BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 3 tygodni temu #501728 przez różyczka
Dżizassss czego ludzie nie wymyslą!!!! :S
Masuska nie odczyta narazie bo nie jest póki co online ale sądze,ze jak juz bedzie to opowie nam jak sie mieszka w nowym domku :)
ale ja jako ten blizniak genetyczny przeczytałam za Nią :blink:
i chyba se strzele tego Greya :) bo mnie coraz bardziej intryguje ta ksiązka :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #501921 przez basba
Różyczko dziękuję... Bardzo mi się miło zrobiło po twoim opisie :kiss:
Tylko się cieszyc ze nasze dzieci chcą jeść same, a że "troszkę nabrudzą" w koncu dom to nie muzeum ... niestety znam dzieci które mają 3 lata a matki latają za nimi po całym pokoju z widelcem :S ,
A zdjęcia robiła babka do której bloga juz kilka razy dawałam linki :)

Oposek
nie wierze... ciekawe czy ktoś to kupuje wogóle... :blush: :S

12 lata 3 tygodni temu #501985 przez Rika
Basba spokojnie, ja w każde święta robię zdjęcia więc pstrykać będę z każdej strony :)My za rok też pewnie wyjedziemy na święta i na sylwestra, mam nadzieję że się uda. Co do prezentów to cieszę się że mam już z głowy, czekam jeszcze na kamizelkę dla teściowej i kapcie bambosze babci muszę kupić.

Basba Różyczko co do ozdób własnoręcznie robionych to nienawidzę bawić się w takie coś...

Basba ja ostatnio pytałam czy Wiki się nie zaraziła a tu masz... Ale przynajmniej będziecie miały to za sobą, szkoda że do Ciebie tak daleko to bym moje małe zaraziła :) a zdjecia widziałam wcześniej :) cudne piękna choinka

Hoborr moja Ola tez tak ostatnio miała katar 1-2 dni i zero innych objawów :)
Tylko że ja nie dawałam jej leków.

Oposek masz zamiar kupić takie ubranka? :D czy robisz reklamę tylko? :D

Musze uciekać, później napiszę co u nas.

12 lata 3 tygodni temu #502054 przez basba
Ble ble ble... matko odbija mi B) heh chyba już się stresuje przed jutrzejszym popołudniem.
Wiki obsypana... i kurcze drapać mi się zaczyna :angry: wogóle jest strasznie opiszczona. Jednak Rika wiek 3-4 lata jest odpowiedniejszy na taka chorobę bo dziecko rozumie ze jak ma się nie drapać bo pozostają blizny to tego nie robi. Heh.. no nic - drugi dzień za nami :blush:

jest tu wogóle ktoś???

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #502097 przez hoborr
jestem jestem ANiu:)

I oglądam sobie własnie waszą stronkę:) Schody i drzwi wymiatają:)

A Wy sami je produkujecie czy tylko instalujecie??:):)

U mnie w domku są betonowe schody - i mam pod nimi fajny schowek na niegrzeczne dzieci albo męża:) A takich schodów na przestrzał - tak to nazywam, - to ja się boję! Wiem wiem że to głupio brzmi - ale winda tez nie jeżdżę! JAkieś takie mam fobie :) Tak sobie myślałam własnie że może będzie trudno to myć - skoro ten podschodek - będzie jasny a deska na schodku ciemna. Nie wiem jescze jaki kolor podłogi będzie.. fakt że musze znaleźć płytki na hol, korytarz w takim samym kolorze jak deski na sallon i schody. Jakoś tak to sobie wyobrażam - że musi tak byc żeby się nie gryzło.. Ale nie wiem czy dam radę tak znaleźć. Bo ogrzewanie podłogowe mam w korytarzu i holu i ponoc lepiej płytki przewodzą ciepło.. No masakra z tym wszystkim...
Do tego padowałoby się zdecydować do nowego roku na łazienke - bo płytkarza ma akurat termoin na początek stycznia.. a j ajakas jestem zupełnie niezdecydowana! Za\wsze podobały mi się kolory - a teraz patrzę na biało - czarno - szare - z jakimiś błyskami, brokatami.. no masakra..

A Ada normalnie chyba wyzdrowiała!

BAsba a ja chyba nie doczyałam , a co jest jutro po południu? Przecież kociniec świata w piątek! :S

12 lata 3 tygodni temu #502130 przez Rika
Ja napisze tylko że od rana byłam zła bo późno poszłam spać, siostra przyjechała i przez to dziewczyny nie chciały spać, wcześniej goście byli i za dużo atrakcji, Ola poszła spać o 1 a Zuzia po 2,30... koszmar. Ja sama położyłam się o 3. A o 8 dzwoniła matka mojego szpiega żebym jej paczkę odebrała od kuriera :angry: dzwoni zawsze tylko jak coś chce a gada na mnie że A. ciągle u mnie siedzi itp itd. Powiedziałam że jak nie zasnę to odbiorę a paczka była za pobraniem co się okazało więc i tak bym nie miała za co zapłacić :angry: no i wyłączyłam dźwięki i poszłam spać :) później dzwoniła ok 11.30 a ja spałam i nie odebrałam. Dzwoniłam do niej później co z wysyłką a ta na mnie z mordą że bardzo dziękuje ale paczka już odebrała. Przynajmniej wiem że nie będzie więcej nic ode mnie chciała :) ale zła jestem że mnie obudziła. Zawsze wyłączam dźwięki a ta mi jeszcze wmawia że ona przed chwilką dziewczyny słyszała jak biegają o 8 i dlatego zadzwoniła, ja mówię ze spałam i małe też śpią a ona dalej żebym nie ściemniała bo one biegają przecież. KURWA!!!!!! :huh:

12 lata 3 tygodni temu #502134 przez aniaw
Hej :)

Basba trzym się tam :kiss: Jakiś kaftan bezpieczeństwa podesłać Tobie dla Wiki? :S
Matko pamiętam jak miałam ospę to tak swędziało jak cholercia ;)
Extraśna choinka :lol:
U mnie też był czad z ubieraniem a zawieszanie światełek w domu to dopiero przeżycie :)
Teraz jak wyłączamy światła w domu i zostają tylko lampeczki to czuję się jak w statku kosmicznym a Dominiik i Szymi chodzą tylko z zadartymi wysoko głowami i mówią tak śmiesznie "jeeeju" :lol:

Rika serio nie lubisz robótek ręcznych? :S
A ja mam taką super stronkę:
www.tipy.pl/kategoria_99,boze-narodzenie.html

Oposek to już wiemy czym Ty się nocami zajmujesz??? :lol: :P

Hoborek no niezła z Ciebie widźma tzn wrózka dziecko w 2 dni wyleczyć :lol: :kiss:
Ze schodami nie pomogę :dry:

Rose ja pamietam z dzieciństwa, że zawsze ozdoby robiliśmy, u mamy pewnie jeszcze jakiś łańcuch się znajdzie mój :lol:

A my chyba jedziemy w góry na święta więc odpuszczam sobie pucowanie chaty, gotowanie i takie inne klimaty :lol: :lol: :lol:

Muszę pokombinować i jeszcze dziewczynom do pracy porobić kartki:
www.tipy.pl/artykul_11955,jak-zrobic-kar...ula-ze-sniegiem.html
www.tipy.pl/artykul_5448,jak-zrobic-skla...artke-na-swieta.html
www.tipy.pl/artykul_5554,jak-zrobic-kart...ksztalcie-kotka.html
www.tipy.pl/artykul_11964,jak-zrobic-swi...bkami-z-guzikow.html
www.tipy.pl/artykul_11812,jak-zrobic-kar...choinka-origami.html
Tylko na razie szukam pomysłu :S

A i takie jezyki chciałam porobic z chłopakami:

Tzn ja bym robiła oni by niszczyli :lol:

Rika spokojnie, oddychaj, policz do 10, nie nerwujsja :kiss: :lol:

Buziaki :kiss:

12 lata 3 tygodni temu #502170 przez hoborr
Rika - nktos tu kiedys piała super hasło:

JESTEM OAZĄ SPOKOJU < PIERDOLONYM KWIATEM LOTOSU..

Ani anie za dobrze Ci? NIe ma to jak świeta w gościach:) :laugh:

12 lata 3 tygodni temu #502191 przez Rika
Aniaw ja to w ogóle nie lubię takich rzeczy :) jak coś stoi i się kurzy tylko jak np te choinki druciane ze strony którą podałaś :) chociaż ostatnio w jakiejś gazecie widziałam fajnie ozdobione zwykłe białe świece :)

Hoborr to Różyczka pisała o tej oazie :D

12 lata 3 tygodni temu #502202 przez aniaw
Rika skoro lubisz robić ozdoby na ciasta myśłałam, że inne ozdóbki Cię kręcą :S
A takie:
www.tipy.pl/artykul_2393,jak-zrobic-swia...ki-ze-zdjeciami.html
:lol:

Nawet zdjęcia można zwykłe poprzyczepiać na choinke :)

12 lata 3 tygodni temu #502249 przez różyczka
Kurcze Basba jesli kilka razy dawalas linka to przepraszam za to głupie pytanie z kosmosu w takim razie :blush:
prawda jest taka...że tak mało teraz czasu na wszystko,ze zawsze jestem ciekawa co u Was ale nie zawsze otwieram wszystkie linki...
jak jest cos ukryte to zawsze :laugh: bom ciekawa strasznie fotek i innych tajemnic :laugh:

Rika no to jak nie lubisz to nie ma co, znam wiele osób, które nie znosza robic takich rzeczy, najwyzej jakbys pierniki z dziewczynami robiła, to mozecie powiesic albo fotki tak jak Ania napisala i juz,a zreszta nie czuj presji, nie bedziesz miec choinki to trudno-i tak bedziemy Cie lubic :)

jeszcze 5 dni pracy i mam tydzień wolnego! :lol:

Aniu w góry ale super :)
jakos nie widze robiacej Ciebie te jeżyki :silly: :lol: widać za mało Cie jeszcze znam :lol: ile to sie trzeba narobic zeby taka jedna stworzyc :S
ale kartki to chyba tez w zesżłym roku robialas koelzankom,co nie? cos tak mi sie kojarzy...

Hoborr to moje powiedzonko :blink: :laugh:
czasem działa :laugh:
a wiesz,ze mi sie tez bardoz taka czarno/szaro/biała z "błyskami" jak to okresliłas podoba? a dookoła lustra to wogóle takie srebrne blyszczace metaliczne małe kafeleczki i nablatowa umywalka-taka jakby misa-czarna od zewnatrz i srebrna od srodka....

ale jakbym miała robic to chyba jednak zrobiłabym jasną, pewnie jakas kremową :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 3 tygodni temu #502317 przez Rika
Aniaw no kurde sorki ale ta choinka ze zdjęciami też mnie nie przekonuje :D jestem chyba tradycjonalistką i bombki to bombki :D szklane lub plastikowe z brokatem, kolorowe lub aniołki i mikołaje na choinkę, łańcuchy, lampki, gwiazda, ew "czubek" i cukierki...
A kolorowe ciasta i figurki na ciasta to zupełnie inna sprawa :) bo to ma swoje przeznaczenie żeby później być przeze mnie zjedzonym :lol: a takie bombki z papieru albo do śmieci, albo się pogniotą... dużo roboty przy tym a mało radości :) Oo tylko żeby popatrzeć jak ktoś to lubi bo mnie to niezbyt zachwyca...

Różyczko na prawdę bez choinki będziecie mnie lubić? Wiesz, ja wolę w ogóle nie mieć choinki niż mieć byle jaką :)

Wczoraj złożyliśmy kuchnię dziewczynkom i powiem że mieliśmy przy tym mnóstwo radości :D

Np, mąż przykleja jakieś naklejki, moja siostra leży na łóżku i robi nam kolację (jajko i banan na patelni) a ja patrzę za okno, odwracam się ("kuchenka" była odkręcona tak jakby była włączona, no wiecie o co mi chodzi :)) i krzyczę jednocześnie zakręcając kurki od "gazu" "GAZ WYCIEKA!!!" a mąż na to ze śmiechem, spokojnie przecież to kuchenka indukcyjna :D

A później nie wiedziałam co mam z tą kuchnią zrobić, jak ją zapakować, gdzie schować... i tak siedzę przy niej i myślę...

Ja: "kurde no gdzie ją schować? A może te naczynia oddzielnie wrzucę do woreczka?
Pa.: :S
Ja.: Dobra, wiem, pochowam jedzenie do piekarnika O.o
P. śmiejąc się już na maksa: powiedz że chcesz się trochę pobawić :lol:
J. Ty mnie lepiej nie wkurwiaj tylko ruszaj tyłek i wrzucaj naczynia do zmywarki!
P. ale ja nie chcę się bawić... (popatrzyła z opanowaniem i znowu w śmiech) - no dobra :D

12 lata 3 tygodni temu #502402 przez basba
Nie wierze… Napisałam referat i przez głupote mi wcieło!

Dzień dobry !

No więc:
Hoborrku skoro macie schody na beton to pozostają wam cztery rozwiązania
1- Schody Ala dywanowe (np. schody 035, 037, 059)
2- Schody z okładziną na stopień i podstopień ( np. schody 034, 049, 065)
3- Okładziny na stopnie ( np. schody 066, 070, 071, 072)
4- Okładziny na stopnie z listwowaniem podstopnia ( np. schody 064)
Zwróćcie również uwagę na wybór drewna pod względem twardości (z krajowego dąb jest najtwardszy) a jeśli chodzi o kolorystykę to już w zależności jaki budżet możecie poświęcic okładziny możecie zrobić w kolorze naturalnym (lakierowane na mat)- ta opcja chyba najtaniej wychodzi, potem bejcowane/bielone drewno (bejcowane na ciemno są ładne ale wszystko na nich widać) i ostatnia półka to egzotyki.
Jeśli mogę wam jeszcze doradzić to nie spieszcie się z ich zakładaniem dopóki wszyscy fachowcy nie wyjdą z domu (malarze, tynkarze, płytkarze itp.) tym bardziej ze macie beton i nie potrzebujecie skakać po drabinie. Dużo osób zakłada schody jak jeszcze coś się dzieje na budowie a potem są zdziwieni że schody się zniszczyły (jakiś odprysk- bo coś komuś spadnie, albo rysa… nikt się oczywiście nie przyznaje do winy z fachowców) pomimo zabezpieczenia ich tekturami.
Co do kolorów płytek/podłóg dużo spotyka się domów gdzie są kontrasty typu jasne płytki – ciemniejsza podłoga. Ostatnio klientka miała piękne duże prostokątne płytki Ala piaskowiec i ciemniejszą podłogę. Ah śliczne one były.
A my jesteśmy producentem tych schodów  zakładamy je oczywiście też.
Gdybym w czymś jeszcze mogła ci pomóc to pisz.

Super że Adusia zdrowa. Moja za to wygląda jak biedronka.

A koniec świata to ja mam już dzisiaj- jade po połudnu 8 wyrwać chirurgicznie …

Rika a mam takie pytanie odnośnie tego twojego posta o budzeniu… co robią wtedy dziewczynki jak ty śpisz??? Chyba nie napiszesz mi że śpią do 11:30??? A ciotka może następnym razem nie będzie ci zawracała Glowy- swoją drogą ma tupet- chce zebyś odebrała paczke a kasy ci nie zostawi.
Super ze kuchnia wypróbowana- ja tez się nie mogę doczekac kiedy Wiki dostanie swoją co byśmy mogły troche się pobawić ;)

Aniu świetne te kartki i bombka  Jednego ci zazdroszcze… ze nie musisz chaty sprzątać na wysoki połysk ;) chociaż z drugiej strony mi też już dużo nie zostało.

Różyczko no przecież nic się nie stało  nie musisz wszystkiego pamiętać ;) Ja też mam miedzy swietami a nowym rokiem wolne O! a w styczniu do Czech w góry się wybieramy ..

No to chyba wszystko co napiałam wcześniej i mi wsiakło… ale napisałam jeszcze raz żeby nie było!

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #502432 przez hoborr
Basbo dzięki za rady:) Oczywiście połowy nei zrozumiałam ale pokarzę wieczorem szanownemu małżonkowi i się doszkoli:) hihih Dzięi:) Szkoda że ten poznań tak daleko.... :blush:

Rika ty szaleńcu śmieszny:) hihih! :laugh:

A wiecie że ja nie mam prezentów dla nikogo:)! Nie wiem kiedy kupię! No przepraszam - kupiłam dla męża młot pneumatyczny:) - ale nei wiem czy zdąży dojść :) a sama chyba sobie kupie pierfum i kosmeytyki bo mi się wszytsko kończy:) A teściom to chyba na kapciach się skończy;:) hih a co ! Ja się buduję i mnie nei stać!!!!

A wczoraj obok mojej mamy spalił się dom - sąsiadka ponoć sama podpaliła. Bo bidulka coś ma z głową! Wszysy w popłochu! Babcia przepłakała całą noc ! Mama i tata - to nie iwedzą jak się nazywają. Tylko biedny dziadek znowu w szitalu i nic nie wie.. Dziś lub jutro maja byc wyniki. Bezie wiadome czy to rak złośliwy czy nie... NO jakoś mam najgorsze przeczuciea.. Ale co zrobić... :dry:

A dzień dobry!

Różyczko zachodź w ciąże to trochę dłużej będziesz mała wolnegio:)

Basba buziaczki dla naszej biedroneczki! Beziesz miała z głowy...

12 lata 3 tygodni temu #502478 przez Rika
Basbo wiesz, ja śpię dłużej, małe jak wstają wcześniej ode mnie to Ola biegnie włączyć TV a Zuzia robi jej śniadanie :D

A tak serio to Zuzia jak wstaje to przychodzi do mnie i mnie budzi albo kładzie się obok i śpi dalej, ja zwykle śpię do 9-10. Zuzia śpi dłużej 10-11, Ola wstaje ze mną zwykle. Zuzia jak się już wyśpi a ja nie chcę wstać to idzie do lodówki, bierze szynkę i idzie oglądać TV, ja zwykle jeszcze poleżę a za chwilę przychodzi żeby zrobić jej herbatkę :)

Hoborr oby wszystko było dobrze z dziadkiem...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka