- Otrzymane podziękowania: 141
- /
- /
- /
- /
- /
- wcześniak urodzony w 25tyg ciazy
wcześniak urodzony w 25tyg ciazy
- Gosia 2712
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Postanowilam zalozyc ten temat bo nie umialam znalesc podobnego.
W skrocie napisze swoja historie
06.05.14r zaczely odchodzic mi wody niestety byl to dopiero 22tydz mojej ciazy pojechalismy z mezem do szpitala tam od razu stwierdzili ze to przedwczesne odchodzenie wod i zostawili mniena oddziele, na drugi dzien zostalam przewieziona do kliniki do Bytomia gdzie jest bardzo dobry oddzial dla wczesniakow. W Bytomiu przez dwa tyg mnie nawadniali mala dostala sterydy na pluca, a ja antybiotyki zeby nie dostac zapalenia wewnatrzacicznego. po dwoch tyg zaczely zle przeplywy wychodzic i lekarze podjeli decyzje ze robia cesarke i ratuja mala bo moglaby sie udusic. W 24t5d ciazy ur coreczke Amelke. Mala zyje jest w inkubatorze pod tlenem bo ma plucka nie rozwiniete. Lekarze mowia ze ma stan stabilny, ale nie wiadomo co bedzie dalej...
Moze jest tu mama ktora miala lub zna take przypadki? To jest ciezka sytuacja i nowa dla nas nawet nie wiem o co pytac lekarzy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
- Katarzyna
- Wylogowany
- Położna
Życzę dużo zdrowia Amelce, a Tobie i Twojej rodzinie siły i wiary.
Ściskam mocno,
Położna Kasia
Polecam: Blog o ciąży, porodzie i macierzyństwie , Dzienniczki dla mam , Organizer Mamy , nowość: Dzienniczek Ciąży
- Gosia 2712
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiu wiem ze lekarze sie staraja jak moga ale co dziennie boje sie ze jej stan moze sie pogorszyc serce mnie boli jak wchodze na oddzial do niej i jak ja widze popotpinana pod te wszystkie rurki, szczykawki itp jedyna rzecz ktora mnie cieszy to to ze moge kangurowac mala i siedziec z nia przytulona nawet dwie godziny
Najgorsze jest to ze jestem bezradna i nie moge jej w zaden sposob pomoc nawet nie wiem co pytac lekarzy bo w ogole jestem zielona w tym temacie
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- MoNiaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- gosiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie cudem jest...
- Otrzymane podziękowania: 202
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Kurcze tyle nieszczęścia Was spotkało jak patrzę na suwaczki
Mój synek pomimo, że urodził się w terminie też był w inkubatorze podłączony do miliona rzeczy i wiem jakie to uczucie patrzeć na swoje dzieciątko jak ono tam leży. A teraz ... w sobotę skończył roczek i jest fantastyczny
Mam koleżankę, która z zatruciem ciążowym trafiła do Bytomia i urodziła Synka w 6 miesiącu i teraz w sierpniu Mały Adaś skończy 2 latka Gdybyś chciała o coś zapytać to mogę się do niej odezwać.
Będzie dobrze Amelka jest kobietką i jak na kobietkę przystało da radę
A Gosiu ciesz się z pierwszego wspólnego Dnia Matki
Pisz nam też co u Was no i czekamy na zdjęcie
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Trzymaj się i myśl pozytywnie.
Moj synek bedzie miał też już niedługo roczek. W czasie ciąży leżałam w szpitalu w Bytomiu. Nawet z lekarką z noworodków (rodziła jak tam byłam). Zaufaj lekarzom. Mimo nie najlepszych warunków w szpitalu są tam dobrzy specjaliści i na pewno zrobią wszystko co w ich mocy, żebyście jak najszybciej z Amelka mogły przenieść się bezpiecznie do domu!
Powodzenia! duzo siły i cierpliwości!
- lolcia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Zycze Wam duzo zdrowka, cierpliwosci i pozytywnego nastawienia bo Amelka bedzie go potrzebowala
- Gosia 2712
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marta dzien matki oczywiscie spedzilam z moim malenstwem. A dzisiaj odwiedzilam moje aniolki na cmentarzu wlasnie przez to co przeszlismy to mam psychicznie dosyc
Kasia fakt warunki tam sa straszne ale wszystcy mowia ze lekarze dobrzy i mam nadzieje ze udowodnia to znowu ratujac moje slonko
Lolcia to twoj synek troche wiekszy byl. A powiedz mi bo na pewno przechodzil infekcje i wylewy, nie zostawily one zadnych sladow na rozwoju malego?
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- lolcia
- Wylogowany
- gaworzenie
Zapomnialam zapytac jak karmiona jest Amelka? Dostaje juz mleczko chociaz w malenkich ilosciach? Pytaj lekarzy o wszystko. Dla nas moze cos sie wydaje dziwne ale oni codziennie odpowiadajca na rozne pytania i zdaja sobie sprawe z nerwow jakie towarzysza rodzicom. Moj lezal w Prokocimiu i powiem szczerze spatkalismy tam cudownych lekarzy - najlepszych. Wszyscy z powolania. Zadne pytanie nie zostalo przez nich zbyte czy wysmiane. Zawsze pogodni, a ciocie pielegniarki jak prawdziwa rodzina. Oddzial superasny.
Jezeli masz jakies pytania to pisz. Postaram sie pomoc. Wiem jaki ten czas jest ciezki. Trzymaj sie cieplutko i buziak dla corci
- Gosia 2712
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lolcia
- Wylogowany
- gaworzenie