- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Konkursy i posty-wszystko co o nich myślicie :-)
Konkursy i posty-wszystko co o nich myślicie :-)
- Ivy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Sądzę jednak, że odpwiedni wątek do tych dywagacji jest w tym linku.
Tymczasem przypomnę o czym jest wątek i powtórzę swoją opinię:
Limit stu postów jest dla mnie jakąś żenującą pomyłką, przede wszystkim dlatego, że faktycznie nie każdy lubi klepać posty typu "jak tam?" "okej" "no to okej". Osobiście przyznaję, że bardzo się denerwuję czytając takie wypowiedzi, sama zaś nie piszę, jeśli nie mam do powiedzenia niczego konkretnego.
(...)
Uważam, że limit postów powinien wynosić od 15 do 20 i przynajmniej miesięczny staż na forum, przy czym podczas konkursów należałoby wzmożyć czujność na spam i sprawdzać pod tym kątem wszystkie uczestniczki konkursu. Powiedzmy, że za spam dajemy ostrzeżenie, a spamowe posty są usuwane. Użytkowniczka, która nabija posty ponownie poprzez spam, dostaje bana do końca trwania konkursu, a jej zgłoszenie zostaje anulowane, przy czym zostaje powiadomiona na PW o powodach przedsięwziętych kroków. To według mnie uczciwe wobec userów o długim i krótkim stażu na forum.
(...)
myślę też, że warto byłoby rozważyć zawartość informacji w mailach powiadamiających o konkursie. Wg mnie ustanowienie limitów i ominięcie tej informacji w wiadomości jest, jakby nie patrzeć, niezbyt uczciwą formą reklamy. Zatem można umieścić pełną informację, albo zaprzestać masowego wysyłania maili. Mi osobiście byłoby bardzo przykro, gdybym dostała wiadomość, że mogę wziąć udział w konkursie, a po rejestracji na forum dowiedzieć się, że nie spełniam podstawowych wymogów (to takie machanie pieskowi szyneczką przed nosem, a potem zjadanie jej samemu, po prostu unfair) .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonek27
- Wylogowany
- gaworzenie
Ivy, dokładnie, ja dostałam informację na maila, w jednym konkursie wzięłam udział, chyba Dino, nasłuchałam się o jednopostowcach:( zrobiło mi się głupio i usunęłam zdjęcie, w międzyczasie napisałam parę postów, a niedawno dostałam znowu zaproszenie do konkursu Origosors i poczytałam kłótnię i nie wzięłam udziału, pewnie tu nie zagrzeję, bo źle zaczęłam, i niesmak pozostał
Wracając do ograniczeń w konkursach, myślę też, że warto byłoby rozważyć zawartość informacji w mailach powiadamiających o konkursie. Wg mnie ustanowienie limitów i ominięcie tej informacji w wiadomości jest, jakby nie patrzeć, niezbyt uczciwą formą reklamy. Zatem można umieścić pełną informację, albo zaprzestać masowego wysyłania maili. Mi osobiście byłoby bardzo przykro, gdybym dostała wiadomość, że mogę wziąć udział w konkursie, a po rejestracji na forum dowiedzieć się, że nie spełniam podstawowych wymogów (to takie machanie pieskowi szyneczką przed nosem, a potem zjadanie jej samemu, po prostu unfair) .
ale rozumiem też starszą stażem i ilościa postów społeczność forum;)
- kokoszanel
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja tak samo
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 1
no a zaproszenia do konkursow wiadomo to jakas forma reklamy. Ale rejestrujac sie na jakiejs stronie zaznaczamy ze akceptujemy regulamin i przed wzieciem konkursu tez czyta sie regulamin a nie tylko pierwsza linijke o tamecie konkursu. zwlaszcza ze jesli chodzi o konkursy naszych dzieci. Co jesli na dole malym drukien napisane byloby "organizator ma prawo rozpowszechniac nasze dane i zdjecia w sposob dla siebie wlasciwy?" ciekawe ktora mama by sie na to zgodzila a ile mam by mialo pretensje ze regulamin konkursu jest zle napisany i ze takie informacje powinny byc zamieszczone wielkimi literami na poczatku po tym jak zobaczylyby zdjecie swojej pociechy na jakiejs nieciekawej stronie w internecie:/
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jaś,nasz największy skarb!!
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Scribo ergo sum ;) KAF'ka!!!
czy to pytanie retoryczne ?zastanawiam się czy uczestniczki w ogóle czytają regulamin czy ograniczają się tylko do HASŁA tudzież ZADANIA konkursowego i na tym poprzestają
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czy to pytanie retoryczne ?
Nie mogłam się powstrzymać żeby o tym nie wspomnieć..
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
teraźniejszy konkurs jest idealnym odzwierciedleniem tego o co się (wg niektórych) "burzyłyśmy".
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Się czepiaszz moich refleksji:
teraźniejszy konkurs jest idealnym odzwierciedleniem tego o co się (wg niektórych) "burzyłyśmy".
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hahahah To byłoby niezłe!i znow tylko zbedna praca "czyszczycieli" watku. czasem sobie mysle ze przed dodaniem postu powinny wyskakiwac komunikaty zmuszajace do czytania zeby przejsc dalej:D
- Marysia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wręcz koniecznenatmur11 napisał:
Hahahah To byłoby niezłe!i znow tylko zbedna praca "czyszczycieli" watku. czasem sobie mysle ze przed dodaniem postu powinny wyskakiwac komunikaty zmuszajace do czytania zeby przejsc dalej:D
- bombel779
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
....robię się na prawdę dobra w tym wyłapywaniu nieczytających tudzież nierozumiejących regulaminu "konkursowiczek" czyż nie??