BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 11 miesiąc temu #826981 przez Alex_87
aaaa my znowu mamy coś z moczem nie tak, dostaliśmy skierowanie do nefrologa, ale dopiero na luty wizyta...w sumie to moja mama też miała z nami kłopoty, a raczej z naszym moczem, więc widocznie to jakoś dziedziczne ;)

Nasza pościel też dzisiaj od rana wisi i się mrozi :) a jutro wywale wszystkie miśki :)

Ja blenduje obiadki, ale blender mam taki kiepskawy, więc po prostu robię to mniej dokładnie, albo tylko rozgniatam widelcem, a mięsko siekam nożem. Rybę daje ze słoiczka, raz tylko dałam normalnie łososia, ale zwymiotowała :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826990 przez Suzi
tysiak, czy to Ty pisalaś ze Kubę uczulil plyn Ziajka? Ktory konkretnie podejrzewasz, bo ja tez sie bujam z nowymi wykwitami na rączce i brzuszku Mikusia a wlasnie niedawno zaczelam używac płynu Ziajaka do mycia, ja mam ten od 6 miesiąca życia plus jeszcze ten do natluszczania ktory sie do wody dolewa i nie wiem ktory wyeliminować. Moze obydwa profilaktycznie?

10 lata 11 miesiąc temu #827001 przez tysiiiak
Suzi Mam dokładnie taki www.google.pl/search?q=ziajka+do+mycia+c...358.html%3B375%3B500
ale podejrzewam że i ten natłuszczający go uczulał bo od niego chyba te plamki się zaczęły a ja nie skojarzyłam i przeszłam na ten po 6 mscu. Spróbuj wyeliminować zupełnie Ziajkę może to Mikusia też uczula :dry:

10 lata 11 miesiąc temu #827008 przez paninka87
Ufff dziś zdecydowanie lepiej... rano raz wymioty raz zaplamiona pieluszka... troszke sika... mam nadzieje ze jutro juz sie unormuje... rano moj Misiak odespał troszkę te poprzednie nocki... i tym samym ja pospałam... mruczy cały czas trze nosek... moze to oznaka zmeczenia albo zęby dodatkowo doskwieraja:(

Ja bym chętnie wymroziła całą chatę żeby pozbyć się tych zarazków....

Alex współczuje... jeszcze teraz jak imprezka się szykuje... a antybiotyk musicie brać?

Moniaaak jak znajdziesz chwile to napisz czy podawalas cos wiecej Kacperkowi jak miał wirusa oprócz mleka?

10 lata 11 miesiąc temu #827011 przez Gusia

10 lata 11 miesiąc temu #827021 przez pauluska
Alex biedna Zuzia robiliście mocz i wyszło nie tak ? Widzisz u niej jakieś objawy zaczerwienienia ? Gorączka od tego ?

Co do tych kawałków to jak dziubiecie widelcem to w tej wodzie co gotowałyście czy wodę całkowicie wylewacie i same warzywka i mięsko ? Oj moje pytania może głupie no ale nie wiem jak to zrobić :D

10 lata 11 miesiąc temu #827029 przez tysiiiak
ahhh Suzi zwróć jeszcze uwagę, że w tym płynie po 6 mscu jako substancja aktywna jest syrop kukurydziany :cheer: a z tego co pisałaś Mikuś jest na kukurydzę uczulony.

Pauluska ja biorę troszkę wody z warzywek żeby lepiej się gniotło :)

Off kors Sto latek dla Irinki i Kacperka :kiss: :kiss: :kiss: gapa ze mnie :angry:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #827030 przez Suzi
tysiak, dzieki za info :) ja tez mam dokladnie ten więc obydwa idą w odstawkę i zobaczymy, bo juz po prostu nie mialam pomyslu o co chodzi tym razem, nic nowego nie jadł, menu ma wrecz ubogie, dopiero Twoj wpis rzucil na sprawę nowe swiatlo :silly:
Oby to ich uczulało, latwiej zrezygnowac z kosmetyku niz szukać w i tak ubogim jadlospisie :silly:
Dzieki
A tak przy okazji polecam Wam ten artykuł, warto przeczytać

mamygadzety.pl/10-punktow-o-tym-jak-nie-...elika-samochodowego/

10 lata 11 miesiąc temu #827051 przez KarinaM
Kacperku najlepszego i całuski od Irinki i cioci.

Irinka dziękuje za życzenia.
Noc z dwoma karmieniami o 23:30 i 4:00. Teraz Irinka je kluski ziemniaczane.

Igorek

Irina

10 lata 11 miesiąc temu #827058 przez tweety
Kacperek dziękuje za pamiec i przesyla buziaki dla Irinki

10 lata 11 miesiąc temu #827063 przez KarinaM
M-brava pięknie wyglądasz. Mąż będzie zazdrosny.

Igorek

Irina

10 lata 11 miesiąc temu #827108 przez Olka!
M-brava wyglądasz świetnie :-)Najwyżej zaprzyjaźnisz się z prostownicą :-)

My się pochorowaliśmy :-(

10 lata 11 miesiąc temu #827117 przez Alex_87
Paninka tak musimy brać antybiotyk :(
Pauluska wczoraj po południu już jej minęła gorączka, dzisiaj w ogóle nie miała, humor też dużo lepszy. Ja zwalałam wszystko na zęby, a tu się okazuje, że i ten mocz się jakoś nałożył na to. Kiedyś pisałam że robiła rzadką kupkę, może przez to się jakoś infekcja zrobiła :angry: ale teraz już wiem, że u mojego dziecka z tym moczem będzie ciężko, niby przechodzę na te wielorazowe, no ale przecież ja też byłam wychowywana na wielorazówkach a często mnie się czepiał ZUM.

Najlepszego dla Irinki i Kacperka, rośnijcie zdrowo! :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #827151 przez Suzi
tysiak, nie daje Mikusiowi zadnych antyhistamin, po prostu probuję zlokalizować alergen, tym razem Ty pomoglaś :lol:
Jestem wrogoem wszelkich lekarstw i medykamentow i jak nie ma ABSOLUTNEJ koniecznosci to nic nie podaję -czekam.
Co do wyglądu tych plam na rączce to z tego co pamietam zdjęcie rączki Kubusia , ktore wstawialas, to wyglądamy niemal tak samo, z tym ze nie widzę zeby go to swędzialo, po prostu jest a nie bylo :S
Więc joasiu, trudno orzec czy w przypadku Twojego Mikusia to mm czy kosmetyki, ale chyba sklanialabym sie ku jedzeniu, bo jak moj starszy był malutki i go sypalo to sie drapał, a i Mikusiowi jak coś "jedzeniowego" sypnie buzię-najczesciej są to policzki blisko uszek to też drapie i szarpie troszkę uszko.
Z wstawianiem zdjeć przeze mnie bieda, bo pisze z tableta i za chiny nie umiem na tym badziewiu zmniejszyć :P u nas na watku najczesciej mikusiowe foty wstawia kolezanka, ktorej je wysyłam :P taaaaka zdolna jestem :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #827155 przez munnecabrava
Demonique szkoda ze masz tak daleko bo tego (jak niewielu) polecam, zero wciskania kosmetyków mowię chcę zmianę to proponuje.

KArina mąż to mi opr zrbił jak mogłam obciąć włosy. I stwierdzil że średnio mu się podoba :)

Ale mróz o tych roztoczach to ciekawy news niewiedziałam:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka