- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpień 2010
Mamusie sierpień 2010
- iwo23_1990
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz malutki SYNEK, nasze WIELKIE szczęście
przykro mi że nie mogę karmic piersią bo chciałąbym ale pokarm przyszedł mi dopiero w 2 dobie po porodzie całą noc się męczyłam z małym bo nie umiał złapac a raczej nie miał za co więc kupiłam nakładki to było jeszcze gorzej ajeszcze taka pielęgniarka małpa była że oboje z michasiem płakaliśmy po tym całkowicie zrezygnowałam z karmienia w szpitalu próbowałam jeszcze w domu bez stresu ale też nic nie wyszło no i zostaliśmy przy butelce
- monami
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zuzia-30.08.2010 ♥
Na wstępie serdecznie Wam wszystkim dziękuję za wsparcie i trzymanie kciuków. Tak, jak Renia Wam pisała, Zuzia urodziła się 30 sierpnia o 15:40 , 53cm i 3100g. Niestety nie udało mi się urodzić jej naturalnie, mimo, że tak właśnie zaczęłam i mimo, ze poród szedł rewelacyjnie ( dodam, że miałam zzo i jest to rewelacyjny wynalazek!!! - niiic nie bolało )
Jak już rozwarcie doszło do 10 cm, i już zaczęły się skurcze parte, wszyscy byli pewni, że w 3 skurczach urodzę Zuzię...niestety..mała nie chciała się "wstawiać" niżej w kanał. Obniżała się milimetrami a ja umierałam z bólu ( zzo na parte skurcze się odłącza ). Parłam tak około godziny...chciałam próbować ale nic to nie dało. Szybko zapadła decyzja o cesarce i 15 minut później było po wszystkim a ja miałam swoją królewnę na piersi.
Teraz jesteśmy jeszcze w szpitalu, jutro idziemy do domku. Ja czuję się rewelacyjnie, NIC mnie nie boli, nie cierpię po cięciu. Nie brałam nawet nic przeciwbólowego. Wszystko świetnie się goi.
Mam tu super wsparcie i extra opiekę. Wszyscy są dla mnie jak rodzina. Mamy z Zuzią małe kłopoty z karmieniem, ale pomaga nam doradca laktacyjny i chyba wszystko jest na dobrej drodze.
To tak, w wielkim skrócie....
Spełniło się moje największe marzenie. Jestem bardzo, bardzo szczęśliwa i wiem, że warto czekać na taki cud, jakim jest dziecko
Ściskam Was wszystkie bardzo serdecznie.
Renia - szczególnie mooocno ściskam Ciebie - Twoje nastawienie sprawiło,że w ostatnich dniach ciąży uśmiech często pojawiał się na mojej twarzy Dziękuję
Podaję linka do zdjęcia Zuzi:
img26.imageshack.us/img26/4971/zuzia2.jpg
Pozdrawiam :*
- Renia2108
- Wylogowany
- gadatliwa
- ♥ Natalka 22.08.2010r. ♥
I wczoraj chyba cos jej zaszkodziło, a nawet nic takiego nie jadłam co moglo by tak zaszkodzić, kupki co chwile, zacisniete raczki i kopanie nozkami tyle ze placzu nie bylo, jak cyca dostala to spokoj, zasneła a za 10 minut sie obudzila i znowu to samo, chyba ja brzuszek bolal. Mysle wlasnie czy nie przejsc na butle bo kurde ani nic zjesc nie mozna , potem siebie obwiniam ze cos ja musialam zjesc i ona teraz cierpi. Masakra
- sylwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
mój poród był ciężki i mały też nie chciał wyjśc ale okazało się że nie był taki mały 4 kg bez 10g pomogli mu wyjśc lekarz i pielęgniarka którzy naciskali mi na brzuch poprostu kładli się oboje z całych sił i naciskali żeby wyskoczył. podobno strasznie mnie porozrywało przy porodzie ale taki skarb wszystko wynagradza
- wiola
- Wylogowany
- rozmowna
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę
- Otrzymane podziękowania: 2
widze ze mamusie zrezygnowane i chca przechodzic na butle oj mi tez cos czuje ze chyba to grozi Maja coraz wiecej je i chyba juz niedlugo bedzie malo dla niej tego mojego pokarmu ale uparcie caly czas ja przystawiam do piersi im wiecej ciagnie tym wiecej sie produkuje mleczka wiec nie rezygnujcie same z piersi mozna karmic i butla i piersia to jest dla nich takie zdrowe i dla nas tez wiec dopuki sie mleko nie skonczy ja napewno bede karmic co za przyjemnosc jest dla nich wziasc do ust gumowego smoka a slodka piers mamy
- kivi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wspaniełe jest to co napisałaś, i napewno jest to wielkim wsparciem dla przyszłych mam ja rodzę w grudniu i czasem zastanawiam się co mnie czeka, chętnie czytam takie wypowiedzi jak Twoja bo także chcę rodzić naturalnie
zzo - czyli zewnątrzoponowe znieczulenie ogólne? Czyli warto o nie błagać ?
Ściskam Ciebie i malutką! Jest śliczna
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
tak tak wlasnie widac ze wiekszosc sierpniowek sie poddaje i przchodzi na butle.ale to idywidualna sprawa:)
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
Ja też czasami mam gorsze dni najgorzej że nic nie można zjeść, ale nie wyobrażam sobie tak jak napisała Alutka wstawać w nocy i robić mleko.
Dziewczyny nie poddawajcie się!!! karmić piersią dopóki się da!!! Po prostu macie gorsze dni jak każda z nas!!
Ja jak mam gorsze dni powtarzam sobie że jeszcze trochę, że to wszystko dla dobra maleństwa że jeszcze kilka miesięcy i zjem wszystko co będę chciała
Ostatnio byłam w tesco i się popłakałam tyle jedzenia a ja prawie nic nie mogę ale już mi przeszło. Tak sie zastanawiam Judytę karmie po kąpieli tak po 20h przed 21h zasypia i budzi się dopiero 3/4. Jak myślicie jakbym zjadła batonika przetrawiłby to mój organizm nic by jej nie było??
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- sylwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
alutka1011 jeżeli nie miałabyś wyjścia to byś chodziła
iwka oczywiście każda mama chciałaby dla swojego maluszka jak najlepiej i cyca zamiast gumy ale niestety nie każdemu jest to dane i przykro mi jak czytam takie wypowiedzi bo czuje się podle że nie mogę dac swojemu skarbowi to co najlepsze
- iwkaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham moją księżniczkę