BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #334117 przez daners
Daria to oby zakupki nam sie udały :)
a co do kubełka to sama niewiem.... moja siora mialam quinny i jakos ten mały niechcial siedziec w tym;/ i kupila nowy :)
smarujesz sie jakimis balsamami ;>

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #334120 przez Daria23
Tak na brzuch piersi smaruje się kremem na rozstępy z Bielendy "sexi mama" , a na reszte ciała normalne mleczko z nivea...
a ty Daners smarujesz sie czymś?ja chca zace jeszcze od maja czerwca zacząć smarować sutki taką specjalną mascia zeby przygotować je do karmienia ale sama nie wiem

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #334127 przez Olga
Witam was mamusie.

Najpier nadrobiłam lekturę i dopiero się biorę za pisanie.Jakoś tak super się czuję,jak wiem,że trochę mam mniejsze zagrożenie z tym krążkiem-szczęśliwa jakaś jestem,albo to ta wiosna tak na mnie działa.U mnie za oknem słoneczko od rana świeci,zobaczymy jak będzie później.

Ja bardzo lubię kubełkowe,chociaż mój mutsy takiego nie ma,to ja i tak się nie przejmuję,bo już mam w planach kupić po roczku jakąś super fajną spacerówkę i właśnie kubełkową.

Ja smaruję się normalnymi balsamami,w pierwszej ciąży też szalałam z różnymi specyfikami,ale wiem,że jak ma coś wyjść (rozstępy ),to i tak wyjdzie i nic nam nie pomoże,wolę na coś innego przeznaczyć te pieniązki.Mi po dwóch ciążach zostało tylko parę rozstępów na piersiach,których nawet dobrze nie widać,a na brzuchu i udach nie mam nawet jednego,mimo że 20 kg.tyłam w każdej ciązy,więc myślę,że teraz będzie podobnie.

Perfumetka witaj na forum,ja będę miała synusia-Ignasia.Termin mam na 25 lipca.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #334135 przez daners
Daria ja tez sie smaruje choc tego nie cierpie;/ oliwka bo to najszybciej hehe
masc na sutki by je przygotowac do karmienia hmm tego nie wiedzialam ze takie cuś isnieje :)

Olga wiec zapewne sa podzielone zdania co do kubełków:) dzis albo w sobote jade zas do innego miasta by ogladnac ten wozek :) a juz mam dosc tego hehe
Olga a Ty co dzis odpoczynek czy zas cos wymyslilas ;]

tez witam perfumetke :)

12 lata 9 miesiąc temu #334136 przez Daria23
To zrozumiałe Olga że masz taki dobry humor dzidzia bezpieczna słonezko za oknem to mama musi być szczęśliwa:):)

Mówisz Olga ze chcesz pozniej kupic spacerówkę a taki wózek wielofunkcyjny potem można zrobić na spacerówkę prawda? czym sie różni potem taka normalna spacerówka od spacerówki zrobionej z wielofunkcyjnego?

12 lata 9 miesiąc temu #334137 przez Daria23
Daners - czytałam gdzieś artykuł o tym że właśnie warto dwa mies.przed karmieniem smarować taką maścią bo podobno takie sutki potem są mniej podatne na pękanie itp ja spróbuje co mi szodzi:)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #334140 przez Olga
Daria ja po prostu z doświadczenia wiem,że nie wygodnie jest jeździć na spacerki taką wielką spacerówką zrobioną właśnie z takiego 3 w 1.Jak moje córcie kończyły roczek,to zawsze na zmianę już miały jakąś fajną lekką parasolkę.Oczywiście tamtym też czasami jeździłam,np.na jakieś większe zakupy,ale przeważnie używałam parasolki,która służyła mi prawie do 4 roku życia.

Daners na razie jeszcze leżę,ale długo tak nie wytrzymam,jak córcia wróci ze szkoły,to pewnie przejdziemy się do miasta na małe zakupy.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #334146 przez daners
Daria pewnie poczytam i tez spróbuje nic nie szkodzi a moze to uratuje nasze sutki od krwawienia bólów i niewiem tam czego jeszcze :)

Olga no my tez mamy taka opcje że pozniej jak cos to parasolke sie kupi i bedzie po sprawie,wiec moze zaryzykujemy i kupimy z kubełkowym siedziskiem a jak nie bedzie chcial tam siedziec to new wozek :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #334156 przez anszka
Cześć babeczki :)
Ja dzisiaj też wcześniej na nogach, normalnie nie budzę się przed 9.30 ;)

Daners, Daria - Ja też od znajomych słyszałam, że jak mały ma ok. 1,5 roku, to każdy kupuje parasolkę, bo te wielofunkcyjne okazują się z dzidziołkiem za ciężkie.
Daners - Jeszcze parę wypadów po sklepach i będziesz naszym ekspertem wózkowym :)
Daria - też używam sexy mamy :)
Olga- tylko bez szaleństw, Ignaś sporo energii w genach od Ciebie dostanie :)

Jeśli chodzi o maść na sutki, to kuzynka poleca maltan, a o bólu suków wie niemało :dry:

12 lata 9 miesiąc temu #334162 przez Daria23
no właśnie też słyszałam o tej Maltan...
zazdroszcze ci Anszka że dosypiasz do tej godziny ja niestety codziennie budze sie przed 8 a pozniej dzien mi sie dłuży bo codziennie do 18 jestem sama w domku:(

12 lata 9 miesiąc temu #334165 przez anszka
Chyba wcześniejsze wstawanie mi nie służy, bo zrobiło mi się słabo, zmierzyłam ciśnienie i miałam 85/41 :cheer: pięć minut leżakowania i jest ok.

Daria - ja też jestem sama do 17, ale najlepiej mi się śpi, jak mąż o 7 wychodzi :)

12 lata 9 miesiąc temu #334176 przez Daria23
no a ja właśnie jak mój kochany wstaje sie budze i koniec juz potem nie moge zasnąć:)
co dzisiaj szykujesz na obiadek?ja juz nie mam pomysłu na te codzienne obiadki

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #334177 przez bidol
Doberek kochane :kiss: :kiss: :kiss:

Daners - ja gdybym nie miała swojego buzz to na dzień dzisiejszy kupiła bym taki
allegro.pl/bebe-confort-loola-zestaw-3w1...lue-i2222783625.html
ale to tylko moje takie zachcianki ciążowe :silly: ale jak będziesz na miejscu, możesz obejżeć na żywca.
Co do siedziska kubełkowego, to Seba uwielbiał i często spał na spacerach :woohoo: :woohoo:

Olga - cieszę się razem z Tobą :woohoo: a Twój optymizm cudownie nastraja :woohoo: ja dziś też na spacerek idę :woohoo: zaraz ugotuję zupkę i lecę cieszyć się słoneczkiem :woohoo:

Anszka - Słoneczko od Ciebie dziś pięknie u Mnie świeci- częściej mi takie wysyłaj :woohoo: :kiss: :kiss:

Kamyczka - to dzisiaj chyba ten fryzjer? co? - mogę liczyć na fotkę :woohoo:

Daria - no tak jak dziewczyny mówią - wózek wielofunkcyjny, Fajna sprawa, ale do czasu - ok 1-2 lata. Póżniej na spacerówkę się każdy przerzuca :woohoo: chociaż ja swoim jeździłam do 3 roku życia- mój wózek jest dość małych gabarytów :woohoo:

Majówka - co tak rzadko do nas zaglądasz??? a My mamy 2 nowe kuleżanki :woohoo: :woohoo: :woohoo:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #334181 przez Olga
Ja zawsze byłam śpiochem i jak wyprawiłam córki do szkoły,to o 8 kładłam się z powrotem i potrafiłam wstać o 11-11.30.Teraz bardzo się to zmieniło,wystarcza mi jak wstaję po 7 i o dziwo już się nie kładę,w południe też nie podsypiam,nawet w weekend dłużej jak do 8 nie mogę spać.W ogóle to od miesiaca przeniosłam się do drugiego pokoju i oboje się wysypiamy,bo współczuję mojemu mężowi,jak całą noc przewracałam sie z boku na bok i szukałam tej poduszki między nogi itd.

bidolek w końcu wstał.Wyspałaś się? :) Ten wózeczek jest super,ja tej firmy miałam dla Mariki i teraz czuję,że spacerówkę kupię też z Bebe Confort.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #334185 przez anszka
Bidol - cała przyjemność po mojej stronie, u mnie też bezchmurnie, więc zaraz się za sprzątanko biorę, mamcia na weekend do nas przyjeżdża, okna mi umyje :)

Daria - no ja dzisiaj rybkę, ryż i jakieś warzywka, ale muszę znaleźć nowy przepis na rybę (może któraś ma coś ciekawego?), też mi się nie chce wymyślać, najbardziej lubię obiady dwudniowe :silly:

Olga - o 7 to w ciąży chyba tylko trzy razy wstałam :huh: ze mnie dopiero teraz zrobił się śpioch

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka