BezpiecznaCiaza112023

Pęcherzyk na jajniku w 5 tygodniu ciąży?

13 lata 1 miesiąc temu #231726 przez Dorciaition
Ja miałam torbiel na jajniku duzy na 5 cm! Ale zanikła. Często tak sie zdarza.
Trzymam kciuki

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #231733 przez iwcia
Moja torbielka też znikła jakoś około 14 tygodnia i jest wszystko w porządku. Także torbielą się nie przejmuj, na pewno się wchłonie po jakimś czasie.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

13 lata 1 miesiąc temu #231797 przez karola
Dzięki za szybką odpowiedź:) Troszkę ulżyło.
A czy miałaś jakieś bóle w brzuszku ?
a co do krwiaka to dopytam bo szczerze mało z tego pamiętam co mówił dokładnie
aha a jakie te plamienia u Ciebie były znaczy się krew czy świeża czerwona czy brązowa?

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #232091 przez krzymina
ja to akurat miałam wszystkie kolory tęczy ale jak miałam krwawienie to zawsze jechaliśmy na ostry dyżur na usg sprawdzić czy wszystko jest ok-tak mi kazał mój lekarz
brzuch na dole czasem też mnie ćmił tak jak na okres z tym że nie było to połączone z krwawieniem

13 lata 1 miesiąc temu #232147 przez karola
Aha to całkiem jak u mnie. Też mnie czasami ćmi właśnie tak jak przed okresem.
Jestem już po jednym poronieniu i wiem właśnie jak wcześniej było, bólowi towarzyszyły krwawienia i niestety był to objaw poronienia. Pozostało leżeć i czekać, następną wizytę mam za niecałe 2 tygodnie, chyba, że wcześniej coś się będzie działo, oby nie... i wtedy powinnam zobaczyć akcję serduszka, mam nadzieję.
A jak się teraz czujesz? już niebawem rozwiązanie :) fajnie, że tak u Ciebie się to skończyło:) AAaaa wiecie jaka płeć ? czy chcecie mieć niespodziankę :)

13 lata 1 miesiąc temu #232196 przez krzymina
kiepsko się czuję ponieważ mam przepuklinę pępkową,małopłytkowość,cukrzycę ciążową i niewiele mogę jeść,jestem od kilku miesięcy na ścisłej diecie,praktycznie tylko woda,ryż,jabłka i gotowany drób,
poza tym przechodziłam cholestazę ciążową,
w sumie byłam 8 razy w szpitalu i kilka miesięcy musiałam leżeć w domu plackiem z powodu wychodzącej ciągle przepukliny,
chcieliśmy znać wcześniej płeć żeby wiedzieć co jakie kupić,będzie dziewczynka,bardzo ciężko i z komplikacjami przechodzę tą ciążę od samego początku,już nie mogę się doczekać końca,
poza tym tydzień temu wyszłam ze szpitala bo dostałam silnego krwawienia i zaczęła się za wcześnie akcja porodowa którą na szczęście zatrzymali,mała dostała sterydy na rozwój płuc ponieważ jeszcze jest za malutka żeby się urodziła w 33 tygodniu

13 lata 1 miesiąc temu #232215 przez karola
O kurdę to faktycznie, tyle rzeczy na raz, a jak to fajnie słyszeć jak ktoś mówi że zrobić dziecko i dochować ciąże to "pikuś"...
Szczerze to Ci współczuję bardzo, ale i cieszę się że pomimo tylu komplikacji dalej ciąże macie i oby tak do 9 miesiąca, już nie długo zostało.
Powodzenia życzę :) będzie dobrze już napewno i niedługo będziecie mieć córeczkę w ramionach.

13 lata 1 miesiąc temu #232227 przez Marysia27
krzymina napisał:

kiepsko się czuję ponieważ mam przepuklinę pępkową,małopłytkowość,cukrzycę ciążową i niewiele mogę jeść,jestem od kilku miesięcy na ścisłej diecie,praktycznie tylko woda,ryż,jabłka i gotowany drób,
poza tym przechodziłam cholestazę ciążową,
w sumie byłam 8 razy w szpitalu i kilka miesięcy musiałam leżeć w domu plackiem z powodu wychodzącej ciągle przepukliny,
chcieliśmy znać wcześniej płeć żeby wiedzieć co jakie kupić,będzie dziewczynka,bardzo ciężko i z komplikacjami przechodzę tą ciążę od samego początku,już nie mogę się doczekać końca,
poza tym tydzień temu wyszłam ze szpitala bo dostałam silnego krwawienia i zaczęła się za wcześnie akcja porodowa którą na szczęście zatrzymali,mała dostała sterydy na rozwój płuc ponieważ jeszcze jest za malutka żeby się urodziła w 33 tygodniu

matko, nie masz łatwo, ale warto się "przemęczyć" największa nagroda zawsze czeka na końcu :lol: trzymam kciuki, abyś miała już spokój z wszelkimi kłopotami do rozwiązania, i życzę duuuuużo dobrego humoru, najgorsze jest już za Tobą :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #318476 przez gorla
Ja też mam torbiel na jajniku wielkości 35 mm i jestem w 4 tc. Mam nadzieje , ze zniknie :unsure: :unsure: wcześniej kuł dość mocno, ale od 3 dni przestał :unsure: :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #318509 przez karola
U mnie na szczęście zniknął pęcherzyk na jajniku oraz krwiak, lekarz powiedział że przy takim pęcherzyku (mój miał 2,5cm) nie ma co panikować, i że zawsze to zniknie...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka