BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #418776 przez Olga
Właśnie nie wiem,ale chyba trochę to potrwa.Z jednej strony to dobrze,bo mniej na kompie siedzę,ale z drugiej tęsknię za swoim laptopkiem :( dobranoc daners :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #418783 przez daners
Dobrej nocki Olga, Ty pewnie niemozesz narzekać na sen bo Ignaś grzeczniutki ale mimo wszysko obys sie wyspała :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 3 miesiąc temu #418786 przez bidol
Ja nie śpie i nie greszę - okres mam i to taki że i tampona i podpaskę noszę :ohmy: chyba po porodzie mniej krwawiłam :dry:
no i mąż na piwko poszedł - urodziny ma dzisiaj :blush:

12 lata 3 miesiąc temu #418790 przez daners
Bidol tampony mozna uzywac bez problemu juz hmmm bo tak sie zastanawialam.. Oczywiscie nie chce zapeszac u mnie jeszcze okrwesu niema i niech sie jeszcze nie pojawia ;]

Bidol to yyy wirtualny buziak dla solenizanta;] hehah moj zaraz wraca z job i tez idzie na piwo eeeech te chlopy ;]

Bidol to co robimy ahaha;] a my to kiedy na jakies piwko ;];];

12 lata 3 miesiąc temu #418805 przez bidol
daners napisał:

Bidol tampony mozna uzywac bez problemu juz hmmm bo tak sie zastanawialam.. Oczywiscie nie chce zapeszac u mnie jeszcze okrwesu niema i niech sie jeszcze nie pojawia ;]

Bidol to yyy wirtualny buziak dla solenizanta;] hehah moj zaraz wraca z job i tez idzie na piwo eeeech te chlopy ;]

Bidol to co robimy ahaha;] a my to kiedy na jakies piwko ;];];

piwok - hmmmm- za rok może dopiero - przynajmniej ja - bo Jędrula boi się z Kamilką zostać :dry:
a co do tamponów - to pojęcia nie mam- zakładam bo muszę - mam i tampona i podpaskę i co 2 godz muszę lecieć do łazienki :angry: - już nad pampersem się zastanawiam - może Kamila mi pożyczy :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #418810 przez daners
Moj tez sie boi zostawac albo isc samemu na spacer ;] bo Filus lubi robic koncerty ;] wiec jak ma juz sam isc to najpier musze ululac malego haha.
Bidol mówisz az taki potok masz to hmm moze racja Kamilka pozyczy mamusi ... a wejdziesz do dwójek :silly:

Kamilka spi kiedy nastepne karmienie ? a przesypia Ci juz dłużej w nocy

12 lata 3 miesiąc temu #418819 przez bidol
Dziś kupiliśmy już pampersy 3 - bo mała ma 5400 a pampki 3 są już od 6 kg :) :) może obwinę się jeszcze czymś :) bo w pasie to na bank zbraknie jakieś paredziesiąt cm :lol:

Tak Kamilka już śpi. Strasznie płakała po tej szczepiące i biedna padła :(
A co do nocy - to kiepsko jest - bo co 2 godz jak z zegarkiem w ręku się budzi na jedzenie :dry: ale pediatra dzisiaj mi kazała żebym zamiast mleka w nocy dawała jej herbatkę to się oduczy budzenia w nocy. Bo podobno dieci w nocy nie powinny jeść - a jak już to góra 1 raz a nie co 2 godz - przynajmniej na modyfikowanym ;)

12 lata 3 miesiąc temu #418820 przez daners
Bidol ciekawe czy to przejdzie zeby podac herbate zamiast mleka ;] ja mojego chcioalam dzis oszukac podajac wode na snie jeszcze to tak zaczol wrzeszczec ze jedynie mleczko go uspokoilo ;0

jak wyprobujesz te metode z herbatka i przyniesie efekty to daj znac ;]

Bidol no nie przesadzaj że aaaaaaaaaż taki brzusio masz;p

12 lata 3 miesiąc temu #418824 przez bidol
nooo została mi oponka :( alr nic nie jem i chudnę troskę -ja mam taką kiepską przemianę materii że cięko mi 0,5 kg zrzucić. A i aczełam biegać i myślałam że ducha wyzionę :side: nawet nie przypuszczałam że mam taką kiepską kondycję :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu #418830 przez daners
Bidol ja tez zastała jestem czy jak to sie pisze ;[ Fet wisi ale kurde ciezko znalezc czas na cwiczenia .. ciezko czas albo i checi juz potem po całym dniu. Fakt ze trzeba i to lada dzien sie wziasc za siebie ale kto da koopa by ruszyc :)
Tez mi ciezko stracic kg;/ jak bylam kiedys na diecie to szlo super ale teraaz chyba brak motywacji.checi sily itd ;]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #418832 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

bidol ja tez ostatnio jak chwile poćwiczyłam to okazało się ,że moja kondycja sięga zerowego poziomu :laugh:
ja robilam brzuszki,a misiek przyszedl i jak je zobaczyl to zaczął się ze mnie śmiać( on kiedys duuzo cwiczyl i mial sporee mięśnie i wie dokladnie co i jak..a teraz taki chudzielec sie z niego zrobil... obiecal,ze w koncu zacznie ćwiczyc,bo juz wrak sie z niego robi :laugh: ) no i jak pokazal mi jak sie robi prawidlowe brzuszki to tylko 5 wycisnęłam :blush: a moich amatorskich aż 30 .hahahaha..no ale wole takie prawdziwe robic tyle,ze brak mi jakos chęci :blush: ....
bidol fajne sa ćwiczenia na youtubie 8min step legs -ale to jest na nogi.a sa inne 8 min ... musisz poszukac na brzuch. ja robilam kiedys te legsy i super szczuple mi sie zrobily.ale tez dietke mialam . pozniej to juz tak sie wychudzilam,ze nie mialam sily na 4 pietro wchodzic..wiec teraz nie ma mowy o takiej diecie,bo ni ebede miala sily dźwigać małego ...ale chcialabym jeszcze z 5 kg zrzucic... i to z ud.a z nich mi najgorzej schodzi. najszybciej u mnie leci od gory . chyba u kazdej z nas tak jest? :angry: a powinno isc tak: spadają uda i brzuch .a piersiczki zostają :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #418845 przez chłopek
chce kupic taki wózek, allegro.pl/graco-quatro-duo-fotelik-grac...32501.html?source=oo mąz twierdzi ze po co Ksawcio juz niedłgo nie bedzie chcial w nim jezdzic, on chyba nie rozumie tego ze nie mam jak wyjsc na spacer do sklepu siedze tylko koło domu a pasowało by z dziecmi gdzies na spacer isc, oczywiscie twierdza ze moge isc na łąkę za dom

12 lata 3 miesiąc temu #418873 przez anszka
Witam się z rana (chyba pierwsza) :)
U mnie za oknem jesień :( ciemno i mokro :(

Też nie mam natchnienia na ćwiczenia, a powinnam mieć, bo fałda na brzuchu mnie nie zachwyca ;)

Chłopek- powiedz może mężowi, że po deszczu lub jak spadnie śnieg, to na łąkę nie pójdziesz, a może zaproponuj mu, by sam się wybrał z chłopakami na dwór? Może zobaczy, że to nie jest takie proste :)
m_m- Wojtek od początku sam śpi w łóżeczku, wybudzam się na każdy jego dźwięk i słyszę, jeśli ulewa. Kładę go też na boku, zawsze to bezpieczniej.
Nad ranem zaczyna być aktywny i wydaje dziwne dźwięki, budzę się wtedy co chwilę ;)
Bidol- jak malutka spędziła nockę po szczepieniu?
Daners, bidol - mój też się boi sam zostać z małym, chyba, że (.)(.) bym zostawiła :) a ściągać mleka tak bez powodu to mi się nie chce ;)

Moje dziecko jeszcze nie zna smaku herbatki, ciekawe, jak zareaguje :)

12 lata 3 miesiąc temu #418895 przez Daria23
hejka witam sie zaraz po Anszce:) Anszka niestety Wielkopolske dziś ogarneła jakaś bura pogoda życie odbiera normalnie:):)Musze sie pochwalić moim małym sukcesem:):)otórz wynalazłam sposób na zarzegnanie krzyków i płaczu podczas kapania:):)kupiłam wczoraj tą gąbke do leżenia do wanienki i mały normalnie zadowolony:)byłam w szoku i jestem przeszcześliwa także polecam tym mamom których maluchy nie lubią kąpieli:):):):)

Bidolku-a miedzy karmieniami ile ml wypija herbatki ta twoja niunia???ciekawe czy zadziała ten nocny sposob herbatkowy:)

Dzisiaj chyba dzien w domu spędzimy:(:(:(

12 lata 3 miesiąc temu #418900 przez chłopek
hej u nas upał,
anszka moje dziecko zna smak herbatki opluł mnie juz nią :) raczej mu nie smakuje lepszy cyc mamy

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka