- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ruchy Malestwa.
ruchy Malestwa.
- Fistaszek
- Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
- Otrzymane podziękowania: 0
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- emma
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Zosieńka ♥ 01.03.2012.
- Otrzymane podziękowania: 1
czesc wszystkim mam pytanko, jestem w 35 tc, niepokoi mnie ksztalt brzucha ktory czasem mam. Dzidzius sie wypina i brzuch jest czasem tak na maksa krzywy jedna gorka pozniej na dpol i jeszcze jedna- ze az sie zaczynam martwic. czy wy tez tak macie, czesto tez mnie brzuch boli moze jest Mu nie wygodnie a moze ja cos zle robie?? jest to moja pierwsza ciaza i bardzo sie martwie. czekam na odpowiedzi za ktore z gory dziekuje
fistaszek, nie mart sie, za dwa tygodnie twoje dziecko bedzie juz donoszone, a to oznacza, ze w twoim brzuchu robi mu sie strasznie niewygodnie , dlatego tak sie gimnastykuje, co czasem moze bolec, albo sprawiac dyskomfort. moja coreczka pod koniec ciazy caly czas wciskala mi sie miedzy zebra, co nie bylo przyjemne , ale moj brzuch byl maly, a ona urodzila sie duza, wiec wszystko jasne. nie przejmuj sie!
Kamyczka napisał:
Fistaszek ja jestem w 29 tc i tez tak mam,więc nie wiem czy to dobrze,czy źle.Szczerze mówiąc nie odróżniam czy to mały sie wypiął czy to twardnienie brzucha(a twardnienie to zły objaw )
kamyczka, twardnienie brzucha na tym etapie to nie jest zly objaw. mi brzuch twardnial od okolo 27. tygodnia, a dziecko urodzilo sie w 40. po prostu macica cwiczy sobie przed porodem, poczytaj takie skurcze sa calkowicie normalne . postaraj sie tylko nie masowac brzucha i nie pozwalaj innym tego robic, bo to moze wywolac silniejsze skurcze, a tego bys jeszcze nie chciala. powiedzial mi o tym bardzo fajny ginekolog z pogotowia. wczesniej oczywiscie tez masowalam brzuch, a jak przestalam, skurczy bylo mniej .