BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 5 miesiąc temu #403324 przez Elwerka00
wiem co czujesz.. Mialam tak samo ale musisz jakas decyzje podjac..albo bedziesz musiala wziasc sie w garsc i jakos wytrzymac to ze bierze malego albo poprostu chodzic z nia na te spacery bo raczej zeby malego nie dawac skoro dajesz swojej mamie odpada..bo m moze byc zly..

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #403326 przez szolrak1
masakra........... :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:

dziekuje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #403328 przez nelka
Madzia przerąbane masz z teściówką :huh: ja uważam że nie masz obowiązku dawać dziecka teściowej tylko dlatego że jest jego babcią, swojej mamie dajesz małego pod opieke bo masz do niej zaufanie.

12 lata 5 miesiąc temu #403329 przez szolrak1
niby tak nelus ale m sie obrazi ze jego matke odtracam jako babcie..... i sie zacznie separacja od poczatku...

12 lata 5 miesiąc temu #403330 przez nelka
Szkoda że M nie stoi po twojej stronie ;)

12 lata 5 miesiąc temu #403331 przez nelka
moja teściowa jest beznadziejna ale naszczęście mój M dobrze o tym wie i małej by jej nie powierzył pod opieke, moja mama zostaje z Zosia nawet cały dzień sama a teściówka jeszcze ani razu nie była z nią na spacerze :silly:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403356 przez ewelinda83
czesc kochane :)
ale piekna pogoda jest w Polsce :) bylam z Kinia i rodzicami nad jeziorem ( Kini moczylam tylko nozki ) ale ja sie wymoczylam cala :lol:

mialysmy wizyte u ortopedy - koniec pieluchowania :)
kolejna wizyta byla u lekarza dzieciecego - pamietacie jak pisalam ze Kinga ma napady placzu wieczorami i ze to chyba kolka :S mylilam sie to sa zabki, ida jej dwa dolne :) dostalam dla niej czopki Virbucol ( jeszcze nie stosowalam ). moja pannica wazy juz 5600 :) powoli moge juz zaczac wprowadzac obiadki i soczki nawet przy piersi ale na poczatku po 2 lyzeczki. z glutenem lekarz mi poradzil czekac nawet do roczku ale mysle ze zaczne szybciej jej dawac. kupilam juz jej kaszke morelowa ale czekam z jej podaniem do przyjazdu tatusia :) lyzeczke deserku juz jej dalam bo nie wytrzymalam i chyba jej smakowalo bo byla bardzo usmiechnieta :lol:

moniq ja bylam z Kinga na basenie ale tak sami ( 20 minut ) nie na zajeciach z instruktorem

madzia fajnie ze miedzy wami sie uklada i oby tak dalej :)
co do tesciowej to moze jej tylko delikatnie powiedz ze wy smoka nie dajecie Brunciowi i zeby ona tez nie dawala bo nie chcecie go przyzwyczajac, z mleczkiem tak samo, powiedz ze jeszcze karmisz piersia i nie chcesz mu podawac sztucznego. widze ze strasznie przezywasz rozstania z synciem :( bidulka :(

moi tescie przyjezdzaja do nas w piatek :angry: a ja juz zadowolona jestem i doczekac sie nie moge ... ich wyjazdu :lol:

karola lepiej byc nadopiekuncza mama niz taka ktora ma wszystko gdzies, tak wiec chowaj swoje dziecko po swojemu a nie tak jak ci mowia inni. ja tez teraz dostaje od sasiadow dobre rady, strasznie mnie to wkurza ale staram sie usmiechac i przytakiwac ;) niech sobie pogadaja ja i tak zrobie po swojemu :silly: tym bardziej ze jak ktos jest nachalny ze swoimi radami to chocby mial racje to na zlosc zrobie na przekor i po swojemu :lol:

wczoraj chcialam isc na spotkanie klasowe po 10 latach ale moj tato nie chcial sam zostac z Kinga :angry: poinformowal mnie o tym jak juz sie zaczynalam szykowac na wyscie, ale mnie wkurzyl :angry: :angry: :angry: wydaje mi sie ze sie wystraszyl ze ona dostanie swojego napadu placzu a dziadek nie bedzie wiedzial co robic :ohmy: tylko szkoda ze mnie wczesniej o tym nie poinformowal :(

aaa i pochwale sie ze mieszkanko mamy superasnie, jutro przywioza materac i jak Lukasz do nas doleci to pojdziemy mieszkac do nas na SWOJE :lol: :side:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #403364 przez ewelinda83
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #403391 przez nelka
Kinia jest rewelacyjna i jaka już duża! 4miesiace-szok :lol: a dawałaś jej coś wcześniej łyżeczką? ładnie buźke otwiera wie że to jedzonko :blink:

my właśnie chcieliśmy iść najpierw na zajęcia z instruktorem na basenie żeby pokazał jak się z nią bawić i żeby sobie nurkowała :woohoo: babcia jej nakupiła strojów kąpielowych więc może szaleć :lol:

boże jaka fatalna pogoda dzisiaj ;) ciemno, pada a mój M i Zosia chyba mają zamiar przespać cały dzień :dry: nuuuuuuuuuuuuudy!!!

12 lata 5 miesiąc temu #403397 przez Elwerka00
Ewus wystawiasz Kinie juz tak na sloneczko?;p no i juz duza pannica z niej;p

Ah te rady...wszyscy najmadrzejsi bo to nie oni musza wychowac dziecko wiec sobie moga pogadac..ale po nas powinno to splywac jak deszcz po rynnie;p

u mnie Olek coraz lepiej podnosi glowke.. Ahhh jest taki kochany,niestety jest nadpobudliwy ;( ma takie zachowania ze nie wiem o co mu chodzi czasem.. A po kapieli to juz masakra... Coraz lepiej spi,od 21 do 6 z dwoma przerwami na cyca. W nocy je ladnie,ale w dzien jak juz chce z cyca to je i macha rekami nozkami ze nie idzie go nakarmic,i placze i co tylko dostanie butle niestety coraz czesciej ja wprowadzam bo juz sama nie wiem co robic.. Na sile go do cycka przypiac? Eh i jakos troche z tej butli zje a ile sie nalyka naplacze to szkoda gadac..tak nerwowo je... A wazy 7,7kg. Rusza nozkami ze uuu.. Nawet na brzuszku gdyby umial to by juz poszedl,wiec troszke ruchu ma.. Kupki robi smierdzace/ze hoho ale w dobrym stanie..i pare dziennie.. Lubi byc noszony na raczkach,ohh lubi.. ;p i smieje sie do lampy w salonie az podskakuje z radosci;p tak go kocham ze caluje i caluje;p na poczatku bylo naprawde ciezko,wiem czekaja nas zabki itp ale dalam rade z kolkami wiec dalej tez sobie poradzimy..

Ewus.. A widac u Kini ze ida zabki czy po dotyku lekarz to stwierdzil?

Aleksander < 3

12 lata 5 miesiąc temu #403474 przez szolrak1
ewus kochanie mowilam jej to ale ona twierdzi ze ograniczam dziecko i wszystko zle robie a ona wychowala 2 dzieci...

dziekuje:*:*:

co do czopkow sa rewelacyjne ja mialam zalecenie przy przeziebieniu mu podawac 2x dziennie po pol , rano i wieczorem spal 4 h bez placzu :D sa na recepte;] od czasu jak ludzie zaczeli ich naduzywac ;]

KINIAAAAAAAAAAAAAAAAAA JEST BOSKAAAAAAAAAAAAAAAAAA

12 lata 5 miesiąc temu #403516 przez Elwerka00
ta pogoda jest dobijajaca..albo tak goraco ze wytrzymac nie idzie,,nie ma czym oddychac tak duszno... Stopni 32 w cieniu ;/ albo wieje leje grzmi,oszzz

a potem takie szkody ze masakra..

Dzis juz chlodniej;D zobaczymy jak bedzie potem;p aaa dzis nocka od 21 do 6 ;p z dwoma karmieniami ;p

Milego dnia;) malo nas tu..bo sa wakacje,a potem niektore z nas wracaja do pracy i tez bedzie nas malo buuu;(

Aleksander < 3

12 lata 5 miesiąc temu #403531 przez szolrak1
elwi ja nigdzie nie jade:d nie stac mnie heheh;] ale za tydzien sie wprowadzam na mieszkanikoooooooo:D

ewussssss przeprowadzka tuz tuz:D

12 lata 5 miesiąc temu #403538 przez Karola1990
Hejka :)
Co się dzieje z Kalą ?? czy jeszcze jest na wakacjach??

Madzia...z taką teściową to tylko na odległośc. współczuje Ci że masz ją tak blisko :/
Ja nie dałabym dziecka swoim teściom. Chyba bym umarła wcześniej. Katastrofa jakaś.
Oby ta baba nie odwiedzała was za często jak się już przeprowadzicie!
A jak coś to kup sobie psa jakiegoś groźnego :P

Elwerka. Fajne że jakoś się dogadujecie. Może mu na ambicje znajomi wsiedli że zostawił kobiete z dzieckiem i postanowił sie zrehabilitować. Na wasze szczęście. :)

Kinia... super! Jak smacznie je! Piekna dziewczynka ;)

Nelka u nas wczoraj było pięknie do godz 14 póxniej była straszliwa wichura. Myślałam że dach nam zerwie i okna powyrywa. Do tego błyski i grzmoty straszne.

Nie nawidzę burzy
Muszę kupić sobie figurkę Matki Boskiej w okno. Strasznie się wtedy boje o Olusię.

A unas spryciula mała jak lezy na brzuszku i zabawka lezy z boku niej a nie przed nią to potrafi sie przesuwać tak żeby była przed nią. Odpycha się raczkami i nóżkami.
Bardzo lubi na brzuszku. Tylko ją położę na plecach to ona myk i już na brzuszku.
Już nie mogę doczekać się pierwszego jedzonka i raczkowania. :)

12 lata 5 miesiąc temu #403554 przez Elwerka00
Kalus chyba jeszcze na wakacjach jest..

oh Madzius,a te mieszkanie co sie do niego wyprowadzicie jest daleko od niej?

Karola,Ty jestes z okolic Olsztyna tak jak ja,u nas pogoda tez byla straszna.. ;/ ale mi Olek lepiej spi wtedy niz jak sa te upaly..

Aleksander < 3

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka