BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464974 przez michasia
Monika, Madlen, to pewnie się jutro zobaczymy. Moniki zdjęcia to widziałam, ale Ty Madlen chyba nie wstawiałaś!? Ja idę bez męża, bo mówi, że ma dużo roboty...
Ja dziś na obiad zrobiłam pizzę - mój mąż zawsze mówił, że dla mojej pizzy zrobiłby wszystko i chyba do tej pory tak jest, bo uwielbia. Ja wolę czasem zjeść w pizzeri.
Proncess otulaczy właściwie nie wiem, ile trzeba mieć, ale na pewno mniej. Ja zamierzam kupić z 5 otulaczy-na wyjścia i na noc (słyszałam, że wełniane są bardzo dobre), by nie przeciekło, w domu to jednak będzie można bardziej kontrolować i wymieniać co jakieś 2 godz,a przez taki czas nie powinno przeciec. Kieszonki kupuje głównie z warstwą polaru, bo przepuszcza wilgoć do wkładu włożonego do kiszonki, a dziecko nie czuje mokrego podobno. Jeśli chodzi o koszty, to nastawiałam się na jakieś 1000zł, ale narazie kupuje na allegro używki. Sprawdzę sobie co dobrze leży i w ogóle. na chustoforum jest dużo informacji co i jak. Dziewczyny też szyją pieluszki-jest bazarek, słyszałam dużo dobrych opinii o takich szytych przez mamy. są też nowe pieluszki, które kosztują ok.20zł i też ludzie ich używają. Trzeba jeszcze się zaopatrzyć w środek odkażający, wiaderko i olejek herbaciany, by nie śmierdziało, jak dziecko zacznie już być nie tylko na mleku i będzie robiło bardziej "pachnące" ciuszki. O sklejaniu się warg sromowych nie słyszałam...Przemawiają do mnie inne argumenty, których jest dużo.
Ogólnie może się wydać dziwne kupowanie używanych pieluszek, ale niektóre były użyte kilka razy, a ogólnie, to dziewczyny z warsztatów pieluszkowych i znajoma, która stosuje mówiły, że lepiej kupić używki i przynajmniej wypróbować co komu odpowiada. na takie za 70-90zł/ szt mnie nie stać, choć na początku się z tym liczyłam, ale tera widzę, że to byłby niepotrzebny wydatek.

Monia a co za wypadek, jeśli wolno spytać. Och kolejki są straszne...ja dziś do rodzinnego też 2 godz czekałam, po jedną receptę na żelazo...ale przynajmniej inni się ucieszyli jak wyszłam po 3 min, a nie siedziałam 15 jak inni:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464975 przez Monia_T
Mi diabetolog powiedziała, że fruktoza to jedyny dozwolony cukier, w nieprzesadzonych ilościach :). Słodziki odradza, bo to chemia, a stewia nie była badana na ciężarnych...

Michasia mój mąż w pracy będzie, pewnie mamę dla towarzystwa zabiorę :)

Do zobaczenia :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #464977 przez jadziatopol
o! to dobra informacja :P

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #465056 przez gabilee
kasiu mam nadzieje , ze przyniose wam dobra passe i ze jutro wrocisz od lekarza zadowolona :)

domi śliczna ta sukienusia :)

michasia ładne ciuszki :) na pieluszkach sie nie znam , ale fajne kolory :D
a co do uzywanych to chyba bym sie nie zdecydowala , bo to dla mnie jak kupienie uzywanych majtek ;/ sorki za stwierdzenie , ale to tylko moje zdanie ...

natalka super , ze dzidzius zdrowy :) moj wazy 667g dokladnie :)

monia a jak wizyta u gina co powiedzial ?:D

12 lata 1 miesiąc temu #465066 przez natalka
Cieszę się, że nasze maluszki mają się dobrze i wszystkie zdrowe. Już nie mogę się doczekać lutego jak po kolei będziemy wstawiały zdjęcia naszych pociech.
Madlen miałaś dzisiaj wizytę czy coś mi się pomyliło?

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 1 miesiąc temu #465076 przez gabilee
własnie Madlen odezwij sie kochana :)

ja zjadlam wlasnie zupke borowikowa tesc zrobil , ale dobra :) ogolnie uwielbiam zupy moge je jesc i jesc :D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #465081 przez gabilee
a to moje zakupki dzisiejsze w Smyku :)
pajacyki 3 sztuki za 69,90zl , wiec kupilam 2 paczki
body na ramiaczkach 5 szt za 20 zł , czyli super promocja po 4 zl jedne :)
i spioszki białe z misiem za 25 zł :D byla jakas wyprzedaz wiec jak za nowe nie zaplacilam kolosalnie duzo ...
i dostalam od tesciowej tzn Leoś dostał kombinezon na zime z Coccodrillo i spioszki tez tej firmy :)

12 lata 1 miesiąc temu #465083 przez Monia_T
Gabilee u gina ok :) Podwozie zamknięte, bez anomalii, brzuch jak trzeba. Serduszko pika jak dzwon :) Dziś niestety bez USG bo miałam 3 tygodnie temu, kolejne w 30 tc.
Dostałam skierowanie na przeciwciała, bo w 18 tc wyszły dodatnie i dostałam immunoglobulinę, teraz pewnie będzie trzeba powtórzyć.
Ogólnie mój gin zszokowany, że mam cukrzycę ciążową, bo zawsze cukier miałam niski :) Ale pocieszył, że jeśli będę pilnowała glukozę na poziomie do 130 to nie ma to żadnego wpływu na malutką :laugh:

A zupy uwielbiam! Wszystkie :laugh:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #465094 przez gabilee
monia super to ujelas :D podwozie zamkniete hehe usmialam sie :) ciesze sie , ze wszystko dobrze , a z cukrzyca da sie zyc tylko trzeba sie wbic w rytm :) wiec trzymam kciuki , zeby po ciazy zniknela :)

12 lata 1 miesiąc temu #465096 przez dominia
Monia czyli gin Ci powiedział to samo co moj z tym cukrem :)

Gabile Leoś będzie piękny w tych ubrankach ! :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #465099 przez DOMI
Monia, nie jestem lekarzem ani nie wymyśliłam informacji o przyczynianiu się jednorazówek do sklejania warg sromowych. Nie przeczytałam też tego na żadnym forum. Informacje takie mam od pani chirurg, która operuje właśnie takie przypadki i razem z innymi lekarzami napisała nawet artykuły na ten temat. Powiedziała chusteczki nawilżane, popularne pieluchy jednorazowe i niektóre kremy. Jednemu dziecku to się zdarzy innemu nie.

12 lata 1 miesiąc temu #465101 przez bananamana
Cześć dziewczyny ja dzis mialam strasznie aktywny dzien wlasnie wrocilam do domu podczytałam was troche bo drukujecie i drukujecie ;)

Co do pieluszek to rozmawialam ze znajomymi którzy uzywali wielorazowych i stwierdzili po czasie ze juz nigdy wiecej za duzo im bylo przy tym roboty praktycznie caly czas w pieluchach ja w sumie postawie na pampersy ale kupilam tez tetrowe 10szt zobaczymy jak to bedzie :)

Super ciuszki kupujecie ja narzie nic z ubranek nie kupuje ciagle od kogos dostajemy mam ciuszki po 2 chrzesniakach wybralam takie uniwersalne i mam dostac jeszcze od kolezanki jakies ciuszki wiec chyba nie kupuje nic narazie

Teraz ja sie wam pochwale a oto domek naszej Dagusi :)

Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #465106 przez gabilee
domi nie slyszalam o takich przypadkach , ale pewnie dlatego , ze rodza u mnie sie sami chlopcy ^^
bananamana jaka ty chudziutka zazdroszcze , ja juz puchne w ciazy na twarzy to widze jakby mi sie woda zatrzymywala ;/ ehh
ale ladnie wygladasz ^^ :D jak nie musisz kupowac ciuszkow to tylko sobie posegreguj czego ci jeszcze brakuje :D ale fajnie przynajmniej duzo pieniazkow nie pojdzie na ciuszki :)

dominia dziekuje mam nadzieje , ze nic za duze nie bedzie , bo ja kupuje tylko ciuszki na 62 cm

12 lata 1 miesiąc temu #465109 przez gabilee
ja tez tylko jednorazowe pieluszki , bo nie chce mi sie bawic w te brudy ;/ i tak bede miala duzo pracy przy dziecku

12 lata 1 miesiąc temu #465120 przez Satine0
Gabilee super ubranka dla synusia !! :))

Bananamana uroczy brzuś :silly:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka