BezpiecznaCiaza112023

× Książki

książki

14 lata 10 miesiąc temu #2945 przez tysia178
Pusta kolyska?? chyba mi się coś obiło o uszy,ale nie jestem pewna :) jaki jest motyw przewodni tej książki?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 10 miesiąc temu #3309 przez tysia178
pożyczyłam " Białą masajkę" którą ktoś polecił :)mam cztery części :) jest jeszcze " żegnaj afryko " i jakieś dwie:)

14 lata 10 miesiąc temu #3354 przez Scholastyka21
Pani Katarzyno w 2004 roku jak przed chwilą znalazłam nakręcili na podstawie tej książki film, o takiej samej nazwie "Pusta kołyska"
Prokurator Kathy DeMaio (Angie Everhart)
trafia do szpitala. Przy jej łóżku czuwa dr Edgar Highley. Niedługo potem Kathy dowiaduje się o samobójstwie innej pacjentki kliniki - ciężarnej Vange. Kathy postanawia rozpocząć śledztwo w tej sprawie. Pomaga jej w tym dr Richard Carroll (John Ralston) z wydziału kryminalistyki. Niespodziewanie umiera kilku kolejnych pracowników szpitala...
postaram sie obejrzec ten film bo zapowiada sie ciekawie :)

14 lata 10 miesiąc temu #3356 przez martela89
Witam,przepraszam,że przeszkadzam ale czy ktoś może mi podpowiedzieć jak dodać suwaczek!

14 lata 10 miesiąc temu #3360 przez jedynaczka
tysia178 napisał:

pożyczyłam " Białą masajkę" którą ktoś polecił :)mam cztery części :) jest jeszcze " żegnaj afryko " i jakieś dwie:)

to ja poleciłam :)
i mam nadzieje że Ci sie spodoba ;)

14 lata 10 miesiąc temu #3425 przez tysia178
martela89 napisał:

Witam,przepraszam,że przeszkadzam ale czy ktoś może mi podpowiedzieć jak dodać suwaczek!

widzę,że już masz dodany więc pewnie już wiesz jak to się robi :)
Jedynaczka, jutro zacznę czytać bo dziś zagłębiam się w konkursie :)

14 lata 10 miesiąc temu #3514 przez Scholastyka21
tysia nie szalej z tym konkursem hehe :p
ja też próbuję ale ciągle mnie prześcigacie, piszcie takie długie posty jak ja to zobaczymy czy wtedy też wam tak szybko pójdzie ;p

14 lata 10 miesiąc temu #3688 przez Katarzyna
Scholastyka21 napisał:

Pani Katarzyno w 2004 roku jak przed chwilą znalazłam nakręcili na podstawie tej książki film, o takiej samej nazwie "Pusta kołyska"
Prokurator Kathy DeMaio (Angie Everhart)
trafia do szpitala. Przy jej łóżku czuwa dr Edgar Highley. Niedługo potem Kathy dowiaduje się o samobójstwie innej pacjentki kliniki - ciężarnej Vange. Kathy postanawia rozpocząć śledztwo w tej sprawie. Pomaga jej w tym dr Richard Carroll (John Ralston) z wydziału kryminalistyki. Niespodziewanie umiera kilku kolejnych pracowników szpitala...
postaram sie obejrzec ten film bo zapowiada sie ciekawie :)

Dziękuję Scholastyko21 za wiadomość. Nawet nie wiedziałam, że powstał film na podstawie książki :) Będę musiała zobaczyć.

Podajże Tysia178 pytała mnie co jest tematem przewodnim Pustej kołyski. A tutaj już Scholatyka21 napisała :) Można jeszcze dodać, że Kathy jest w szpitalu jako pacjentka i ze szpitalnego okna widzi jak mężczyzna chowa zwłoki kobiety do bagażnika. Nie można zdradzać wszystkiego ;)

Z pewnością film będzie się troszkę lub bardzo różnić od książki. :)

14 lata 9 miesiąc temu #7793 przez mysia-sia
Ja jestem osobą, która czyta wszystko co jej w ręce wpadnie:) niestetyy czasem jest to bardzo uciążliwe, bo książka jest ciężka, a ja jak nie przeczytam do końca to nie wezmę innej:P katorga:)
Czytam rózne rzeczy:) od romansów, po thrilery medyczne:) Uwielbiam Norę Roberst jak chcę sobie poprawić humor, Robina Cook'a od thrilleróow. Oczywiście jestem również zakochana w Harrym Potterze:P Po prostu uwielbiam te książki i niektóre części czytałam kilka razy;) również w oryginale, szczególnie jak nie mogłam doczekać się wersji polskiej:P

Obecnie jestem w trakcie "Stanu podgorączkowego" Grażyny Bączkiewicz z serii LITERATURA NA OBCASACH, przeczytałam kilka książek z tej serii i mi się bardzo podobały więc polecam:)

14 lata 7 miesiąc temu #16525 przez becia*1980
hejka, ja polecam książki Małgorzaty Kalcińskiej i jej swietną i lekką trylogie nad rozlewiskiem oraz teraz czytam "widok z mojego okna", polecam :)

13 lata 11 miesiąc temu #48161 przez mysia-sia
z obecnych pozycji na mojej półce z książkami mogę polecić "Tęczowe niebo" Purcell Deirdre i "Burzę piaskową" Jamesa Rollinsa. Tą ostatnią dopiero wczoraj zaczęłam a już 1/3 z ok 500 stron jest za mną:) oczywiście gdyby nie Kuba było by więcej, ake on nie lubi jak mama czyta i się z nim nie bawi:)

13 lata 11 miesiąc temu #55439 przez natmur11
caly tomik harrego pottera przeczytalam w pierwszym trymestrze ciazy i bylam zachwycona przez pierwszy miesiac moze dwa nie ruszalam sie z lozka i czytalam. doszlo do tego ze snily mi sie sceny po nocach;] ale tak mnie wciagnelo ze musialam skonczyc i do dzis sie smieje z pawla ktory jako jedyny nie wie jak sie skoncza jego dzieje i czeka na ekranizacje filmowa;d;d a ostatnio przeczytalam "znachorke" may grethe lerum. generalnie uwielbiam czytac. a moze znacie jakies kryminaly tylko nie za bardzo krwawe?

13 lata 11 miesiąc temu #55449 przez Emme
ja przed ciążą czytałam sagę "zmierzch", ale jak tylko zaszłam w ciążę to nie mogłam się skupić i czeka na mnie 1,5 tomu do skończenia :)
a z kryminałów polecam agatę christie np "i nie było już nikogo", "Wielką Czwórkę" , "przyjdź i zgiń" nie wiem jaka jest ich kolejność i czy to są jakieś części czy są niezależnymi książkami, ale ja czytałam tak jak wpadło mi w ręce. są w nich części wspólne.

13 lata 6 miesiąc temu #128789 przez Natu
czemu tu tak cicho? :(
nikt nie czyta?

ja obecnie korzystając z majówki w Matrasie obkupiłam się w książki i mam wyczerpany limit chyba na rok :P lekką ręką 17 książek dokupiłam do mojej biblioteczki i czytam :)
na razie kończę Lśnienie Kinga, w kolejce czekają jeszcze dwa horrory, trochę fantasy, Cejrowski...oj jest co czytać :)

ogólnie uwielbiam fantasy, ale nie każde :P lubię książkę faktu, książki psychologiczne - tzn o zaburzeniach psychicznych.

może ten wątek się rozrusza znów? :blink:

6tc[*]...

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #137888 przez bombel779
Ja gorąco polecam:
Paullo Coelho "Jedenaście minut" -czytałam dwa razy ;)
Cecelia Ahern "P.s. Kocham Cię" -lepsza od filmu ;)
Katarzyna Grochola,seria: "Nigdy w życiu" , "Ja Wam pokażę" ,"Serce na temblaku"
Michał Pauli "12 x śmierć"
;)

Aaaa jeszcze byłabym zapomniała!Jedna z moich ulubionych książek-
Mendoza Eduardo "Przygoda fryzjera damskiego" :) Tytuł może mało obiecujący i interesujący :P ale książka świetna! :) Śmiałam się na głos czytając ją ;) :D

Aniołek wrzesień 2013 [*]

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka