- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Pęcherzyk Graffa a ciąża ???
Pęcherzyk Graffa a ciąża ???
- DC
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Może ktoś mi podpowie co się dzieje z moim organizmem....ostatnią miesiączkę miałam 26.06.2012, dodam że mam je bardzo regularnie każdego miesiąca, po niej kochaliśmy się z mężem 09.07., potem jeszcze w innych dniach w przeciągu tygodnia, ale....niestety 2 testy wyszły ujemne, a @ nie mam do dzisiaj. Dwa dni temu poszłam do gin, zrobił usg, ciąży nie stwierdził, ale dopatrzył się pęcherzyka Graffa na lewym jajniku wielkości 25mm, zalecił Luteinę 50 doustnie 3 razy dziennie przez 5 dni a jeżeli dostanę i skończy się @ mam się zaraz pokazać. Istotne jest to, że mam już dwójkę dużych dzieci i bardzo staramy się o trzecie. Wg moich wyliczeń mógłby to być 5 tc, a testy tydzień temu mogły jej nie pokazać-różnie bywa !!! Czy lekarz mógł coś przeoczyć ? Jestem ostatnio nerwowa, mam spory apetyt, czuję jakbym miała czasem zemdleć, przybrałam na wadze nooooo i nie mam miesiączki...Luteinę biorę dopiero 2 dzień. Może jednak jestem w ciąży ????????
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- DC
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Policzyłam wszystko od nowa i wg tego stwierdziłam, ze to może być 2-3 tc a nie piaty jak myślałam...ostatnia @ 26.06. a następna powinna być w okolicy 24.07. więc coś pokręciłam.
Może dlatego tydzień temu testy były negatywne a gin niczego się na usg jeszcze nie dopatrzył prócz pęcherzyka, a przecież mogły być dwa ???
Najgorsze to oczekiwanie i niepewność...marzę o pozytywnym wyniku, ale mogę się bardzo rozczarować...
- DC
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Mam bardzo regularne miesiączki, a luteiny w życiu wcześniej nie brałam, nie było takiej potrzeby... na poczatku lipca byliśmy na urlopie...zmiana klimatu tyle opóźniła by mi @ ? nie sadzę...może 3-5 dni tak, ale nie tyle,a na marginesie u tego gin byłam po raz pierwszy na prywatnej wizycie...badanie ręczne szybciuteńko, a usg jeszcze szybciej...sporo jeszcze pacjentek w poczekalni i się śpieszył...nie byłam zadowolona i ani słowem nie wspomniał, że pęcherzyk jest w takiej fazie, że powinniśmy teraz się starać...powiedziałam mu na wstępie o tym, że bardzo byśmy tego chcieli, a wręcz nic nie mówił i był pewien że dostanę @ i zaraz potem koniecznie mam znów do niego przyjść. cokolwiek się wydarzy więcej do niego nie pójdę...chyba tylko kasa się liczy. Jak tylko do niego weszłam to zapytał czy chcę tylko zwykłe badanie czy usg też ? To chyba on powinien wiedzieć po wywiadzie ze mną i po zwykłym badaniu czy trzeba zrobić usg, a nie mnie się pytać !!1
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- DC
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Proszę...podzielcie się ze mną doswiadczeniami i wiedzą na ten temat, bo popadam w paranoję. Może kazda z nas jest inna i nie zauwazył czegoś na usg bo np pęcherzyk był za mały w poniedziałek.Idę do innego lekarza za tydzień w czwartek...o ile coś się nie zmieni.
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- DC
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Po cichu myślę, że to jednak nie ciaża gdyz pewnie testy by ją pokazały.
To najdłuższy tydzień, a nawet dwa jakie ostatnio miałam i jak widzę żadna z Was nie miała podobnego zdarzenia.
- sylwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz malutki SYNEK, nasze WIELKIE szczęście