BezpiecznaCiaza112023

Jak sobie radzić z bliźniakami?

11 lata 6 miesiąc temu #713564 przez pasal
Dzień doberek!

Często jedno dziecko w domu obraca świat do góry nogami więc jak sobie poradzić z dwójką niemowlaków zwaszcza gdy są to nasze pierwsze dzieci?

Jestem mamą bliźniaczek Zuzi i Gabrysi, mimo, że są bliźniakami dwujajowymi - są identyczne. Urodziły się w 31 tygoniu poprzez cesarskie cięcie 37 godzin po odejściu wód płodowych. Po miesiącu spędzonym w szpitalu obie wyszły do domu i zaczęła się jazda bez trzymanki!

Mamy bliźniaków, macie jakieś wskazówki dla takich "nowicjuszek" jak ja? jak radziłyście sobie z płaczem maluchów - zwłaszcza obu na raz? Miałyście jakieś dodatkowe wsparcie? czy są jakieś rzeczy, które mama bliźniaków posiadać powinna (leżaczki, zabawki, cokolwiek? )

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #871663 przez Kinga2424
Cześć

Widzę, że Ciebie również spotkało to szczęście. Mam na imię Kinga. Mam 27 lat. Mam już roczną córeczkę Paulinkę. Teraz jestem w ciąży bliźniaczej, dwujajowej, dwu-kosmówkowej. Oba Bąbelki mają łożyska na ścianie przedniej. Nie znam jeszcze płci Bąbelków. Choć mam nadzieję, że będzie choć jeden chłopczyk (by mąż też poczuł się szczęśliwy).

Czy mogę prosić Cię o jakieś rady odnośnie poradzenia sobie z taka czelotką Dzieci;)

Wstępnie mam zaplanowane cesarskie cięcie na początek września (około 36 t.c.)

Serdecznie pozdrawiam

10 lata 10 miesiąc temu #871751 przez Mirella

10 lata 10 miesiąc temu #871871 przez Kinga2424
Dziękuję za namiary:)

10 lata 6 miesiąc temu #906771 przez envelop
Moja szwagierka w styczniu tego roku przez cc urodziła bliźniaczki - Zuzię i Emilkę :) Jak ktoś ma pierwsze dziecko to jest strach czy się podoła, a tu dwójka na raz. Radzi sobie super, karmi przewija, w międzyczasie coś w domu porobi. Także podziwiam ją bo czasem wieczorem jak wpadniemy z mężem z wizyta to widać że jest przemęczona.

10 lata 3 tygodni temu #960672 przez Marzenkaa27
A jak to jest z ubieraniem takich bliźniaków?lepiej tak samo czy właśnie inaczej?ja właśnie przeglądam te www.radosnamoda.com.pl/bluzki-dla-dzieci i nie wiem czy jak kupię dwie różne to małe się nie pokłócą?

8 lata 10 miesiąc temu #1033336 przez Domii1983
Rozumiem, że z bliźniakami jest Ci ciężko. Ja z moim dzieckiem tez mam pod górę, a co dopiero z dwójką rozrabiaków. Ostatnio tutaj blogstyle.pl/jak-nie-zwariowac-z-dziecki...-pomyslow-na-zabawy/ trafiłam na porady jak wypełnić czas siedząc z dzieckiem w domu. Te zabawy wcale nie wymagają wielu akcesoriów, są łatwe i co najważniejsze podobają sie dzieciom.

8 lata 9 miesiąc temu #1034844 przez munia
Gratuluję Wam bliźniąt a zarazem współczuję .Sama przez to przeszłam kilka lat temu.Było ciężko ale teraz jestem szczęśliwa Wytrwałości.

8 lata 7 miesiąc temu #1038552 przez martino_de
Podziwiam takie mamy. To przecież podwójna praca:)

Ze wszystkich rzeczy wiecznych, miłość trwa najkrócej...

8 lata 3 miesiąc temu #1045296 przez Domii1983
Ja też podziwiam, bo nie wyobrażam sobie radzenia z bliźniakami.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka