BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #256401 przez aska27
Dzień dobry :blink:

Nawet nie wiem co napisać.. jakos i ja nie mam weny!

Różuczko, Hoborr piękne te Wasze dziewczyny :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #256412 przez ufolka
Masuska ja to muszę Ci napisać że jak wczoraj zobaczyłam Twój suwaczek to zdębiałam ! Ja też tak chcę, i tak sobie pomyślałam wczoraj że najwyższa pora i za mnie się wiziąć, bo tyle co teraz to ja jeszcze nie ważyłam :angry: i jakoś nie mogę się przemóc żeby coś z tym zrobić a tylko ciągle narzekam że nie mam w co się ubrać bo wiadomo, wszystko przyciasne a większych nie kupuję za dużo bo po co mi, jak schudnę to nie będę zakładać przecież... :dry:
z katarem u małej też walczyłam, ale wczoraj pojechałam do lekarza no i dziś lepiej. Przepisała mi mucosolvan do inhalacji i katar przeszedł jak ręką odjął hehe wrócił dopiero o 2 w nocy ale tak delikatnie, że przynajmniej mogłam jej nosek oczyścić, bo przedtem był problem
Lucy fajowy ten torcik :cheer:
aska27 witaj!

A u mnie leży śnieg !!! Pierwszy !!!

13 lata 1 miesiąc temu #256413 przez Lucy
Masuska mój stary też nie uznaje leków,a propos fajny awatarek

Hoborr Adulka przepięknie wygląda w sukieneczce

a Bianusia akuku robi :)

Cześć Aśka :) kochana powiedz mi czy Mikuś wygodnie ma w tym foteliku samochodowy,nie jest za bardzo na siedząco?
Bo tutaj babka w sklepie powiedziała że od 9kg to od 9 m-cy :unsure: jak ona już 8kg waży,ale może mi zamówić taki od 9-36kg Romer,bo na stanie nie mają i nie wiem czy to już kupować? A ta podkładka dla starszaka to gdzie jest? Osobno czy jakoś w foteliku wmontaowana :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #256416 przez aska27
Uflka oj zazdroszczę sniegu!! U nas zimno, wieje, dszczowo brrrry

Lucy no wąśnie Mikołaj nie siedzi prosto,bo ten fotelik ma taką funkcje..ze mozna go "przewrócić" i jest wtakiej pozycji jak w nosidełku tylko wyżej. Zrobię dzisiaj fotkę ok? ;)
a o jaką podkładkę pytasz..tą pod pupę??

Mąż pojechał po teścik,ale ciekawa jestem hehe mam nadzieję,ze moje dziwne samopoczucie spowodowane jest tą pogodą... chcę się Mikołajem nacieszyć na maksa..a na drugą dzidzię jeszcze przyjdzie czas! W sumie duzo o tym myślałam :blink: jakby co też będę się cieszyć..ale wolałabym zaplanować.. a teraz wylelać Mikołaja :laugh: :silly:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #256425 przez masuska
Ufolku, jak karmisz to jeszcze poczekaj, bo jak się ćwiczy intensywnie to może to wpłynać na mleko, tak samo i dieta. A jak się odstawi od cycka to podobno moment i się chudnie. Podobno, bo ja praktycznie od razu na dietę przeszłam, a teraz jeszcze ćwiczonka:)

Lucy ja tam się nie gniewam:) Ostatnio pisałam dziewczynom, że jak mi się zachciało coś słodkiego to zrobiłam dla wszystkich Różyczkowe muffinki z czekoladą z bakaliami:)Ja ich nie jadłam, samo to jak się zajadali mi wystarczyło:)

Aśka, też się z tym testem zbieram, ale nie sądzę żeby wyszedł pozytywny. Nic nie czuję takiego, tylko @ nie mam.

Potrzebuję pomysłu na prezent dla Małża do 50 zł...!!!

A u mnie tez śnieg, na dachach:P

13 lata 1 miesiąc temu #256430 przez Lucy
Aska właśnie patrze że nie ma tej podkładki "siedziska" tzn że 12-letnie dziecko siedzi w foteliku :unsure:
allegro.pl/britax-evolva-plus-123-2011-k...-wa-i1970816656.html

a i co to za pas ISOFIX?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #256433 przez aska27
Lucy pas ISOFIX:
fotelik.info/pl/news/top_tether_gorny_pas_isofix,117.html

nasz fotelik też nie ma tej podkładki..

Masuska kiedy robisz test?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #256437 przez różyczka
Dzień dobry :)

a my dziś szczepienie mamy i bardzo sie denerwuje :(
ale świeto jest bo mój malzon wziąc wolny dzien zeby iść z nami :)
tak nie lubie tych szczepień, że dalabym się pokluć w każdą kończyne byleby tylko jej nie kłuli :( do tego nigdy nie wiadomo jaki pediatra bedzie przed sczzepieniem badal a jeden taki co był ostatnio to tak mnie wku....ia :S

Dziewczyny róbcie testy :) bedzie co świetowac!

Lucy zabiedwabisty tort! Ja też chce choc juz po kawusi jestem :laugh:

Rika nie smuć się - sama pisalas przeciez, ze przyjdzie czas... "dojrzejecie" Ty i dziewczyny to wtedy wrócisz do pracy

Masuska
do 50 zł hmmm... jak cos wymyśle to dam znać
póki co sama sie zastanawiam nad prezentem dla mojego...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #256444 przez różyczka
masuska napisał:

Ufolku, jak karmisz to jeszcze poczekaj, bo jak się ćwiczy intensywnie to może to wpłynać na mleko, tak samo i dieta. A jak się odstawi od cycka to podobno moment i się chudnie.

Ja też czytalam,ze podczas intensywnych ćwiczeń wytwarza sie w miesniach kwas mlekowy i to ponoć zmienia smak mleka ale....jak spytalam o to moejgo lekarza to az sie kawą opluł hehe :laugh: powiedzial, ze moge byc spokojna bo musiałabym sztangi wyciskać, zęby ten kwas wytworzył się i żeby to mialo wpływ itd. :laugh: gin mi powiedzial, ze spokojnie moge chodzic na siłownie jesli tylko mam chęć.
W ogóle ten mój gin obalil mnóstwo mitow w mojej głowie - np. wszedzie pisza, ze po cc mozna dopiero po iluś tam m-cach zaczać ćwiczyć a on powiedział, ze zaraz jak sie skończy okres pologu czyli po 6 tyg. i że im wczesniej tym lepiej bo ciało wraca szybciej do formy.

Masusko chce wierzyc w to co napisałas, ze podobno momemnt i sie gubi po skonczeniu karmienia ale tak samo mowią, ze jak sie karmi to sie moment chudnie bo dziecko wszystko wyciąga niby :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #256447 przez aska27
Dzień dobry Różyczko :blink:

a no ..co do tych zakupów allegrowych to chyba zawsze jest ryzyko..hmm... no ,ale z drugiej strony ,jeśli cena nie jest kosmiczna to jakby co nie będzie tragedii ...ale znowu jesli opis jest,ze coś jest oryginalne,a potem okazuje się,ze nie to jest zwykłe oszustwo, naciąganie ...ech... hehe takie moje myśli :blink:

13 lata 1 miesiąc temu #256449 przez masuska
Aśka, jeszcze nie wiem bo i nie chcę za bardzo. Ale tak myślę że jak jestem na hormonalnej antykoncepcji i bym była w ciąży to mogę zaszkodzić dziecku... Muszę zrobić test jak najszybciej.

Jejku jak Mikołaj świetnie pozuje:)

Różyczko, Tobie chyba pisałam że pomysł z numerem domu niewypalił. Przylazł gnojek i podejrzał co robię na kompie, a ja wszystko obróciłam że tak sobie oglądałam i pokazałam mu co mi się podoba a on na to że: "my to mamy super numer na domy, trzeba go będzie odnowić i będzie najfajniejszy na dzielni" ni kutwa! Klops!

Co do tego co piszesz, to myślę że część to jest oryginalna, ale trzeba uważać. Ja tam nie kupuję takich rzeczy na All.

Jest co świętować np. jutro mija rok jak jestem na forum :) :silly: :)

13 lata 1 miesiąc temu #256453 przez aska27
Masuska no i ja mam ten sam dylemat ..biorę tablety no i też chcę wiedzieć co i jak jest.

Jej ..juz rok? jak ten czas szybko leci!!!

13 lata 1 miesiąc temu #256456 przez masuska
różyczka napisał:

Masusko chce wierzyc w to co napisałas, ze podobno momemnt i sie gubi po skonczeniu karmienia ale tak samo mowią, ze jak sie karmi to sie moment chudnie bo dziecko wszystko wyciąga niby :dry:

Sratytaty:P

Też w to do końca nie wierzę i nie wierzyłam, bo mi tam nie spadało tak aż nie wiadomo ile:P myślę że prędzej organizm dostosowuje się do zmian i dlatego taki spadek. Zresztą wystarczy MŻ:P

13 lata 1 miesiąc temu #256458 przez masuska
aska27 napisał:

Masuska no i ja mam ten sam dylemat ..biorę tablety no i też chcę wiedzieć co i jak jest.

Jej ..juz rok? jak ten czas szybko leci!!!

No to w sobotę rano zarządzam Narodowy Test Ciążowy :)

13 lata 1 miesiąc temu #256460 przez ufolka
Przyznam że jeździłam troszkę na rowerku stacjonarnym w domku po 45 min dziennie, ale dostałam @ i przestałam i tak juz zostało ! ;/ ja po prostu muszę mniej jeść hehe, od trzech dni się trzymam może dam radę, jak coś masuski suwaczek mnie motywuje, że jednak się da hehe
różyczko, ja także zawsze przeżywam szczepienie, a w dzień szczepienia smutno mi że ją będzie boleć już od rana, macierzyństwo to dziwna sprawa... :)
dziewczyny a czemu testy robicie? od porodu nie macie @ ??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka