BezpiecznaCiaza112023

Gorączka w ciąży

14 lata 7 miesiąc temu #17641 przez mariosponge
Od 2 miesięcy prawie codziennie mam gorączkę. Nie jest ona co prawda wysoka, na ogól 37,3. Ale i tak bardzo mnie to martwi, ponieważ nie mam żadnych innych objawów. Chyba że migrenowe bóle głowy, które trwają bez przerwy ok 2 tygodni, a wcześniej się zdarzały co kilka dni.
Byłam z tym u lekarza internisty który stwierdził że mam zapalenie zatok i przypisał mi antybiotyk. Brałam go około tygodnia, ale nic się nie zmieniło. Oprócz tego nie boli mnie twarz i nie jestem pewna czy to rzeczywiście zatoki.
Czy wiecie coś, dziewczyny na ten temat? Może miałyście podobnie jak ja? Ja już rady sobie z tym nie daje. Aha, i jeszcze jedno, czy wiecie może ile tabletek Paracetamolu dziennie można bezpiecznie brać? Czasami tak mnie głowa boli, że w ciągu dnia potrafię wziąć 3-4 tabletki, i nie wiem czy to jest ok.

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 7 miesiąc temu #17645 przez martela89
Wiem,że na początku ciąży temperatura jest wyższa niż normalnie więc może to dlatego tak masz :)A jeżeli bardzo się martwisz to zapytaj swojego ginekologa czy to normalne czy nie.

14 lata 7 miesiąc temu #17652 przez kasia86
mi gin mówił że 2 dziennie mogę wziąść więc napewno są bezpieczne..ale 3-4 to nie wiem

14 lata 7 miesiąc temu #17674 przez basik_twins
To jeden z objawów ciąży do 37,6 jest normalnie bo moze być do 1 stopnia podwyższona żeby fasolce ciepło było ;)

Wszystko prawidłowo w takim razie i ciąża rozwija się prawidłowo - gratulacje

14 lata 7 miesiąc temu #17675 przez gold_butterfly
Niemal każda kobieta w ciąży ma podwyższoną temperaturę ciała :-) Ale na wszelki wypadek idź do ginekologa i zapytaj,czemu występują częste bóle głowy. Może masz podwyższone tętno,albo ciśnienie, co jest bardzo groźne w ciąży.

14 lata 7 miesiąc temu #17677 przez basik_twins
No a jezeli w danym momencie nie bedziesz miała za wysokiego cisnienia nich ci sprawdzi mocz czy jest w nim białko

14 lata 7 miesiąc temu #18147 przez mariosponge
Badania moczu i krwi są w porządku, wszystko rozwija się prawidłowo. Skoro to jest normalne, to Wy też macie gorączkę? Zaznaczam że to NIE POCZĄTEK CIĄŻY, tylko 5 miesiąc!
Co do bólu głowy, myślę że to wszystko przez tą pogodę. Jestem niskociśnieniowcem i każdą małą zmianę pogody, a szczególnie deszcz przeżywam bardzo ciężko. Jeśli wcześniej mogłam napić się wina, yerby, kawy - to teraz nic z tego, albo w małych ilościach które mi nie pomagają... nie wiem co z tym zrobić, a mój lekarz moje narzekanie na migrenowe bóle głowy zignorował słowami:" to musiała pani w ciąże zajść, żeby głowa pani bolała". Nie wiem jak mam to rozumieć i co o tym myśleć. Ale skoro nie przywiązał do tego uwagi, może tak po prostu bywa?

[/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka