- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Jaka jesteś na co dzień mamo?
Jaka jesteś na co dzień mamo?
- mysia-sia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- codziennie uczymy się czegoś nowego:)
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #113948 przez mysia-sia
Makijażu na codzień nigdy nie robiłam i nie zamierzam:) taka już jestem, że lubię swobodę, a tak to jest z makijażem, że jak nie mam kompletnego to zapomnę, przetrę oko i po makojażu:P ale "od święta" na jakieś wyjścia do kina czy w miejsca dla mam to lubię się pomalować i pokazać jaka jestem śliczna:P
Depilacja boli:) a masyznki nie toleruję
chyba, że w okolicach pach, bo tam z drugiej strony nie toleruję nawet najmniejszego włoska:P więc jakieś tam włosy są, bo depilator czy wosk musi mieć za co złapać
i przyznam się, że w okresie zimowym nie bardzo mi się chce dlatego robę to rzadziej, ale robię
Szpilki:) uwielbiam, ale też raczej "od święta" niż na codzień, bo nogi mi nie wytrzymują przy moich 2-3 godzinnych spacerach:)
Z kilogramami mam niestety problem, co prawda po ciąży zostały tylko 2, ale w miejscu gdzie ich baaardzo nie chcę, dlatego zaczełam ćwiczyć, bo ze względu na karmienie nie mogę sobie pozwolić na dietę i jem regularnie o tych samych porach 5 posiłków i powolutku powolutku leciało w dół... do świąt:P ale po świętach wróciłam do tego, więc mamn nadzieję,l że w końcu damy radę
no i niestety moją garderobę musiałam zmienić na rozmiar więklszą, ale i tak jak wychodze do ludzi to stram się wyglądać dobrze. Nie wiem jak mi to wychdozi;) ale się staram:)
za to w domku to raczej dres:) wygodnie i bezpiecznie przy dziecku, które uczy się jeść i pić
A i jeszcze odrost... włosy zrobiłam sobie dwa razy w życiu i na razie starczy:) Odrost był, ale nie strasznie rzucający się w oczy, bo to tylko pasemka były, treaz jest jednolicie i naturalnie:) jeszcze przyjdzie czas kiedy będę musiała regularnie narażać włosy na działanie farby:)
Depilacja boli:) a masyznki nie toleruję

Szpilki:) uwielbiam, ale też raczej "od święta" niż na codzień, bo nogi mi nie wytrzymują przy moich 2-3 godzinnych spacerach:)
Z kilogramami mam niestety problem, co prawda po ciąży zostały tylko 2, ale w miejscu gdzie ich baaardzo nie chcę, dlatego zaczełam ćwiczyć, bo ze względu na karmienie nie mogę sobie pozwolić na dietę i jem regularnie o tych samych porach 5 posiłków i powolutku powolutku leciało w dół... do świąt:P ale po świętach wróciłam do tego, więc mamn nadzieję,l że w końcu damy radę

no i niestety moją garderobę musiałam zmienić na rozmiar więklszą, ale i tak jak wychodze do ludzi to stram się wyglądać dobrze. Nie wiem jak mi to wychdozi;) ale się staram:)
za to w domku to raczej dres:) wygodnie i bezpiecznie przy dziecku, które uczy się jeść i pić

A i jeszcze odrost... włosy zrobiłam sobie dwa razy w życiu i na razie starczy:) Odrost był, ale nie strasznie rzucający się w oczy, bo to tylko pasemka były, treaz jest jednolicie i naturalnie:) jeszcze przyjdzie czas kiedy będę musiała regularnie narażać włosy na działanie farby:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Martynka__89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥Mateuszek 6.10.2010 r ♥Daria 19.02.2016 r.
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
13 lata 10 miesiąc temu #114571 przez Martynka__89
Również dobry temat. Wstyd się przyznać ale wcześniej dbałam o Siebie ale jakby tylko w "podstawowych" sprawach, a po porodzie przeżyłam małe załamanie i nie w głowie mi było malowanie i układanie włosów. Ale od kilku dni jestem posiadaczka większej ilości kosmetyków i uczę się dobrze ich stosować, powiem tak dobry makijaż to sztuka
mam osobę która bardzo aktywnie mi w tym pomaga. Teraz tylko jeszcze musiałam bym dostosować fajną fryzurę a z tym kiepsko
a i muszę wybrać się na zakupy ciuchowe, a i przydało by się do mojego wzrostu kupić szpilki. Muszę w końcu wyglądać jak Młoda Mama, a nie nieletnia Mama
(bez obrazy dla Nikogo).

- Emme
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 10 miesiąc temu #114576 przez Emme
Martynka co do młodej mamy, to jak coś kupuję to zastanawiam się, czy mi "wypada". nie chciałabym wyglądać jak starsza siostra, ale też nie jak "dorosła" kobieta

- sylwira1721
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój Skarbeczek Najsłodszy Tobiś <3
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #114656 przez sylwira1721
dzis jak bylam u chirurga z moim Tobiaszkiem i moja mama tez z nami poszla to chirurg spytal kto jest mama hehe i popatrzyl na moja mame napewno pomyslal ze to ona
.. (ona młodo wyglada )

- Zuzannna
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
8 lata 3 miesiąc temu #1049004 przez Zuzannna
oczywiście na samym początku nie ma czasu na nic ale później to kwestia organizacji, w tym momencie piję kawę, mam pomalowane paznokcie, umyte i uczesane włosy, odrostów brak, bo nie farbuję, mam lekki makijaż, czas żeby tu napisać, znalazłam też fajne
naklejki na ścianę do dziecięcego pokoiku i do sypialni a moje dziecko ma roczek - da się? da
moje koleżanki wyglądają zdecydowanie lepiej ode mnie mając młodsze dzieciątka. wydaje mi się, ze to też zależy od kobiety i od osób, które ją wspierają. może od tego drugiego przede wszystkim

- farmazon4
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Mniej Więcej
8 lata 3 miesiąc temu #1049191 przez farmazon4
Pozostać szczerym w obliczu zła to dowód prawdziwej siły.
Ja tam staram się o siebie dbać. Zdrowie ma się jedno

Pozostać szczerym w obliczu zła to dowód prawdziwej siły.