- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- KALKA17
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
czesc dzidewczyny.
saiko ale ci zazdroszczę że niedługo masz usg, jaz niestety do 12 tygodnia muszę czekać, ale chyba nie wytrzymam i pojadę do prywatnej polskiej przychodni w Londynie zbadać czy wszystko jest ok. Ja dopiero w piątek mam pierwszą wizytę, na której i tak się nic nie dowiem bo lekarz tylko poprosi żebym zrobiła test z moczu w przychodni i to by było na tyle.
oj to okropnie, ciekawe czy to u nas jest dziwnie, ze tak szybko czy u nich, że tak późno. W każdym razie u nas jak nie pojdzie się do lekarz przed 10 tygodniem to nie dostanie się becikowego
Saiko ja mam tak samo jak ty zero jakiś nudności itp. przestało mnie też boleć podbrzusze tak jak w tamtym tygodniu, od niedzieli nic a nic. Aż się trochę martwię.
no mnie podbrzusze tez już nie ciągnie
A co do mojej pracy to wczoraj powiedziałam managerowi, także już nie dźwigam po 20 kilo i nie pracuje po 11 godzin. Jestem 8 godzin na nogach, ale staram się jak tylko mogę przysiąść i wszystko robić powoli, a jak mam c oś cięższego niż 5 kilo to wołam o pomoc. Mam nadzieję że to że ciągle chodzę albo stoję w niczym nie zaszkodzi, chyba nie ma wymogu że w ciąży należy tylko siedzieć. Pozdrawiam
Kalka, w ciąży nie należy siedzieć i leżeć, trzeba się ruszać, chodzić i stać. Siedzenie i nei ruszanie obsolutnie nie wpływa dobrze na rozwój dziecka:
link
- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dziewczyny mi się wydaje ze te 9 miesięcy to tak strasznie dlugo, ja to juz bym chciala z 4 miesiac
ja chce święta żeby powiedzieć przyszłym dziadkom

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dziewczyny mi się wydaje ze te 9 miesięcy to tak strasznie dlugo, ja to juz bym chciala z 4 miesiac
Kalkazobaczysz jak ten czas szybko minie... i jeszcze będziesz tęsknić za brzuszkiem ;)a przez te 9 miesięcy cały czas zachodzą jakieś zmiany, coś się dzieje.. i ani się nie obejrzysz,a juz już będziesz tulić malucha
![]()
- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Saiko - święta

czekoladka - mdłości - no przykra sprawa

no mnie już zaczyna brać. W poprzedniej ciąży też tak miałam

To jest tak okropny stan

spać - nie
leżeć - nie
jeść - nie
pić - nie
płakać - nie
nawet oddychać mi się nie chce
czuje się ogólnie obolała i jakby mnie grypa brała

oto moje typowe objawy ciąży . Czekam tylko jeszcze na nadwrażliwość na zapachy i kolory

to która chce troche

- czekoladka2904
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.poomoc.pl - wystarczy kliknąć
Ja wczoraj miałam żołądek bez dna: kolacja, drożdżówki, jabłko, banan, jogurt z musli, migdały, czekoladki i bym tak jadła, gdyby nie to, że w końcu mi się wstawać z łóżka nie chciało

A myśmy jeszcze nikomu nie mówili

Rika to nie miałaś żadnych dolegliwości, że tak późno się dowiedziałaś? I powiedz mi jak ty sobie dawałaś i dajesz radę z dwoma maluchami - mnie czeka podobna sytuacja..

- malenstwo84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Wizyte u lekarza mam dopiero 28 listopada ale mimo że na styk to powinnam się zmieścić w tych 10 tygodniach

W pracy jeszcze nie mówiłam i rodzince też nie (powiem na świeta). W pracy wie jeden kolega by wiedział jak reagować jakby coś się złego wydarzyło :/
Objawy masakra! chyba mam wszystkie. Nie otwierałam od dwóch dni lodówki bo zaraz bym zwymiotowała. to straszne jest ... dzisiaj juz 2 razy w pracy :/ No i w dodatku od tygodnia jestem przeziębiona

Ciesze się że udało się nam za pierwszym razem (po 7 latach stosowania antykoncepcji hormonalnej) a z drugiej strony jestem przerażona.... mam nadzieję że bedziemy się wspierały

- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Bidol to u Ciebie też nieciekawe objawy...
Ja wczoraj miałam żołądek bez dna: kolacja, drożdżówki, jabłko, banan, jogurt z musli, migdały, czekoladki i bym tak jadła, gdyby nie to, że w końcu mi się wstawać z łóżka nie chciało![]()
A do tego ciągle mnie mdli...
A myśmy jeszcze nikomu nie mówili![]()
Planujemy zrobić to na święta
Rika to nie miałaś żadnych dolegliwości, że tak późno się dowiedziałaś? I powiedz mi jak ty sobie dawałaś i dajesz radę z dwoma maluchami - mnie czeka podobna sytuacja..Na razie w planach mam zakupp chusty, żeby lepiej było mi się krzątać po domu
O drugiej ciąży dowiedziałam się jak byłam w 20 tygodniu

Z własnego doświadczenia napiszę, że chusta przy dwójce maluchów się nie sprawdza, bo to starsze zawsze coś tam może chcieć a ciężko schylić się czy wziąć drugie dziecko na ręce podczas gdy młodsze śpi w chuście (mówi to ta, która nosi dwójkę maluchów na rękach po schodach plus zakupy i ta, która z dwójką maluchów na rękach szła 0,5 km do szpitala

- saiko
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
jak się czujecie?
Jest nas już 5

saiko
bidol
czekoladka
kalka
maleństwo
maleństwo - tak się cieszyłam, że nie mam żadnych nieprzyjemnych objawów a chyba wczoraj się zaczęły nudności

- czekoladka2904
-
Autor
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.poomoc.pl - wystarczy kliknąć

Byłam wczoraj na wizycie i tak... Ważę... 55kg

Saiko na nudności ja pochłaniam duże ilości migdałów i pomagają

Iii... Kupiłam wczoraj taki preparat w tabletkach Prenalen na nudności - zobaczymy czy skuteczny..

Rika jesteś niesamowitą mamą!

Malenstwo84 witamy wśród ciężarówek lipcowych

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
u mnie w kratkę dzień dzobrze, dzień źle

W poniedziałaek mam wizytę u ginekologa i mam nadzieję już więcej wiedzieć.
Czekoladka u Ciebie jszcze nie było serduszka? bo ja jak ostatnio byłam u lekarza to mówił że za tydzień już serduszko powinno być, a byłam u niego 10 listopada. W poniedziałek będzie niecałe 2 tyg od ost. wizyty, więc mam nadzieje że seruszko już usłyszę. Choć z drógiej strony będę wtedy w 6tc i 3 dni to podobnie jak Ty teraz.
maleństwo - gratuluję

- malenstwo84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

dzisiaj do południa było lepiej z nudnościami, chyba dzięki temu że wziełam wolne by pójść z tym przeziębieniem do lekarza. Wstałam później i nie musiałam się zrywać jak zawsze do pracy. Niestety przy robieniu obiadku znów się zaczeło i teraz musiałam się położyć. Nauczyłam się już że nie moge być głodna bo wtedy mdli mnie najbardziej

Gina mam tak późno bo nie ma Pani dr co wybrałam, jest wcześniej na wyjeździe. Jednak przyznam że wcale mi się nie spieszy. Boję sie troche wizyty. Martwie się że mi coś złego powie

Lekarz domowy dzisiaj powiedział mi że mam oskrzela czyste i mam dalej sie domowymi sposobami leczyć + pić 2 razy dziennie syrop prawoślazowy

miałyście kiedyś taką sytuacje??