BezpiecznaCiaza112023

Praca

14 lata 9 miesiąc temu #19576 przez jedynaczka
Gratuluje !! :)
ja czekam własnie na decyzje dotyczącą stażu... i zobaczymy co to bedzie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 9 miesiąc temu #19584 przez basik_twins
Ja sobie załatwiłam żłobek od stycznia :(

Dziewczyny będą miały po ok 5 miesięcy - teściowa mi powiedziała że nie dam rady iść do pracy że minimum pół roku to są bliźniaki żeby sie nie zajechać....

ale załatwiony jest

:(:( bo kolejki straszne
smutno tak jeszcze ich nie mam a juz wiadomo gdzie beda oddawane :(

14 lata 9 miesiąc temu #19591 przez rabarbar8210
sara 125: Gratulacje! To wspaniała wiadomość. Jeśli da się realizować siebie zawodowo i w roli mamy to trzeba z tego korzystać. To ogromne wyzwanie, ale wierzę, że jeśli się chce to się da :)

basik twins: uszy do góry! Ja też się zastanawiam nad tym rozwiązaniem i chyba nie będę miała wyboru. Zobaczymy czy jeszcze będą miejsca. I biorę też pod uwagę opiekunkę w razie czego, ale nie jestem przekonana ;( Nie pozostaje mi wiele opcji zwłaszcza, że instytucja "babcia" u nas odpada, bo obie wciąż pracują zawodowo.

Ja jestem w piątym miesiącu i musiałam już wrócić do pracy, bo firma nie może być wciąż zamknięta na cztery spusty a budowa domku pochłania fortunę :( Na szczęście maleństwo ma się dobrze, rośnie i wierci się niemiłosiernie, ale to najwspanialsze uczucie na świecie:) Brzucholek zgodnie z Waszymi przewidywaniami stale się powiększa a klienci jakby trochę milsi i bardziej wyrozumiali... :)

Jutro mamy USG :) Już nie mogę się doczekać :)
Pozdrawiam Was serdecznie

"To możliwość spełniania marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
Paulo Coelho

14 lata 9 miesiąc temu #19604 przez martela89
Ja jak na razie to nie pracowałam bo nic odpowiedniego nie znalazłam :lol: . A mam zamiar iść do pracy dopiero jak moje dziecko będzie miało 3-4 lata :)

14 lata 9 miesiąc temu #19606 przez Manga
Gratuluję sara125 i życzę aby praca dawała Ci satysfakcję!

Ja wróciłam do pracy, jak Żółwik miał 7,5 miesiąca - obojgu wyszło nam to na zdrowie :)

14 lata 9 miesiąc temu #19608 przez sara125
martela dopiero???? ja bym zwariowala nie cierpie siedziec w domu tylko w pieluchach i mleku i zeby nie bylo bardzo kocham mojego synka ale moje zycie jest tez wazne. na studia tez ide i dzis znalazlam zlobek swietny i od wrzesnia chyba sie zdecyduje

14 lata 9 miesiąc temu #19609 przez natmur11
no sara gratuluje:) ja do pracy nie wiem kiedy pojde ale mysle ze moze jak mala skonczy roczek moze dluzej, zalezy bo moj P nie chce za bardzo zebym pracowala bo uwaza ze on jest od zarabiania na rodzine ale moze dla wlasnej satysfakcji przynajmniej na pol etatu, chyba ze wrocimmy do polski tak jak chce to wtedy raczej nie bedzie wyboru, cokolwiek byle platne:)

14 lata 9 miesiąc temu #19640 przez sara125
Natmur gdyby moj M p[owiedzial mize nie chce zebym pracowala to odebralabym to taK JAKBYCHCIAL ZE MNIE ZROBIC kure domowa...i byla by wojna

14 lata 9 miesiąc temu #19713 przez Moniq
sara gratulacje!!! praca jest dość ważna
ja wracam do pracy od września, mała będzie miała prawie 11 miesięcy; i musze Wam powiedzieć że już nie mogę się doczekać, dobrze mi z Małą, lubię obserwować jak się rozwija ale brakuje mi też pracy i rozwoju zawodowego ale wniosek wypisany, podbity i nie będę już zmieniala zdania, tym bardziej że są wakacje, bo gdyby była zima i miałabym gnić w domu to już bym wróciła do pracy; mała pójdzie do żłobka, jeszcze czekamy na decyzję w sprawie państwowego żłobka, jesteśmy na liście rezerwowej; a jak sie nie dostanie to pójdzie do prywatnego;
jeśli chodzi o nianię to po pierwsze nie mam przekonania, a po drugie niania w mojej okolicy to taki wydatek że starczyłoby mi na benzynę do pracy i nie wiem czy by mi na waciki zostało :P

14 lata 9 miesiąc temu #19748 przez martela89
Ja nigdy nie pracowałam bo nie musiałam więc jetem przyzwyczajona do siedzenia w domu. I 3-4 lata to nie jest dla mnie dopiero,bo nie wiem jak będzie i czy w tym czasie zdecyduję się pójść do pracy. Dla mnie jest to normalne ,że nie pracuje tak zdecydowaliśmy z mężem i mi to wcale nie przeszkadza nie uważam się za kurę domową bo nie siedzę całymi dniami w domu. Mojego męża nie ma przez 6 tyg i ja robię ze swoim czasem co chce, a jak wraca tom wiadomo,że chcę spędzić z nim jak najwięcej czasu. Z resztą u mnie w rodzinie bezrobotne kobiety to normalka :lol: moja mama też nie pracuje,zajmujemy się domami i latamy po sklepach żeby rozwalić trochę "ciężko zarobionej" kasy :lol: hehe
Ale jak zaszła by taka potrzeba albo bym już nie wyrabiała w domu to na pewno zdecydowała bym się iść do pracy wcześniej :) ale jak na razie to mi jest tak dobrze :)

14 lata 9 miesiąc temu #19810 przez mysia-sia
basik kochana to Ty powinnaś się cieszyć, że Ci się udało ten żłobek załatwić... pozazdrościć...

u nas to jest tak, że dopóki dziecko się nie urodzi to nie można nawet wniosku złożyć... a dzieci jest za dużo na żłobki i bardzo ciężko dostać miejsce... pani powiedziała nam, że można próbować, najwyżej będziemy umieszczeni na liście rezerwowej...
jakby udało się dostać iejsce w żłobku i firma, w której ejstem zatrudniona będzie chciała ze mną nadal współpracować (umowa na czas określony:/) to wracamy do pracy od połosy stycznia jakoś... a jak nie, to raz że ekwiwalent muszą wypłacić:P a dwa mamy jeszcze pół roku płatnego bezrobotnego:P i wtedy będziemy szukać pracy, ale chyba już w innym zawodzie jak dobrze pójdzie:)

więc kwestia powrotu do pracy jest jeszcze bardzo otwarta:P

14 lata 9 miesiąc temu #19994 przez sara125
Martela no chyba ze tak ja caly czas w biegu isiedziec w domu to tragedia dla mnie... ale teraz pracuje ale odwyklam istrasznie mnie nogi bola i wogole przemneczona chodze

14 lata 9 miesiąc temu #20549 przez basik_twins
Saro ja tak samo z tym ze przy dwujeczce to ja nie gdybam czy to siedzenie w domu bedzie siedzeniem poza tym predzej czy pozniej i tak wroce do pracy tzn znajde inna

Ja mam żłobek od stycznia juz załatwiony tak zeby był w razie w bo nie wiem jak przy 5 miesiecznych blizniaczkach bede sie wyrabiac zeby je wyszykowac obydwie i zawiesc popracowac i odebrac ugotowac posprzatac i w tym wszystkim jeszcze dwójeczka maluchow.... jak beda rozrabiaki to nie dadza mi szans....

A właśnie Sara jak tam praca nowa?? I jak mały znosi rozłąke z mamusia?

14 lata 9 miesiąc temu #20558 przez sara125
jak tylko uslyszy ze wchodze do domu to zaraz biegnie na czworaka i krzyczy mama mama a jak wezme gto na rece to jak mnie zlapie zaa szyje to nic nie moge zrobic... nawet sdie przebrac

14 lata 9 miesiąc temu #20629 przez Madzia89862
a jazrezygnowalam z pracy.poki co siedze w domu z malym ale to nie jest bezczynne siedzenia.kocham gotowac,piore sprzatam bawie sie z malym czytam chodzimy na spacery zajrze na forum..w domu jak robisz to tez praca i moj to docenia.ciesze sie ze sprawdzam sie w tej roli.i jakos doszlismy do wniosku ze poki co i jak chce to lepiej bym ja zostawala w domu a nie obca osoba_opiekunka.spelniam sie mimo wszysko w swych pasjach i godze to z wychowywaniem malenstwa i prowadzenia domu.czasem mi brakuje pracy ale...w planach mam zalozenie wlasnego interesu ale wtedy czlowwiek robi na siebie.

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka