- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziekuje za zyczonka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Ja po ciężkiej nocy,bo mały jak się przebudził o 21.30,to poszedł spać po 2 godz,ale w między czasie zrobił 2 razy kupkę,więc teraz już wiem,ze jak mu się chce,coś go tam kręci w brzuszku,to raczej spokojnie spał nie bedzie i zawsze po takim przebudzeniu wieczornym jest kupka.Poźniej o 2.30 sie przebudzil,taki niespokojny,mi się wydawało,że ma gorączkę,poszłam mu zmierzyć,ale na szczęście nie miał i po godz.usnął,ale nie jak zawsze w nocy sam,tylko musiałam go na ęcach uśpić.Coś jest nie tak,oby to nie zwiastun jakiejś choroby
słoneczko tak mi przykro z powodu śmierci dziadka ściskam Cię bardzo mocno
nataleczka zaczynam podawać całkiem normalnie,w końcu poł roczku już prawie.Pomidorową,żurek na własnym (babcinym ha ha) zakwasie,ogorkowa,rosół już za nami i specjalnie nie odlewam,że śmietaną też je.Tzn.babcia mu przynosi już zmiksowane z ziemniaczkami,lub zalane manną,ponieważ moja mama ma pod opieką 90 letnią niewidomą ciocię i jej musi zupki miksować,bo ona ma chyba raka przełyku,więc przy okazji Ignasiowi też odlewa.Natomiast jak ja jem,to mu tez normalnie swoja łyzką daję po trochu (wczoraj ogórkową jadł ze mną),aż się trzęsie za normalnym jedzeniem.Dzisiaj rano mu chlebka kilka razy w dziubek włozyłam z masełkiem,nie dużo ale był zachwycony i tak pięknie potrafi tymi dziąsełkami mieleć Ziemniaczki z sosem pomidorowym z dziewczynami też przedwczoraj jadł,oczywiście nie tyle,co zupy,tylko tak,żeby posmakował.Jak Marika mu chciała widelec włożyć,to on za każdym razem go chwytał i sam do buźki sobie pakował he he
majowka trzymam mocno kciuki,żeby wam się szybko udało czemu mówisz,że czarno to widzisz,zobaczysz,że nawet nie spostrzeżesz się,jak będziesz znów w tym cudownym stanie
m m udanego lotu-oby Oliwierek go ładnie przespał
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja mam takie niefajne pytanie, wasze dzieciaczki tez maja takie wielkie koziska w noskach ze cala dziurke zapychaja i jak wyjda to sa naprawde wielkie? Ja pomoglam mu gruszka troche bo tarl nosek i jestem w szoku
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moj na spacerach zawsze spal, a dzisiaj to nie dalo rady gopolozyc bo placz ach ta ciekawosc dzieci
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Majowka ty chcesz drugiego dzidziusia?? Ale tak teraz? podziwiam cie, trzymam kciuki
Ide uspic Miro
No, chcialabym wogole. A to czy teraz czy za pol roku nie ma znaczenia.
Nie rozumiem tego ogolnego zdziwienia. Przeciez skoro mamy czas na siedzenie na forum, to chyba I dla drugiego brzdaca by sie znalazlo, prawda?
Ja juz po 30-stce, a chcialabym miec trojke, skoro nie teraz to kiedy?
No I dochodzi tu jeszcze szczegol, Ze nielatwo zachodze w ciaze. Z Lucaskiem 1,5 roku nam zajelo.
Wszystko juz w domku mam, ciuszki, wozek, wszystkie gadgety bejbikowe sa nowiutkie trzeba to wykorzystac!
Zobaczcie Chlopka, tez ma dzieciaczki z niewielka roznica wieku I jakos daje rade!
Agnessa, moja teoria jest inna. Juz nie pamietasz jak u mnie bylo...zapomnialam o staraczkach, zaczelam piec ciasta I tak mnie to pochlonilo, Ze nie wiem kiedy sie udalo
Daners, jeszcze raz wszystkiego naj! Super Filipek!
M-M, odnosnie remontu, to sypialnie malujemy, Bo okna wstawialismy. W salonie tez trzeba pomalowac, przez klime...sciana brzydka. Okropny ten remont, nie mam sie gdzie z Lucaskiem podziac, a siedziec musimy w domu, zeby odbytku pilnowac...
- mama89muminka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Majowka a to rozumiem. Ja bym co najmnie 2 lata chciala zaczekac bo nie widzi mi sie siedziec z dwojka i meczyc sie sama jak maz siedzialby przed komputerm ,musze go najpierw doladu doprowadzic. My ponad 2 lata z kolei sie staralismy. W pelni twoje plany sa uzasadnione, teraz wszystko pomuje sory jezeli pytanie bylo nie na miejscu wedlug ciebie.
Nie M89M, Twoje pytanie nie bylo "nie na miejscu", czesto spotykam sie z tym zdziwieniem I tak wyjasniam
Ja I tak jestem I bede sama, moj misiek pracuje od 10-19/20, wiec duzo pomocy z jego strony nie mam I miec nie bede
Mam kolezanke, ktora tez dlugo nie mogla zajsc w ciaze z pierwszym dzieckiem. Po porodzie nie zabezpieczali sie I teraz maja juz dwojeczke, wlasnie roznica 2lat miedzy dzieciaczkami. Rewelacyjnie sie udalo!
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Spirala to super sprawa, chyba tez zaloze po 2 ciazy
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
m_m - spokojnego lotu życzę!
Słoneczko - bardzo mi przykro z powodu dziadka całuski dla Pawełka
- Misiowa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mm powodzenia dzis:) mam nadzieje ze Olinek bedzie grzeczniutki i ladnie zasnie:)
Sloneczko bardzo mi przykro:(
Majowka ja na poczatku tez tak szybciutko chcialam druga dzidzie, ale zdrowko po porodzie mi sie posypalo i nie moge sie do ladu doprowadzic i teraz nie wiem kiedy sie zdecyduje. Ale kibicuje Ci bardzo:) mam nadzieje ze sie uda jak najszybciej:)
Maksiu a co sie dzieje z Twoim synkiem ze musisz do neurologa chodzic i usg robic? Mam nadzieje ze wszystko dobrze :*
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
chlopek jak tam jazdy dzisiaj
Ja już sobie wpłaciłam na kolejny egzamin,tylko teraz musi mi mój instruktor ustalić termin,bo nie chce mi się jechać tylko po to 40km.,a on będzie dopiero w poniedziałek we Włocławku szkoda,że nie jutro,a od 19 egzaminy droższe
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Czyli czas na pichcenie Do boju