BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #528026 przez patrycja85
hej grubaski:)
ale dużo piszecie:)

ja w sobotę miałam najgorszy dzień ever. serio, odkąd jestem w ciąży jeszcze tak źle się nie czułam. aż mi się płakać chciało z bezsilności i niemocy. wczoraj już ok. a dziś byłam na powtórce glukozy. wyniki dziś wieczorem albo jutro rano. no ciekawe co wyjdzie. ale poprzednim razem byłam jakoś bojowo nastawiona i łatwiej zniosłam tą miksturę, dziś mi się przysnęło między pobraniami:)

zaczynam dziś kurację antybiotykową przeciwko temu paciorkowcowi więc trzymajcie kciuki:)

biorę się za pracę.

oglądajcie dziś fakty o 19-ma być materiałach o matkach I kwartału czyli o nas:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #528030 przez vernix
Cześć Dziewczynki:)

Wiewiórka jaka tam ze mnie cycolina? zawsze miałam małe piersi- miseczkę B i teraz też mi się wydają małe:) Najważniejsze, żeby zawory po porodzie ruszyły :laugh: rozmiar się nie liczy :lol:

Beata śllliczny brzuszek! uwielbiam oglądać zdjęcia ślubne, małych dzieci i ciążowe:)Twój jest słodki!

Anecia trzymam kciuki za egzaminy, choć nie zazdroszczę Ci stresu i dusznej atmosfery.

Agnieszka pokaż rezultat prac męża-zainstalowane lampy, a potem pościel Zosi:)

Leniusia brzusio rozczulający i zgrabny!

Depeche ponoć z zasady ma być łatwiej przy kolejnym porodzie-tego się trzymaj :silly: a brzuszek masz taki do głaskania :lol:

Andzia
wojtusiowy wózek bardzo fajny, ładne kolorki!

Marchweka witaj na forum:) z nami szybko minie Ci czas do porodu, trzymam mocno kciuki za to, aby Twój synuś jeszcze posiedział w brzuszku.

Koticz
fajnie, że mamy podobne pępki:) hhaha! mała się pewnie zakreciła, szukając Twojego, biedna... :blink:
u mnie czasami taki daszek się pojawia, a niekiedy mały wciąga go do środka :cheer:

Patrycja
trzymam kciuki za antybiotykoterapię- walcz dzielnie Kobieto:)

Powiem Wam, że byłam dzisiaj z mężolem,(w końcu chłopina dostał wolne) w black red white szukać szafki dla synusia. I duuupa, niby jest jedna w takim kolorze jaki nam chodzi, ale jest niższa i nieco węższa, a chcemy ją dostawić do dużej szafy. Zmęczyłam się tą wyprawą i dodatkową wycieczką po castoramie (lampy też jakie takie sobie były), zasapałam, a nic nie załatwiliśmy i jestem wkurzona. wwrr! mam nadzieję, że mi przejdzie .

11 lata 11 miesiąc temu #528045 przez Agnieszka86
Vernix pokaże lampy i sypialnię jak siostra przywiezie mi aparat.

Patrycja czy to Ty pisałaś o książce 50 twarzy Greya?? Nie mogę zlokalizować tego postu, któraś polecała tą książkę...

11 lata 11 miesiąc temu #528050 przez patrycja85
Aga-nie, ja nie czytałam. chyba kika czytała:) ja znów czytam Aleksandra:) 5 raz:)))

Vernix-dzięki:) a Wasze zdjęcie z Heniem cudne:)

11 lata 11 miesiąc temu #528052 przez Unbreakable
Vernix to chyba już reguła, że jak czegoś szukasz to nie ma :/ Wytrwałości i cierpliwości w poszukiwaniach ;)

Patrycja fajnie, że media się interesują, ale jakoś tracę już nadzieję na ten roczny urlop :( no ale może akurat się uda, fajnie byłoby mieć taki wybór, nawet jeśli nie będzie potrzeby z niego skorzystać. Miłej pracy i trzymamy z Lenką kciuki za eliminację wroga (czyt. paciorkowca:))

11 lata 11 miesiąc temu #528064 przez patrycja85
Unbreakable-a ja właśnie mam przeczucie ze nas obejmie:) nie wiem, jakoś tak pozytywnie nastawiona jestem do tego. no zobaczymy. dzięki za kciuki:)

11 lata 11 miesiąc temu #528069 przez vernix
patrycja85 napisał:
Vernix-dzięki:) a Wasze zdjęcie z Heniem cudne:)[/quote]

Dziękuję:) pokaż nam ignasiowy brzusio:) czekamy:)

Unbreakable masz rację, zwykle tak jest-upatrzyłam sobie w listopadzie lampę w castoramie, ale ją sprzedali. :P żeby jeszcze tylko człowiek miał siły na szukanie, wybieranie, chyba ostatecznie zostanie net.

No i odnosząc się do Twojego wcześniejszego posta: za miesiac możemy się rozpakowywać...z każdym porankiem to sobie uświadamiam i powoli zaczyna mnie wszystko boleć:) :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #528094 przez wiewiorka
aksa napisał:

łłłłłłłooooo jak masakrycznie zamula forum :dry: kicha w szmacie

a w ogóle ledwo teście przyjechali już mnie podkur**i !!
juz w samochodzie teść zakomunikował nam że MUSIMY ale to MUSIMY zrobić chrzciny jak ich córeczka przyjedzie w maju na komunię do mojego m brata córki, i w weekend po komunii MUSIMY zrobić chrzciny!! no kur.... fakt że myśleliśmy o tym żeby zrobić w tym czasie jak ona przyjedzie bo to jednak siostra m,ale aż mną trząsnęło w tym samochodzie
będą się rządzić kiedy i jak mamy robić, już byłam tak zmęczona, że się nie odezwałam ale w niedziele mamy zaproszenie na obiad to im powiem co o nich myślę,a w ogóle to mi się wydaje, że oni są przekonani, że ona będzie na chrzestną - buahahehe to się zdziwią :lol:

sorki za marudzenie ale mi ulżyło :silly:

moi nawet już sale wybrali gdzie przyjęcie się odbędzie. Ciekaw kto to za sponsoruje bo listę gości też nie małą mają.

11 lata 11 miesiąc temu #528102 przez AniaCzajka
teściowie to zawsze mają genialne pomysły;/

11 lata 11 miesiąc temu #528107 przez wiewiorka
koticz napisał:

Łłłłłooooo to terminu porodu jeszcze tylko 49dni....

Też myślę,że zaczniemy rodzić już w lutym,i widzę,że chłopcy coś niecierpliwi,więc pewnie Mamusie chłopców zaczną marcówką przecierać szlaki :lol:

Marchewka jak masz pessar to już raczej przed czasem nie urodzisz,chyba,że dostaniesz skurczy to wtedy nic już nie pomoże.Ja mam założony od 19tc i normalnie funkcjonuję,tyle tylko,że nie wolno mi nosić nic ciężkiego i tyle

Ja chętnie pójdę na pierwszy ogień!!

11 lata 11 miesiąc temu #528116 przez patrycja85
wiewiórka-ty przestań tak gadać bo jeszcze urodzisz wcześniaka. Szymon się urodzi jak będzie gotowy a nie żebyś ty miała z głowy:) zresztą już wolę żebym ja urodziła przed Tobą bo jak Cię znam i jak sobie pomyślę jak Ty mi opiszesz poród to już się boję:) a jak robisz takie duze chrzciny to wpadniemy z Ignasiem co?:)

vernix-ostatnie zdjęcie ma B na tel bo ja oddałam swój na gwarancję. jak wróci z pracy to może wstawię fotunie z moim ogromiastym brzuchem-całe 88,5 cm przy ostatnim pomiarze:)

11 lata 11 miesiąc temu #528119 przez Unbreakable
emmmm, to gdzie Ty Patrycja nosisz Ignasia? 88,5 cm no szok ;)

11 lata 11 miesiąc temu #528128 przez wiewiorka
patrycja85 napisał:

wiewiórka-ty przestań tak gadać bo jeszcze urodzisz wcześniaka. Szymon się urodzi jak będzie gotowy a nie żebyś ty miała z głowy:) zresztą już wolę żebym ja urodziła przed Tobą bo jak Cię znam i jak sobie pomyślę jak Ty mi opiszesz poród to już się boję:) a jak robisz takie duze chrzciny to wpadniemy z Ignasiem co?:)

Patrycja jakbym rodziła przed Tobą to specjalnie dla Ciebie napisze tylko urodziłam a szczegóły jak już Ty będziesz rozpakowana :)

11 lata 11 miesiąc temu #528132 przez andzia_zg
patrycja dobrze, że powiedziałaś, że maja mówic o nas w faktach :-) Już zapowiedzialam męzowi,ze o 19;00 TV jest mój :-) Może będa mowic o tym proteście co mial byc przed pałacem prezydenckim bo na facebooku,po programie Moniki Olejnik, była akcja o to by zorganizowac przemarsz.
ciekawe czy sie uda z tym rocznym urlopem... fajnie by było... ja bym skorzystała.
A jesli chodzi o ta petycje to na razie podpisało sie 13 550 osób.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #528133 przez aksa
wiewiórka ooo widzę, że Twoi teście nie lepsi...heh

a ja nie chcę się wcześniej rozpakowywać!! mam termin na 17, będę nogi zaciskać! :silly:

a i kolejną dolegliwość mogę odhaczyć - mianowicie.. boli mnie ci**a :cheer:
najgorzej jak się zasiedzę i muszę wstać łooo no niefajne uczucie...

ale za to młody dziś wierci się wiercich jeden :woohoo:

a książka 50 twarzy Greya - jest lekka do poczytania, nie bardzo ambitna, nie wymagająca myslenia i koncentracji, i dużo bzykania, lekko i szybko się czyta :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka