BezpiecznaCiaza112023

Cwiczenia w ciazy

14 lata 6 miesiąc temu #24157 przez gocha13
Czesc dziewczyny. Czy ktos pomoze wybrac dobry,skuteczny i bezpieczny zestaw cwiczen?-przy pierwszej ciazy bardzo przytylam i nie udalo mi sie tego pozniej zgobic i nie chce powtorki :ohmy: jestem w 6 tyg ciazy i mam okazje teraz nad tym zapanowac od poczatku :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 6 miesiąc temu - 14 lata 6 miesiąc temu #24158 przez Joanna-Rona
Cześć :)
Ja osobiście polecam zestae ćwieczeń dla kobiet w ciąży z płytek Fitmama.
Co prawda sama jeszcze jej nie kupiłam ale widziałam już u koleżanki i naprawde mi się spodobała.
opis :)
Leisa Hart to istruktor z 19-stoletnim doświadczeniem w jodze, toningu, różnych formach fitnessu, jak i właśnie ćwiczeniach dla kobiet w ciąży.
Pozostań w formie na każdym etapie ciąży. Proponowany zestaw ćwiczeń pozwolił jej zachować formę i energię w czasie pierwszej ciąży. Jest zgodny z zaleceniami Amerykańskiej Szkoły Położników i Ginekologów.
Załączniki:

14 lata 6 miesiąc temu #24161 przez gocha13
Dziekuje za propozycje,napewno sprobuje;)

14 lata 6 miesiąc temu #24202 przez Moniq
jeśli przed ciąża ćwiczyłaś lub uprawiałaś sport, to możesz w większości kontynuwać, nie wskazane są sporty wymagające podskoków, biegania i grożące upadkiem; musisz siebie bacznie obserwować i spytać ginekologa czy nie ma przeciwskazań do ćwiczeń; ja polecam basen

14 lata 5 miesiąc temu #30294 przez gosia_ann
Jak dotąd ruch nigdy mnie nie kręcił. Czy powinnam zacząć robić cokolwiek w tym kierunku, żeby starczyło mi sił na poród?

14 lata 4 miesiąc temu #30357 przez kasiunia89
Hey! Jazda na rowerze mi sluzy! :):)

14 lata 4 miesiąc temu #30973 przez megi23
ale hcyba stacjonarnym rowerze bo na takim nie wolno..... bo osrodek rownowagi si zmienia i latwo o upadek..

14 lata 4 miesiąc temu #30982 przez Emme
ja dostałam listę cwiczeń od położnej, specjalnie dla ciężarnych. są ogólnorozwojowe, na bolący kręgosłup, relaksacyjne, uelastyczniające mięśnie krocza itp. Jeśli któraś jest chętna to mogę się podzielić. Niestety nie mam teraz skanera więc byłoby to zdjęcie tych materiałów.

14 lata 4 miesiąc temu #30994 przez Joanna-Rona
Może basen dla tych, które mogą. Ja odpadam :(

14 lata 4 miesiąc temu #31427 przez Ulka_brg
Mój gin twierdzi, że każda aktywność w wodzie jest dobra;) Dodatkowo na liście zaleceń znalazły się spacery - spokojne oraz joga w wariancie dla kobiet w ciąży.

14 lata 4 miesiąc temu #31574 przez bewipo
Spotkałam się z takimi zajęciami jak joga dla kobiet w ciąży. Może w waszych miastach też są takie zajęcia, warto poszukać.

14 lata 4 miesiąc temu #31588 przez Emme
Basen niby ok, ale jest duże ryzyko infekcji. Mnie z racji bólu kręgosłupa z powodu skrzywienia pozwolił na stanie w wodzie (żadnego pływania), ale przepisał mi tabletki dopochwowe + tampon na i po basenie.

14 lata 3 miesiąc temu #35128 przez dagack
A ja zakupiłam sobie piłkę do ćwiczeń... Jednak w necie jest mało ćwiczeń, które trwają dłużej niż 3 min. A te co trwają dłużej nie da się pobrać. Może zna z was jakieś strony z takimi filmami albo posiada w swojej wideotece i chciałaby się podzielić :)?

14 lata 3 miesiąc temu #37117 przez acronka
Podobno najbezpieczniejsza jest joga. Jednak przed rozpoczęciem każdych ćwiczeń trzeba zapytać lekarza. Ja np mam zakaz ćwiczeń minimum do 20tc. ćwiczenia oddechowe OK, ale żadnych skłonów przysiadów, rozciągnięć itp. A piłka to już w ogóle w kąt. Przynajmniej na razie.
Predyspozycje ćwiczeń to sprawa indywidualna i powinno się to uzgadniać z lekarzem prowadzącym na każdym etapie ciąży.

[*] 24.07.2009 Julianek. Na zawsze w naszych sercach [*]

14 lata 3 miesiąc temu #37251 przez Moniq
joga jest super ale nie polecam osobom, które wcześniej nie ćwiczyły jogi, bo do jogi trzeba mieć przygotowane ciało, czyli już rozciągnięte, a w ciąży łatwiej o jakąś kontuzję; dużo lepsze są ćwiczenia specjalnie dla kobiet w ciąży

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka