- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Angela1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Z krótkim to na lato super i wtedy będę kupować.
A sukieneczki śliczne.
i cena extra... a w smyku nie widziałam z długim rękawem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- EwelinaS
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 20
kasiah mój bobas dostanie taką samą matę interaktywną na wielkanoc od moich rodziców, byłam w weekend u nich to już nawet ją wypróbowaliśmy i Mikołajowi też podobał się najbardziej szeleszczący liść, lusterko i świecidełka. No to przemycaj cycusia synkowi ja też tak robiłam po wyjściu ze szpitala chwileczkę butla i próba cyca aż w końcu się nauczył jeść. Miałam na początku butelki MAMbaby ale zmieniłam na AVENT i ja akurat sobie te smoczki chwale bo dzidzia musi trochę popracować żeby poleciało z butli. Ja też sobie popijam karmi dwa razy w tygodniu. Zdjęcie super, czapkę ma fajną.
kelis śliczny maluszek i zdrówka
maja śliczne ciuszki ta wielkanocna sukienusia cudowna. powodzenia w tych remontach
Asik powalcz o tą laktacje, moja kuzynka straciła pokarm i 3 tyg. nie karmiła bo nie miała czym ale piła herbatki masowała piersi i przede wszystkich CHCIAŁA odzyskać pokarm i udało jej się znowu karmi małego. Sytuacja taka zdarzyła jej się w grudniu przez mocne przeziębienie a teraz karmi do dziś. A czemu Ty małemu od razu czopek pakujesz nie boisz sie że "rozleniwisz" mu jelita. Mój Mikołaj też po szczepieniu nie mógł zrobić kupki a normalnie robił 3 i nagle przez 2.5 dnia ani jednej! Kupiłam czopki ale wstrzymywałam się Mikołaj chciał zrobić bo się prężył ale afery żadnej nie było wiec czekałam teraz już jest normalnie a on pije cały czas mleko NAN 1.
Monika ja tak samo jak Angela mam pod spodem bluzkę na ramiączkach i jedną zaciągam do góry a z drugiej wywalam cyca, brzuch zakryty a cyc na wierzchu

mamamuminka jeżeli chodzi o święta to ja nie robię nic w domu, święta spędzamy u jednych i drugich dziadków wiec posprzątam jak zwykle spakuje nas zamykam drzwi i jade.
Martadiana to super że udał się wam wyjazd chociaż troszkę. Zdrówka dla Nikoli. Mi też Mikołaj nosa nie daje czyścić ma delikatny katarek tylko rano ale afera jest straszna przy ściąganiu

chasami no to miałaś dzisiaj sjeste jak córcia tak pospała, Dobrze że w końcu macie odpowiednie mleko i w całkiem fajnej cenie, różnica jest ogromna

Ja siedzę sama w domu bo mój ma dwie nocki teraz

Byłam wczoraj na zakupach w galerii i NIC nie kupiłam sobie same szmaty w masakrycznych cenach, lepiej jak pójdę na hale targową bo też mam ochotę na jakiś nowy ciuch. No ale pofarbowałam włosy wiec wyglądam jakoś w środę jeszcze brwi

Też już dostałam okres

Tu już niektóre maluchy po trzy miesiące mają a mój dopiero w niedziele skończy 2 miesiące

- Angela1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
moja .... ma 2 miesiące i 9 dni.
czas tak szybko biegnie.... za szybko.
A pogoda do kitu... było tak ładnie i jak zwykle na święta się psuje

- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
choasami to dosc drogo macir mm w aptece u mnie chyba 26zl placilam za pepti pod koniec stycznia.A na recepte ale ponad rok temu placilam chyba 8zl na pewno nie dawalam ponad 10zl za puszke.
Angela probowalam ci wstawic ta sukienke z bodami z tekef ale mi nie wyxhodzi moze jutro ci wstawie z kompa.Powiem ci zr ta z dlugim rekawem jest jeszcze ladniejsza
a ja dzie ko jak na razie mam aniola na cycku siedzi z 7 min i co ciekawe sie najada malo placze duzo spi ivw dzien i w nocy Ja jem tez bardzo wiele jak na matke jarmiacs i nie jest zle.Ze synkie mialam o wiele gorzej jak byl w jej wieku u pozniej.Teraz maly tez rozrabia za dwoje
- Mon.tresor
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ewelina, ja ci powiem tak: Wczoraj biegałam po sklepach żeby kupić sobie buty na fitness.... wróciłam z nową bluzą, dwiema koszulkami, body i bucikami. Oczywiście że nie dla mnie, to dla Artura!

Maja, mój też bardzo krótko siedzi na cycku i się najada. No, przynajmniej tak było przed zębem, bo teraz to jest memlanie na zmianę jednego i drugiego cycka. Sukieneczki piękne!
No właśnie, ząbek już prawie na wierzchu - przy smarowaniu dziąsełek już zdecydowanie czuć że jest prawie na wierzchu, wcześniej było dziąsełko rozpulchnione i mięciutkie, teraz jest takie dookoła, ale u góry jest już twardo. Oby mu się szybko przebił i żeby było po wszystkim, mój bezproblemowy synek mało śpi, a do tego oboje nie jesteśmy przyzwyczajeni

Pogoda rzeczywiście okropna, gorzej niż przy orkanach. Dziś u nas padał śnieg jak wracałam z fitnessu

Dziewczyny, przeglądam ciuszki na chrzest i na zaczarowane-sny.pl są chyba najładniejsze, ale boję się o rozmiarówkę, bo z tego co widzę większość kompletów mają do rozmiaru 80, a boję się że w lipcu Artur będzie miał już więcej niż 80... No ale nic, póki co przeglądam i planuję, choć w głowie już wszystko jest zaplanowane.
- Asik92
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 12
- Mamuśka 2222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
Chiasami ile ty wiesz o maluszkach ja nawet nie wiedzialam ze podczas okresu sa problemy z laktacja.Dzieki za ta informacje
Asik to tesciowa z mezem ci pomagaja.Wielkie brawa dla nich.Ja z synkiem po porodzie mualam taki problem ze nie chcial albo nie umial sac cyca kiedys prztstawialam go przy poloznej 40min a on plul i plakal i tak za kazdym razem ale nie poddalam sie mimo ze tez plakalam sciagalam mleczko i podawalam przez butelke i dokarmialam i sie udalo maly z cxasem zalapal ale przez wkladki sylikonowe chyba myslal cwaniak ze to butelka.A maz tez ze mam zke mleko i bedac u pediatry prywatnie mowi moj do lekarza ze dziecko nie chce pic mojego mleka bo mam jakues zle a tem ze gorszej glupoty nie slyszal i zemleko kobiece jest zawsze najlepsze dla dziecka ale mojemu bylo glupio juz wiecej nie gadal ze moje mleko jest zle

A ja probuje sie dodzwonuc do zony chrzestnego Laurki i nikt nue odbiera.Napisalam jej wczoraj smsa ze chce przyjechac z zaproszeniem na chrzest tylko niech mi odpisze w ktora nuedziela jej pasuje i nic.Musze chyba probowac dalej albo zadzwonic w swieta
- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 56
Ja, tak jak Angela jestem zwolenniczką karmienia piersią. Jeśli tylko przystawia się dziecko na każde żądanie, to nie ma potrzeby żadnego dokarmiania mm, szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego niektóre z Was dokarmiają, jeśli mają własne mleko. Maluszek tylko się rozleniwia przy butli i później nie chce mu się ssać. A przecież mleko mamy jest najlepsze dla dzieciaczka i do 6 miesiąca niczym nie trzeba ani dopajać,ani dokarmiać. Wszystkie jesteśmy na urlopie macierzyńskim,więc mamy czas na karmienie.
MAmuśka, Maja ja ostatnio odwiedziłam trzech różnych pediatrów i kazdy mówił mi co innego. Jeden pediatra dał mi syrop wykrztuśny, z kolei następny (a ddatkowo laryngolog potwierdził), że takim maluchom nie podaje się syropów, bo one sobie nie potrafią poradzić z nadmiarem wydzieliny. Ja podałam dwa razy ten syrop i Oluś mi się dusił po nim. Dwa razy tak się zakrztusił,że aż się siny zaczynął robić- nie macie pojęcia co ja przeżyłam. Nawet oddechu nie potrafił złapać, odstawiłam od razu oczywiście ten syrop,więc ja odradzam.
Wogóle przez tydzień męczyliśmy się z kaszlem i katarem,a po tyg okazało sie,że wyszły jakieś szmery w oskrzelach. Kupiliśmy inhalator i po czterech dniach po szmerach nie było śladu. Ingalowaliśmy Pulmicortem i Berodualem 2 razy dziennie. Plus solą fizjologiczną w południe. A do noska Nasivin soft.
Martadiana, tak Oluś taki śniady jest trochę

Kasiah przystawiaj małego, nie zniechęcaj się, tym bardziej,że masz mleczko, więc szkoda byłoby to zmarnować. U mnie jest wręcz odwrotnie. Ostatnio wyszłam po zakupy, Olo został z tatusiem, który stwierdził,że da małemu trochę mm żeby nie musiał na mnie czekać(chociaż nie było mnie 2 h) i mały nie chce wogóle butli, a jak tylko zobaczył cycucia to świat od razu stał się piękniejszy;P Też zastanawiałam się nad szumisiem- super gadżet,ale teraz Oluś już wyrasta z szumienia powoli, wiec nie ma sensu . Bartuś boski;P
Maja my w Święta planujemy porozwozić zaproszenia, bardzo dobrze ten lekarz powiedział, strasznie mnie denerwuje, jak ktoś takie głupoty o mleku opowiada.
Asik spóbuj jeszcze pobudzić laktację, może sie uda. Kurczę najchętniej potrząsnęłabym tą Twoją teściową, no jak tak można matce mówić o mleku, u mnie czasem ktos jak wspomni, że skoro Olus tak często wstaje na karmienie w nocy to powinniśmy dokarmiać, to od razu mówię co myślę. Że moje mleko to najlepsze co moze dostać, poza tym w trzy miesiące przekroczył już podwojenie masy urodzeniowej, więc widocznie się najada. A jeśli chodzi o dietę, to ja, jak Maja jem naprawdę dużo, wprowadzam już nawet smażone powoli i mały już wsyztsko dobrze toleruje. Jednak nasze dzieciaczki są coraz starsze i układ pokarmowy te z coraz lepiej działą.
Montresor widzę,że zaczynasz akcję- ruszamy tyłek na wiosnę;P- ja ciągle nie mogę się zmobilizowac, leniuch ze mnie;P A co do zakupów-mam to samo- jak tylko gdzieś wyjdę, to wracam z czymś dla Ola;)
Mamuśka kupłam ten smoking, który pokazywałaś w h&m, Olek wygląda w nim jak prawdziwy mały gentelmen;P A tak na marginesie- ruszył sklep on line h&m, do 19 kwietnia jest darmowa wysyłka, więc teraz już każda będzie miała dostęp;)
Dziewczynki już dzisiaj wszytskim Wam życzę Wesołych, Pogodnych Rodzinnych i przede wsyztskim Zdrowych Świąt!
- Mamuśka 2222
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 26
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kelis
- Mon.tresor
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Pokaż tego swojego malucha trochę, bo się stęskniłam!

Mamuśka, mi też lekarka mówiła żeby syropów nie podawać, bo takie maluchy nawet nie bardzo umieją je przyswoić i mogą się problemy z brzuszkiem zrobić. Gdy byliśmy w szpitalu, to dostaliśmy pulmicord (czy jak to się tam pisało) i sól 3% i tym inhalować miałam małego, a po każdej inhalacji sól do noska i odciąganie. Trzymaj się i bądź dobrej myśli, wiem że taki maluch chory to masakra.
- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Montresor to,że niektórzy tak się dziwią,że dziecko może byc tylko na piersi, to tylko kwestia niewiedzy, a ja swoje wiem i tego się będę trzymać. Poza tym twarda jestem na sugestie, z którymi się nie zgadzam;) Aż musze sobie poczytać te komentarze u Ciebie, bo mnie zaintrygowałaś, chociaz pewnie mi ciśnienie skoczy;P Co do ruszania się,super,że Ci się chce i znajdujesz czas, ja też chciałabym wreszcie się za siebie zabrać- może odzyskałabym moje pośladki- bo zaginęły gdzieś w czasoprzestrzeni;P Zaraz coś wstawię jak tylko moja przytulanka- wymuszarka znajdzie coś ciekawszego od mamy;)
- Monika_1985
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 91

- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

ktora z was pisala o kremie z oillan na ciemieniuche i powiem wam ze wczoraj uzylam i jest rewelacja polowa prawie zniknela swietny krem .. smierdzacy ale swietny jest

wczoraj chcialam zlozyc podanie do przedszkola u malej ale musi moj jeszcze zaakceptowac ze ma prawa rodzicielskie do niej i dopiero moge zlozyc ehh ... ile tego jest.. tak samo znalazlam jakis formularz zaswiadczenia o chrzciny na necie ale ja jakos temu internetowi nie wierze i chyba zadzwonei do ksiedza sie z nim umowic na pogaduszki hee
dobra lece bo mala musze przebrac