- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

Ale mnie osobiście podobają się jeszcze takie imiona jak:
Mateusz
Wojciech
Tomasz
Adam
Filip
Przemysław
Marcin
na pewno wybierzecie jakieś fajne imię i zobaczycie, że dla chłopców także jest wiele ciekawych imion

My większy problem mieliśmy z imieniem dla dziewczynki, ale to może dlatego, że trudniej nam było się w tej kwestii zgodzić

Daj znać jak już wybierzecie imię na Syneczka.
Powodzenia!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gumisiowa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Krzyś już jest ze mną :D

Chciałam dołączyć do Waszego grona. Mam termin na 14 maja a wg ostatniego USG na 9 maja. Na 99% mam być synek, co zgadza się z tym chińskim kalendarzem, który pojawił się w poprzednich postach

Podobnie jak Agusiak nasz synek będzie miał na imię Krzysztof. Najbliższe USG (już połówkowe) będę miała 5 stycznia.
Ruchy czuję już od jakiś 3 tygodni. W Wigilię poczuł pierwszy raz je nawet mój mąż

Dzidzia czasami potrafi być na prawdę bardzo ruchliwa. Póki co 5kg na plus

Pozdrawiam z życzeniami Noworocznymi,
Ania z Warszawy
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gratuluję synka

Ja nadal czekam, żeby móc zweryfikować chiński kalendarz z wynikiem USG.
Wszystkiego dobrego w Nowym 2011 Roku Majóweczki!!!!
To jest Nasz Rok

- mania 82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Dawno nie zagladalam na forum bo mialam male problemy z netem. Ciesze sie ze u Was wszystko w porzadku i zycze wszystkiego co naj w tym cudownym dla nas 2011 roku

Ja jestem wlasnie wczoraj po USG polowkowym i na szczescie z dzidzia wszystko jest w porzadku, rozwija sie prawidlowo takze kamien spadl mi z serca bo mala panikara ze mnie i potwornie sie balam tego badania. Spotkala nas jednak niespodzianka podczas badana - otorz okazalo sie ze bedziemy mieli jednak coreczke a nie jak wczesniej bylo mowione synusia. Jestesmy w szoku bo od 12 tygodnia zylismy w przekonaniu ze bedzie chlopak i dziwnie nam teraz sie oswoic i przestawic z Misia na Niunie

A co u Was? Jak Brzusie sie miewaja?
Pozdrawiam Was cieplutko i nie dajcie sie chorobskom bo ja znowu przeziebiona :-/
PAPA
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My byliśmy wczoraj na badaniu 4D. Wszystkie wyniki badania są na szczęście w porządku, ale nadal nie znamy płci naszego Szkraba.
Maluszek nie chciał nam nic pokazać, nie tylko kim jest, ale nawet swojej buźki. Cały czas tylko pupka, plecki, główka, łapki, nóżki

Lekarz kazał mi przewracać się z boku na bok, żeby Dzidziuś zmienił pozycję, ale to nic nie dało. Już myślałam, że zaraz każe mi stanąć na głowie

Niestety z badania 4D nici, ponieważ lekarz powiedział, że jak nie widać buźki to badanie nie ma sensu... Mieliśmy więc tylko samo badanie prenatalne, ale i tak super było popatrzeć, a co najważniejsze usłyszeć, że wszystko dobrze

Jutro mamy wizytę u lekarza prowadzącego, ale też pewnie nie poznamy płci.
Kiedyś zażartowałam, że my płeć poznamy dopiero na porodówce i wygląda na to ,że tak właśnie może być

mania 82 , no to rzeczywiście lekarze zrobili Wam psikusa. Dziewczynki są super, więc gratuluję córeczki

- Mariquia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dla Was i Maluszków!!!
My też jesteśmy po wczorajszej wizycie i chcemy się pochewalić jak poszło. Na szczęście wszystko jest w jak najlepszym porządku. Lekarz był z nas bardzo zadowolony. Widok Maluszka na USG to dla mnie najładniejszy widok. Spytałam lekarza czy to nadal synek i wtedy Malec odwrócił się tak, że lekarz śmiał się, że to na pewno nie może być dziewczynka

Także u nas zostaje chłopiec, co od początku wszyscy nam przepowiadali, i co też intuicyjnie czułam. Chyba będzie Staś

Ściskamy mocno

- mania 82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
U nas oswajanie ze zmiana plci trwa

Ciesze sie ze u Was tez wszystko w porzadku na badaniach!!!
Buziaki
- lidia83a
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Mania 82, u nas było dokładnie tak samo, wg usg z 12/13 tygodnia miał być chłopczyk, a na ostatniej wizycie dowiedzieliśmy się, że będzie dziewczynka

Mariquia, ja mam zrobić test obciążenia glukozą w 24 tygodniu, ale gdzieś przeczytałam, że robi się go między 24 a 28 tygodniem.
- Mariquia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

P.S. Z suwaczka wynika, że mamy ten sam termin porodu

Buziaki

- lidia83a
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- koliber1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Nastepna wizyta za tydzien wiec zobaczymy czy lekarz potwierdzi nam plec dzidziusia.Jesli chodzi o ten chinski kalendarz to sie nie zgadza tam wychodzi ze ma byc cholopiec.
Nasz termin wychodzi z usg polowkowego na 15 maja ,ciekawe czy bedziemy razem lerzec na porodowkach dziewczyny

Na razie jeszcze nic nie kupujemy,moj maz uwaza ze to jeszcze za wszesnie i ze nie ma sie co spieszyc.Co prawda dostalam juz paczke od kolezanki,ale ciuszki sa typowo na chlopca,wiec chyba bede je musiala komus sprezentowac.
Brzusio juz dosc pokazny,mala fika koziolki tak ze nie da sie juz ich pomylic z niczym innym.Na wadze mamy 6 kilo do przodu.
A jak tam u Was dziewczymy?
pozdrawiam
- gumisiowa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Krzyś już jest ze mną :D
Ja wczoraj miałam USG połówkowe i na 100% będzie zdrowy synuś

Niestety nie chciał buzi pokazać, ale nie to jest najważniejsze

wg USG termin będzie wypadał na 12 maja, ale jak nie będzie chciał wyjść wcześniej to może nawet dociągnąć do moich urodzin 20 maja

A we wtorek wybrałam się na zakupy bo już nie mieściłam się w żadne spodnie nie ciążowe

Pozdrawiam
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja byłam wczoraj u lekarza ale nawet mi USG nie zrobił...
Zbadał mnie, powiedział, że wszystko OK i tyle. Czyli nadal nic nie wiemy.
Chyba jestem jedyna z naszego grona, która nie zna jeszcze płci swojego Maluszka.
Mój lekarz jest bardzo oszczędny w słowach, nawet zbyt oszczędny, gdyby nie badania prenatalne to chyba w ogóle nic byśmy nie wiedzieli o naszym Dzieciątku, nawet ile waży i mierzy.

- koliber1
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
I tak najwazniejsze ze dzidzia zdrowa,a plec wczesniej czy pozniej poznacie

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Trzeba mu przyznać, że jest bardzo dobrym specjalistą i u nas cieszy się dużym zaufaniem, dlatego też u niego zostanę, ale ostatnio wpadłam na pomysł, żeby zacząć chodzić też do innego lekarza, np. na kasę chorych.
Ale to jeszcze zobaczę

Pozdrawiam Was Dziewczynki