BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332445 przez nelka
Kala dalej zmykaj pakować torbę :ohmy: potem zrób fotkę i wrzuć na forum że jesteś gotowa :blink:

ja ma laktator madela elektryczny ale jak już pisałam odpycha mnie to urządzonko...
a z pielchami nie przesadzaj te najmniejsze krótko się używa a w razie czego zawsze można podskoczyć do sklepu, nie wiem jak u ciebie ale u mnie w rodzinnce to w prezencie przynoszą więc zapasów nie robimy...

ewelinda powodzenia!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332450 przez Karola1990
kala... ja już widziałam bociany :D przecierałam oczy ze zdumienia bo leciały bardzo nisko i się zastanawiałam czy kolory dobrze widzę. ale to na 100% były one :)

a kupiłam te dla noworodków bo miałam koszmary że do szpitala bez pampersów idę a 2 bo mi mama nagadała że ja sie taka duża urodziłam i wszystko zamałe było więc wolałam kupić większe :P tak dla świętego spokoju.
a te Twoje skurcze to poważna sprawa. Pakuj tą torbę pakuj. :)

ewelinda... egzaminy słabo bo mam jeden warunek ... całe szczęście nie muszę chodzić na ćwiczenia bo prof przepisuje oceny i tylko na egzamin pójdę. Ja mam następną wizytę 30 marca i to u jakiegoś innego lekarza bo mojego nie będzie ;( Mam cichą nadzieję że nie będę musiała iść bo nienawidzę chodzić do ginekologa. Zwłaszcza że ten jakiś nowy będzie.
Ale jak Olusia nie wykluje się to tego czasu to jakoś to wytrzymam. Dłużej będę cieszyła się kopniaczkami :D

szolrak a teraz mierzysz ciśnienie codziennie i zapisujesz.. bo pewnie leków nie można brać żadnych. ?

a te laktatory to ręczne czy elektryczne? bo duże różnice w cenie są i myślałam że jakiś elektryczny za 200 kupię ale tak patrzę że chyba jednak 300 będzie potrzebne

12 lata 9 miesiąc temu #332457 przez szolrak1
ja tez mam z AVENTU I BUTELKI smoczki pojemniki i sterylizator parowy ;]

bierzecie ze soba serylizator do szpitala???

kalus przygotuj sobie torbe bo to widzisz roznie bywa potem sie bedziesz denerwowac.

mnie został kubek i łyzeczke do zapakowania i mam wszystko;] nawet ładowarke juz schowałam;]

no i mp3, krzyzówki i ksiazke:D

biszkopty i wode hehehhe:P:P

łogien:D

12 lata 9 miesiąc temu #332469 przez kala321
ja mam reczne,bo sama możesz dostosować siłę nacisku,jak bedziesz brać elektryczny to sprawdź czy można regulować siłę tłoczenia,bo niektóre nie mają i może boleć

nie sterylizatora,ani butelek,ani laktatora nie biorę u nas mówili w szpitalu,aby nie brać,bo oni mają swoje i wtedy wiadomo,że żadne bakterie z domu nie są przyniesione(bo babka opowiadąła jak niektórzy jeszcze z metkami nie wyprane,czy butelki jeszcze w pudełeczkach prosto ze sklepu,gdzie każdy dotykał,to szok)
dobra dziś wezmę się popołudniu za torbę

idę po jabłuszko,bo znów głodna się robię;)
a pokazywałam Wam:
www.cudowny-kuferek.pl/produkt/_zawieszk...elkanocna_kurczaczek

12 lata 9 miesiąc temu #332471 przez Karola1990
widziałam na fb... śmieszny ten kurczaczek, taki wystraszony :) :D
nie wiedziałam że jest jakaś regulacja nacisku. To może faktycznie ten ręczny jest lepszy.
W sumie jak tak teraz mi te mleko leci to może nie będzie mi potrzebny ten odciągacz :D wystarczy że piersi dotkne a kranik się otworzy :D

12 lata 9 miesiąc temu #332477 przez szolrak1
KAROLCIU ja w 6 tygodniu miałam 170 na 145 !!! takie cisnienie dlatego plamiłam i dlatego lezałam do 3 miesiaca. MUSZE BRAC TABLETKI- biore dopegyt 2x dziennie bez tych tabletek juz dawno nie byłabym w ciazy . Dlatego lekarz boi sie ze w trakcie porodu nawet z lekami skoczy mi na maxa cisnienie i gestoza ze stanem przedrzucawkowym sie pojawi . Wiec dlatego mam termin na 16 04 a juz 17 04 wywołanie jak cos . Mierze codiennie cisnienie i biore leki ktore sa bezpieczne dla dzidziusia, ale silne:/ dlatego mi działaja. miałam jeszcze 3 tyg po pozarze od razu wade wzroku z szoku i tabletki na cisnienie w oczach bo traciłam wzrok na 5 min dziennie ... nic nie widziałąm........ straszne to było , do tego nadkwasota i nerwica ufff:) łogień z pleców!

ALE TERAZ JUZ TYLKO 3,5 TYGODNIA MAX I POZNAM MOJEGO SYNAAAAAAA:ddd JUPI:d

DLATEGO uwielbiam mojego ginekologa bo mnei wyleczył z wszystkiego w mig i od razu skierował do łozka od 22 sierpnia:) cido człowiek:)

12 lata 9 miesiąc temu #332482 przez szolrak1
kalus to tak jak u mnei:d tez nie kazali brac:) wiec nie biore ;] mam karteczke od lekarza z dokładna lista:d a na jej koncu pisze" DAMY RADE MAMO!"

HIHI:d

12 lata 9 miesiąc temu #332488 przez szolrak1
kalus jaki fajny kurczaczek:DD na zajaczka dla naszych baranków:d hihi

12 lata 9 miesiąc temu #332489 przez Karola1990
hehe.. nie ma to jak ludzki lekarz. Mój jest taki zwykły nie to co poprzedni. Boże jak ja go nienawidziłam ... zadufany wynoszący się ponad wszystkich bufon, ale ten jest całkiem inny.

A jak Elwerka tuli już swojego maluszka? a my tu gadu gadu. Mogłyśmy jakiś nr tel wziąć to by było wiadomo co i jak :D

12 lata 9 miesiąc temu #332491 przez szolrak1
no włąsnie!!!

moze sie powymieniamy nr tel?? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: chyba sie te 3 dni bez was zanudze na maxa!

12 lata 9 miesiąc temu #332492 przez szolrak1
wow a moja kolezanka trafiła na taka gadułe na sali ze płakała mi do telefonu ze nie umie z nia wytrzymac... nawet do kibelka za nia łaziła i gadała!!! i jak ze mna rozmawiała przez telefon to wychwytywała jej słowa i zadawała pytania......... masakra!

12 lata 9 miesiąc temu #332494 przez Karola1990
ja jestem za zawsze to troche mniej stresów na forum :)

12 lata 9 miesiąc temu #332509 przez szolrak1
kamilko ty mi smaka z tymi jałkami robisz:D az sobie zjem zimne kwasne z lodoweczki hehe:D

12 lata 9 miesiąc temu #332513 przez Karola1990
przed chwilą leciała reklama z Geslerową i jadła placki ziemniaczane...narobiła mi ochoty

a wiedziałyście że sękacza to sie na ognisku robi? Ja nie wiedziałam i w ciężkim szoku byłam jak to zobaczyłam. Te ze sklepu to pewnie fabrycznie robione ale zjadłabym takiego z ogniska. uwielbiam sekacze :D

12 lata 9 miesiąc temu #332519 przez szolrak1
haha tez ogladam tvn od rana:D a ja wole sekacze z czekolada te sztuczne:P :)

placki za mna chodza od 2 tyg mmmniammm chyba je jutro zrobie bo potem bedzie ciezko o nich zamarzyc:D MASZ RACJE MNIAM

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka