BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #256784 przez paulinka
Waga mi nie spada,stanela brzydota jedna:((((((((( a wam jak wychodzi? Asiu ,Masuska?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #256810 przez Rika
Green wszystkiego najlepszego :)

Różyczko ja nie daję witaminy D ani K ani żadnej innej...
I wkurza mnie jak teściowa daje witaminy Zuzi mimo że 100 razy mówiłam że nie trzeba i że Zuzia sama daje sobie świetnie radę bez nich.

Aska superowe zdjęcie w kaczuszkach :)

Ewitkun też ładne zdjęcie. Moja Ola dostała taki zestaw "moje pierwsze święta" czy coś takiego :) od mojej mamy.

Kamilka bo tam jest bardziej cywilizowany kraj... a tu wsadzają ludzi do więzienia za nieszczepienie... chora Polska...

13 lata 1 miesiąc temu #256841 przez różyczka
no juz po glupim szczepieniu :dry:
na szczeście nie bylo tak źle dzisiaj...a moze dlatgeo,ze tatko byl z nami :)
2 piknięcia, chwilka płaczu i Młoda odpadla zaraz potem w samochodzie uffff :S
po spacerku zjadła a teraz poszla dalej drzemac...
Przykro mi,ze Melka i Bartuś mają nienajlepszy nastrój po szczepieniu :dry:
Tak mi zal tych naszych dzieciaczkow, bo człowiek robi to po to by im oszczędzic wiekszych cierpień a jednoczesnie to poczucie winy,ze naraza sie dzieci na ból :(

co do wagi to 7100 czyli zgrabna laseczka :) a mierzą do 9 m-ca tylko do pupci wiec nie wiem ile ma "wzrostu"

czy mamy dziewczynek moga podzielić sie wagą? bo z chłopakami sie nie porównujemy :P

aaa zdjecia super :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #256855 przez różyczka
Green serdeczne zyczenia z okazji Twoich urodzin :) :) :)
[/size][/color][/b]

Kamilko a co za szczepionki Melka dostaje?

Takajedna i ewitkun ja mojej Oliwii tez zapominalam dawac wit. D i zyje już dziewczyna prawie 15 lat, ma sie znakomicie, nogi zgrabne i proste :silly: hehe
Takze Takajedna nic sie nie martw :)
zresztą jak widać jedni dają inni nie daja a ja nikogo z krzywica nigdy nie znałam ani nawet nie słyszałam zeby ktoś miał :dry:

A nam pediatra dziś zalecil zgodnie z tymi nowymi wytycznymi rozpoczęcie ekspozycji na gluten, chodzi o to że w 5 m-cu teraz sie rozpoczyna podawanie niewielkich ilosci.
Czy któras z was juz podaje gluten a jesli tak to ile razy w tygodniu i w jakich ilosciach i postaci?

Rika nie wsadzają do więzienia za nieszczepienie - tak samo jak nieprawdą jest to co ostatnio w tv słyszalam,ze za posiadanie 1 jointa idzie sie do wiezienia - nie idzie się do wiezienia.
zdaje sobie sprawe, ze w przypadku nieszczepienia presja społeczeństwa i srodowiska lekarzy jest duża i, ze rodzi to szereg róznych niefajnych sytuacji ale tak to już jest w grupach spolecznych,ze jak ktoś sie wylamuje poza nawias to ma zawsze z tego tytułu jakies kłopoty, czy nieprzyjemnosci (delikatnie to ujmując :) )
Ty np. nie szczepisz - ja nie bije i uważam,ze absolutnie nie wolno bić dzieci/ludzi i ciągle pomimo wielu kampani na ten temat spotykam sie z wysmiewaniem mojego pogladu i podejscia i bez przerwy ktos probuje mi udowadniać, ze nie mam racji bo bez klapsów "sie nie da", 'czasem dziecko poprostu musi dostać" itd. albo,ze bez klapsów dziecko nie ma szansy wyrosnąć na wartościowego czlowieka itp. itd.
A ja wiem swoje i zdania nie zmienie :)
Ale wiem ile wymaga odwagii siły bronienie swoich pogladądów gdy "wiekszosć" robi i mysli i uważa inaczej :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #256860 przez różyczka
takajedna napisał:

Różyczko Ty lepiej pedz wplacic te trzy dyszki bo Cię jeszcze komornik dorwie albo Cie za kraty wsadza :woohoo: :woohoo:

hehe :laugh: nie taki diabel straszny jak go maluja :)
pracowałam kiedys w kancelarii komornika sadowego :side: troche głupio bylo zakładac teczki np. sasiadom :S

Aniu, Masuskobardzo mi smutno, że Wam smutno i przytulam Was wirtualnie bo tylko tak mam mozliwosć :kiss: :kiss: :kiss:

Lucy a gdzie Ty byłas jak Cie nie było?? :unsure: :) chowałaś sie przed opieka społeczna tak? :blink: a swoja drogą to skad oni sie u Was wzieli?

przepraszam z góry za forme graficzną ale chcialabym nadmienić, iż to nie sa 3 posty jeden pod drugim tylko jeden post w 3 częściach poprostu :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #256862 przez Rika
Różyczko ja napisałam o tym więzieniu w przenośni :) ale masz rację, ja też nie biję Zuzi chociaż czasem mam ochotę i raz nawet dostała klapsa bo uderzyła Olę w złości ale niczego jej to nie nauczyło. Za to mnie tak bo wiem że to nic nie da itd...

Znowu jestem zła... kurwa czemu my musimy mieć ciągle pod górkę???

13 lata 1 miesiąc temu #256865 przez hoborr
Różyczko mi mój pediatra mówił że z tym glutenem to mimo wszystko lepiej poczekać jak skończy 6 miesięcy. Tym bardziej że dziecko jest skłonne do alergii.
A w tej książeczce z bobowity jest wszysko dokładnie rozpisane - jak ten gluten wprowadzać. Nie wiem gdzie ją mam to nie pomogę :

13 lata 1 miesiąc temu #256878 przez Oposek
Hej:) Ja tak tylko na momencik, bo czuję się lepiej i jedziemy na zakupy świąteczne, ale wieczorem nadrobię;)

Różyczko ja będę podawać co dwa dni łyżeczkę kaszki manny na moim mleku albo na wodzie. Tak mi pediatra zalecił w ramach wczesnej ekspozycji na gluten.

Basba Oto strona do bransoletek:
new.lilou.pl/pl/
Ja mam dwie- z imieniem synka i męża i bardzo dobrze się noszą, jedyny minus, że sznurek szybko traci kolor...

Green wszystkiego, wszystkiego najlepszego:)

13 lata 1 miesiąc temu #256880 przez masuska
ja tak tylko z przydatnym linkiem:
www.przepisy.pl/

13 lata 1 miesiąc temu #256891 przez masuska
Święta, święta:)

Poczułam klimat:

13 lata 1 miesiąc temu #256893 przez różyczka
Hoborr no własnie o to chodzi,ze gluten jest dosyć silnm alergenem i kiedys unikalo sie go w diecie bardzo długo, moja Oliwia np. dostawala gluten po 10 m-cu czyli jak miala prawie rok, a teraz specjalisci uznali,z e lepiej jest po troszeczku organizm przyzwyczajać, czyli własnie tak jakby narażac na kontakt z alergenem bo to ponoć uodparnia organizm i rzekomo rzadziej wtedy wystepuje alergia na dany skladnik. To samo dotyczy alergii na sierść - czyli opinia jest taka ze warto dzieci wychowywać ze zwierzakami bo ponoć rzadziej sie uczulają itd.

Mysle, ze ta teoria ma sens bo dzieci mieszkajace na wsi, łażące na boso, wsród zwierzakow, bawiajce sie w piachu, na trawie zawsze o wiele rzadziej chorowały niż te chowane w sterylnych warunkach, z ciagłym wycieraniem raczek, wyparzaniem zabawek itd.

Dzieki Oposku :kiss:

Basba najmocniej Cie przepraszam :blush: wybacz mi :blush:
to ten link co Oposek podala, boszszsz ale mi glupio :blush:

Masuska czyżby konkurencja do mojego durszlaka? :lol: juz zerkam

13 lata 1 miesiąc temu #256898 przez masuska
różyczka napisał:

Mysle, ze ta teoria ma sens bo dzieci mieszkajace na wsi, łażące na boso, wsród zwierzakow, bawiajce sie w piachu, na trawie zawsze o wiele rzadziej chorowały niż te chowane w sterylnych warunkach, z ciagłym wycieraniem raczek, wyparzaniem zabawek itd.

Wyjątek potwierdza regułę, ja jestem wyjątek, mimo iż koty miałam zawsze to wyszła mi na testach alergia sierść kocią, no i pyłki :P A ja prawie na wsi mieszkałam:) Jeszcze parę lat temu była krowa na ulicy, taka prawdziwa, dojna:P

Ale bym Wam pokazała jak mój gada do Piotra, posikałybyście się ze śmiechu, no ale nie będe się narażać.
Dodam że wcale się nie dziwię że Piotrek się z/do niego śmieje:)

13 lata 1 miesiąc temu #256909 przez masuska
A jeszcze dodam że to tzw. ekspozycja na gluten i popieram to rozwiązanie.

13 lata 1 miesiąc temu #256913 przez ewitkun
Basba a ja polecam bransoletki tej firmy sznurek długo ma swój kolor a ja nie zdejmuję wcale z ręki
www.mej-art.pl/
i Oposku można je kupić na Powstańców Śląskich :D bo tam je robią :D

13 lata 1 miesiąc temu #256926 przez różyczka
masuska napisał:

A jeszcze dodam że to tzw. ekspozycja na gluten i popieram to rozwiązanie.

po pierwsze to ja pierwsza napisałam to mądre słowo! :P :lol: :lol:
a po drugie - czy mozesz mi napisać jak u Was wyglada to podawanie glutenu? :) plisssss :side:

ewitkun no fajne fajne te bransoletki, sporo tańsze ale...lilou to lilou :)

Rika co sie stało? o co masz "urwa"?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka