BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 4 miesiąc temu #30018 przez iwo23_1990
Możliwe bo pytal czy bede miec cesarke, ale nic wczesniej nie mowil mi ze ma wieksza glowke w ogole dzis mnie tak zdenerwowal ze myslalam ze go ochrzanie... prosilam go o skierowanie na mocz i morfologie bo szpital wymaga z 3 tygodni to powiedzial ze jak wymagaja to niech sami wypisza i mi nie dal skierowania :( okropny dzisiaj byl... caly czas mowi mi ze dziecko duze i duze a jak zapytalam ile ma to powiedzial ze kolo 2900 a jak sie urodzi to bedzie mial moze 3300 i to jest duze dziecko??? on jest jakis dziwny przez cala ciaze nawet ok a dzis to nie wiem co mu sie stalo:/ jesli macie wyniki badan to prosze o wypisanie troche sobie je porownam...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #30023 przez sylwcia
MoNiaaa ja w szpitalu podawałąm Bebilon bo takie tam było i teraz też takie podaje ale mały coś ma problemy z kupką wcześniej nie robił cały dzień dopiero w nocy raz a teraz jak robi to strasznie się męczy i płacze myslę że to jest wina mleka i będę zmieniac jednak nie wiem na jakie bebiko czy nan. a Twoja mała dobrze znosi nan????

przykro mi że nie mogę karmic piersią bo chciałąbym ale pokarm przyszedł mi dopiero w 2 dobie po porodzie całą noc się męczyłam z małym bo nie umiał złapac a raczej nie miał za co więc kupiłam nakładki to było jeszcze gorzej ajeszcze taka pielęgniarka małpa była że oboje z michasiem płakaliśmy po tym całkowicie zrezygnowałam z karmienia w szpitalu próbowałam jeszcze w domu bez stresu ale też nic nie wyszło no i zostaliśmy przy butelce

14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #30026 przez monami
Hej Dziewczyny,

Na wstępie serdecznie Wam wszystkim dziękuję za wsparcie i trzymanie kciuków. Tak, jak Renia Wam pisała, Zuzia urodziła się 30 sierpnia o 15:40 , 53cm i 3100g. Niestety nie udało mi się urodzić jej naturalnie, mimo, że tak właśnie zaczęłam i mimo, ze poród szedł rewelacyjnie ( dodam, że miałam zzo i jest to rewelacyjny wynalazek!!! - niiic nie bolało )

Jak już rozwarcie doszło do 10 cm, i już zaczęły się skurcze parte, wszyscy byli pewni, że w 3 skurczach urodzę Zuzię...niestety..mała nie chciała się "wstawiać" niżej w kanał. Obniżała się milimetrami a ja umierałam z bólu ( zzo na parte skurcze się odłącza ). Parłam tak około godziny...chciałam próbować ale nic to nie dało. Szybko zapadła decyzja o cesarce i 15 minut później było po wszystkim a ja miałam swoją królewnę na piersi.

Teraz jesteśmy jeszcze w szpitalu, jutro idziemy do domku. Ja czuję się rewelacyjnie, NIC mnie nie boli, nie cierpię po cięciu. Nie brałam nawet nic przeciwbólowego. Wszystko świetnie się goi.

Mam tu super wsparcie i extra opiekę. Wszyscy są dla mnie jak rodzina. Mamy z Zuzią małe kłopoty z karmieniem, ale pomaga nam doradca laktacyjny i chyba wszystko jest na dobrej drodze.

To tak, w wielkim skrócie.... :)
Spełniło się moje największe marzenie. Jestem bardzo, bardzo szczęśliwa i wiem, że warto czekać na taki cud, jakim jest dziecko :)

Ściskam Was wszystkie bardzo serdecznie.

Renia - szczególnie mooocno ściskam Ciebie - Twoje nastawienie sprawiło,że w ostatnich dniach ciąży uśmiech często pojawiał się na mojej twarzy :) Dziękuję :)

Podaję linka do zdjęcia Zuzi:

img26.imageshack.us/img26/4971/zuzia2.jpg

Pozdrawiam :*

14 lata 4 miesiąc temu #30028 przez Renia2108
A ja chyba mam powoli mało pokarmu albo mi sie wydaje.. mała mi sie co chwile budzi i domaga cyca, niewiem czy je czy nie czy tylko sie chce przytulic.
I wczoraj chyba cos jej zaszkodziło, a nawet nic takiego nie jadłam co moglo by tak zaszkodzić, kupki co chwile, zacisniete raczki i kopanie nozkami tyle ze placzu nie bylo, jak cyca dostala to spokoj, zasneła a za 10 minut sie obudzila i znowu to samo, chyba ja brzuszek bolal. Mysle wlasnie czy nie przejsc na butle bo kurde ani nic zjesc nie mozna , potem siebie obwiniam ze cos ja musialam zjesc i ona teraz cierpi. Masakra

14 lata 4 miesiąc temu #30030 przez sylwcia
serdeczne gratulacje monami jeszcze trochę a nie była bys sierpniówką ale dobrze że wszystko w porządku z Tobą i malutką :)

mój poród był ciężki i mały też nie chciał wyjśc ale okazało się że nie był taki mały 4 kg bez 10g pomogli mu wyjśc lekarz i pielęgniarka którzy naciskali mi na brzuch poprostu kładli się oboje z całych sił i naciskali żeby wyskoczył. podobno strasznie mnie porozrywało przy porodzie ale taki skarb wszystko wynagradza

14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #30032 przez wiola
Witaj Monami,bardzo się cieszymy że Zuzia jest zdrowa,i niedługo będziecie w domku,jest taka słodka,buziaki dla was.Renia ,wiesz co tak sobie myślę ,ze może mała się nie najada,i dlatego się denerwuje,sprubuj dokarmiać ją mlekiem ,najlepiej nan,albo bebiko,i zobacz jak będzie spokojna tz że się nie najadała,ja też tak miałam karmiłam Filipka tylko miesiąc,potem był na nanie ,a teraz niestety ma skazę białkową i jest na nutramigenie,pozdrawiam was gorąco.Sylwcia nie umiem założyć suwaczka ile ma już Filipek nie wiem który kod wpisać i gdzie pomożesz mi?.

14 lata 4 miesiąc temu #30035 przez iwkaa
iwo ty sie nic nie stresoj tym ze lekarz powiedzial ci ze dzidzius moze miec za duzo g;lowke mi lekarz mowil ze moja Maja bedzie miec za mala a tu prosze wszystko jest ok tak samo jak z waga Maja z USG miala wazyc do 3kg tylko, miala byc malutka tak mi lekarz powiedzial tydzien przed porodem!!! a co sie okazalo ze urodzila sie z waga 3960g wiec pomylil sie o caly kilogram i glowka tez jest w pozadku wiec jesli chodzi o to USG to juz teraz wiem ze z tym jest roznie i nie zawsze sie sprawdza to co oni nam mowia wiec glowa do gory niczym sie nie przejmuj!!!! bo dzidzia bedzie smutna!! :)
widze ze mamusie zrezygnowane i chca przechodzic na butle oj mi tez cos czuje ze chyba to grozi Maja coraz wiecej je i chyba juz niedlugo bedzie malo dla niej tego mojego pokarmu ale uparcie caly czas ja przystawiam do piersi im wiecej ciagnie tym wiecej sie produkuje mleczka wiec nie rezygnujcie same z piersi mozna karmic i butla i piersia to jest dla nich takie zdrowe i dla nas tez wiec dopuki sie mleko nie skonczy ja napewno bede karmic co za przyjemnosc jest dla nich wziasc do ust gumowego smoka a slodka piers mamy :laugh:

14 lata 4 miesiąc temu #30038 przez kivi
Monami Wielkie gratulacje z okazji narodzin Zuzieńki :-)

Wspaniełe jest to co napisałaś, i napewno jest to wielkim wsparciem dla przyszłych mam :-) ja rodzę w grudniu i czasem zastanawiam się co mnie czeka, chętnie czytam takie wypowiedzi jak Twoja bo także chcę rodzić naturalnie :-)
zzo - czyli zewnątrzoponowe znieczulenie ogólne? Czyli warto o nie błagać :-)?

Ściskam Ciebie i malutką! Jest śliczna

14 lata 4 miesiąc temu #30039 przez Madzia89862
gratuluje monami i Zuzi:)
tak tak wlasnie widac ze wiekszosc sierpniowek sie poddaje i przchodzi na butle.ale to idywidualna sprawa:)

14 lata 4 miesiąc temu #30042 przez alutka1011
Gratulacje Monami Zuzia jest urocza!Trzeba wielu wyrzeczeń żeby karmić piersią ale warto!Nie wyobrażam sobie jakbym w nocy miała robić małej jeśc chłodzić to masakra a tak to cyc i spokój!

14 lata 4 miesiąc temu #30045 przez paulinkaaa2202
Monami Zuzia jest słodka i śliczna podobna do Mamusi :) Super że twoje samopoczucie jest wyśmienite oby tak dalej :) a z karmieniem nie poddawaj się będzie z dnia na dzień coraz lepiej:)

Ja też czasami mam gorsze dni najgorzej że nic nie można zjeść, ale nie wyobrażam sobie tak jak napisała Alutka wstawać w nocy i robić mleko.
Dziewczyny nie poddawajcie się!!! karmić piersią dopóki się da!!! Po prostu macie gorsze dni jak każda z nas!!

Ja jak mam gorsze dni powtarzam sobie że jeszcze trochę, że to wszystko dla dobra maleństwa że jeszcze kilka miesięcy i zjem wszystko co będę chciała :)

Ostatnio byłam w tesco i się popłakałam tyle jedzenia a ja prawie nic nie mogę ale już mi przeszło. Tak sie zastanawiam Judytę karmie po kąpieli tak po 20h przed 21h zasypia i budzi się dopiero 3/4. Jak myślicie jakbym zjadła batonika przetrawiłby to mój organizm nic by jej nie było??

14 lata 4 miesiąc temu #30046 przez Madzia89862
a patrzylas na reakcje po zjedzeniu slodkosci?moze mozesz:)

14 lata 4 miesiąc temu #30050 przez paulinkaaa2202
no jeszcze nic słodkiego od urodzenia małej nie jadłam :P
już wytrzymać nie mogę

14 lata 4 miesiąc temu #30057 przez sylwcia
wiola wchodzisz na swój profil po lewej stronie w ustawieniach klikasz MÓJ PROFIL i na samym dole po prawej stronie w puste okienko wklejasz kod suwaczka ten [url=http.....[url]i klikasz wyśli.

alutka1011 jeżeli nie miałabyś wyjścia to byś chodziła

iwka oczywiście każda mama chciałaby dla swojego maluszka jak najlepiej i cyca zamiast gumy ale niestety nie każdemu jest to dane i przykro mi jak czytam takie wypowiedzi bo czuje się podle że nie mogę dac swojemu skarbowi to co najlepsze

14 lata 4 miesiąc temu #30063 przez iwkaa
paulinko ja cigle jem slodycze i malej nic nie jest tzn nie objadam sie czekolada ani batonami ale kupuje sobie jakies kruche cisteczka z marmoladka czy cos albo jem duzo plackow takich domowej roboty takze sprobuj mysle ze nic jej nie bedzie a ty zaspokoich swoje pragnienie:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka