- Otrzymane podziękowania: 24
- /
- /
- /
- /
- Zakazane kosmetyki w ciazy
Zakazane kosmetyki w ciazy
- ilona
- Wylogowany
- Moderator
- 12.05.2010 Wiktor 26.09.2014 Weronika
Ja w ciąży, używałam tych samych kosmetyków co przed, malowałam i zmywałam paznokcie z każdą zmiana nastrojów czyli dość często i nawet farbowałam włosy.
Moje dziecko ma się dobrze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- taakamama
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Uzywalam tych samych kosmetykow zarowno do twarzy jak i do ciala i wlosow. Farbowalam wlosy , przedluzalam i malowalam paznokcie chodzilam do kosmetyczki.
Zrezygnowalam z solarium i zastapilam je balsamami brazujacymi.
Mam 3 zdrowiutkich dzieci ktore maja zadbana i zadowolona mame
- An83
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Włosy farbowałyście też w I trymestrze? mi naszczescie nie widać bardzo odrostów bo mam zamiar poczekać do kolejnego trym. z farbowaniem.
- kasiora
- Wylogowany
- Moderator
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...-wlosow-w-ciazy.html
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- An83
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie rozjasniam (farbuje na zblizony do naturalnego, chodzi tylko o poglebiony kolor i blask ), nie stosuje tez drastycznych zabiegow kosmetycznych, wszytsko z rozwagą dlatego tak mnie zaskoczyła i przestraszyła informacja o zwykłym żelu do twarzy! A jesli mogę spytać, używałyście żeli do twarzy z tym kwasem? tzn oczyszczających żeli, antytrądzikowych? Ten mój jest łagodny, poprostu od zawsze używam go i nie pomyślałam.. jest lekko antybakteryjny i ma ten cholerny kwas.
Teraz nie wiem - kupic szare mydło czy jakiś żel miceralny (czy jak sie to nazywa)?
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja używałam profesjonalnego kremu z kwasami owocowymi, skonsultowałam to z kosmetologiem i było ok.
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
włosy w I ciąży farbowałam w drugim trymestrze ale dlatego że nie byłam w stanie wejść do salonu fryzjerskiego, bo mi śmierdziało. teraz farbowałam na przełomie I i II trymestru natomiast jeśli wybierasz się do kosmetyczki to poinformuj ją o swoim stanie:))
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- An83
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
emma, Moniq > dokładnie tak, wychodzi na to że nie wiele nam wolno Tylko szkoda że nie wiedziałam przed - o wielu rzeczach się słyszy i potem jak jesteś w ciąży to wiesz ze nie powinnaś ale nigdzie nie spotkałam się wcześniej z informacją żeby nie uzywać żelu do twarzy..
Kupiłam w końcu w sklepie zielarskim z Mydlnicy Lekarskiej, bardzo fajny żel, na początku poprosiłam o jakiś naturalny, potem dopiero się przyznalam o co chodzi (obawiałąm się że mnie wyśnieje ) a pani na to że tak, że trzeba uważać także na takie kosmetyki ale musiałabym np kwasem salicylowym sparować brzuch lub duże partie ciała, a sam żel nie powinien zaszkodzić, mimo to kupiłam ten z ziołami (sprawdziła, bo niektórych ziół przezieć też nie wolno w ciąży) Na odchodne, choć nie pytałam o to, powiedziała że tak od siebie radzi żeby nie farbować włosów jeśli farbuję.. (poki co planowałam zrobić to w kolejnym trymestrze ale zobacze jak bede wyglądać, może nie będzie tak widoczne bo farbuje na podobny wiec jedynie mogą być mniej błyszczące..)
Dziękuję Wam za odpowiedzi i pozdrawiam
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
An,ja studiuję kosmetologię i dla przykładu powiem ci że na zajęciach gdzie robiłyśmy zabiegi z użyciem kwasów zarówne wtedy kiedy byłam w ciąży jak i teraz, kiedy karmię piersią tego typu zabiegom (niestety) nie mogłam i nie mogę się poddawać.Przeglądnełam kilka stron i wyszło na to, że np popularny w żelach kwas salicylowy jest zakazany
To samo tyczy się olejków eterycznych.
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
Na odchodne, choć nie pytałam o to, powiedziała że tak od siebie radzi żeby nie farbować włosów jeśli farbuję..
no tu to mi zalatuje trochę przesądami. Kiedyś słyszałam że jak się farbuje włosy w ciąży dziecko urodzi się rude Ja farbowałam włosy w ciąży, ba farbowałam nawet na samym początku ciąży jak o niej nie wiedziałam i moje dziecko jest zdrowe , rozwija się świetnie i rude nie jest:D A najlepiej farbować farbami bez amioniaku (chyba?)
kosmetyków używałam, paznokcie malowałam, a żeli pod prysznic używałam duużo.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- An83
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania