BezpiecznaCiaza112023

chwila spokoju

14 lata 4 miesiąc temu #41065 przez jedynaczka
oj dziewczyny święta prawda... kiedy były te czasy że maluchy grzecznie leżały lub bawiły się w łóżeczku ??
mojego eM ulubionym zajęciem teraz jest zabawa kablami z wtyczkami... typu np słuchawki do telefonu, do komputera, ładowarki i wszystkie inne tym podobne...
uwielbia je zakładać sobie na szyje... strasznie trzeba w tedy uważać bo chwila nieuwagi i szamotania i już wszystko ma obkręcone wokoło szyjki...
no ale jego radość jest niezmierna gdy wkłada wtyczki do komputera i mu nie wypadają ;D

też przesuwa jak u Mangi wszystkie lekkie rzeczy i nawet nie lekkie takie jak łóżeczka, pufy, stołki i takie tam :D

ja mam chwile spokoju i ciszy jedynie jak eM idzie spać... jest wtedy błogo, można wejść na neta, poczytać w spokoju... posprzątać, poleżeć i o niczym nie myśleć :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #41088 przez sylwus136
hehe no moze macie racje :D
w sumie jak porównam mojej kuzynki dzieciaki ( 3 i 6 lat) to ona za duzo spokoju to nie ma bo ciagle sie biją,cos psują i takie tam :D

no w takim razie cieszyc sie bede teraz puki Kacperek jest mały :D

a tak w ogole co jeszcze robicie w jak macie wolny czas? oglądacie jakies serialne,wyszywacie,sprzątacie czy spicie a moze cos jeszcze innego? :D

14 lata 4 miesiąc temu #41090 przez Mirella
_aga86_ napisała:

Czyzby "Milosc na wybiegu"??

BRAWO!!!

świetny film tak swoją drogą, jak się ma ochote na coś lekkiego, polecam :D

14 lata 4 miesiąc temu #41096 przez raczek10
CZEŚĆ . Ja mam chwile spokoju a raczej chwilkę . codziennie rano jak dziewczyny pójdą do szkoły ,mąż do pracy Jaś idzie spać na godzinkę a Zuzia bajki ogląda. TO WTEDY ROBIĘ SOBIE MAŁĄ KAWKĘ I BUSZUJĘ NA FORUM . A tak to lubię czytać gazety [ różne] . :) Sprzątanie pranie itp. to wszystko w expresowym tępie nie mówiąc już o prasowaniu :dry: i jak tak sobie polatam i wszystko porobie to już 13 godzina jest i obiad trzeba zrobić, Czasem maluchy pakuje do auta i wyjeżdżam z domu do mojej siostry nie robiąc nic . to taki mó dzień dziecka . A co tam dom przeciesz nie muzeum i nie musi byc wszystko pedantycznie posprzątane :P a mając 4 dzieci to jest to nie lada wyzwanie :laugh:

Mirella ; dobra zagadka była .
Moja Zuzia jak była trochę młodsza to kazała na komputerze włączyć PI PI A JA SAMA W GLOWĘ ZACHODZILAM O CO JEJ CHODZI I CHYBA Z TYDZIEŃ MI TO ZAJEŁO . A CHODZIŁO O EPOKĘ LODOWCOWĄ . A ONA NA WEWIÓRKĘ TAK MÓWIŁA.

/035/0354289b0.png?3420[/img] [/url]

s2.pierwszezabki.pl/035/0354289b0.png?6371

14 lata 4 miesiąc temu #41204 przez _aga86_
Mirella jeszcze nie ogladalam, ale jak podalas kto wystepuje w rolach glownych skojarzylam, bo niedawno czytalam recenzje w necie. Chce obejrzec ten film:) Ja w wolnym czasie (jak Julka spi) robie kawe i siadam na neta (na forum :P) potem sprzatanie- co co drugi dzien pranie i prasowanie, no i potem obiad, wiec tak prawde mowiac do odpoczynki niewiele mam czasu.

14 lata 4 miesiąc temu #41972 przez kasiora
ja codziennie od godz.8 do 9 rano ma godzine spokoju :)
wlasciwie od malego moj synek oglada rock your baby na VH1 , jest to lista przebojow z piesenkami dla dzieci www.mtv.pl/shows/rock-your-baby/ (link dla tych co moze nie maja tego programu ) :)
naprawde polecam, dzieki tym piesenka moj maly nauczyl sie "podspiewywac" po swojemy, czasami sa tam piesenki z "naszych czasow" (puszek okruszek, ogorek itp.) ehhh milo powspomonac wiek przedszkolny... :lol:

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

14 lata 4 miesiąc temu #42006 przez Groszek
Ja nie mogę narzekać :) choć Misiek w dzień nie śpi to robię praktycznie wszystko i mam czas posiedzieć przed komputerem :lol: Jak idę zmywać, prasować, gotować Michał idzie ze mną w nosidełku z zabawkami i muszę do niego gadać, ale ja to lubię robić (dużo gadać) więc problemu nie ma :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 4 miesiąc temu #42021 przez Manga
Mi od wczoraj przybyła godzinna chwila spokoju - Aleks z tatą zapisali się na zajęcia Szkraby i muzyka, więc raz w tygodniu będą pląsać, grać i śpiewać :)

Czy w Waszych miastach są tego typu zajęcia dla maluszków?

14 lata 4 miesiąc temu #42027 przez Groszek
Michał jest jeszcze za mały na tego typu zabawy i szczerze jeszcze się nie rozglądałam, ale pomysł świetny :)

Dzięki Manga

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 4 miesiąc temu #42044 przez Mirella
Groszek, bo Michał jest generalnie mały i nieruchliwy to masz czas, tak jest mniej więcej do roku :D

U nas w domu kultury są jakieś zajęcia dla dzieciaków, plastyczne chyba, tak mi ktoś mówił.

14 lata 4 miesiąc temu #42050 przez paulinkaaa2202
Kasiora a o której jest ten program z piosenkami dla najmłodszych?

Groszku ale ci fajnie moja krzyczy i się wydziera... musi mnie widzieć muszę do niej gadać i to czasami nie wystarcza najlepiej nachylić się nad nią udawać głupka wtedy jest w centrum zainteresowania i w siódmym niebie :D sama w bujaku zabawkami się nie zajmie

Jeśli chodzi o takie zajęcia dla maluchów nie orientowałam się ...
W szkole rodzenia przychodziły takie dwie dziewczyny z filharmonii i śpiewaliśmy. Zachęcały również żeby chodzić już takimi półrocznymi dzieciaczkami do filharmonii na takie specjalne mini koncerty ale jak szukałam na necie wszędzie wiek jest od 4 lat więc nie wiem :dry:

14 lata 4 miesiąc temu #42059 przez Mirella
188.165.12.72:8000/rmf_baby

to jest link do RMF BABY
cała masa piosenek z naszego dzieciństwa i trochę nowszych, Klaudia uwielbia to radio, tańczy przy nim i próbuje śpiewać

widze że ten link się ładuje sto lat, ja wrzucam go w program do odtwarzania radia z netu, wtedy nie ma problemu

14 lata 4 miesiąc temu #42061 przez jedynaczka
Manga napisał:

Mi od wczoraj przybyła godzinna chwila spokoju - Aleks z tatą zapisali się na zajęcia Szkraby i muzyka, więc raz w tygodniu będą pląsać, grać i śpiewać :)

Czy w Waszych miastach są tego typu zajęcia dla maluszków?

oj zazdroszcze :)
wiele bym oddała żeby i u mnie było coś takiego dla maluchów...
w moim miasteczku nie ma nic takiego... masakra!
pierwsze jakiekolwiek zajęcia zaczynają się dopiero od 3 roku życia... także jeszcze sporo czasu przed nami..

14 lata 4 miesiąc temu #42063 przez _aga86_
Jezeli chodzi o zajecia to ja zapisalam Julke do Playgroup- jest to takie miejsce wyposazone w roznego rodzaju zabawki, zjezdzalnie, trampoliny itp. U nas te spotkania sa co wtorek. Dzieki takim spotkaniom maluszki ucza sie dzielic z innymi i wogole staja sie bardziej otwarte na innych- jak dla mnie jest to super przygotowanie przed pojsciem dziecka do przedszkola. Nie ma kryteriow wiekowych. Przychodza mamy z kilku miesiecznymi dziecmi jak i te z kilku letnimi pociechami.

14 lata 4 miesiąc temu #42064 przez alutka1011
Mirella włączyłam to radio żebyś ty widziała minke Mai jak się ucieszyła :laugh:

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka