- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Masuska nie odczyta narazie bo nie jest póki co online ale sądze,ze jak juz bedzie to opowie nam jak sie mieszka w nowym domku
ale ja jako ten blizniak genetyczny przeczytałam za Nią
i chyba se strzele tego Greya bo mnie coraz bardziej intryguje ta ksiązka
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Tylko się cieszyc ze nasze dzieci chcą jeść same, a że "troszkę nabrudzą" w koncu dom to nie muzeum ... niestety znam dzieci które mają 3 lata a matki latają za nimi po całym pokoju z widelcem ,
A zdjęcia robiła babka do której bloga juz kilka razy dawałam linki
Oposek nie wierze... ciekawe czy ktoś to kupuje wogóle...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Basba Różyczko co do ozdób własnoręcznie robionych to nienawidzę bawić się w takie coś...
Basba ja ostatnio pytałam czy Wiki się nie zaraziła a tu masz... Ale przynajmniej będziecie miały to za sobą, szkoda że do Ciebie tak daleko to bym moje małe zaraziła a zdjecia widziałam wcześniej cudne piękna choinka
Hoborr moja Ola tez tak ostatnio miała katar 1-2 dni i zero innych objawów
Tylko że ja nie dawałam jej leków.
Oposek masz zamiar kupić takie ubranka? czy robisz reklamę tylko?
Musze uciekać, później napiszę co u nas.
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiki obsypana... i kurcze drapać mi się zaczyna wogóle jest strasznie opiszczona. Jednak Rika wiek 3-4 lata jest odpowiedniejszy na taka chorobę bo dziecko rozumie ze jak ma się nie drapać bo pozostają blizny to tego nie robi. Heh.. no nic - drugi dzień za nami
jest tu wogóle ktoś???
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
I oglądam sobie własnie waszą stronkę Schody i drzwi wymiatają
A Wy sami je produkujecie czy tylko instalujecie??
U mnie w domku są betonowe schody - i mam pod nimi fajny schowek na niegrzeczne dzieci albo męża:) A takich schodów na przestrzał - tak to nazywam, - to ja się boję! Wiem wiem że to głupio brzmi - ale winda tez nie jeżdżę! JAkieś takie mam fobie Tak sobie myślałam własnie że może będzie trudno to myć - skoro ten podschodek - będzie jasny a deska na schodku ciemna. Nie wiem jescze jaki kolor podłogi będzie.. fakt że musze znaleźć płytki na hol, korytarz w takim samym kolorze jak deski na sallon i schody. Jakoś tak to sobie wyobrażam - że musi tak byc żeby się nie gryzło.. Ale nie wiem czy dam radę tak znaleźć. Bo ogrzewanie podłogowe mam w korytarzu i holu i ponoc lepiej płytki przewodzą ciepło.. No masakra z tym wszystkim...
Do tego padowałoby się zdecydować do nowego roku na łazienke - bo płytkarza ma akurat termoin na początek stycznia.. a j ajakas jestem zupełnie niezdecydowana! Za\wsze podobały mi się kolory - a teraz patrzę na biało - czarno - szare - z jakimiś błyskami, brokatami.. no masakra..
A Ada normalnie chyba wyzdrowiała!
BAsba a ja chyba nie doczyałam , a co jest jutro po południu? Przecież kociniec świata w piątek!
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Basba trzym się tam Jakiś kaftan bezpieczeństwa podesłać Tobie dla Wiki?
Matko pamiętam jak miałam ospę to tak swędziało jak cholercia
Extraśna choinka
U mnie też był czad z ubieraniem a zawieszanie światełek w domu to dopiero przeżycie
Teraz jak wyłączamy światła w domu i zostają tylko lampeczki to czuję się jak w statku kosmicznym a Dominiik i Szymi chodzą tylko z zadartymi wysoko głowami i mówią tak śmiesznie "jeeeju"
Rika serio nie lubisz robótek ręcznych?
A ja mam taką super stronkę:
www.tipy.pl/kategoria_99,boze-narodzenie.html
Oposek to już wiemy czym Ty się nocami zajmujesz???
Hoborek no niezła z Ciebie widźma tzn wrózka dziecko w 2 dni wyleczyć
Ze schodami nie pomogę
Rose ja pamietam z dzieciństwa, że zawsze ozdoby robiliśmy, u mamy pewnie jeszcze jakiś łańcuch się znajdzie mój
A my chyba jedziemy w góry na święta więc odpuszczam sobie pucowanie chaty, gotowanie i takie inne klimaty
Muszę pokombinować i jeszcze dziewczynom do pracy porobić kartki:
www.tipy.pl/artykul_11955,jak-zrobic-kar...ula-ze-sniegiem.html
www.tipy.pl/artykul_5448,jak-zrobic-skla...artke-na-swieta.html
www.tipy.pl/artykul_5554,jak-zrobic-kart...ksztalcie-kotka.html
www.tipy.pl/artykul_11964,jak-zrobic-swi...bkami-z-guzikow.html
www.tipy.pl/artykul_11812,jak-zrobic-kar...choinka-origami.html
Tylko na razie szukam pomysłu
A i takie jezyki chciałam porobic z chłopakami:
Tzn ja bym robiła oni by niszczyli
Rika spokojnie, oddychaj, policz do 10, nie nerwujsja
Buziaki
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
JESTEM OAZĄ SPOKOJU < PIERDOLONYM KWIATEM LOTOSU..
Ani anie za dobrze Ci? NIe ma to jak świeta w gościach:)
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hoborr to Różyczka pisała o tej oazie
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
A takie:
www.tipy.pl/artykul_2393,jak-zrobic-swia...ki-ze-zdjeciami.html
Nawet zdjęcia można zwykłe poprzyczepiać na choinke
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
prawda jest taka...że tak mało teraz czasu na wszystko,ze zawsze jestem ciekawa co u Was ale nie zawsze otwieram wszystkie linki...
jak jest cos ukryte to zawsze bom ciekawa strasznie fotek i innych tajemnic
Rika no to jak nie lubisz to nie ma co, znam wiele osób, które nie znosza robic takich rzeczy, najwyzej jakbys pierniki z dziewczynami robiła, to mozecie powiesic albo fotki tak jak Ania napisala i juz,a zreszta nie czuj presji, nie bedziesz miec choinki to trudno-i tak bedziemy Cie lubic
jeszcze 5 dni pracy i mam tydzień wolnego!
Aniu w góry ale super
jakos nie widze robiacej Ciebie te jeżyki widać za mało Cie jeszcze znam ile to sie trzeba narobic zeby taka jedna stworzyc
ale kartki to chyba tez w zesżłym roku robialas koelzankom,co nie? cos tak mi sie kojarzy...
Hoborr to moje powiedzonko
czasem działa
a wiesz,ze mi sie tez bardoz taka czarno/szaro/biała z "błyskami" jak to okresliłas podoba? a dookoła lustra to wogóle takie srebrne blyszczace metaliczne małe kafeleczki i nablatowa umywalka-taka jakby misa-czarna od zewnatrz i srebrna od srodka....
ale jakbym miała robic to chyba jednak zrobiłabym jasną, pewnie jakas kremową
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A kolorowe ciasta i figurki na ciasta to zupełnie inna sprawa bo to ma swoje przeznaczenie żeby później być przeze mnie zjedzonym a takie bombki z papieru albo do śmieci, albo się pogniotą... dużo roboty przy tym a mało radości Oo tylko żeby popatrzeć jak ktoś to lubi bo mnie to niezbyt zachwyca...
Różyczko na prawdę bez choinki będziecie mnie lubić? Wiesz, ja wolę w ogóle nie mieć choinki niż mieć byle jaką
Wczoraj złożyliśmy kuchnię dziewczynkom i powiem że mieliśmy przy tym mnóstwo radości
Np, mąż przykleja jakieś naklejki, moja siostra leży na łóżku i robi nam kolację (jajko i banan na patelni) a ja patrzę za okno, odwracam się ("kuchenka" była odkręcona tak jakby była włączona, no wiecie o co mi chodzi ) i krzyczę jednocześnie zakręcając kurki od "gazu" "GAZ WYCIEKA!!!" a mąż na to ze śmiechem, spokojnie przecież to kuchenka indukcyjna
A później nie wiedziałam co mam z tą kuchnią zrobić, jak ją zapakować, gdzie schować... i tak siedzę przy niej i myślę...
Ja: "kurde no gdzie ją schować? A może te naczynia oddzielnie wrzucę do woreczka?
Pa.:
Ja.: Dobra, wiem, pochowam jedzenie do piekarnika O.o
P. śmiejąc się już na maksa: powiedz że chcesz się trochę pobawić
J. Ty mnie lepiej nie wkurwiaj tylko ruszaj tyłek i wrzucaj naczynia do zmywarki!
P. ale ja nie chcę się bawić... (popatrzyła z opanowaniem i znowu w śmiech) - no dobra
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzień dobry !
No więc:
Hoborrku skoro macie schody na beton to pozostają wam cztery rozwiązania
1- Schody Ala dywanowe (np. schody 035, 037, 059)
2- Schody z okładziną na stopień i podstopień ( np. schody 034, 049, 065)
3- Okładziny na stopnie ( np. schody 066, 070, 071, 072)
4- Okładziny na stopnie z listwowaniem podstopnia ( np. schody 064)
Zwróćcie również uwagę na wybór drewna pod względem twardości (z krajowego dąb jest najtwardszy) a jeśli chodzi o kolorystykę to już w zależności jaki budżet możecie poświęcic okładziny możecie zrobić w kolorze naturalnym (lakierowane na mat)- ta opcja chyba najtaniej wychodzi, potem bejcowane/bielone drewno (bejcowane na ciemno są ładne ale wszystko na nich widać) i ostatnia półka to egzotyki.
Jeśli mogę wam jeszcze doradzić to nie spieszcie się z ich zakładaniem dopóki wszyscy fachowcy nie wyjdą z domu (malarze, tynkarze, płytkarze itp.) tym bardziej ze macie beton i nie potrzebujecie skakać po drabinie. Dużo osób zakłada schody jak jeszcze coś się dzieje na budowie a potem są zdziwieni że schody się zniszczyły (jakiś odprysk- bo coś komuś spadnie, albo rysa… nikt się oczywiście nie przyznaje do winy z fachowców) pomimo zabezpieczenia ich tekturami.
Co do kolorów płytek/podłóg dużo spotyka się domów gdzie są kontrasty typu jasne płytki – ciemniejsza podłoga. Ostatnio klientka miała piękne duże prostokątne płytki Ala piaskowiec i ciemniejszą podłogę. Ah śliczne one były.
A my jesteśmy producentem tych schodów zakładamy je oczywiście też.
Gdybym w czymś jeszcze mogła ci pomóc to pisz.
Super że Adusia zdrowa. Moja za to wygląda jak biedronka.
A koniec świata to ja mam już dzisiaj- jade po połudnu 8 wyrwać chirurgicznie …
Rika a mam takie pytanie odnośnie tego twojego posta o budzeniu… co robią wtedy dziewczynki jak ty śpisz??? Chyba nie napiszesz mi że śpią do 11:30??? A ciotka może następnym razem nie będzie ci zawracała Glowy- swoją drogą ma tupet- chce zebyś odebrała paczke a kasy ci nie zostawi.
Super ze kuchnia wypróbowana- ja tez się nie mogę doczekac kiedy Wiki dostanie swoją co byśmy mogły troche się pobawić
Aniu świetne te kartki i bombka Jednego ci zazdroszcze… ze nie musisz chaty sprzątać na wysoki połysk chociaż z drugiej strony mi też już dużo nie zostało.
Różyczko no przecież nic się nie stało nie musisz wszystkiego pamiętać Ja też mam miedzy swietami a nowym rokiem wolne O! a w styczniu do Czech w góry się wybieramy ..
No to chyba wszystko co napiałam wcześniej i mi wsiakło… ale napisałam jeszcze raz żeby nie było!
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rika ty szaleńcu śmieszny:) hihih!
A wiecie że ja nie mam prezentów dla nikogo:)! Nie wiem kiedy kupię! No przepraszam - kupiłam dla męża młot pneumatyczny:) - ale nei wiem czy zdąży dojść a sama chyba sobie kupie pierfum i kosmeytyki bo mi się wszytsko kończy:) A teściom to chyba na kapciach się skończy; hih a co ! Ja się buduję i mnie nei stać!!!!
A wczoraj obok mojej mamy spalił się dom - sąsiadka ponoć sama podpaliła. Bo bidulka coś ma z głową! Wszysy w popłochu! Babcia przepłakała całą noc ! Mama i tata - to nie iwedzą jak się nazywają. Tylko biedny dziadek znowu w szitalu i nic nie wie.. Dziś lub jutro maja byc wyniki. Bezie wiadome czy to rak złośliwy czy nie... NO jakoś mam najgorsze przeczuciea.. Ale co zrobić...
A dzień dobry!
Różyczko zachodź w ciąże to trochę dłużej będziesz mała wolnegio:)
Basba buziaczki dla naszej biedroneczki! Beziesz miała z głowy...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak serio to Zuzia jak wstaje to przychodzi do mnie i mnie budzi albo kładzie się obok i śpi dalej, ja zwykle śpię do 9-10. Zuzia śpi dłużej 10-11, Ola wstaje ze mną zwykle. Zuzia jak się już wyśpi a ja nie chcę wstać to idzie do lodówki, bierze szynkę i idzie oglądać TV, ja zwykle jeszcze poleżę a za chwilę przychodzi żeby zrobić jej herbatkę
Hoborr oby wszystko było dobrze z dziadkiem...