Mam 7kę do wyrwania Wrrrrrrrr
Makabra, miałabym to za sobą, ale kiedys dentysta powiedział a tam, zaklei się i może wytrzyma jakiś czas. A ja głupia się zgodziłam, bo miałam za sobą bolesne wyrywanie mocno zakorzenionej 8ki A teraz maszzz.....
Ma któraś doświadczenie z wyrywaniem zęba?? Poszłam do innego dentysty i powiedział, że w II trymestrze lepiej się zgłosić, bo to same bakterie i lepiej usunąc. Niby mają jakieś specjalne znieczulenie dla ciężarnych i karmiących. Mam się gina poradzić czy się zgodzi i podjąć decyzję. Boje się tego znieczulenia, że może zaszkodzić
Następne jaja. Dzwoniła do mnie ta lekarka, która mi robiła badania prenatalne Przestraszyła mnie jak nie powiem co. Bo miała dzwonić jak coś będzie nie tak. I co się okazało???? Dzwoniła z pierdołą, jakiś programem czy cos, żeby się przyłączyć. A ja od razu zapytałam jak wyniki testu, czy porobiła te statystyki. A ona, że NIE Zajebiście jej się spieszyy Powiedziała, że mam się nie martwić, bo jakby coś było źle, to już by na usg powiedziała.
Czaicie kobietę???
Ból głowy u mnie to norma. ratuje się zimnymi obkładami, masuje sobie skronie, a jak napitala jak diabli, to ostatecznie wezmę te pół Apapu zwykłego. Ale raczej się od tego bronie. Kupuje sobie plastry żelowe chłodzące Apap Ice i nawet się sprawdzają. Koojjącoo chodzą nagrzaną mózgownicę
Mnie kusi usg 3d Nie powiem, wiadomo, to trochę strata kasy. Koło 20tego może się zaczaję, zapytam gina :P Lewa kasa by się przydała I jakaś promocyjna cena
MAniula łohoho, ale ładnie się maluch ułożył do foci Mój nie chciał współpracować i cierpie do dziś, że go sobie nie pooglądałam, ani foci ładnej nie mam, a jeszcze tydzień muszę poczekać.
Wyniki idealne .
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
No i mam problem z tarczyca, uroslo mi tsh do 3,7 a w ciąży norma to max 2,5. Hmm szukam szybko endokrynologa, musi mi poradzic co i jak...
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
Oj Missy dobrze prawisz jak nie urok..., glowa trochu lepiej ale ja grzeje nie chlodze bo to chyba zatoki, plus inhalacja.
No i mam problem z tarczyca, uroslo mi tsh do 3,7 a w ciąży norma to max 2,5. Hmm szukam szybko endokrynologa, musi mi poradzic co i jak...
Ja choruje od tamtego roku na nadczynność tarczycy, przy czym podczas leczenia tsh wzrosło nawet do 7(zaszłam akurat w ciążę). A w ciąży bardzo często tarczyca może się odezwać, tym bardziej że pracuje i za ciebie i za maluszka. Nie martw się, znajdź lekarza, pewnie przepisze Ci Euthyrox, można go spokojnie stosować w ciąży, nie szkodzi dziecku, wręcz pomaga. Ja zaczęłam go brać już przed ciążą i wynik mam teraz idealny, więc głowa do góry.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Aggi u mnnie podobnie ze spaniem... nigdy nie miałam problemu.. a teraz ;/ no ale np wczoraj byłam taka wymęczona bo od 5.00 rano nie spałam , więc wieczorkiem po 22 juz lulu było, raz tylko sie obudziałam siusiu koło 4.oo i tak sobie spałam do 9.00 w końcu
co do jedzonka.. to ja tez sie źle czuje , jak wieczorem sie najem;/ wczoraj mój Ł kebaba sobie kupił, a ja twardo odmówiłam ale też dlatego że nie chciałam woeczorem tłusto jeść, bo dzis rano miałam na czczo na krew iść
ja mam wizyte 19-ego i z tego, co pamietam, to chyba serduszko też ma wtedy
3d/4d to jeszcze chyba za wcześnie mój gin ma chyba 3d/4d to zapytam go w środę, kiedy będzie można zdjątka zrobić / jak nie zapomne oczywiście /
Missy ja ogólnie słyszalam, ze do dentysty najlepiej w II trymestrze iść.. ale może najlepiej swojego gina zapytaj ? bo tak na 100% nie wiem...
sama sie zastanawiam, bo mi jeden ząb zostal do zrobienia- kanałówka do poprawienia, ale póki co nic nie boli, nic sie nie dzieje i nie wiem , czy iść podczas ciaży, czy lepiej zaczekać do rozwiazania i wtedy iść.. tym bardziej , że kanałówka łaczy sie z prześwietleniem, a tego poodbno lepiej unikać...
Kochana, wiem, ze sie martwisz, ale na pewno z dzidzią jest wszystko dobrze :*
Maniula ja właśnie też na początku ciąży miałam tsh 2,9, no i dziś badanie rano powtarzalam , ale nie mam jeszcze wyniku... gin też mi powiedział , ze norma to max 2,5.. mam nadzieje, ze mi nie wzrosło... dowiem sie dziś popołudniu.
a wiesz, co w takim wypadku, jak jest za wysokie?
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
piszę do was już po wizycie, nie wiem czy wogóle jeszcze mogę być na tym forum, i czy wogóle w to uwierzycie ale.....
w moim brzuszku mieszka TRZY bobaski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
spodziewamy się trojaczków!!!
Dzisiaj na usg, jakby miesiąc po tamtym dopochwowym robił mi usg przez brzuch. Patrzylismy oboje: pokazal sie dzidzius nr1: podskakiwał i szalał w brzuszku machał nogami i rękami, kolejny dzidziuś spokojny jedną raczką lub nóżką machał i... nagle pojawił się trzeci dzidziuś. Ja z lekarzem oniemieliśmy. Sprawdził to kilkakrotnie po czym zadzwonił do dyrektora oddziału w lbn i idę w piątek na potwierdzenie ciąży trojaczej!
Potem mam położyc się do szpitala i wogóle... serduszka biją .
Ja jestem w całkowitym szoku, mąż wraca z pracy właśnie też w szoku. mam dwa zdjęcia ale nie widać za dużo: dopiero w piątek będe miała szczegółowo. Dziewczynki powiem szczerze, że się zaczęłam bać. Naprawdę. co chwila chce mi się wyć. Nie wiem. Jestem szcześliwa oczywiście, ale teraz już czuje strach i lęk o te kruszynki. Bardzo Was proszę o dobrą myśl w naszą stronę, żeby moje serduszka rosły zdrowo.
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
hej dziewczynki...
piszę do was już po wizycie, nie wiem czy wogóle jeszcze mogę być na tym forum, i czy wogóle w to uwierzycie ale.....
w moim brzuszku mieszka TRZY bobaski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
spodziewamy się trojaczków!!!
Dzisiaj na usg, jakby miesiąc po tamtym dopochwowym robił mi usg przez brzuch. Patrzylismy oboje: pokazal sie dzidzius nr1: podskakiwał i szalał w brzuszku machał nogami i rękami, kolejny dzidziuś spokojny jedną raczką lub nóżką machał i... nagle pojawił się trzeci dzidziuś. Ja z lekarzem oniemieliśmy. Sprawdził to kilkakrotnie po czym zadzwonił do dyrektora oddziału w lbn i idę w piątek na potwierdzenie ciąży trojaczej!
Potem mam położyc się do szpitala i wogóle... serduszka biją .
Ja jestem w całkowitym szoku, mąż wraca z pracy właśnie też w szoku. mam dwa zdjęcia ale nie widać za dużo: dopiero w piątek będe miała szczegółowo. Dziewczynki powiem szczerze, że się zaczęłam bać. Naprawdę. co chwila chce mi się wyć. Nie wiem. Jestem szcześliwa oczywiście, ale teraz już czuje strach i lęk o te kruszynki. Bardzo Was proszę o dobrą myśl w naszą stronę, żeby moje serduszka rosły zdrowo.
OMG tego się chyba nie spodziewaliście :P Dwójka to zaskoczenie, a trójka...
Trzymam kciuki, żeby zdrowo rosły
- zoi
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 32
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Maniula Missyy dobrze pisze znajdziesz endokrynologa, dostaniesz leki i bedzie dobrze.
Ja mialam zrobic badania ale najpierw ja chora, potem rano w pracy, teraz dziecko chore i nie mam jak do labo sie wybrac.
Aggi odstaw tluste, groszek sie buntuje
Katsi a dlaczego pytasz czy w ogole mozesz tu zostac??? Oczywiscie. Jezeli tylko chcesz.
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Będzie dobrze, jak pisze Ann! Dacie radę! Z drugiej strony jedno więcej to więcej do kochania. Moc pozytywnej energii, i głowa do góry!!!
Jutro mam endokrynologa.
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- serduszko20
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Nie było mnie tu cały weekend i ile do nadrabiania a największe gratulacje katsi trojaczek:) potrójne szczęście:)
Ja mam wizytę teraz w środę czyli 19 lutego i już się zaczynam stresować ale cieszę się że zobaczę maluszka a w dodatku idzie ze mną przyjaciółka i później będzie czas na plotkowanie:)
W sobotę mój kochany zabrał mnie do kina byliśmy jeszcze z jedną parą ale było cudownie naśmialiśmy się i z filmu i z siebie:) Wczoraj natomiast dalsze odwiedzanie rodzinki z zaproszeniami ciągle komuś nie pasuje i jak się zdenerwuje to wyślę im pocztą