BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpień 2010

14 lata 2 miesiąc temu #49084 przez alutka1011
No moja będzie po 50-ce ale byłam wcześniej u pediatry młodszego to powiedział mi to samo(bo moja pediatra akurat była na chorobowym) no ale każdy lekarz ma inne przyzwyczajenia a każda matka robi co uważa za stosowne...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #49142 przez Renia2108
U nas chyba tez ząbki sie zaczynaja bo masakra, wszystko leci tylko do buzi! Miska ma to jak mu nos dorwie to puscic nie chce, wczoraj byla fajna a dzis spala moze z godzine a wczoraj chyba ze 4. I wieczorem teraz smoka wyciagala mimo ze padnieta i raczki cyckała. I wogole tak paluszki mocno wkladala do tej buzki ze jej krewka poleciala troche.
Ale wkoncu zasnela i spi :)A co do siadania to tez non stop sie dzwiga i na nozki tez stawac proboje ale siedziec to caly dzien by siedziala. Chyba ten preparat do zabkow musimy kupic. A i jak naprawde dziecko jest rozdraznione zabkowaniem to mi pediatra mowila ze Viburcol mozna podac to sa czopki i podobno bardzo skuteczne.

A co do sloiczkow i jedzonka to jak narazie jabko z marchewka ale cos kupki nie umie robic za bardzo no ale trzeba przyzwyczaic, z kazdym dniem lepiej :D
Raz wciagnie ponad pol sloiczka a raz pare lyzeczek i nie chce juz , wscieka sie i pluje łobuzica mała.

A jak sie smieje do nas fajnie to normalnie masakra :D Razem z nia sie wtedy smieje.
Na aguagu zdjecia sa jak sie smieje to zobaczcie sobie :D

14 lata 2 miesiąc temu #49170 przez martela89
No ja mojej nie daje na razie nic z marchewką,bananem i ryżem bo potem mamy problem z kupką :(
A czopki faktycznie dobre,moja ostatnio bardzo nie spokojna była,ciągle płakała i nawet na rękach to dałam jej czopek i za 15 min była już spokojna :)

14 lata 2 miesiąc temu #49188 przez Groszek
Uff ale się rozpisałyście :laugh:
Święta były super, jadłam wszystko na co tylko miałam ochotę a Miśkowi nic nie było :)
W sylwestra siedzieliśmy wszyscy do 3 nad ranem i oglądaliśmy tv, Michał nawet oka nie zmrużył.... a fajerwerki tak mu się podobały że jak zabrałam Go do domu to płakał, ale podeszliśmy do okna i było ok :) Wracaliśmy do domu 1 stycznia pociągiem, nie było ciasno, nikt się nie przepychał...
A teraz tak z innej beczki... w drugi dzień świąt teściowa nakarmiła Michała buraczkami z cebulą :ohmy: myślałam że ją zabiję! Tak Go brzuszek bolał, ale wcale się nie dziwię :angry:

Mikołaj też się spisał na medal :) Michał dostał Misiaczka Przytulaczka, samochód (w którym jeździ na przyczepie) masę ubranek i oczywiście pieniążki :)
Ja też nie mogę narzekać... szkoda że te Święta tak szybko się skończyły :dry:

Monami zdjęcie jest super, dzieciaczki wyszły fantastycznie :lol: a kartka zrobiła fururę na święta... wszystkim tak się podobała, że na wielkanoc też sobie zażyczyli :)

Miłego dnia życzymy :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 miesiąc temu #49195 przez Renia2108
Martela to ja chyba musze zrezygnowac z marchewek... w nocy byla masakra. Ciagle mi sie budzila z takim placzem ze uspokoic jej sie szlo. Dalam jej czopek glicerynowy na kupke to cos tam poszlo (twarda jak diabli) no i sie uspokoila.. Ale spala ze mna dzis w lozku. Teraz w miare ok.

To co jej moge dawac co powoduje problemow z kupka ? Jabuszka no i co jeszcze ?
Mam chyba jeszcze jabuszka z gruszka jak sie nie myle.
Powiedz Martela (ty tu najbardziej obeznana juz jestes :D) co dajesz Vanessie ?

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #49197 przez martela89
Ja daję Vanessie wszystko co nie zawiera banana,marchewki i ryżu.
Jabłka,morele,brzoskwinie,śliwki,jagody, i to wszystko w słoiczka np.jabłka z morelami,albo z winogronem to są owoce które rozluźniają kupkę. I nie ma problemów. Kaszek też jej nie daję tych mleczno-ryżowych bo też po nich miałyśmy problem,ja daję te 7 zbóż ale one są z glutenem.

Daję jej też takie przysmaki na dobranoc z hipp:

Ta jest z biszkopcikami,ale są też z kaszką manna(też z glutenem).
Załączniki:

14 lata 2 miesiąc temu #49199 przez martela89
Gruszkę też spokojnie możesz dać :)

14 lata 2 miesiąc temu #49208 przez poziomka32
Witajcie!!!
Wszystkiego naj dla Was!!! I Waszych Maluszków w Nowym Roku!!!!!!!!!!!
U nas wszystko w miarę ok. Młody rośnie, zaczyna ładnie spać w nocy - zdarza się nawet , ze śpi od 20,00 do 6 rano :):):)Ale zazwyczaj to od 20,00 do 4,00, 4,30 i wtedy karmienie :) Bąbel z niego ogromny - 7500 waży :) a ma dopiero 3 miesiące niecałe :) ubranka na 74/80 kupuje :) na dole ząbki widać pod dziąsłami - lad moment powinny się przebić (dwa na dole) przez to zielone kupki mamy i wszystko wędruje do buzi!!!!! Jak tylko uda mu się trafić a najlepsza jest pielucha:):) albo mój palec :P:P:P dawałam mu viburcol jak marudził, ale zbyt bardzo nie pomagał :( najlepiej bobodentem jak smaruję - wtedy cisza jest na jakieś 30 minut :) poza tym główkę już podnosi i cholernik mały do siadania się zabiera - a za mały jeszcze przecież jest!! :P
Właśnie się przebudził z porannej drzemki :) lecę na karmienie bo raban zaraz będzie :):):)
Buziaki!!!!

14 lata 2 miesiąc temu #49209 przez Groszek
Martela a Vanesska oprócz tego przysmaku na dobranoc je jeszcze coś??

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 miesiąc temu #49216 przez Renia2108
Martela u mnie jest taki wybor ze po prostu szkoda gadać.. Jeden sklep jest w miare dobrze zaopatrzony choc Hipp-a i tak w nim nie ma :/ Tragedia po prostu.. Bym sie muslala tak raz w miesiacu wybierac na wieksze zapasy gdzies dalej ale to jak juz bedziemy wiedziec co nam dobrze sluzy a co zle :)

14 lata 2 miesiąc temu #49219 przez MoNiaaa
ja Julce dalam wlasnie to na dobranoc z kaszka manna i chyba wyszlo jej uczulenie na buzi wiec unikamy glutenu narazie.

julce kupuje za kazdym razem cos innego zeby probowala banana je jabluszko brzoskwinie gruszke wionogrono itp. tylko ze ja jej daje z butelki i wtedy wszytsko zje bo z lyzeczki wypluwa

http

]

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #49232 przez martela89
Tak Groszku daje jej jeszcze butlę zagęszczoną kaszką,a potem jak się obudzi to cyc :)

14 lata 2 miesiąc temu #49244 przez Renia2108
Tych kaszek na mleku modyfikowanym z bananami, brzoskwiniami itd nie dajecie ? Ja raz dalam ale to wymioywala.. niewiem czy od tego czy jak narazie wiecej nie probowalam , daje po prostu mleko te co mamy Bebilon i kleik ryzowy do tego bo do tamtych z BoboVity mleka sie nie dodaje tylko sama wode.

14 lata 2 miesiąc temu #49246 przez MoNiaaa
ja daje te kaszki na wodzie julka je lubi ale tylko raz dziennie jej daje

http

]

14 lata 2 miesiąc temu #49280 przez iwkaa
moja Maja je wszystkie deserki i zupki tez prócz brokulowej i szpinakowej te wypluwa a kaszke na mleku modyfikowanym tezja ale tylko na noc i to kupuje jej ta bez smaku raz jej kupilam morelowa to nie chciala jej jesc teraz ja mieszam z naturalna zeby sie nie zmarnowala hehe i ladnie wszystko zajada a z kupka to tez mamy problemy raczej robi codziennie ale taka gesta ze szok a czasem raz na kilka dni i jak zaczyna byc nie spokojna to daje jej czopek glicerynowy i robi kupke po nim

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka