- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my wróciliśmy super,było,mały nóżki moczył w jeziorze, w namiocia na golaska leżał i się bawiliśmy9taki półnamiot kupiłam super rzecz,bo cień ma dziecko,a można z nim razem być,bo to duż ejest,i jak będzie starszy też się przyda,chroni od słońc ai wuiatru
sex jest super,u mnie tak przed jak i teraz
madzia super,że Twój się zmienił
a nasz j się za nami stęsknił tydzień nas nie było
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Wiem, że któraś z Was miała problem z ropiejącymi oczkami i zastanawiała się nad zabiegiem. Mojemu maluszkowi tez ropiały oczka od urodzenia. Po kroplach jedno oczko przestało ropieć ale drugie cały czas łzawiło i ropiało. W piątek byłam u okulisty i zdecydowałam się na zabieg. Pani Doktor niestety powiedziała, że zabieg nie do końca się udał bo kanalik jest bardzo maly i woli nie robić nic na siłę. Powiedziała również że być może kanalik się udrożni od tego jak maluszek płakał lub od samej próby udrożnienia. Zapisała nam krople i mamy się zgłosić za miesiąc. Mimo że zabieg nie do końca się udał kanalik się chyba udrożnił bo oczko nie ropieje ani nie łzawi nawet nie wykupiłam recepty bo skoro dolegliwość przeszła to nie będę wpuszczała kropli na darmo. Mam nadzieję że dolegliwość nie wróci i , że faktycznie kanalik się udrożnił.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kinia sliczna już 4 miesiące ma?szok kiedy to zleciało
karola poczekaj z tym raczkowaniem,jeszcze zatęsknimy za spokojnym leżeniem;D
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
W sobotę może M będzie miał wolne. cały dzień już mam zaplanowany. Biedak pracuje 6 dni w tygodniu po 10-11 h
Ja bym chyba nie wytrzymała.
Fajnie te nasze bąbelki sie rozwijają Uwielbiam patrzeć jak moja córeczkę jak uczy się czegoś nowego
bidulka teraz meczy sie z następnymi ząbkami i żeby sobie ulżyć to bije się rączką po buzi.
Jest bardzo rozdrażniona i marudna.
Jakoś to przeżyjemy i będzie miała piękne ząbki <3
a co u waszych maluszków nowego??
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale szybko przestal i teraz spi.zobaczymy jak je zniesie.;(
Tak mi go szkoda,biedactwo..
Co do zabkow to u nas procz raczek wkladania i slinienia nie ma nic innego.. Wiec pewnie jeszcze czas.. Ale Wam Karola zycze mniej bolesnego zabkowania;)
Moj Oli tez sie robi taki coraz madrzejszy;D ahhh normalnie super i z brzuszka probuje sie na plecki przekrecic hehe jak kaczuszka mu ta glowa lata;p
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Doktor mowila ze wyglada jak pol roczne dziecko,i ze to wlasnie przez to ze tak przybiera jest glodomorem i je jak oszalaly. Przez to tak sie przy cycu denerwuje.. ahh mam karmic tylko cycem,a jak juz maly nie bedzie chcial to bebiko h . Jakies takie inne.. Ale cyc jak najwiecej chociazby caly czas co pol godziny przystawiac przystawiac przystawiac..ale skoro on placze nie chce cyca to co,ma lezec glodny?;( i wez badz tu madry ahh..
A co do ciemieniuchy.Oliwki uczulaja! I nie powinno sie smarowac ja glowki dziecko tymbardziej w lato! Bo to robi jeszcze gorsza ciemieniuche.. Sa rozne wersje niby ciemieniucha robi sie bo dziecko ma jeszcze hormony mamy i w ten sposob wydziela sie loj i to zasycha tworzac luski. Niby ze na tle alergicznym,dlatego zalecila mi doktor diete bezmleczna calkowicie,Niby ze to dlatego bo ciemiaczko sie zrasta i trzeba przeczekac..w kazdym badz razie.. Nie polecam szczotek dla dzieci tych o miekkim wlosiu,nie do zczesywania ciemieniuchy.. przewaznie sa one z grzebykiem np taka z ono baby czy cos takiego..nie pamietam firmy.. Tak do czesania dzieciaczka jak najbardziej delikatna itp ale nie do ciemieniuchy..trzeba taka twardsza troche.. my kapiemy malego w emolium i tym mamy smarowac glowke i potem wyczesywac.. Wiec zobaczymy..
Ohh maly juz poplakuje biedactwo;( ale dzis nie odmowie mu niczego..
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
z ropiejącym oczkami okulistka powiedziała nam żeby ABSOLUTNIE NIE ROBIĆ UDRAŻNIANIA KANALIKÓW ZANIM MAŁA NIE SKOŃCZY ROKU!!! do roku ma czas żeby się udrożnić, w tym czasie stosować kropelki, żeby ropa nei stała w oczkach, przemywać a raczej przepłukiwać wodą lub solą fizjologiczną, pokazała jak masować, ale dodała że u takiego maluszka mogę jeszcze nie masować, jak skończy 6-7 miesięcy i nie minie to żeby wejść z masażami. powiedziała że u takich maluchów po udrażanianiu często dochodzi do zrostów albo zamiast udrożnić kanalik to obok tworzy się drugi. skutecznie mnie zniechęciła.
Karola, przegapiłam ząbki Oleńki gratulacje!!! jak Ty sobie radzisz ciągle sama, podziwiam mnie to szlag na maksa trafiał jak mój mąż tak długo pracował
Ewcia nauczyła się obracaćz plecków na brzuszek i odwrotnie, do tego jak leży na plecach to kręci się dookoła więc jak ją zostawię na chwilę w jednym miejscu to znajduję ją w zupełnie innym, dlatego teraz leży tylko na podłodze do tego chwyta zabawki i strasznie sięzłości gdy jej uciekają ))
ale się rozpisałam esej jak zwykle
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
na ciemieniuche olejuszka rewelacja podobno
a ja mam dzisiaj bioderka;]
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
karolciu jak fajnie zabki:D olenka juz duza dziewczynka:D
kala ciesze sie ze odpoczełas:d
ciesze sie bo od 3 miesiecy jestem sama z małym w domu i dzisiaj wkoncu trzymał glowe na brzuchu 3 min cały czas a na rekach tez juz trzyma i smieje sie jak 6 miesieczne dziecko jak go całuje hehe:D oplacalo sie walczyc:d tata pracuje na mieszkaniu ale jest juz pieknieeeeeeeeeee
wczoraj tesciowa.... poszła tam posprzatac... ehh nie chciałam tego bo znow musze jej byc wdzieczna do konca zycia ale poszła tez moja siostra:D
dzisiaj sie dowiem ile mały ma cm:d zgodnie z moja waga i malenkim na mych rekach wazy ok 6,5 kg ale go strasznie wyciagneło i nie wyglada grubo tylko jest dlugi hih:D
ehh kocham go i nie umiem sie z nim rozstac nawet na minute... tyle przeszłam z tym maluszkiem jestem strasznie z nim emocjonalnie zwiazana:D kocham goooooooooooo
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
chciałam olejuszkę kupić,ale ona trochę kosztuje i słysząłam różne opinie,więc najpierw spróbowałąm z tym kremem on w rossmanie kosztuje 14,99
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madziu,tata Olka.hm. Znowu jest zle.. Ale nie przejmuje sie tyym narazie.. Bo skoro bylo juz tak zle i sie pogodzilismy to teraz nie ma co sie przejmowac.. Remontuje mieszkanie dla nas 3. Po wakacjach niby mamy zamieszkac razem,ale jak to bedzie?to nie wiem...
Ale ciesze sie ze Tobie sie uklada kochana;*
Kalus,zobacze z tym kremem,bo u nas jest naprawde coraz to gorzej ahhh..
Moj Oli jest rowniez kochany ;D tak sie smieje jak go trzymam na rekach ze az podskakuje ;D klocus moj kochany;D