BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #791875 przez agat
Dave napisz jakie jazdy z pracą jak już będziesz miała chwilę. Dziś dzień krótkich drzemek, mój też ekspresowo się regenerował, tylko na spacerze na dłużej przysnął.

Byłam pod wieczór u moich rodziców, Adaś wypił całą butlę soku owocowo-warzywnego i UWAGA zjadł z chęcią 5 łyżeczek krupniku, takiego "dorosłego". Wiem, że jeszcze za wcześnie na takie zupy, no ale smakowało mu bardzo.

Coś miałam napisać, ale zapomniałam. Może później mi się przypomni.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #791922 przez Dave
Agat - wow, no to super, jednak warzywka nie są bleeee... a z tym krupnikiem to wypas :side: :side: :side:

A z pracą... kurka tyle myśli w głowie. Trochę się tam porobiło, bo ludzie w dzpitalu wylądawali. Idzie sezon a tam braki no i chca żebym przyszła. Tak ich wspomóc myslę na 3 miesiące, ale będe rozmawiała jutro z kierowniczką, to się szczegółów dowiem. Teraz mam tylko przekaz od siostry.
No a ja nie mam z kim dzeci zostawić. Jeśli przyjmą kogoś to na dla mnie już miejsca nie będzie (tak podobno dyro powiedział). Ah... to w takim megaśnym skrócie bo długo by pisaą, a coś mi dzieciaki się kręcą i chyba uderzę w kimono.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 5 miesiąc temu #791935 przez Dave
Wszędzie spamuję to i Wam też :silly:

Uwaga będę spamować :silly: :silly:

A tak poważnie, mamy świetny konkurs z super nagrodami, a coś się rozkręcić nie chce.
Zerknijcie, napiszcie dwa słowa i wygrajcie zestaw 15!!! olejków do masażu i pielęgnacji Sahera :lol: :lol: :lol:

wrolimamy.pl/konkurs-podroz-do-kraju-faraona/

11 lata 5 miesiąc temu #791956 przez Dave
no to ja juz w lozku.

spokojnej nocki:-)

11 lata 5 miesiąc temu #791966 przez Suzi
Agat, ja nie wiem czemu Ci sie kluchy z kaszki robią, ja nigdy nie muszę blendować kaszek Holle, daję ze 3miarki na 180 ml mleka i robię "shaker" ręczny tak przez minutę i myślę ze to mleko jest znacznie cieplejsze niz 40 stopni. Pięknie sie "rozmieszywa" :silly: , bez grudek i Miki wciąga przez smoczek z 4 dziurkami Avent ale i przez 2 potrafi( w tym co prawda "podrasowalam " dziurkę widelcem :silly: :lol: ) także kaszki ryżowe Bobovity w ten sposob robię i nigdy nie bylo problemu z zatkanym smokiem :side:
Fajnie ze Adaśko posmakował krupniczek, moze on w ogole nie będzie smakoszem niemowlęcych zupek tylko od razu normalnego :blink: jedzenia? W końcu moze tak być, niektore dzieci nie raczkują tylko od razu chodza, tak on moze nie jesć tego dzidziowego badziewka tylko od razu dorosle, no nie? ;)
U nas dzis juz po infekcji, Misio nie mial juz goraczki, ale apetyt nie wrocił jeszcze w pelnej krasie, no ale zjada i tak więcej jak tu co poniektorzy :silly:
Liczę na to, ze jak wyjdziemy na spacerek to moze i apetyt powroci, jak go wymrozi w tym listopadowym stylu :P
Jak ja nie cierpię tej pory roku :P :P :P :dry:

creMoniu, a co sądzisz o Concord Ultimax i Kiddy Phoenix Pro2?
Ja juz dostaje powoli oczopląsu i mozgopląsu od tych wszystkich wiadomosci :P

11 lata 5 miesiąc temu #791982 przez Dave
mamy tankowanie:-)

suzi-niech moc bedzie z Toba. poczujesz ulge i spokoj,jak zamontujesz fotelik w autku.

11 lata 5 miesiąc temu #791992 przez agat
Dave to współczuję sytuacji z pracą. Mam nadzieję, że dadzą Ci jeszcze posiedzieć.

Suzi a jak robisz kaszkę na gęsto to nie robią Ci się kluchy? Bo ja muszę blenderować wtedy, gdy chcę taką gęstą kluchową niedojedzoną przerobić na półpłynną butelkową.

Co do zupek to chętnie bym młodemu podała taką już "normalną", ale chyba jeszcze za wcześnie na zupy na wywarze mięsnym.

A, wiem o co miałam zapytać. Jak pielęgnujecie pierwsze ząbki?

11 lata 5 miesiąc temu #791999 przez creatura
Suzi, Kiddy Phoenix - niet, gdyż testy wykazały, że przy dachowaniu ta ochrona tułowia wcale nie chroni i dziecko wypada. A w ogóle jakiś wałek był z testami ADAC tego fotelika i niby testowali coś, czego nie było jeszcze na rynku, a z zasady testują tylko to co jest. Jednym słowem scam :dry:

Concord Ultimax to tylko na Isofix, bo bez isofixu to ocenili go tylko na 2, czyli tylko ten isofix go ratuje???? :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:
Ja się skłaniam chyba jednak ku Besafe, ale już pisałam, że znalazłam tego gościa we Wrocławiu i pojadę do niego coś dopasować. On też podobno doradza mailem: www.juniornet.pl/

11 lata 5 miesiąc temu #792004 przez creatura
Suzi, remind me jaką macie spacerówkę??

Dave, kicha z tą pracą :dry:

Kurde, czas na mnie a ja siedzę i kminię...
Dobranoc.

11 lata 5 miesiąc temu #792014 przez Dave
dzien dobry

za nami srednia nocka,zaliczylam nawet spanie na koale, jak za "dawnych" czasow.

gardlo mnie boli ze hej. a i chyba mlodego cos tez chce zlapac. Maja cos mocniej kaszle. normalnie zwariowac mozna.

11 lata 5 miesiąc temu #792025 przez agat
Dzień dobry. Za nami nocka ok, jedzonko o 3 jak zwykle, pierwsza pobudka o 6, ale w sumie z łóżeczka młodego wyciągnęłam o 7. Później poranny cycuś w łóżku i już śmigamy po podłodze :) Ten poranny cycuś to jedyne stałe karmienie z piersi, które nam zostało, czasami tylko się napije chwilę w ciągu dnia, ale coraz częściej w ogóle. Lubię te cycusiowe poranki :)

11 lata 5 miesiąc temu #792077 przez kaikai
Agat widzialam Adasia na fb , bardzo ladny chlopczyk i juz pieknie siedzi :)
Buziaczki od cioci Iwonki z okazji 7 miesiecy :) :*

11 lata 5 miesiąc temu #792150 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) u nas nocka bardzo dobra jedno karmienie o 5 i kimono do 7 z minutami :)
oby te noce powróciły na dobre ;)

Moc buziaków dla Adaśka :kiss: :kiss: :kiss:

Tomek też woli bardziej dorosłe jedzenie ;) Chyba się niepotrzebnie stresuje,że nie chce jeść tych słoiczków i kaszek(chociaż wczoraj wypił aż 40ml bardzo rzadkiej kaszki :cheer: )mąż odważniejszy bo daje mu dorosłe jedzenie a ja często się cykam , co okazuje się,że niepotrzebnie :silly:

Dave nie zazdroszczę sytuacji z robotą,też mam głupią sytuację,bo mój wniosek o roczny jeszcze nie dotarł do zusu(wczoraj dzwoniłam) i dlatego jeszcze nie ma wypłaty za październik. Jak mnie ta moja szefowa w$#%^^&&% ciągle co dzwonie to winę zrzuca na księgową.
:cheer: :cheer:

11 lata 5 miesiąc temu #792161 przez Azja
dzien dobry

buziaczki dla Adasia :)

u nas pobudka dzis 5.20 :cheer: B) wczoraj zreszta tez ale to chyba dlatego ze Jasiek chodzi spac o 18, nie moge do dluzej przetrzymac bo jest wtedy mega maruda, wiec my juz po 1 drzemce i szykujemy sie do 2 :)

napisze cos wiecej pozniej bo Gagatek mi nie daje :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #792222 przez Azja
Jasiek spi na drugiej drzemce, pewnie juz zaraz sie obudzi, słonce dzis swieci wiec pewnie pojdziemy na spacerek tylko nie za długi bo niestety dalej Jaska wózek parzy w tylek :/

Kaikai ile dni Dawidek robił te luźniejsze kupki po Bebiku?? bo sie zastanawaim czy jeszcze poczekac, czy moze nie sluzy mlodemu bebiko niby zielone nie sa ale nieraz takie rzadsze, sory za opis B)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka