BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #841226 przez tysiiiak
Gratuluję potrójnego szczęścia :) :kiss: Pamiętaj. Mimo tego, że będzie ciężko to każda radość będzie liczyła się potrójnie :) 3x pierwsze uśmieszki, 3x pierwsza mama, tata itp :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #841244 przez gosia28
asienka czyli tsh masz w normie, a co do tej górnej granicy i ciąży gin dobrze gada ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 10 miesiąc temu #841257 przez missyy
asienka87 norma do 4 to norma ogólna, u mnie w labo jest też wzmianka, że dla kobiet w ciąży wynosi mniej lub równa 2.5. I to już bank. Wiec wynik 0.6 jest dobry, aczkolwiek kontrolowałabym jeszcze i za jakiś czas zrobiłabym kolejne badanie do porównania. Tak dla świętego spokoju, że tarczyca pracuje prawidłowo. ;)

Wiem, wiem, trudno tak sprzątać, zajmować się domem, jak wszystkiego nie idzie zrobić, a tym bardziej czekać pół dnia z czymś żeby mąż coś chwycił i przestawil.
Taki jednorazowy wybryk :blush:, chyba nie zaszkodzi mi :unsure: . Pilnuje się w miarę możliwości.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 10 miesiąc temu #841293 przez MAniula
Hej a ja juz po wizycie u endo, tak jak pisalas missy dała mi ten lek na e.., powiedziala że pięknie zbijemy to tsh, że lek jest nie groźny dla maluszka, że maluszek pobiera tyle ile trzeba przez łożysko, i za 3 tyg powtarzam tsh i do niej mam znów się zjawić. A tak szybko mi poszło bo to lekarz w luxmedzie, dzwoniliśmy czy mnie między pacjentami przyjmie bo sama rok temu mówiła, że jak będzie ciąża i tsh wzrośnie to mam się pojawić. Po mojej poprzefniej ciąży właśnie u niej byłam bo miałam tsh wyższe, potem wróciło do normy i tetaz w ciąży znów zaszalało.

I endo mówiła, że groźniejsze wysokie tsh niż niższe od normy.

A mnie od wczoraj boki kłują, podbrzusze takie smęcące, że wiem że jest.

Powodzenia na wizytach i czekamy na relacje ;)

Miłego, słonecznego dnia!

10 lata 10 miesiąc temu #841341 przez jusia
Hej witam sie z wrzesniowek :)))) Katsi wielkie gratulacje!! :) 3mam kciuki za maleństwa :))))) potrojne szczescie !! ja tez jestem z lbn i u nas chyba z 2 lata temu slyszalam ze rodzily sie trojaczki i wszytsko bylo wporzadku :) powodzenia!!

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #841351 przez ann-sunshine
Katsi zobacz jakie wsparcie masz :-)

Po wizycie: cisnienie 92/66 czyli moja norma. Waga w miejscu - Aggi CZYTASZ? MOJA WAGA W MIEJSCU! A widzialas chyba mojego brzucha ogromnego. Szyjka dluga i zanknieta, macica miekka i prawidlowa na ciaze. Teraz za miesiac 18 marca mam sie zglosic. I tu bede miec zagwostke, bo to bedzie 19tc czyli za wczesnie na polowkowe i bedzie mnie kusilo zeby umowic sie prywatnie na to usg.

Co do klucia to uslyszalam ze jest ok, ale trzeba sprawdzac czy szyjka sie nie skroci w pozniejszej ciazy.

Taka cudna pogoda, a ja uziemiona w domu :-(

Maniula szybko leki zadzialaja i bedzie ok

10 lata 10 miesiąc temu #841358 przez aggi
Hej kobietki :kiss: ja dziś znów poszalałam ze spaniem, ale przynajmniej jakoś normalniej mi się żyje :cheer: a jak u Was samopoczucie??

Ann to czekam na wieści (które pewnie gdzieś już tu są :S :blush: ) :)

missyy
Echh ta babka to jakieś nieporozumienie. Totalny brak kultury i empatii - tymbardziej, że tu rozchodzi się o zdrowie malucha i Twój niepokój :dry: No to pogadaj z ginkiem - on wg mnie powinien zadecydować czy wyrywać czy nie i jeśli tak to kiedy i pod jakim znieczuleniem.

asienka
nic się nie martw, napewno masz w normie :) możesz podpytać, będzie miło :) Chociaż wiadomo że co miejscowość to inne ceny. Ale my w sumie niedaleko siebie to może będą zbliżone :S

MAniula expresowo tego endo 'zaliczyłaś' :)

Ann ja też mam takie ciśnienie tyle że to drugie mam zawsze niższe bo około 50 :dry: no CZYTAM i WIDZĘ to fajnie jak waga w miejscu c'nie? :S bo co za dużo to niezdrowo :D Ale pocieszę Cię że ja się zważyłam rano po wysiuraniu ( bo w dzień wizyty ważę się w domu) i 0,5kg więcej niż dwa tygodnie temu więc ja w przeciwieństwie do Ciebie zaczynam TYĆ :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #841379 przez ann-sunshine
He he ty nie jesz a tyjesz, a ja nie mimo ze jem.

Samopoczucie? W kratke. Hormony daja o sobie znac. Poza tym ciagle zmeczenie mmie dopada :-(

10 lata 10 miesiąc temu #841395 przez aggi
Ann powoli wraca mi apetyt także wiesz no to jest chyba z tym związane :) ale lepiej jak jem niż jakbym dalej miała nie jeść ;/

10 lata 10 miesiąc temu #841517 przez Agnilla

10 lata 10 miesiąc temu #841529 przez ania30
Witajcie :)
Jestem tu pierwszy raz, termin mojego porodu przypada na 7 sierpnia :) Mam nadzieję, że mogę się tu do Was przytulić ;)

10 lata 10 miesiąc temu #841543 przez katsi87
Hej laseczki:D
Ja dopiero teraz piszę, dziś w nocy prawie zero snu z tych emocji:) ogólnie dalej jestem w szoku,nie ma co mówić. Jesteście kochane, wszystkie!!!!tyle miłych słów i dobrych wibracji od Was działa motywująco:). Dziś byłam z mężem w Nałęczowie, hehe jedliśmy lody włoskie i siedzieliśmy na słońcu i spacerowaliśmy. Szukałam takiej ciszy i spokoju jak tam dzisiaj. Rozmawiałam dziś z moim ginekologiem. jutro może załatwi mi wizytę u tego lekarza, który ma potwierdzić trojaczki. Sprawdziłam opinie o nim na internecie: podobno jest dobry. Stres mam mega:D a fotki wrzucę po tym usg.
Oglądaliśmy dziś wózki: szok:D
Mnie bolą plecy przeogromnie;/

Hej Ania30:D na pewno będziesz mile przyjęta:) Ja i moje smerfiki witamy Cię:D

Kochane co do wyników to się nie wypowiem, bo oprócz krwi i moczu które miałam wzorowe to nie mam na nic skierowania, bo jak wspominałam mają mi wszystko zrobić w szpitalu.
Któraś z Was pisała czy na cały czas do szpitala: nie, podobno najpierw na wszystkie badania i testy. A poza tym jest jedna rzecz na świecie której się boję: SZPITALE!!!!
Wszystko się dowiem to odrazu napiszę:)

całuski:D
p.s: moja koleżanka właśnie rodzi teraz dziewczynkę:D

10 lata 10 miesiąc temu #841595 przez ann-sunshine
Ania30 witaj :-) dopisuje cie w takim razie na naszej liscie :-) pierwsze twoje dziecko? Jak sie czujesz?

Katsi :* korzystajcie z takich chwil spokoju i relaksu bo potem o takie chwile bedzie ciezko.

10 lata 10 miesiąc temu #841681 przez ania30
Tak, to moje pierwsze dziecko :)
Pierwszy trymestr był raczej trudny, wymioty, mdłości.. ale teraz zaczynam odczuwać radość z ciąży :)

10 lata 10 miesiąc temu #841731 przez asienka87
Missy jutro mam konsultacje u gina, podobno badanie można powtórzyć po 3 tyg.. więc powtórzę i zobacze :)

Maniula na pewno będzie dobrze :)

Ann ważne, ze wszystko w porządku :)

Aggi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ania30 witaj w naszym gronie :) teraz już będzie coraz lepiej- II trymestr to sama radość:) przynajmniej u mnie tak wyglada :laugh:

Katsi będzie wszystko dobrze :) i pewnie Twoje potrójne szczęście potwierdzi się :laugh: trzymam kciuki, aby pobyt w szpitalu minął szybko :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka