- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- trauma majtkowa
trauma majtkowa
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 04-11-2009 najcudowniejszy dzień mojego życia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sloneczko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
Ciekawe ile ja bede miec sil, choc po takich meczarniach pewnie marzysz pierwsze co to o kapieli , albo mi sie tak wydaje.
czy juz po tych dwoch godzinach jak juz bede na sali bedzie mozna troche sie przespac, jak bedzie to mozliwe? czy tez jest jakis czas?
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a ze spaniem zaraz po porodzie to u mnie było tak, że byłam tak nabuzowana adrenaliną, podekscytowana i zmęczona że nie mogłam zasnąć przez długi czas:) dobrze jest wziąć ze sobą do szpitala np. mp3 z ulubionymi kawałkami żeby się wyciszyć
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
Dziewczyny, prawda że przed porodem wyobrażałyśmy sobie milion rzeczy i problemów a potem to wszystko jakoś naturalnie poszło? Ja tak miałam
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madzia89862
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Margolec
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tak Wam zazdroszczę, że już macie taki luz z tym wszystkim. Kiedyś byłam załamana każdą wizytą u ginekologa, jak zaszłam w ciążę też się nie mogłam ogarnąć, że co miesiąc "rozkładówka", teraz co 2-3 tyg. Mimo wszystko jednak nie pozbyłam się mojego jakiegoś skrępowania czy wstydu. Dziecko jest dla mnie strasznie ważne i mam nadzieję, że mój wstyd nie przyćmi całej radości z początków macierzyństwa...
- sylwus136
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek :** 13.04.2010 :** Kocham nad życie :*
co do noszenia majtek i tych mega wkładek to u mnie to było tak :po samym porodzie dostałam 3 wkładki miedzy nogi,połozyli mnie na łóżko,zawiezli na sale i lezałam tak z pare godzin.
wstałam dopiero po około 5 godzinach a siku nie chciało mi sie przez bardzo długi czas.
majtki zaczełam zakładaćna drugi dzień i nawet nas połozne nie wyzywały tylko gdybyłgłówny obchód ściagałysmy je iudawałymysmy grzeczne pacjentki ;d ale gdy była tylko chwilaze zostawałysmy same na sami wietrzyłysmy sobie krocze tzn.pod pierzynka bez majteczek
Podmywanie krocza jest bardzo wazne zwłaszcza gdy jestescie naciete.wszytsko szybciej sie goi gdy sie o to dba no i lepiej wy same sie czujecie
sloneczko co do spania to zalezy czy Twoje dziecko bedzie juz od razu z Toba czy tez nie i jesli bedzie to czy bedzie grzeczne czy nie.Z reguły jest tak ze dzieci po przyjsci na swiat pierwsza dobąsąbardzo spokojne i w sumie cały czas spią nawet jesc zbytnio nie chca( tak było z moim) dopiero w drugiej dobie zycia zaczynaja sie ozywiac i pokazywać na co je stać;d
po samym porodzie to oni Cie umyją tzn.krocze i nogi.Ty nie powinnas od razu wstawać bo mozesz byc za słaba.Musi minac troszke czasu no chyba ze jestes bardzo silna a takie kobietki bywają:d
co jeszcze byscie chciały wiedziec to pytac:D postaram sie pomoc tym przez co ja przeszłam
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joka
- Wylogowany
- gaworzenie