- Otrzymane podziękowania: 0
pomocy
- jovita184
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
11 lata 8 miesiąc temu #653082 przez jovita184
Witam.
Mam problem i sie obawiam ... Po wykonaniu testów ciążowych okazało się iż jestem w ciąży. Oboje z moim facetem chcieliśmy dziecka, jednak teraz przeraża wielki strach, że nie dam sobie rady jako "MAMA" to dopiero 2 tydzień a ja bez przerwy o tym myśle zamartwiając sie, że nie będę dobra matka ... Mam 23 lata kompletnie nie wiem nic o wychowywaniu dziecka oboje z partnerem mieszkamy w innym kraju z dala od rodziny ... Wiadomo zawsze mogła bym prosić o pomoc moją mame, przyjaciółkę ... a tutaj nie mam nikogo . Czy, ktoś z was był w takiej sytuacji, bądź jest ? Jak sobie radzicie ?
Bardzo prosze o pomoc ...
Mam problem i sie obawiam ... Po wykonaniu testów ciążowych okazało się iż jestem w ciąży. Oboje z moim facetem chcieliśmy dziecka, jednak teraz przeraża wielki strach, że nie dam sobie rady jako "MAMA" to dopiero 2 tydzień a ja bez przerwy o tym myśle zamartwiając sie, że nie będę dobra matka ... Mam 23 lata kompletnie nie wiem nic o wychowywaniu dziecka oboje z partnerem mieszkamy w innym kraju z dala od rodziny ... Wiadomo zawsze mogła bym prosić o pomoc moją mame, przyjaciółkę ... a tutaj nie mam nikogo . Czy, ktoś z was był w takiej sytuacji, bądź jest ? Jak sobie radzicie ?
Bardzo prosze o pomoc ...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
11 lata 8 miesiąc temu #653087 przez Hania84
Witaj Jovita
Nic się nie martw...dasz sobie radę na pewno...większość kobiet na początku (głównie przy pierwszym dziecku) ma takie wątpliwości jak Ty teraz Instynkt obudzi sie w Tobie na pewno...gwarantuję
Ja z moim też chciałam mieć bardzo dziecko...staraliśmy się...później jak doszliśmy do wniosku, że może jednak zaczekamy trochę jeszcze to zobaczyłam na teście dwie kreski Ucieszyliśmy się bardzo
Mieszkamy od dwóch lat w DE i nie boje się że sobie nie poradzę Jesteśmy tu też kompletnie sami To moje pierwsze dziecko
Bez obaw...DASZ RADĘ NA PEWNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuluję i ciesz się tym stanem
Nic się nie martw...dasz sobie radę na pewno...większość kobiet na początku (głównie przy pierwszym dziecku) ma takie wątpliwości jak Ty teraz Instynkt obudzi sie w Tobie na pewno...gwarantuję
Ja z moim też chciałam mieć bardzo dziecko...staraliśmy się...później jak doszliśmy do wniosku, że może jednak zaczekamy trochę jeszcze to zobaczyłam na teście dwie kreski Ucieszyliśmy się bardzo
Mieszkamy od dwóch lat w DE i nie boje się że sobie nie poradzę Jesteśmy tu też kompletnie sami To moje pierwsze dziecko
Bez obaw...DASZ RADĘ NA PEWNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratuluję i ciesz się tym stanem
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
11 lata 8 miesiąc temu #653088 przez Mirella
Hormony Ci szaleją norma, a na przyszłość załóż wątek o jakimś konkretniejszym tytule, np wychowywanie dziecka bez pomocy rodziny albo coś w tym stylu. Od siebie powiem, że chociaż za granicą nie mieszkam, to też nie bardzo mam na kogo liczyć, radzimy sobie z mężem sami i dajemy radę, także nosek do góry A wiedza o dziecku przychodzi razem z dzieckiem także sie nie bój, jak już zobaczysz szkraba będziesz wiedziała wszystko, wiem coś o tym
- jovita184
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
11 lata 8 miesiąc temu #653289 przez jovita184
My też mieszkamy w DE
Boje sie strasznie , ale to jest coś cudownego wiedząc , że będzie taki mały szkrab latać po mieszkaniu Miejmy nadzieje , że mi to szybko przejdzie i nie będę chodzic taka spieta ... bo aż z tego wszystkiego mnie brzuch tak rozbolał ,że ciągle leże plackiem ...
Najbardziej przeraza mnie to , że nie znam języka , że nie dam rady porozumieć się z lekarzami ohhh to jest moja czarna dziura ... Dziękuje wam kobietki , że odezwałyście się dodałyście mi otuchy Przez ten cały czas dużo będę czytać , żebym nie popełniła żadnego błędu
Boje sie strasznie , ale to jest coś cudownego wiedząc , że będzie taki mały szkrab latać po mieszkaniu Miejmy nadzieje , że mi to szybko przejdzie i nie będę chodzic taka spieta ... bo aż z tego wszystkiego mnie brzuch tak rozbolał ,że ciągle leże plackiem ...
Najbardziej przeraza mnie to , że nie znam języka , że nie dam rady porozumieć się z lekarzami ohhh to jest moja czarna dziura ... Dziękuje wam kobietki , że odezwałyście się dodałyście mi otuchy Przez ten cały czas dużo będę czytać , żebym nie popełniła żadnego błędu
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 72
11 lata 8 miesiąc temu #654535 przez Mirella
Dołącz lepiej do wątku mamuś z Twojego miesiąca, nie będziesz się samotna czuła... a co do czytania... wszystko co przeczytałam w ciązy zapomniałam jak tylko Duśkę na ręce wzięłam. Uczyłam się od nowa Co nie znaczy, że uważam, że nie warto czytać
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
11 lata 8 miesiąc temu #655199 przez Hania84
jovita mój niemiecki tez nie jest jakiś perfekcyjny...ale jakoś powoli daję radę Najlepszym sposobem jak dla mnie jest translator google wpisujesz po polsku tłumaczy ci na niemiecki i masz A z lekarzem to ja mam akurat dobrze bo trafiłam tu na polkę i położną mam też polkę...rozejrzyj się na pewno w twoim mieście (albo gdzieś koło twojego miasta) jest jakas polka ginekolog. One zazwyczaj tez mają listę położnych ( hebamme) Będzie dobrze
- Kaś_O
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
11 lata 8 miesiąc temu #655498 przez Kaś_O
Jovita184 będzie dobrze, prawie każda początkująca mama ma takie obawy. Jeszcze daleko od domu zawsze są większe. Ale teraz masz przed sobą wspaniałych 9 miesięcy kiedy Twoja świadomość poradzi sobie ze strachem a napełni się miłością i tajemnicza wiedzą jak się opiekować i zajmować maleństwem. I z tego co sama piszesz że to niesamowite i cudowne widząc szkraba biegającego po mieszkaniu Pamiętaj jesteś mamą w głębi od zawsze to instynkt. Teraz się w Tobie obudzi a jak weźmiesz dziecko w ramiona to już wszsytko będziesz wiedzieć.. trzymam kciuki za spokoją i bezproblemową ciężę
- KarolciaZumba
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
11 lata 7 miesiąc temu #690318 przez KarolciaZumba
jovita184 po pierwsze po gratuluje ))
Ja również mam 23 lata i mieszkam na obczyźnie ale w Irlandii , słabo znam język ale jakoś idzie do przodu
Też uważam,że to sprawka hormonów , ja pomimo,że była to ciąża planowana to też pierwsze dni przepłakałam
Dasz radę zobaczysz, ważne ,że macie siebie nawzajem
Ja również mam 23 lata i mieszkam na obczyźnie ale w Irlandii , słabo znam język ale jakoś idzie do przodu
Też uważam,że to sprawka hormonów , ja pomimo,że była to ciąża planowana to też pierwsze dni przepłakałam
Dasz radę zobaczysz, ważne ,że macie siebie nawzajem