BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 3 tygodni temu #501157 przez aniaw
Hej :)

Podczytuję, ale nie mam weny i jestem ostatnio mega wykończona ;)
Wczoraj dyżur, dziś też 3 pacjentów miałam i taki to weekend :S
Poza tym małż mnie wkurza na maxa i to chyba on ma permanentny okres a nie ja :angry:
Nie mam kiedy usiąść na spokojnie do kompa bo jednak u mnie konkurencja do sprzętu duża :S

Z fajnych rzeczy to wczoraj ubraliśmy choinkę :lol: Kupiłam taką małą 7ocm do postawienia na blacie coby dzieciaki nie mieli na co włazić :)
Była mega uroczystośc w jej strojenie i zakładanie swiatełek :lol: Dzieciaki pełen angaż - to co że kilka bombek się zmarnowało, ale ubieraliśmy wspólnie :laugh:
Zostały nam takie meeega wielkie lampki jeszcze to T. porozwieszał je w kuchni i przedpokoju i jest mega świątecznie :)

A i muszę się pochwalić, że sama obciachałam Szymonkowi włosy :lol: Nawet nie jest tak źle jak na mój pierwszy raz :lol:

Rika no święta bez choinki, weź nie czaruj :S Jakiś akcent można zawsze wykombinować. My mieliśmy wszystkie stroiki z zeszłego roku a samemu też super rzeczy można zrobić :) A kiedyś moja siora na zajęciach plastycznych taką extra choinkę z szyszek zrobiła :) Zawsze się coś da wymyśleć a dziewczynki frajdę miałyby :)
Ja nie wiem gdzie święta spędzimy jeszcze a co dopiero myślec o sylwestrze :lol:

Rose ja chętnie wpisze się do Ciebie na listę ciastową :) A kogo przebrałaś za bałwana, ze tak spytam?? :lol:
Domik jeszcze karmiony u nas bo miał fazę że sam jadł ale znów większośc ląduje na podłodze więc sira go karmi bo ode mnie nie chce tylko żąda widelca właśnie jak u Ciebie :S

Oposek to nieźle zabalowałas na tym śledziku zapewne i przy okazji Filip wpakowany do składzika coby nie przeszkadzał :lol:
Ej fajne wydają się te puzle dźwiękowe :)

Masuska wow ale łóżeczko :lol: Ale u nas tylko pojedyńczy mega materac by się sprawdził bo nie cierpie takich hotelowych dzielonych ;) Ja to jak księżniczka zaraz bym czuła gdzie kończy się czyjś materac :S Trzymam kciuki za szybka przeprowadzkę :kiss:
Dużo sił życzę :kiss: Ja wczoraj byłam taka zmęczona że położyłam się na chwilę w ubraniu i okularach i obudziłam się o 5.30 żeby sie przebrać i dalej iśc spać ;)

Asiu super, że Mikołajkowi się tak podobało, zuch chłopaki i teraz tylko balety bedą mu w głowie :lol:

Basba współczuję 8 :kiss: Ja ostatnio królikowi wyrywałam to namachałam się za pięciu :P

Hobor ale śliczna fota na fejsie :kiss:

Nati a Ty gdzie????

Przyszła_mama żyjesz???

Dobra spadam, do miłego :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #501159 przez aska27
Rika ja jak zwykle na sylwestra nie mam planów imprezowych .. będę atakować forum :silly: :laugh:

Aniu super,ze u Ciebie już świątecznie :) fajny klimat ..ja się nie mogę doczekać naszej choinki i reakcji Mikołaja.

Różyczko super prezenty! A Oliwia co dostanie? Na pewno już się określiła co byłoby mile widziane,co?

12 lata 3 tygodni temu #501160 przez Rika
Aniaw ale to nie takie proste, jak tu same sosny rosną :( jakby były świrki to i od sąsiadów bym ukradła. :)
Nie mam tu nic swojego, żadnych ozdób, choinek nawet sztucznych, nic nie mam :(

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #501232 przez basba
Pierwsza OOO!!!!

różyczka napisał:

Dobra Basba to jak tak sie boisz to nie bede Cie straszyc opowieścia jak mi chirurg stomatolog moja "8" usuwał, piłując korzeń piłą bo był w kośc wplatany a potem cerując mi dziąsło, zakladając 14 szwów bo po co mam Cie stresować :silly: :lol:

Nie no Rózyczka pojechałas teraz :lol: od razu mi lżej na sercu ;) nie ma to jak życzliwość koleżanki i jej podniesienie na duchu co, nie ??? :P :kiss:
Co do kwestii karmienia- ogolnie Wiki je sama. Zupe jedynie co ją wspomagam co drugą łyżeczka bo trochę długo jej idzie ale drugie danie, śniadania czy podwieczorki wcina od dawna sama - siedzi z nami przy stole (na ikeowskim krzesełku który idealnie pasuje wysokością do wiekszości stołów) i to tak długo aż wszyscy zjedzą :)
Super prezenty Biancia dostanie!!!

Rika kórcze ale masz dobrze z tymi prezentami... ja jeszcze nie mam nic! Dzisiaj albo jutro mamy jechać :S O ile mój szanowny mąż znajdzie na to chwilkę. Jedno jest pewne... zakupy będą ekspresowe :silly:
A mąż to się zdziwi z tą kolejką... tylko nie zapomnij zdjęcia mu zrobić ;)
Rika przecież ozdoby możesz sama zrobic na choinkę a jeśli juz nie na choinkę to na jakiś stroik.
Sylwestra spędzamy na środku ulicy :lol: rozpalamy wielkie ognisko, pieczemy kiełbaski i bawimy się do rana hehehe!!! A na następnego sylwestra jedziemy w góry - do czech.

Oposku widzę że choinkę masz ubraną. My wczoraj ubieraliśmy po 18! Antek dziure w brzuchu wiercił a Wiki była posikana :) Oczywiście jak co roku wszystko uwiecznione na kamerze i zdjęciach :) Choinka ma ponad 2 metry :)
My też w takim razie odpadamy z gry o zaszczytne miejsce na 2000 stronie... ;)

Anka a ty widze we fryzjera się bawisz :) I nie narzekaj na męza bo przeczyta i bedzie zadyma :blush:

Asiu super że Mikołajkowi sie podobało w klubiku. Ty na przyszłość już sie nie denerwuj ;)

Masuska ty ale masz chardkorowo! Kobieto zwolnij trochę bo ty chyba dziecka prawie wcale juz nie widzisz! A łóżko jakoś mi nie przypadło do gustu... :blush: Dzisiaj przeprowadzka??? Jak mąż się czuje...

No dobra to teraz w skrócie dopisze co u nas... Byliśmy w sobote na sesji zdjeciowej (już nie mogę się doczekać zdjec ;) ) a w niedziele Wiki dostała OSPE :dry: No ale w sumie dobrze że teraz - to do świąt będzie juz OK :) Ale biedulke wysypało wiecej niż Antka... ma nawet 3 krostki na podeszwach stópek i na siśce . Ale tabletke je dzielnie i smarować też się daje - byleby nie drapała bo w rękawiczkach bedzie chodzić ;) No i to na tyle :)

12 lata 3 tygodni temu #501253 przez hoborr
dobry!

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #501258 przez basba
Dobry Hoborrku! Jak samopoczucie??? Miałam ci napisać że śliczne zdjęcie Adusi wstawiłas na FB

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #501318 przez aska27
Basba To udało Wam się zrobić zdjęcia w ostatniej chwili :) z jedenj strony dobrze,ze Wikusia teraz przejdzie ospę i bedzie po wszystkim, ściskam mocno! U nas też panuje ospa, co chwile jakieś dziecko chore. A kiedy będziesz mogła nam pokazać zdjęcia???

ale wielka i piękna choinka :) no i wszyscy zaangażowani! :blink:

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #501362 przez basba
Dziękuję Asiu :kiss: Tak zaangażowanie było w 100% aż się Antoś wsciekł bo to co on założył Wiki zdejmowała :silly: hehehe...
A zdjęcia może w tym tygodniu będę miała to jakieś wam pokarze ;).

U Antosia w przedszkolu cała grupę wymiotło więc to bylo nieunikione że i ona się zaraziła... jeszcze ze 3 dni wysypu, potem juz z górki.

12 lata 3 tygodni temu #501365 przez Rika
Dzień dobry :)

Później odpiszę. Ale jestem dzisiaj zła...

12 lata 3 tygodni temu #501399 przez hoborr
Basba ale szczęśliwa rodzinka:) A TY jak zwykle wyglądasz kwitnąco! Sama jestem ciekawa jak to u nas będzie z tą choinką - bo nie myślę zeby ada tak grzecznie ją ubierała :ohmy: :lol:

Rika nie szalej! Święta idą!

Nie odpisuje bo przeczytałam tylko ostatnią stronę...
Muszę się połozyc bo mi głowa pęka i jakaś słaba jestem.

Czy to możliwe że adusi przezedł katar po 2 dniach?? Wczoraj ja kurowałam czym sie dało! PO nieprzespanej nocy z soboty na niedzielę dziś spała grz\eczninie i nie yło problemów z katarem. A dzis rano - nic nie lecie, jest pogodna, nie ma gorączki.. Frida nic nie wyciąga, ona tez nie smarka... Czy to możliwe że jej przeszzło? Martwie się że teraz jej gddzies tam zalega i nei spływa.. Sory że takie pytania zadaje - ale to pierwszy raz jak Ada ma katar!!! ooo

POdobaja wam się schody z drewna stopień i to cos pod spodem z gresu? Bo wczoraj mąż takei coś wymyślił i mam się zastanowić:) A nie pamiętam która z dziweczyn zajmowała się takimi sprawami schodowymi.....

12 lata 3 tygodni temu #501403 przez hoborr
forum.muratordom.pl/showthread.php?12660...3%B3w-porad%C5%BAcie tu sa np takie schody - w 3 poście!

A i czy ma może którac z was jakąś wiedze o kominku z klinkieru? Czy to prawda że ise okropnie brudzi?

No to tyle moich budowniczych ppytań!

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #501409 przez basba
Hoborrku jeśli chodzi o schody to ja :lol: proszę www.nature-schody.pl (se reklamę teraz strzeliłam co?)

Kochana a powiedz mi wy będziecie mieć nakładane na beton schody??? Nie wiem jaki styl lubicie ale jak tradycyjny to dla mnie o wiele lepiej wyglądają ażurowe (same stopnie) - są "lżejsze dla oka" lub jeśli macie wylewkę betonową to stopień-podstopień (np. schody 035), które imitują schody tzw. dywanowe. Wydaje mi się ze te podstopnie z gresu będa ciężkie w utrzymaniu przy myciu chyba ze jakieś listwowanie dasz (np. 064)-myjąc je wydaje mi się ze tyk będzie się brudzić...

Co do kominka to ci nie umiem odpowiedzieć ale powiem ci tylko tyle że ściany też sie brudzą (od sadzy i dymu). ALE! mamy schody zewnętrzne z klinkieru i nie są zbyt fajne do mycia...

A Adusie obserwuj... mocno jej leciało wczoraj z tego noska???

12 lata 3 tygodni temu #501629 przez różyczka
dzien dobry :)

Dzieki,ze odpisałayscie z tym jedzeniem jak jest u Was :) Bianka w domu chce jesc wyłącznie sama, generalnie juz ładnie trzyma lyzeczke i trafia ale wiadomo...wokoło jest dosyc kolorowo :) i kazdego karmi przy okazji
ale Niania ja karmi

Aska nie moge napisac co Olif dostanie bo boje sie,ze podczyta :blink: ale bedzie sie bardoz cieszyla-to wiem na pewno :laugh:

Basba to juz jedna zakażna chorobe bedziesz miała odhaczoną przynajmniej, zdjecia swietne jak zawsze-imponujaca choinka a Wy piękni jak z jakiejs bajki normalnie :side: mam nadzieje,ze sie pochwalisz tymi posesyjnymi takze :) czy to ten sam fotograf co te przy samolotach wtedy robił?

kurde musze isc ale jeszcze tu wróce! :blink: :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 3 tygodni temu #501643 przez różyczka
Hoborrku to tylko sie cieszyc,ze Adusi katar tak szybko minął :) :)
jesli chodzi o schody to ja nie pomoge bo sie nie znam nic a nic ale te co pokazalas to wszystkie jak u Caringtonów :blink:

Rika ja kocham robic ozdoby z makaronów, papierów kolorowych-jeden taki łańcuch zrobiłam z Oliwią z wycinanek chyba z 10 lat temu i co roku go wyciagamy i jest jak nowy :)
ale nawet pierniki czy cukierki powieszone na nitce wyglądają zarabiscie, kolorowo i pysznie tak,ze nawet bombek nie trzeba
w tym roku moi uczniowie robili takie super wielkie bombki - na nadmuchany balon przyklejali na wikol rozcienczony sznurek, obwiazywali ten balon, potem pryskali sprejami z brokatem, a jak wyschło przebijali balony i zostawała taka wielka ażurowa bombka-super to wyglada naprawde :)
ja tez nie wiem jeszcze co z choinką ale chyba dla Olif i Bianki stane na glowie zeby jednak była :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 3 tygodni temu #501691 przez Oposek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka