- Otrzymane podziękowania: 77
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
angela spokojnie to dopiero chwila po porodzie na pewno wrócisz do formy życzę ci tylko żeby kilogramy nie uciekały przez nerwy
montresor też niekiedy miałam ochotę zdzielić przez łep nie jednego ale cóż trzeba zacisnąć zęby i pracować dalej bo teraz gówniarstwu wolno wszystko a nauczyciel nie może nic najgorsze jest to że dzieciaki doskonale zdają sobie z tego sprawę tak jak mówisz 80% to po prostu patologia np dzieciak powtarza 3 razy tą samą klasę przez zaniedbanie albo bo wagaruje dostaje skierowanie do poradni psychologiczno pedagogicznej i wychodzi ze świstkiem że jest upośledzony lekko...niestety...a teraz jak w masówkach pootwierali klasy integracyjna to nam już wysyłają totalną patologię takich z którymi już nikt nie może sobie poradzić i potem mamy także nawet przypadki były agresji fizycznej do nauczycieli bo słowna jest na porządku dziennym ot taki to kawałek chleba sobie wybrałam...dlatego cieszę się jak mogę czasem spędzanym w domu z Bartoszkiem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a ja myślałam że mój 67cm Bartuś jest duży ale twój Arturek bije go na głowę a twój M jest taki wysoki ? bo Arturek to chyba kawał chłopa będzie a rozmiarówka w pepco jest porąbana też już to odkryłam super sprawa z tym fitnessem szkoda że u nas nie ma czegoś takiego
maja dzielna twoja Laurka dobrze że macie już to za sobą
maja,monika my też do kardiologa ale dopiero na 9 X mamy termin bo idziemy na NFZ bo ten szmer słyszy tylko jedna pediatra inni mówią że jest czysto więc jakoś nie mam parcia na przyspieszenie wizyty tym bardziej że wyniki krwi i EKG mamy już zinterpretowane i są prawidłowe no ale sprawdzić wolę dla spokojne głowy
zmykam łyknąć karmi z mężulkiem dla laktacji oczywiście
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kasia, M. ma 180 cm wzrostu, mimo ze od 6 klasy podstawowki pali papierosy Jego ojciec mial prawie dwa metry, ale jego matka jest mojego wzrostu, czyli 155 cm. am nadzieje ze sie w niego wda, bo chlopak taki kurdupel, to lipa lekko... No i Bartus tez do malych nie nalezy, przeciez oni jeszcze 3 miesiecy nie maja! A Artur dlugi, ale stosunkowo lekki, bo niespelna 6 kg.Co do fitnessu, poszukaj, a tez myslalam ze nie ma, ale a lokalnej grupie mamus bylo ogloszeie i ta sie dowiedzialam ze zajecia sa dwie ulice ode mnie
Uh. Pamieta jak sie my w gimnazjum zachowywalismy - teraz mi wstyd... a ty przeciez pracujesz ze znacznie gorszymi delikwentami... Nie zalujesz takiego wyboru? Ja po ciazy i porodzie postanowilam rzucic mikrobiologie i pojsc na poloznictwo
Eh, cos malo tego mleka mi schodzi, ledwie 40 ml z lewej piersi mi zeszlo. Zobaczymy z drugiej ile zejdzie, ale cos czuje ze dam tez modyfikowane na wszelki wypadek...
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
Ja używam tez jelpa wiec juz wykluczyłam tą możliwość ze to od tego, dzisiaj postanowiłam ostatecznie ze bede mu dawać ten Nan HA 1 narazie 400g jak zacznie sie kończyć to wybiorę sie jeszcze raz do lekarza (rodzinnego tego co bylam bo u nas na nfz nie ma tu pediatry) kąpie małego w krochmalu mimo to ze emolium jest najlepszy, pupke mu myje tylko mydełkiem bambino i dzisiaj bylam odebrać maść borową i jutro go wysmaruje bo po kąpieli dzisiaj zjadł i tak szybko zasnął ze nie zdazylam to znaczy buzię mu i rączki troche posmarowałam, kupiłam mu tez wapno ale teściowa mowila zebym jeszcze poczekała ale chyba jej nie posłucham i dam mu jutro. No a jak to nie pomoże to jeszcze przed świętami udam sie do pediatry prywatnie , szwagierka chodziła do niej z dziećmi i zawsze byla zadowolona i brała tylko 50 zl wiec żaden majątek;)
Jejku dziewczyny jakie wasze dzieci są duże, moj narazie w 62 wchodzi ale niektóre body z pepco ma 68. I tez zauważyłam ze te w pepco rozmiary są do d,.. A mały ma długie nogi i te ciuszki w nogach są ok a góra jest za duża;) ale dajemy rade.
Nic lece przeczytać bloga Montresor i szykowac kolację bo mąż zaraz wraca z pracy
Życzę zdrówka dla wszystkich dzieciaczków i ślicznych mam nie miejcie kompleksów nasi faceci i tak nas akceptują (ja od kilku dni mam takie juz podejście do tego ) dobranoc
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Montresor to Artur ci faktycznie rosnie u mnie jak na razie 62 ubranka a niektore 68 ale zalezy od rozmiarowki
Kasiah jesli wyniki sa ok to sanym szmerem w serduszku nic sie nie martw.Moj synek ma taki szmer i nazywa sie to "szmer rzekomy" poczytaj w necie to szmer sercs ktory wada serca nie jest a raczej taka budowa serca.
- Angela1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
ja w poprzedniej ciąży też miałam i mały potem miał okropną wysypkę
Adaś miał wtedy prawie trzy miesiące - samo przeszło.
to znaczy kazali podawać wapno i kąpać w krochmalu ale to nic nie pomagało.
W końcu zniknęło po 2 tygodniach. Karmiłam go tylko piersią więc nie bardzo miałam wpływ na zmianę mleka.
Dziś ma 5 lat i nigdy nie był alergikiem a proszek zawsze ten sam używałam.
Podejrzenia były że to przez te "osutki ciężarnej.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
moja mala sie zarazila odemnie i jest przeziebiona ma zawalony nos ciagle jej tam charcholi i kaszelek ma mokry ale malo kaszle. jak jej nosek czyszcze aspiratorem to wyje w nieboglosy ale juz dzisiaj jest lepiej bo jak wyciagne jej te fluki to na jakis czas slysze ze normalnie oddycha. naszczescie nie jest marudna tylko wesola
chcialam wczoraj do przychodni rodzinnej jechac z nia ale miejsca dopiero na poniedzialek wiec pojechalysmy do szpitala i powiedzieli ze ma delikatnie czerwone gardelko i zeby ten nosek czyscic woda morska i aspiratorkiem.
my mielismy na te domki jechac dzisiaj ale nie wiadomo co bedzie bo wszystkie chlopaki zaczeli wczoraj pic i do domow nie powracali do tej pory (moj nie pil siedzial w domu na szczescie ) i teraz tak ja zamowilam 10 kg miecha ktore mam w aucie nie wiadomo co z tym zrobic bo miejsca nie mam w zamrazalnikach ehh... masakra z tymi chlopami..dziewczyny mowia zebysmy same jechaly ale to bedzie lipa bo nie dosc ze ja sie o mala bym martwila to jeszcxe o swojego chlopa...
nic uciekam odezwe sie jeszcze
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
Maja no nie wiem teściowa mówi zeby poczekac bo on za mały ale zobacze jak sie obudzi bo narazie go wysmarowałam tą maścią i zobacze jak zareaguje ja wiem po sobie ze jak w szpitalu mi kazali sie tym smarować i strasznie swedziało wiec jego pewnie tez będzie wiec chyba mu dam to wapno bo mi napewno pomagało tylko najlepsze bylo to w kroplówce
Nic to lece sie ogarnac miłego dnia
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Angela ja cyca mogę wywalać na ławce gdziekolwiek też tylko brzuch mi wstyd pokazywać Teraz jak to przeczytałam to stwierdzam że to śmiesznie brzmi
Montresor ja to na ludzi patrze jak na wariatow jak ktos sie mnie pyta czy jeszcze karmie piersia, a potem jest zawsze drugie pytanie - ale tylko piersia?! Naprawde nie wiem co w tym dziwnego ale mozna sie poczuc jak kosmita Zarabiscie z tym fitnessem. Tez musze cos poszukac w okolicy bo na razie cwicze w domu, zwykle koło 23 bo dopiero wtedy mam czas
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja z laktatorem zawsze mam problem i zwykle też udaje mi się odciągnąc tylko 40ml także znam ten ból
Maju w szpitalu lekarze slyszeli u malego szmery nad serduszkiem i na oddziale neonatologii od razu zrobili mu usg. To niby nic powaznego ale trzeba skontrolowac. Trzymam kciuki za dobre wyniki Laurki No właśnie rozmawiałam z koleżanką o tych szmerach i powiedziała mi że ona to ma i z tym normalnie sie zyje tylko na poczatku to kontroluja by sprawdzic czy sie nie powieksza.
Kasiah mata jest super, mały zafascynowany na razie głównie swiatelkami, szeleszczacym lisciem i lusterkiem. Póki co mamusia jest potrzebna do dobrej zabawy. Natomiast karuzela nad łóżeczkiem na teraz jest rewelacyjna. Mikołaj cieszy się do tych kręcących się zwierzątek jak głupi do sera Dla własnego spokoju trzeba skontrolować te serduszka naszych bąbelków. U nas na nfz to nie ma terminów do końca roku ale jakimś cudem ktoś wypadł i mnie wpisali na maj, inaczej musiałabym iść prywatnie.
Martadiana moze jeszcze chłopaki zdaza dojsc do siebie ale trzeba przyznac ze zaliczyli niezły falstart
- Angela1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
koszulka luźna na ramiączkach a na wierzch druga bluzka.
wtedy jedną zadzieram do góry a cyca wyciągam od góry z tej koszulki na ramiączkach
może to śmiesznie brzmi ale jest to jakiś sposób ...
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
popisze ogolnikowo bo nie pamietam ktora co.
ja okres mialam krotko 4 dni.jeden dzien malo co 2 zalewalam sie i tak na zmiane ale krotko.
na ciemieniuche smaruje oliwka glowke godzine przed kapiela.po kapieli szczesuje szczotka i smaruje kremem.
ladne te stroje na chrzest choc ja patrzylam na chlopaca-inne niz wszedzie -ale drogo.
ja ostatnio katarze sie i chodze w maseczce zeby malych nie zarazic.
hmmm niewiem co jeszcze.
staram sie troche cwiczyc i nie jesc slodyczy zeby na ten moj chrzest ze slubem ladnie wygladac ale brak mi motywacji i ciagle cos.a niejedzenie slodyczy okropna sprawa.
pozdrawiam was i przesylam buziaki pociechom
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
ANGELA ja ostatnio ubieram sie identycznie jak ty tzn z ta bluzeczka na ramiaczkach i na to sweterek i wowczas podciagam sweterek a cyca wyciagam gora i tak karmie wowczas brzucha nie musze odslaniac
MONIKA oby serduszka naszych maluszkow byly zdrowe.U mnie dwoje dzieci ma szmery a wszyscy w rodzinie zdrowi na serce
MARTADIANA zdrowka dla malej.Oby katar szybko jej przeszedl bo wiem jak sie biedna meczy.Moja tez plakala jak jej sciagalam aspiratorem A z facetami to zawsze probkem.Dobrze ze chociaz twoj pomyslal i nie poszedl pic.A miesa nie mozesz zamrozic
ASIK moj Oskar mial 12dni jak dostal wapno od pediatry a Laurka kedwo skaczony miesiac jak jej podawalam wapno wiec sie nie buj tylko podawaj.Oczywuscue chodzi mi o wapno w syropie a nie takie w tabletkach do rozpuszczenia
A ja chyba nie skoncze tych remontow w domu.Na szczescie pokoj juz skonczony i wysorzatany.Teraz sie okazako ze w pokoju gmbabci mimo malowania sprzatania i wietrzenia nadal wychodzi smrod i trzeba zrywac lenteks malowac pidkoge i klasc nowy lenteks by zabic nieprzyjemny zapach Tak jest ze starszymi ludzmi.Tak wiec remonty mi sie jeszcze nie pokonczyly a i kolejna kase trzeba szykowac czekam jednak na cieplejsze i bardziej sloneczne dni bo nie chce by podloga schla tydzien.
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja na szybko znow.
Maja remonty mozewykanczaja, ale za to warto sievtroche pomeczyc dla super efektow.
Ja jutro ide do ksiedza zapisac mala do chrztu. Nie wiem jak mi sie to uda czy pojde z obojgiem czy tylko z Pola, Mirona raczej do kosciola nie chce brac bo raz na ls juz ksiadz "wyprosil" z kosciola, takiego sajgonu narobil...
Dziewczyny wy jak planujecie ogarnac sprzatanie na swieta? Ja niesprzatam i nic nie szykuje bo i tak za 3tygodbie sie wyprowadzamy wiec stwierdzam ze nie ma sensu, a raczej zaczne pakowac rzeczy w pudla juz.
Szkoda ze nie mam na tyle czasu zeby was doczytac, u mnie caly czas jak nie miro to pola i tak w kolo. Wlasnie sie najmlodsza odezwala, wiec zmykam
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
A ja dzis bylam jeszcze na zakupach i kupilam makej jeszcze jedna sukieneczke do chrztu tak mi sie podobala ze nie moglam obok niej przejsc obojetnia.Jedna zaloze do kosciola a druga w restauracji a tak szczerze to chciala bym zeby juz bylo po wszystkim.Kupilam sobie tez sukienke buty mam ze slubu tak wiec jeszcze brakuje mi stanika i rajstop i Oskarowi butow i mamy wszystko.
A maly poszedl z moja mama do cyrku ciekawa jestem wrazen jak wroci.
Dziewczyny co tu tak cicho
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ide sie do sauny zrelaksowac, poki dzieci spia.