BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #612222 przez malwinsien
ufff odespałam szpital :) Tam całą noc badali i podłączali do KTG, całe szczęście przyszedł cudowny człowiek ordynator oddziału i kazał lekarce nas wypisać do domów. mówię też o dziewczynach, które są już w 4o/41 tyg. Stwierdził, że szybciej coś w domu zdziałamy i codziennie musimy na przyjeżdżać KTG. Wczoraj wzięłam M w obroty ale póki co efekty nie ma :) Czuję się bardzo dobrze, ale jak się napatrzyłam w szpitalu na te małe żaby co ledwo przyszły na świat i ich mamy, które mają to już z głowy to aż się troszkę zazdrości... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #612316 przez agat
Hej :) Kaikai czekamy na wieści, lekarz obiecał Ci spotkanie dziś na porodówce, trzymaj się tego :) Ciekawe co u Moni.

Ja do 6 dziś pospałam, potem głowa mnie rozbolała :/ Juz 3 dzien boli :/

11 lata 8 miesiąc temu #612361 przez Suzi
witam :)
Kaikai, przynajmniej masz gwarancję, że stamtąd bez synka już nie wyjdziesz, uściski :kiss:
Malwi, u mnie też "obracanki" były grane i tez póki co cisza, choć na pewno brzuch to mi opadł, co się czuje na pęcherzu, podczas chodzenia a zwłaszcza siedzenia no i niestety hemoroid :P dał znać o sobie czyli ucisk się zwiększył jako, ze na zaparcia ostatnio nie cierpię

11 lata 8 miesiąc temu #612368 przez kaikai
Czop mi wlasnie odchodzi a obchodu jeszcze nie ma chyba jajko zniose ;)

11 lata 8 miesiąc temu #612439 przez agat
Kaikai nie jajko tylko synka :D Dobrze, że coś się dzieje :)

Monia na fb pisała, że nadal nic u niej.

Co do "działań" z mężem to choćbym chciała to nie w głowie mi, bo czuje się, jakby mnie ktoś skopał między nogami i boli na samą myśl :/

11 lata 8 miesiąc temu #612471 przez creatura
Hej Dziewczyny :)

U Was się przynajmniej na coś zanosi, u mnie ciąża w pełni. Brzuch mi się nic, a nic nie obniżył, sypiam jak dziecko, żadnych atrakcji w okolicach krocza nie czuję, nie wspominając o czopach :S

Suzi wydaje mi się, że się przed 26 rozpakujesz :silly:

Kaikai daj znać jak po obchodzie :)

A Monia może tyle godzin po odejściu wód tak czekać, ale pisala, że jej tylko trochę odeszło, to może dlatego.

Ciekawe co u Anafory :side:

11 lata 8 miesiąc temu #612473 przez Suzi
kaikai napisał:

Czop mi wlasnie odchodzi a obchodu jeszcze nie ma chyba jajko zniose ;)

ehhhh, biedaku, wiem, takie czekanie to NAJGORSZA rzecz z mozliwych. W pierwszej ciąży miałam źle obliczony termin przez niezbyt regularne miesiączki, w związku z tym zamknęli mnie w szpitalu, na patologii tuz po wyznaczonym terminie ( błędnym), takie wówczas panowały zwyczaje :P i kwitłam tam,patrząc na wszystkie przypadłości towarzyszek i wysłuchując niestworzonych historii, stresując sie i codziennie wypatrując choćby najmniejszych oznak porodu, a wieczorami biegajac i skacząc po schodach ( szpital 5cio pietrowy) i tak to trwało ...MIESIĄC!!!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Równo miesiąc po wyznaczonym przez lekarza terminie urodziłam w końcu moją córuś, ale siedzenie w szpitalu i bezcelowe badanie mnie raz po raz spowodowało u niej zakażenie gronkowcem, więc na dzień dobry na świecie musiała dostać antybiotyki, więc wyszłyśmy po następnych dwóch tygodniach... czułam sie jakbym uciekła z Alcatraz :P
więc kaikai, jeśli Cie ta historyja pociesza czytaj ja sobie dzis co jakiś czas i sie pocieszaj, ze Tobie tego nie zrobią

11 lata 8 miesiąc temu #612540 przez moonisiaaa2
jutro opiszemy Wam wszystko i zdjęcie wstawimy :)

11 lata 8 miesiąc temu #612650 przez Urszula
Witam!

monisiaaa gratuluję Amelki :) oby rosła zdrowo :)

kaikai trzymam kciuki oj najgorsze jest to czekanie...

U mnie już wszystko gotowe i spokojnie czekamy....nic się nie dzieje bo i czasu jeszcze sporo. Oby tylko Mama zdążyła przylecieć. Będzie opiekowała się Elizią kiedy my z M będziemy rodzić ;) Mimo, że przezyłam już jeden poród i tak dopada mnie stresik. Czasem zbiera mi się na płacz ale myślę, że to sprawa hormonów...

Miłego dnia!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 8 miesiąc temu #612664 przez Dave
Malwi - w domku najlepiej. Ale jakoś tak dla mnie ryzykowanie, że Cię wypuścili. A wody Ci się sączą czy stanęło?

Kaikai - ja przeżyłam wywoływanie, siedzenie w szpitali i wyczekiwanie. I ryczałam im tam jedno dopołudnie. Ale kobietko dasz radę, jeszcze ciut, ciut.

Ja jakaś dziś niezorganizowana jestem. W głowie krążą tylko myśli o weekendzie a konkretnie o odwiedzinach teściów. Ja pitole ale mam na to nerwa :evil: :evil: :evil: :evil:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 8 miesiąc temu #612814 przez Natalia1991
hej:)
Monika gratuluje!!!
My jeszcze w szpitalu, mieliśmy dziś wyjść ale
Bartus dostal żółtaczkę i lezy pod lampami...
Nie mam pojęcia jak tu jeszcze długo będziemy
ale mam nadzieję ze już nie długo...
Pozdrawiam...

11 lata 8 miesiąc temu #612928 przez malwinsien
dave wypuścił mi ordynator bo wody się nie sączyły a skurcze przestały być regularne. A położyli mnie bo we wtorek pojechałam z tym ciśnieniem a KTG pokazało tachykardie u dziecka ale później zrobili mi milion KTG i wszytstko wyszło ok. Uznali, że skoro wody się nie sączą a skurcze zrobiły się nieregularne to do domu :) Z czego się bardzo cieszę :) Wole tam jeździć codziennie na KTG a skurcze mam cały czas nieregularne :(
Natalia mam nadzieję, że żółtaczka szybko zniknie i wrócisz z małym do domku :)

11 lata 8 miesiąc temu #613047 przez Suzi
tak na prawdę to my wszystkie już na walizkach, nasz czas nadszedł i koniec, odwrotu nie ma więc prędzej czy później, ale już w obrębie ściśle określonego -czasu doczekamy się, spokojna głowa.
TO nas z pewnościa nie ominie :silly: :silly: :silly:
a penie nie raz później nadejdzie myśl, ze w sumie wygodniej było mieć dzidzia w brzuszku, przynajmniej było się panią swojego życia i czasu....

11 lata 8 miesiąc temu #613157 przez agat
Wróciliśmy od lekarza, u nas NIC - nic się nie skraca, nie otwiera, gin porodu w najbliższym czasie nie widzi. Kolejna wizyta 15go, wtedy zrobi usg. Pobrał mi wymaz na paciorkowca.
Łeb mnie boli od 3 dni niemal non stop, już mnie szlag trafia :/

11 lata 8 miesiąc temu #613233 przez MoNiaaa
Monisia GRATULACJEEEEE :kiss: :kiss: witam Amelke na swiecie i czekam na focie :)

ja to jednak mam wyczucie co zajrze do was to nowa dzidzia na swiecie :)

http

]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka