BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 11 miesiąc temu #827164 przez joasia10015
Kurczę już sama nie wiem o co chodzi -Miki ma tylko plamę w jednym miejscu -na czole-kurczę mam problem ,bo to jeszcze tak brzydko wygląda-pół czoła wysypane,czasem to wygląda jak jakaś narośl czerwona ;-( Jak nie zejdzie przez tydzien to ide znowu do lekarza ;-)

Dziewczyny zrobiłam Mikusiowi wczoraj pierwszy raz tą kaszkę mannę błyskawiczną na wodzie ,z banankiem i normalnie szok-jadł że mu sie uszy trzęsły ;-) Dziś ugotowałam mu do obiadku -zupkę z buraczkiem zblendowałam plus kaszka na wodzie -achhh jak zajadał ;-) Mogę ją dawać bez ograniczen?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #827165 przez pauluska
Joasia a może od czapki ma uczulenie od poduszki ? Hmm ciężka sprawa i w ogóle nie schodzi ?
Tysiak widziałam pytałaś na kwietniówkach o Fenistil nie wiem czy pisałam ale to lek starszej generacji i nie można go zbyt długo przyjmować tylko nie wiem ile te długo jest :P Ale jak już ok to myślę że odstaw i zobaczysz co dalej będzie się działo ;)

10 lata 11 miesiąc temu #827182 przez Suzi
joasia, jeszcze mi przyszła do głowy kukurydza....ja mam hopla na punkcie tego świnstewka bo stary-mlody był okrutnie na nią uczulony a i miki tez jak widzę :P , moze nie dawaj Kikusiowi chrupek, bo pamietam ze pisalas, ze jada....

10 lata 11 miesiąc temu #827192 przez tysiiiak
odstawie ten fenistil a jak znów będzie się drapal cale noce to wlacze ;) puki co i tak się drapie ale nie aż tak i może spać.

Joasiu moze rzeczywiście od czapki? Bo to dziwne żeby w jednym jedynym miejscu i to na czole! Może jakiś drapiacy materiał ma albo za ciepła no niewiem.

10 lata 11 miesiąc temu #827197 przez pauluska
Też mi się wydaje że jak tylko jedna plamka i to na czole to raczej kontaktowa alergia niż pokarmowa. U nas też co chwila poliki jakieś czerwone a wczoraj jak byłyśmy na mrozie to nie wiem czy nie odmrożone bo dzisiaj są bardzo "brzydkie". Iga miała dzisiaj jedną drzemkę od 9.30 do 12.10 później nie chciała spać i padła o 18. Hm czyżby się przestawiała na jedną drzemkę :D

10 lata 10 miesiąc temu #827224 przez demoniqe
m-brava mój mąż ma tak samo jak twój :) jak coś zrobię z włosami, np wyprostuję prostownicą to mówi, że wolał moje fale itp :)

mój Kubula też ma taką plamkę na czole Joasia, dwie malutkie mu wyskoczyły i to chyba jednak od szamponu Johnsona bo i skórka lekko schodzi mu na główce.

Odstawię na wszelki wypadek ciasteczka Hippa i banana.

10 lata 10 miesiąc temu #827237 przez tysiiiak
Ehhh Kubusinski też miał dziś jedną drzemkę od 12.30 do 14 i o 19 z wielkim płaczem musiałam go na rękach uspac bo nie mógł się wyciszyć. Tak to jest jak w dzień nie ma czasu na spanie :p zabawa ciekawsza.
ja też zaraz do lozeczka wskakuje :)

10 lata 10 miesiąc temu #827241 przez Olka!
Pauluska u nas też była dziś tylko jedna drzemka, może faktycznie się przestawiają na tylko jeden raz!!

Ale jestem do kitu wrrr....

Dziewczyny czy to tylko ja mam taką schizę odnośnie dawania np banana, ciasteczka itp. ? Co jej dam to jak walnie gryza to się zaraz krztusi a ja cała "osrana" :-(

10 lata 10 miesiąc temu #827250 przez Alex_87
Moja też od kilku dni ma tylko jedną drzemkę :) i to ok. godziny tylko, za to nie chodzi spać o 20 tylko pada o 19, ale spoko, przynajmniej dłuższy wieczór jest :)

U nas też co jakiś czas policzki są czerwone i czasem jakaś wysypka, ale Zuzce kapie ślina litrami. zauważyłam, że po Bebiko miała strasznie czerwone, a teraz znowu Bebilon i już ma ładne. ale u nas to wystarczy, że się dotknie mocniej, albo czymś zadrapie lub zatrze i już ma pół twarzy czerwonej.

Dobra spadam wypoczywać, bo jutro ślub siostry :)

10 lata 10 miesiąc temu #827261 przez paninka87
To u nas nadal dwie drzemki... dziś Aniołeczek zasnął po 17 przebudziła się na jedzonko i śpi dalej... jutro spodziewam się wczesnej pobudki ;)
Mąż jutro jedzie do Poznania, Amelia na dwie imprezki urodzinowe... my z Blanką będziemy odpoczywać :P
Martwi mnie to że pieluchy prawie suche!!! :ohmy: Przeczekam do jutra.. jak nie to bedę kontaktowac się z lekarzem :dry:

Przypomnicie mi dobrą maść na odparzenia???... alantan plus niestety nie daje rady. Może sudocrem??
Jutro już dam małej obiadek.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #827266 przez ewela86
U nas też jakaś plamka się pojawiła na policzku... Nie wiem czy to nie od mrozu :(

my jeszcze standardowo odbebniamy 2 drzemki: ok. 10 (30-40 min) i ok. 14-15 (2-3h)

pauluska ja gotowałam osobno łososia (taki kawałek ok. 2,5 cm/2,5 cm) i osobno warzywka. Potem dziabię widelcem, dodaję troszkę wody z warzyw w zależności od gęstości.

dzisiaj pogardziła moim obiadkiem :( a słoiczka nie miałąm żadnego w pogotowiu więc dzisiaj przez cały dzień praktycznie na mleku, kaszy mannej, bananie i chrupkach kukurydzianych :(
ale przynajmniej problem blendowania mamy z głowy bo rozróżnia te większe kawałki i fajnie sobie mieli :)

ja dalej na etapie poszukiwania wózka... narazie wirtualnie, dopiero w poniedziałek jedziemy na rozeznanie w realu. chyba z rezygnuje z typowej parasolki, bo to bez sensu. zależy mi żeby był lekki, szybko i łatwo sie składał, a taki znajdę w nie-parasalkowej wersji.

ja tez się przymierzam do zmiany fryzury ale jeszcze trochę brakuje mi odwagi, ja chcę bardziej coś takiego
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #827268 przez Olga60
Dobry wieczór :)

paninka KONIECZNIE DO SZPITALA!!! Sucha pielucha to już odwodnienie! !! Z Kacprem to przechodziliśmy jak miał parę m-cy , też czekaliśmy aż w końcu wyladowalismy w szpitalu z odwodnionym dzieckiem. Tam kroplówka na oddziale dziennym i dziecko wróciło.

IRINKO, KACPERKU rosnijcie zdrowo dzieciaczki :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #827276 przez joasia10015
Suzikukurydza w sensie chrupki raczej odpadają bo z chrupkami mieliśmy długą przerwe bo Miki zwracał je,a plama jak była tak jest.Dopiero z tydzien temu znowu podałam mu chrupeczka ,a tak miał z miesiąc przerwy :)
Jeśli chodzi o czapkę to też wątpie tymbardziej że tej zimy zmienialiśmy w sumie 3,albo 4 czapki -i z drugiej strony nie nosi jej codziennie a zdarza sie ze w wielki mróz nie wychodzimy na dwór i nie nosi czapki-a na plame to nie ma wpływu :(
Najgorsze ze go to swędzi i robi sobie ranki-czasem przez sen sie drapie i płacze :( Nie mam pojecia na co to cholerstwo działa :(

ewela fryzura ZAJEBISTA!!! Ja mam u siebie takiego super fryzjera (geja-a ci ponoc najlepsi) i kasuje jak za zboże ale jak fryzure dobierze to pierwsza klasa :)

10 lata 10 miesiąc temu #827284 przez ewela86
joasia coś w tym musi być bo też chodziłam kiedyś do fryzjera lubujiącego panów ;) i zawszze wychodziłam zadowolona :)

A gdzie ten Twój fryzjer jest bo coś ostatnio pisałas o gorzowie wlkp a ja mam do gorzowa 50 km:)

10 lata 10 miesiąc temu #827300 przez kinia90
Kochane Dzieciaczki wszystkiego najlepszego. Rośnijcie zdrowo :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka