BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #525334 przez mamcia2013
andzia_zg napisał:

Jeszcze jedno pytanie? Emolium czy Oilatum? :S

Ja chyba zrezygnuję i z jednego i z drugiego, moje koleżanki od początku kąpią w nievea (nawet w biedronce jest za około 15zł) i jest wszystko ok. Więc ja chyba też tak zrobię a w razie w można kupić jeśli coś będzie się działo z ciałkiem.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #525373 przez ufolka
a ja zasnęłam.. ;p
normalnie na wacik spirytus i naokoło pępka jedziesz, u nas odpadł szybko, ale przy wizytach u położnej prosiłam i ona po swojemu i tak mi tam czyściła wacikiem ze spirytusem, bo wiadomo, bałam się bardzo odchylać itd a ona tylko ciach i już :) a mała nawet nie pisnęła, chyba nawet nie czuła haha
co do emolium czy oilatum to co tańsze, i co można od pierwszych dni :)

12 lata 2 miesiąc temu #525384 przez katarzyna1702
Aksa jasne i spacerówki i gondoli i nawet fotelika ;) ale wiadomo gondolka to i tak przodem fotelik także. Tak czy inaczej ja jestem tym wózkiem po naocznym domowym przeglądzie zachwycona a i kolor w rzeczywistości bardziej wyraźny niż na zdjęciach ;)

12 lata 2 miesiąc temu #525385 przez koticz
Mamcia ja tam w ogóle mam mydło bambino i tym będę włąśnie myć Małą łącznie z włosami(chyba,że będzie ich mieć dużo-wtedy jakiś szamponik kupie) a ciemieniuchę będę zwalczać oliwką bambino tak jak mój brat u swoich dzieci.

Ja gdzieś wyczytałam,że właśnie ten bebyactive elipso,bebe beni 4runner i coletto matteo/marco polo są najlżejsze i jak oglądałam w sklepie to są zgrabniejsze od innych.

Mąż już do pracy poszedł więc siedzę sama...

Któraś tu dziś gadała o frytach i coli (depeche?) i chyba będę tworzyć :P

Slodkie mamy ja się dziś zbuntowałam i się nie kłuję,jem oszczędnie,ale robie ze 2dni przerwy!!!Jak się dzić pykłam na czczo to myślałam,że mi palec eksplodował!!!Koniec muszą mi trochę palce odpocząć,bo nie wyrabiam już!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #525387 przez koticz
katarzyna1702 napisał:

Aksa jasne i spacerówki i gondoli i nawet fotelika ;) ale wiadomo gondolka to i tak przodem fotelik także. Tak czy inaczej ja jestem tym wózkiem po naocznym domowym przeglądzie zachwycona a i kolor w rzeczywistości bardziej wyraźny niż na zdjęciach ;)

Kasia a jaki macie kolor?Będziecie wózek potem sprzedawać,czy rostawicie dla następnego dzidziusia???

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #525388 przez koticz

12 lata 2 miesiąc temu #525393 przez katarzyna1702
Koticz grafitowo- czerwony allegro.pl/wozek-elipso-babyactive-super...uka-i2913648123.html w rzeczywistości bardziej wyraczasty ten zakup to już dla wszystkich Naszych dzieci (w planach 3 ;p ) ale to się okaże po pierwszym porodzie...

12 lata 2 miesiąc temu #525396 przez mamcia2013
Koticz nie będę sobie sama życia utrudniała i tańszym kosztem pójdę jesli chodzi o kosmetyki :) bo jak przezwyczaję to mogę nie wyrobić na płyny do kąpieli :D a bambino wedle mnie to najlepsze są dla dzieci, nawet kremy :) robiłaś powtórne badanie na glukoze? Bo ja tak i mam w normie :D zastanawiam się co lekarz powie, czy dalej dieta?

A ja wczoraj zeżarłam makaron+sos z mielonym itp popiłam colą i cukier miałam ledwo ponad 100 :D

12 lata 2 miesiąc temu #525404 przez koticz
mamcia2013 napisał:

Koticz nie będę sobie sama życia utrudniała i tańszym kosztem pójdę jesli chodzi o kosmetyki :) bo jak przezwyczaję to mogę nie wyrobić na płyny do kąpieli :D a bambino wedle mnie to najlepsze są dla dzieci, nawet kremy :) robiłaś powtórne badanie na glukoze? Bo ja tak i mam w normie :D zastanawiam się co lekarz powie, czy dalej dieta?

A ja wczoraj zeżarłam makaron+sos z mielonym itp popiłam colą i cukier miałam ledwo ponad 100 :D

Ja też lece najpierw na tych sprawdzonych przez bliskich kosmetykach,zawsze mogę dokupić,coś w aptece jak Mała będzie miała uczulenie czy coś,wczoraj w dzieciowej gazecie wyczytałam,że te kosmetyki z emolium są polecane dla dzieci z AZS,no kurczę mam nadzieję,że Jaga nie będzie ich potrzebować :cheer: a tak jak już pisałam nie chcę jej jakoś za bardzo przyzwyczajać do takich kosmetyków,bo potem może(choć nie musi) być problem z nadwrażliwą skórą i zabiorę ją na basen i zaraz będzie wysypka,zresztą mieszkam niedaleko kilku małych stawów-kąpielisk i mam w zamiarach łazić z nią tam już w najbliższe wakacje jak będzie miała ok5miesięcy więc lepiej żeby byle czego na skórze nie łapała.

Z tym cukrem to tak jest,że czasem z niczego jest za wysoki,a czasem człowiek powpierdziela słodkiego i jest idealny,ale pewno lekarz stwierdz,że teraz ci glukoza wyszła ok,właśnie dzięki diecie...mnie nikt nie kazał powtarzać...więc się jakoś przemęczę już do porodu

12 lata 2 miesiąc temu #525418 przez xxElaElaEeexx
Jestem dziewczyny ;D
3 godziny chodziłam po mieście i sklepach a w sumie nic konkretnego nie kupiłam.Ale przynajmniej na spokojnie sobie wszystko oglądałam i porównywałam ceny w sklepach.Do domu udało mi się przytaszczyć kosmetyki z serii bambino,czyli oliwkę ,mydełko,chusteczki,krem.Kupiłam też sudocrem ,patyczki do uszu dla małej,obcinaczki,pieluszki tetrowe zwykłe i kolorowe,pajacyk,skarpeteczki.
I słodycze dla mamusi :P

Teraz znowu zabieram się za naukę -eh jak mi się nie chce :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #525432 przez koticz
babyyyyyy napiszcie mi jak zamówic kilka rzeczy u jednego sprzedawcy,zeby nie wyznaczac sposobu dostawy,bo kurcze wrzucilam to wszystko do koszyka i jak potem na niego kliklam to byl pusty :cheer:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #525460 przez Agnieszka86

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #525470 przez Lenucha217
SYLWKA bidulko wygrzewaj sie ;[

u mnie dzis dzien slodkosci rano nutella teraz napiekłam oponków leze i sie objadam

12 lata 2 miesiąc temu #525476 przez AniaCzajka
chałupa ogarnięta, pranie poprane, obiad na dziś i na jutro zrobiony, sterta prania poprasowana i to przez kogo przez mojego męża ;) widok bezcenny:) a teraz sobie odpoczywamy i się lenimy:)

12 lata 2 miesiąc temu #525477 przez Agnieszka86
Lenusia ale szaleństwo dzisiaj i Ciebie:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka